Şimdi Ara

Apart hotel için 150m2 alana kurulacak ses sistemi tavsiyesi verebilirmisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apart hotel için 150m2 alana kurulacak ses sistemi tavsiyesi verebilirmisiniz ? teşekkürler.



  • bu apart otelde kullanılacak ses sisteminin amacı fondan müzik çalmak mıdır yoksa değişik animasyonlarda kullanılması mıdır?
  • bar restaurant ve havuz etrafında müzik sesini temiz bir şekilde dağıtmak istiyorum
  • sanırım izmirdesiniz çankayada sensonic var bu tip seslendirme işleriyle uğraşan bi görüşün isterseniz
  • dağıtmak sorun değil fakat sistemin ne için kullanılacağı çok önemli.Gün boyunca kısık seste müzik yayını mı yapacaksınız yoksa yükses ses açılabilecek animasyonlar mı yapacaksınız? Çünkü bu iki sistem birbirinden çok farklı. Bir de alacağınız sistem ne kalitede olacak.Çünkü öneri yaparken bunlar önemli.
  • Animasyon yapmayacağım. Müziği dağıtmak istiyorum. Bilgisayardan çalacağım müzikleri. Maç olduğu zaman da projektörden gelen sesi bu sistemle yaymak istiyorum. Ses çok yüksek olmayacak. Yani havuz ve bar&restaurant taki müşteriler müzik sesini rahat bir şekilde duysun hissedebilsin istiyorum.
  • tamam amacı anladım.son soru, ne kalitede bir şey olacak? Ona göre marka model söyleyeceğim.
  • mekan açık mekan. Türk gecelerinde biraz yüksek ses verebilirim. Yani yüksek ses verdiğim de sesi bozmasın boğulmasın ses.
    ilginiz için teşekkürler.
  • zaten açık mekan olduğu için kesinlikle neme ve güneşe dayanıklı olması gerekiyor. Ecler verso10 hoparlörler alabilirsin istediklerini yapabilmek için. 4 tane alsan her isteğini karşılayacaktır. Fakat biraz daha ucuz olsun istersen ecler verso8 de alabilirsin ama sesini çok fazla açamayabilirsin. Daha kalitesiz ürünler yada plastik küçük hoparlörler senin işini görmeyecektir. verso8 8'' rms 150 watt gücünde verso10 ise 10'' 250 watt gücünde. Bunlardan birini seçtikten sonra da 4 hoparlörü sürebilecek uygun bir amfi de önerebilirim.Bulunduğunuz ile göre de nereden uygun alabileceğinizi söyleyebilirim.
     Apart hotel için 150m2 alana kurulacak ses sistemi tavsiyesi verebilirmisiniz




  • amfide alacağım. izmirdeyim ama daha uygun bulunabilinirse istanbuldan da alabilirim.
  • ecler'in izmir yetkili satıcısı var İstanbul'dan almanızla izmir'den almanız maddi olarak fark etmeyecek.İzmir'den alırsanız en azından teknik servis,kurulum gibi hizmetleri çok daha kolay alırsınız.İsterseniz İzmir'de ki ilgili kişinin telefonunu veririm konuşursunuz belki elinde 2. el amfi de vardır daha uygun fiyata halledebilir.
  • @alfa147; 35 m2 lik salonu olan apartmanda kurmak istersek ve surekli kısık seste kaliteli bir ses almak istersek hangi hop ve anfi onerirsiniz. iki kule + amfi alıcam oncelikle. 2000 tl butce ayırdım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nailefendi

    @alfa147; 35 m2 lik salonu olan apartmanda kurmak istersek ve surekli kısık seste kaliteli bir ses almak istersek hangi hop ve anfi onerirsiniz. iki kule + amfi alıcam oncelikle. 2000 tl butce ayırdım...

    senin isteğin hi-fi hoparlörlerle çözülür ancak. 2000 tl bütçe ile dali concept 8 ve orta güçte 2. el bir amfi almalısın. 35m2 salonda 6'' hoparlörlü sistemler çok çabuk uyanamıyor. Yoksa monitor audio br6 tavsiye edecektim.
  • telefonu alabilirmiyim. ayrıca nette bunların fiyatları ve bilgilerini bulabileceğim türkçe içerikli bir site varmıdır?

    Nasıl bir anfi alınmalıdır?
  • alacağınız ürünler profesyonel ürünler olduğundan fiyatlarını bulabileceğinizi zannetmiyorum. Amfi olarakta ''power amplifikatör'' diye adlandırılan, aktif hava soğutması bulunan bir model uygun olacaktır. Ev kullanımı için yapılmış yada çok kalitesiz ürünler sorun çıkarmaktan başka bir işe yaramayacaktır. İlgili kişinin adını ve telefonunu özel mesaj olarak size gönderdim. İsmini verdiğim kişi Ecler ürünlerinin İzmir ana yetkili satıcısıdır. Teknik konularda sonuna kadar güvenebilirsiniz. Ayrıca olabilecek en iyi iskontoyu yapması için de kendisine bilgi vereceğim. İyi çalışmalar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfa147


    quote:

    Orijinalden alıntı: nailefendi

    @alfa147; 35 m2 lik salonu olan apartmanda kurmak istersek ve surekli kısık seste kaliteli bir ses almak istersek hangi hop ve anfi onerirsiniz. iki kule + amfi alıcam oncelikle. 2000 tl butce ayırdım...

    senin isteğin hi-fi hoparlörlerle çözülür ancak. 2000 tl bütçe ile dali concept 8 ve orta güçte 2. el bir amfi almalısın. 35m2 salonda 6'' hoparlörlü sistemler çok çabuk uyanamıyor. Yoksa monitor audio br6 tavsiye edecektim.

    @alfa147; hi-fi hoporlorlere bir iki örnek verebilir misin? sadece hop için 2000 tl dusunsek bile bir şeyler bulamaz mıyız?

    Bu arada 6" olan hop lerde illaki yüksek seste dinlemek gerekiyor anladığım kadarıyla. Yani ev için daha küçük şeyler mi seçmek gerek. 100W lık 7.1 AVR alıp front lara bookshelf hop ile beslemek nasıl olur. Hi-Fi anlamında dah mı iyi bir çözüm olur?




  • örneğini verdiğim dali concept zaten hifi hoparlör.Hoparlörün kullanılacağı m2 ne kadar büyük ise hoparlörün çapı da o kadar büyük olmalıdır. Yoksa o hacmi doyuramazsınız.Sadece hoparlörlere 2000tl harcamak istiyorsanız biraz daha bütçeyi zorlayarak dali ikon 7 alabilirsiniz yada monitor audio rx8. 3 adet 6'' sürücüsü olduğundan kullanmak istediğiniz alanı doyurabilir.Bookshelf hoparlörlerle o mekanı doyuramazsınız illa bookshelf istiyorsanız en az üçer tane yanyana kullanmanız gerekebilir. Zaten bu kadar bookshelf alacağınıza kule tipi daha cazip olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa147 -- 17 Ocak 2011; 23:56:40 >
  • Bugun Pioneer 420 ile wf9.6 , ns 777 ve jbl es90 dinledim en hosuma giden 777 ler oldu. Concepti dinlesem beni çok daha fazla etkiler mi işte budur detir mi bana?
  • ns777 dinleyip haz alabildiyseniz bir sorun var o işte. çünkü dinlediğiniz ürünler içinde en kötüsü o. Fakat concept8 tabiki çok daha güçlü çalar desibeli fazla olduğu için.Bulabilirseniz dinlemenizi tavsiye ederim.
  • wf 9.6 lar basslarda ani ses çıkışları yapıyordu ve beni rahatız etti. Muhtemelen AVR aayarlarıyla ilgili. Ben biraz kurcaladım ama bi şey bulamadım.

    JBL es 90 kısık seste pek kendini belli etmiuyordu. sesini açmak gerekiyor ki o da her zaman mimkin degil. Aslına bakarsan sesi açıkken en çok JBL es 90 hoşuma gitti. Geçen gün es80 dinlemiştim o bence 90 dan da iyi.

    aynı volume de ns777 daha fazla detay veriyormuş gibi geldi. Benim kulağım çok iyi değildir gerçekten. .biraz kulağımı geliştirmel,iyim :)

    Bu arada uygun fiyatlı concept8 leri nerde dinleyebilirim, bulabilirim?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.