Şimdi Ara

[Ana Konu] Asus ROG GL502VE (1050Ti, 7300HQ, 256 gb) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.330
Cevap
30
Favori
74.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende İncehesaptan verdim siparişi laptop taş gibi sıkıntı çıkmadı.Yalnız sistemlerindeki problemden ötürü faturayı bir kaç gün sonra göndereceklerini söylediler.Çağrı Merkezlerindeki bayan dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran TN panel doğru çok iyi değil fakat kötü de değil ama 1050Ti olması ve fiyatın 3300 TL olması buna göz yumulur duruma geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avanak_abdi kullanıcısına yanıt
    netsiparişte daha ucuz hocam. mecidiyeköyde elden alırsanız 3383 TL
  • Gg %5 indirim bekliyorum Bu ara çok verdiler. Yine verebilirler.
  • Şimdi faturayı da gönderdiler.Çok şükür eksik veya sorun yaşamadım.Ölü piksel, bulutlanma vs. Bir kaç sayfa önceki olumsuz Ebrar Bilgisayar olayından sonra iyikide İncehesap ı tercih etmişim. Sizlere de tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.https://www.amazon.de/gp/product/B06XNQNGPD/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1 bu ürünü satın aldığımızda key mi veriyor satıcı.Veriyorsa mail mi atıyor yoksa başka yerden mi alıyoruz bilen var mı ?
  • ojzz O kullanıcısına yanıt
    Türkiye'ye göndermiyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avanak_abdi

    Türkiye'ye göndermiyor sanırım.

    Konuyu açtığımdan beri çok soru geldi, cevaplandı, ilk mesajı dahi okumadınız sanırım. Özelden dahil çok kere yanıtladım.
    Key veriyor, kargo yok aldık sorunsuz kullanıyoruz. Sepete ekleyin göreceksiniz Türkiye var aslında merak etmeyin. Amazon'da fiziksel ürün dahil birçok üründe Tr yok gibi görünmesine rağmen alınabliyor aslında. Şuan 4 Euro kaçırılmaz. Satıcıda fiyat sürekli değişiyor 5,6,9 euro oluyor en düşük 4. Windows 10 Pro üstelik, microsoft 199 dolara satıyor.
  • gunman233 G kullanıcısına yanıt
    İlk mesaj da dahil bütün mesajları okudum

    Arkadaşın mesajı gördüğümde linke tıklayıp baktığımda ''Türkiye'ye gönderilmiyor'' gözüküyordu. Bunu satıcı ''Türkiye'ye satış yapmıyor'' olarak algıladım o yüzden. Elbette fiziki bir kargo gelmeyeceğini biliyorum, key verecek.

    Bu arada Türkçe dil seçeneği var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avanak_abdi -- 28 Aralık 2017; 13:11:40 >
  • avanak_abdi kullanıcısına yanıt
    Pro sürüm bu dil kısıtlaması yok, olmaz da. İstediğiniz dilde kurabilirsiniz ve istediğiniz dile geçebiirsiniz.
    "Home Single Language" sürümünde vardır dil kısıtlaması.
  • Ben gittigidiyor ebrar bilgisayardan aldım 3300 küsür liraya . Konuyu açan kişiye teşekkür ederim . Laptoptan çok memnunum . Isınma problemi yok ( el koyma yerleri ısınmıyor ,laptop içi düzenini çok iyi tasarlamışlar ), oyun bilgisayarına göre çok ince ve hafif (2.5 kg ) , fan sesi az . Tek eksik yanı ekranı tırt, bildiğin eski panellerden , parlaklığı fln çok düşük . Ama aynı özelliklerde ekranı iyi laptopa vereceğim fazladan 500 -750 TL’ye harici güzel bir monitör alınması daha mantıklı bence . Fatura olarak maile e fatura yollamışlar , yazılı bir fatura gelmedi , e fatura yeterli gelir mi bilmiyorum , sizce ne yapmalıyım ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gg ebrar bilgisayardan aldim sorunsuz bir alisveristi. Pazar aksam siparis verdim sali gunu 11de kargoya verdiler(gg uzerinden mesaj attim yogunluktan yetistiremediklerini soylediler), persembe sabah da bilgisayar elime ulasti. Paketleme gayet duzgundu hersey eksiksiz cikti. Faturayi e fatura olarak gonderdiler urun ulasmadan e fatura gelmisti. E fatura genelde islem yapildiktan birkac gun sonra sistem uzerine duser ve mail olarak fatura kesilen yere gider, bunun hizi muhasebelerinin hizina bagli olarak degisir, ayni gun de dusebilir birkac hafta sonra da ama duser dert etmeyin (calistigim firma da e fatura kullaniyor oradan biliyorum). Firma ilgili ve kibar gg uzerinden mesajlara genellikle 1saat içerisinde cevap veriyor (mesai saatleri icinde). Ben genel olarak memnun kaldim. Bilgisayara gelince henuz detayli inceleme fırsatım olmadi, ancak ilk izlenimim olumlu, kesinlikle parasina gore cok cok iyi bor bilgisayar. @gunman233 arkadasin paylastigi windows linkinden de urunu aldim, odemeyi yaptiktan sonra 1saat icerisinde sifre geldi sorunsuz aktivasyonunu yaptim. Ozellikle gunman233 arkadasima tesekkur ediyorum, bilgilerinizden bolca faydalandim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gunman233 G kullanıcısına yanıt
    Resimde kırmızı yuvarlağa aldığım yer. hayır anlamadığım birşey neden iddia ediyorsunki .


    [Ana Konu] Asus ROG GL502VE (1050Ti, 7300HQ, 256 gb)
  • Doqan0619 D kullanıcısına yanıt
    atlım bilgisayardan aldım klavye aydınlatmalı. asusun driverlerini kurduktan sonra aydınltma aktif oluyor. 3 kademeli
  • aynı sancıları yaşayan kişiler olduğumuzu düşünerek ortaya dertleşmek istiyorum.

    oyun oynamak istiyorsak eskisi gibi tek seçeneğimiz desktop bilgisayarlar değil.
    kasa bilgisayarın faydası sessizlik ve az ısınma ama buna karşılık sandalye tepesinde oyun oynamak bana göre değil artık.
    taşınabilir olmayan, elektrik kesintilerine karşı savunmasız bir kasa bile 4bin civarı monitör hariç.
    upgrade avantajı da eskisi gibi değil.anakartlar sürekli değişiyor.sadece ekran kartını değiştirerek güncelin yakalandığı zamanlarda da değiliz.

    Laptop tarafına gelirsek iki fanlı oldukları halde bana göre hala çok ısınıyorlar.80 90 derece nedir ya.altına fan koyduk diyelim.kulaklıkla oyun oynamak zorunda kalmak garip.gece sessizliğinde evdeki diğer kişiler rahatsız olmuyor mu?.

    sonuç: mecburen laptop.burdaki sorum fullhd ekran için seçenek 15.6 mı yoksa 17.3 mü olmalı sizce.oyunlar pixel ufaklığından 15.6 da daha keskin gözükebilir ama windows ortamında imleç ve yazıların ufak olacağı kanaatindeyim.11.6 inc hd ekran kullanan biri olarak gözüm 14 inc fullhd ekranlı msi oyun laptopuna bile kayıyor aslında.

    Laptop alıyoruz:4bin lira para verip oyunların ayarını kısarak oynamak bana garip geliyor.sonuçta oyun ultra denen ayarlar için yapılmış.yani aslında görmemiz gereken detay seviyesi o.

    seçeneklere geçersek 1050 model olanları direk geçiyorum.sıfır laptop alıp 30fps oyun oynayacaksam gider konsol alırım.

    1050ti ekran kartılarda en uygun fiyatlısı bu asus laptop.tek sorunu ram in yapışık olması.ilerde ram eklendiğinde dual çalışırken belki sorun olabilir.
    uygun derken 3500 liraya GL502VE almayı düşünürken karşıma dell 7577 i7 işlemcili 1tb harddiskli ips ekranlı ssd si ufalmış modeli çıkıyor.500TL farkla ips ekran i7 işlemci 1tb harddisk değermi değmezmi.ssd 128gb ye düşüyor.

    1050ti ekran kartı da 2 sene sonraki oyunları medium da oynatır diye düşünüyorum.çözünürlüğü düşürmek detay kısmaktan daha mantıklı olabilir mi sizce? yani fullhd medium detay mı. hdçözünürlük ultradetaymı.yada hdçözünürlük yüksek fps.

    fps değerlerine göre oyun laptopu tam anlamıyla 1060 ekran kartıyla başlıyor.60fps ye oyunları sabitlemek istiyorsak mesela.bazı oyunlarda o da zor.

    battı balık yan gider dersek, uzun vade kullanıcam,fani dünya,tek eğlencem de bu ama...4bin veren binbeşyüz daha verir..
    varacağımız yer 5500TL ye 1060 ekran kartlı dell 7577 i7 16gb 1tb 256ssd ips linux.tamam hadi napalım diyelim.
    hayır bitmedi durun (işporta satıcıları gibi) karşımıza yine 1060 ekran kartlı lenovo y520 modeli çıkıyor.yaklaşık aynı fiyata 1tb yerine 2tb harddisk ve orjinal win10 içinde.tabi yurtdışında y720 modelinin aynı fiyata olduğuna moraliniz bozulmayacak.yurtdışından almaktan bahsetmiyorum o ayrı.

    yurtdışından 4binliraya 1060 ekran kartlı laptop alabilirsiniz.ama ben 1500 liraya 2 sene garantiden vazgeçemeyeceğime karar verdim.cayır cayır ısınan bu laptoplarla iki seneyi şansa bırakamam.

    ayrıntıya boğmayayım diyorum ama yeni q max serisi 1060 ekran kartları eskisinden 10-15 fps düşük.tam olarak 1050ti ile 1060 arasına giriyorlar.eskisinde voltaj düşür yada yenisinde azalmaya razı ol.

    seçeneklerimiz bunlar ve bundan zevk almaya bakın diyorlar.son stres kaynağı ise ya bi kaç oyun oynayıp sıkılırsam..

    laptop yerine araba alıp gezmek te var. :oP




  • Evet RAM yuvası gözümün önündeymiş :) Ayrıca bir şey iddia ettiğim yok göremediğimi söyledim, körmüşüm o sırada. Anakarta entegre olan dahili ram hakkında tahmin yürüttüm o alakasız bir konu.

    Redalert2 arkadaşa gelirsek aklımdan geçen çoğu şeyi yazmışsın.
    Biraz daha ver biraz daha ver derken boşver Şahin al gez bence de mantıklı :) Şaka şaka yakıtı ıvırı zıvırı var.
    Dell düşünülebilir ancak notebook bölümüne başlığına bakın sorunları mevcut, sırf bunun için başlık açılmış. Evet hiç ısınmıyor o model ancak çok saçma bir termal yönetimi var bios kaynaklı. Azcık ısındığı anda daha 70 derecelerde hızını düşürüyor çokn dert yanan var bios güncellemesi ile de yarım yamalak çözülmüş. Ayrıca IPS panel Dell ancak öyle ahım şahım bir ipd değil vasat bir ips. Bence hiç gerek yok aslında ekran kartına diyorum entegre intel grafik veya Amd ryzen 2500u veya 2700u modelleri piyasaya girince ucuza alıp oynayacaksın Low ayarda ayrıca güzel indie oyunlar ve eski oyunlar var :)

    İlerde yeni oyunlarda çözünürlük mü düşürürsünüz kalite ayarlarını mı bilmem şimdi tartışacak yer değil ancak çözünürlük düşürmek son çare bence. Medium ayar ile Ultra ayar arasında bile ciddi fark yok artık çoğu oyun motorunda. Bazı gereksiz grafik ayarları var çok küçük fark için çok yoran.. Ultra'ya alıp birkaç ayarı kısmak daha iyi. Ambient occulsion, soft shadows, anti aliasing gibi...




  • sistemsel hata değil. yıl sonu diye fatura kesmek istemiyorlar.
  • netsiparisten aldim 3380e. Alir almaz kargoya verdiler, 1.5gunde elime gecti. hemen win10 yukledim. hosuma gitmeyen kulaklik girisinin yeri oldu.oyum oynarken kulaklik kablosu mouse takiliyor.

    onun haricinde yuksek grafikli oyunlarda ufleme sesi geliyor. isinma yok gibi, 3 saat oynadim degerler normal.

    ekrana birsey demiyorum, zatem.fiyatinin ekran yuzunden bi seviyede oldugunu dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, Bu laptopu aldım driverları kurdum. Birkaç sorum var:
    1. Klavye aydınlatmalı mı? öyle ise nereden ne yüklüyoruz?
    2. 256 ssd oyunlar için yetersiz kalacak. Bunun için 1 tb hdd mi aldınız yoksa samsung evo ssd ile devam mı ettiniz? ve alacağımız ssd veya hdd için 2.5 inç olması dışında neye bakmamız gerekiyor? Ayrıca arka kapağı açınca takılacak yeri hazır ve boşta mıdır?
    3. oyun için ssd yerine hdd alsam çok fark olur mu? Eski laptopa geçen sene hdd almıştım onu söküp buna takıp, öteki laptopa da ssd almayı düşünüyorum ama mantıklı mı sizce?
    vakit ayırabilenlere teşekkür ederim.
  • mekansiz52 M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.