Şimdi Ara

[Ana Konu] Asus ROG GL502VE (1050Ti, 7300HQ, 256 gb) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.330
Cevap
30
Favori
74.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Laptop geldiğinde bir gün bendeydi, Aida64'te 2133 mhz yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Demek istediğim siz öyle bir yazmışsınız ki sanki 2400 mhz olursa uçacak. ben genel bilgi verdim o yüzden. Pratikte yüzde 1 (belki o kadar bile değil) performans farkından bahsediyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avpolat

    Windows’u flasha atıp cd key girdim fakat yükleme yapamadım. Windows ntfs olarak biçimlendirilen bir bölüme yüklenmelidir dedi. Biçimlendirmem mi gerekiyor arkadaşlar? Yardım :(

    Laptopta linux tabanlı bir sistem geliyor. kurulumda tüm bölümleri tek tek silin, tek parça olacak. (flash disk görünüyor ise dikkat o hariç) SSD'yi Tek parça kullanmanızı tavsiye ederim. Hepsini sildikten sonra yeni bölüm oluştur deyip ilerleyin kendisi ntfs olarak biçimlendirecektir. (450 mb vs birkaç adet daha ekstra gizli bölümler oluşur onlara takılmayın ilerleyin..)
  • Yaptım hocam 2 ye de ayırdım ssd yi 😁 ayrılmamış alan kalmadı. Teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gunman233 G kullanıcısına yanıt
    Aida64' ün yanlış bilgi verdiğine kaç kere şahit oldum.Aida64'ü referans alarak net bir şekilde 2133 Mhz ram var demek ne derece doğru... Bende az önce Cpuz ve BIOS tan kontrol ettim bulamadım ama kaynaklarda 2400 Mhz diye geçiyor ki bende kendi adıma eminim 2133 Mhz olmadığına.2400 Mhz ram ile 2133 Mhz ram arasında fiyat olarak uçurum yok kim 2400 Mhz desteği varken 2133 Mhz ram takar bilemem,ben şahsen hayatta takmam ne kadar güncel ve yüksek hız her zaman daha iyidir.Bu arada size kesinlikle bilmişlik taslamıyorum yanlış anlamayın saygım sonsuz size.Sizin sayenizde bende araştırken bu konudaki yaptığınız paylaşımlar ve verdiğiniz bilgilerden faydalandım.Bir kaç sayfa önce tebriğimi de sundum hatırlarsanız.Tekrardan söylüyorum bu konuyu açmanız çok faydalı ve isabet olmuş tekrardan emeğinize sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2400 mhz ise olabilir elbet o zaman ikinci ram de DDR4 2400 tercih edilir fiyat farkı yoksa. 2133 olarak geçiyor satış sitelerinde. Anlamadım siz şimdi baktım cpu-z, aida64 raporunda bulamadım(?) diyorsunuz, tamam satış siteleri yanlış yazıyor olabilir ama hangi kaynaklar ise artık 2400 diyorsunuz ki Asus'un sitesinde bile yok bu model aslında FX502 varyantı. Buna rağmen nasıl 2400 olduğuna "emin" olabiliyorsunuz çözemedim.
    2400 bile olsa fiyat farkı çoksa yine 2133 alınabilir bu durumda ikisi de 2133 çalışır. Fiyat farkı ciddi değilse 2400 mhz benim de tercihim olurdu ancak kimine göre +10 TL bile bütçesini aşıyor olabilir bilemeyiz.. (Şimdi baktım arada en az 40 tl fark var. Laptopta 2400 bile olsa kimisi cebini düşünür 2133 tercih edebilir yüzde 0.5 performans farkına değmez diye düşünebilir.)
    Benim itiraz ettiğim konu ram hızı artınca çok iyi olur çok süper olur tarzı yaklaşımlarla insanların gereksiz yere hızlı bellek almalarıydı genel anlamda. Hızlı belleklerde gecikme süreleri fazla olduğundan performans düşüşü bile olabiliyor bazı durumlarda bunu dile getiren yok, veya özellikle masaüstünde sadece Overclock ve XMP profile ile yüksek hızlara çıkılabiliyor bunu da herkes yapamıyor veya anakart & işlemci desteklemiyor vs vs amacım bilinçli tercih yapılmasını sağlamak.
    Belki 2400'dür akşama arkadaşa telefon açıp kontrol ettiririm aida64 ve CPU-Z'ye. Yanlış rapor verdiğini görmedim ben hiç.
    Belki yanlış hatırlıyorumdur 2400 de olabilir akşama teyit edeceğim burada paylaşırım.

    Edit: Bu arada ram fiyatları uçtukça uçtu. Son bir yıldır 2-3 katına çıktı. Tüm dünyada böyle. Ben zamanında çok ucuza aldım bu fiyatları asla vermezdim Ram için. Düşme ihtimali yüksek çünkü çok yakında. Ram alacaklar acelesi yoksa birkaç ay beklemelerini öneririm çok daha uyguna alabilirler. Sözde talebin arzı karşılayamaması durumu ocak ayından itibaren düzelmeye başlayacak, fiyat düşecek sektör raporları bu yönde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 27 Aralık 2017; 18:56:3 >




  • gunman233 G kullanıcısına yanıt
    Hayır Aida64'e bakmadım.Sadece Cpu-Z ve BIOS tan bakmaya çalıştım bulamadım dedim.Aida64'e güvenim yok.Daha önce yanılttığı oldu çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Site hata vermişti yeni değiştirebildim mesajı. Bu durumda nasıl 2400 mhz olduğuna o kadar eminsiniz orasını anlayamadım. Asus sitesinde bile yok bu model.
    Aida64 çok kullanmam ancak yanlış rapor vermesi zor. Chipsetin desteklediği ddr modları ile o anki takılı olan ramin hızları farklı yerlerde gösterilir, o yüzden karıştırmış olabilirsiniz. CPU-Z ise hiç şaşmaz. Eğer destekliyorsa chipseti ki HM175 sorun olmaması lazım. Birkaç saate sonuca ulaşırım bir aksilik olmazsa buraya ve ilk mesaja yazarım RAM konusunu.
  • Aida64'ü sevmem nedense ama bugüne kadar Aida64 yada Cpu-z'den kendi bilgiyarlarımın özelliklerine baktığımda yanlış bilgi verdiğini görmedim.

    [Ana Konu] Asus ROG GL502VE (1050Ti, 7300HQ, 256 gb)

    Fotodaki şuan kendi kullandığım bilgisayarın bellek özellikleri. Cpu-z'den aldım. Bellek miktarı altında, belleğinizin hızını görebilirsiniz.
  • avanak_abdi kullanıcısına yanıt
    Aslında Memory sekmesinden bakmak daha doğru olur. O anki çalışma hızını gösteren yer Memory sekmesindeki DRAM Frequency kısmıdır. Tabi malum olduğu üzere DDR (double data rate) bellek olduğu için değeri 2 ile çarpıyoruz.
  • Az önce CPU-Z memory kısmını kontrol ettirdim arkadaşlar DDR4 2400 mhz hızında çalışıyor, 2133 değil. İlk mesaja ekliyorum bilgiyi.
  • gunman233 G kullanıcısına yanıt
    Evet. Ancak belleğin özelliğini görmek için oraya bakıyorum.

    2400mhz ilginç olmuş. 2133mhz gösteren siteler hiç de az değil. Ya satan en sattığını bilmiyor yada iki hızda da ram entegre edilmiş, kime ne geleceği şans işi.
  • avanak_abdi kullanıcısına yanıt
    Şans işi olduğunu sanmıyorum siteler yanlış girmiştir muhtemelen. Alan başkaları da baksın farklı hızda olan varsa o zaman akıl yürütürüz şimdilik kafa karışıklığına gerek yok 2400 mhz olduğunu teyit ettik.
    Daha klavye ışığı var olmasına rağmen yok yazanlar ram hızını mı doğru bilecekler :)
  • Biliyorum abi işte. Çok basit aslında i7 6700hq model önceki laptopta 2133 mhz di.7 nesilde 2400 oldu.Şöyle söyliyim 8. nesil işlemcili laptop alırsanız içindeki gömülü ram mhz si 2666 olur.Zaten 2133 mhz ram olması saçmalık olurdu genelde hep o neslin desteklediği maksimum ram mhz si gömülü olarak gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptoptan laptopa fark etmez ram hızı.Zaten gömülü olarak geliyor.Alacak arkadaşlar gönül rahatlığıyla alabilir hepsi 2400 Mhz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıken dediğin gibi ama kazın ayağı her zaman öyle değil her zaman.. Desteklediği maksimum ram hızının altında Ram ile gelen onlarca notebook hatta değişim imkanları genelde olmayan pahalı ultrabook'larda bile.Neyse ki öyle bir durum yokmuş bu laptopta. 2133 olsa da çok kayıp olmazdı ama ram fiyatları her türlü el yakıyor şuan, 2133 olanlar bile pahalı. 8 Gb modül fiyatları 360 liradan başlıyor yahu bir buçuk sene önce 150 liraydı.. Hala düşecek fiyatlar.. Tahminler doğru çıkarsa az kaldı düşmesine.. Ram eklemelerini mümkünse bahar ayına bırakın derim.
  • gunman233 G kullanıcısına yanıt
    Öyle yapacağım üstad zaten 1 hafta öncesinde bir makalede okumuştum analistler 2018 le birlikte ram fiyatlarının normal seviyeye geleceğini söylüyorlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu laptop ı almayı bende düşünüyorum fakat panel konusunda tn ninde kötüsü deniyor. Buraya kadar ki tüm yorumları okudum ama yinede ikna olamadım ( sadece bu konuda). Gerçi beni çok fazla etkileyeceginide sanmiyorum suana kadar kullandigim laptopta 2012 model hp ve panelin bi özelligi yoktu acikcasi . Konuyu açan ve yorumlariyla herkese destek olan diger kullanicilara teşekkür ediyorum . Çok faydalı bir konu olmuş .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gittigidiyor üzerinden alan arkadaşlar hangi satıcıdan aldı acaba? En ucuz iki satıcı incehesap ve ebrar bilgisayar. Ebrar bilgisayar faturayı göndermeyebiliyormuş. Söyleyince gönderiyormuş. İncehesap sanmıyorum benzer davransın. Ancak ebrar bilgisayarın stoğu daha fazla.
  • avanak_abdi kullanıcısına yanıt
    erbarbilgisayar hakkında bazı olumsuz (olumlu yorum da var tabi) yorumlar vardı incehesap tercih ettik. Daha önce kendi internet sitelerinden birkaç kere alışveriş yapmıştım, öncesi ve sonrası baya yardımcı olmuşlardı hızlı cevap aldım ve bilgili insanlara benziyorlardı. Alacak olanlar N11'i de hesaba katsın kupon kullanımı ile daha ucuza gelebilir duruma göre.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.