Şimdi Ara

Arabamı sattım çünkü... Sizin nedeniniz neydi? (2. El arayanlara ipuçları) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
7.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • broadway vardı bizde ben kullanıyordum en son 3 araba olunca kapının önünde boş boş yatmaya başladı en sonunda çürümesin diye sattım bide broadway dedim elimde kalır para ederken satayım halen alan var =)

    symbol vardı işte onuda 4 nedenden sattık birincisi hersene sigorta ve kasko vede vergi ödemek ikinci nedeni km 185 bin oldu ya bişey çıkarırsa diye korktum ancak bu zamana kadar baskı balata hariç masraf etmedim oda bilye dagıttıgı için herneyse üçüncü nedende arabaya ihtiyacım kalmadıgı için benim clio yu babama verdim nasıl olsa aynı evdeyiz lazımda olmuyor ayda 1 defa 1-2 km yol yapıyorum okadar. Dördüncü nedende muayenesi bitmişti bide üstüne 1 sene geçmişti uğraşmak istemedim 15bin lira tiko para verdiler sattım arabayı. Alanda kmyi düşürmüş satmış maşallah...

    kaptıran kaptırıyor bi biz kaptıramıoruz plakada 34dl 6936 idi
  • Sıkıldıkça 2-3 yılda bir degiştiriyoruz.
  • Güzel konu katkım olsun.

    Şirket aracı olarak çok araç kullandım (leyland dizel kamyonet, toyota 4x4 hilux duble cup, reno toros binek, reno toro sw, chevrolet (daewoo) epica, hyundai dizel getz, nissan xterra 4x4, toyota rav4 (Kullanmaya devam).

    Bu kadar çeşitli yelpazede şirket aracının yanında kendi araçlarım ve değişme sebeplerime geleyim.

    İlk aracım 1992 model broadway di tanıdıktan 2. el almıştım. Model yükseltmek ve hiçbir güvenlik donanımı olmaması sebebiyle 2000 yılında reno sembol (yine tanıdıktan 2. el ) satın alarak değiştim.

    Elim biraz para görünce model yenileme ve heves nedeniyle internetten bulduğum 1999 model alfa romeo 156 2. el satın alarak değiştirdim.

    Ev borcumu ödemek nedeniyle alfa 156 yı sattım. Yakıtı yüksekti ve bizim asfaltlara pek uyum sağlayamadığımdan servis ziyaretim çok olmuştu. Ama otoyolda süper gidiyodu. Sokaklarda milletinde kafasını çevirtip baktırıyodu o yıllarda.

    Elim biraz para görünce sıfır km yarıotomatik 1.2 benzinli clio 3 satın aldım. Eşimde kullandığı için otomatik zorunlu olmuştu. İstanbul şehiriçi 7 litre civarı benzin yakıyodu. Şehir içinde çok memnundum. Ama şehirlerarası yollarda 120-130 km hızlarda yokuş çıkarken felan bazen bilgisayar şaşırıp vites seçemeyip boşa atıyodu vitesi. Birde yokuşta geri kaçırması rahatsız edici boyuttaydı.

    Maddi durum biraz daha düzelince halen kullanmakta olduğum oktavia 1.6 tdi dsg aldım. Genel hatlarıyla oldukça memnunum. Yüksek hızda biraz asfalt sesi alma sıkıntısı dışında şikayetim yok. Ses probleminide çok iyi olan ses sisteminde müziğin sesini artırarak duyulmaz hale getiriyom...




  • peugeot 308 malesef benzınlıydı 10 lt benzın tuketımıne daha fazla katlanamadım ve sattım arabamı 45 bin km en ufak sorun çıkarmadı DEVLET en büyük sorun oldu zamdı güncellemeydı derken sattım gitti 2013 de kendime yenı araba almayı planlıyorum şuan evde 1 araba 1 suv var suvuda satıcaz tek arabayla idare edicez ülke olarak zor bir ekonomık dönemın başlangıcındayız önlem almak lazım ...
  • Toyota Corolla 2003 Benzinli+otomatik sattım çünkü

    Sağolsun fena yakıyordu bastın mı giden bir araba ama Her sene Doğu karadeniz'e gittiğimiz için sadece gidiş 500-600 TL'ye patlıyordu

    Birde yaylalara ve köylere girdiğimiz için altı yüksek bir araba tercih ettik

    Ama en önemlisi yaşadığımız korkunç trafik kazası psikolojik etki bırakmıştı bizlerde

    Yakıtı fena ve alçak olması dışında sorun yaşamadık...
  • Arabamı sattım çünkü...

    - 1991 model Tofaş ŞAHİN'i 1998 model sıfır Tofaş ŞAHİN'le değiştirmek için.
    - 1998 model TOFAŞ ŞAHİN'i işyerini satın almak için.
    - 2000 model Seat TOLEDO'yu 1.9 TDI kullanılmış darbeli kazalı berbat TOLEDO için (büyük hata!).
    - 2003 model Seat TOLEDO'yu 5 yılını doldurduğu için.
    - 2008 model Volkswagen PASSAT'ı benzinliden dizele, sedandan SW'ye geçmek amacıyla başka bir PASSAT almak için.

    Eşimin arabasını sattım çünkü...

    - 2006 model Fiat GRANDE PUNTO hatasız sorunsuz problemsiz ama 5 yılını doldurdu ve eşim SUV tarzı birşey istediği için.

    Şimdiye kadar 1 defa çok büyük bir hata yaptım, yukarıda koyu kırmızı ile işaretledim, bana 2003 yılında araba fiyat farkı, stopajı ve diğer masraflarıyla 13 bin TL'ye mal oldu. 2000 model Seat TOLEDO'yu 21 bin TL'ye aldılar, 29 bin TL'ye o 1.9 TDI'yi bana itelediler, kazıkladılar, hem de ne fena kazıkladılar, aklıma format attım o zaman, Allah yüzüme baktı, efendiliğim ve sadık müşteri olduğum için 1.9 TDI'yi geri aldılar ve 33 bin'e sıfır Seat TOLEDO verdiler, 1.000 TL de stopaj çıktı, cebimden 13 bin TL çıktı tam krizden çıkmış Türkiye'de para kazanmanın zor olduğu zamanda. Şansım vardı, ucuz atlatmadım, çok zarar ettim ve çok pahalı bir ders oldu bu bana.




  • -1994 Model Tofaş Şahinimiz vardı hırsız dadanmıştı debriyaj pedalına kadar sökmüş ama götürememişti 10 yaşındaydı zamanıda gelmişti sattık

    -2000 model Renault Megane sedan 2.0 rxt geldi şahinden sonra,iki yıl çok güzel hizmet etti ama sonra bayağı masraf açtı 2010 mayısta bende büyük sayılabilecek bir kaza yaptım ve satıldı

    -2004 model Renault Megane sedan 1.6 dynamique bva, meg I den sonra bir sene kullanıldı kam mili kaptörü ve akü değişimi dışında masraf açmadı,çok temiz ve uygun fiyata Fluence denk geldi model yenilemek için sattık

    Şuan 2011 model Renault Fluence var,temiz bir suzuki vitara kovalıyorum içimize sinen bir vitara denk gelirse ancak o şekilde yolcu ederiz yoksa uzun seneler kullanacağız gibi gözüküyor




  • Broadway im vardı sattım çünkü durmadan sorun çıkarıyordu kaç defa yolda kaldık trafikte stop etti kaktırmalar falan
    2004 Astra G Njoy umu hb olduğu için sattım çünkü artık bagaj falan yetmiyordu
    2007 Caddy i aldım aldığım ay sattım çünkü yakıtı parçası servisi ocağıma incir ağacı dikecekti
    2007 Kangoo mu sattım çünkü ruhsatta kamyonet geçiyordu her yıl vize,fahiş vergiler ile bir üstüne hız sınırları ...




  • ilk aracım 91 corlolla idi luzumsuz bir şekilde sattım tertemiz araçtı .

    2. aracım ise motor yemesi , yolda bırakması , bana 3000 tl gibi masraf açması nedeni ile 4000 tl zararla sattım.

    3. aracımı 0 aldım şimdilik biniyorum 2. veya 3. yıl sonunda onuda satıp 6 yıl kullanmak için bir araç alacağım.
  • 95 model uno satıldı çünkü çok masraf açıyordu. Ama yine iyi dayandı. Kamyonet gibi sürekli yükleniyordu araç. Satılalı bir yıl oldu. Şimdi fazla araç lazım olmadığı için ve piyasadaki fiyatlar cep yaktığı için beklemedeyiz. Bir sonraki araçta alınıp 5 yıl sonra satılır muhtemelen. Çünkü hep öyle yapıyoruz.
  • İlk arabamın, Jaguar X-type 2.0'ın karizmasına vuruldum. Kredi çektim aldım. Daha borcu yarılanmadan sattım. Yakıtı su gibi içiyordu, performansı da beklediğim gibi değildi. 2 hafta oldu satalı. Sattığıma üzüldüm. Şu an sırf az yakıyor diye Fiesta almak üzereyim. Her şeyin başı yakıtmış, anladım :))
  • 1. ilk aracım 95 model uno LPG li - model yükseltmek amaçlı sattım (sadece bir kez sorun çıkartmıştı)
    2. 2006 model Opel Astra 1.3 CDTI 90 beygir - 1.3 motor özellikle ilk hızlanmalarda beni deli ediyordu, çekmiyordu
    3. 2000 model VW Golf 1.6 - Otomatik istediğimden ve eski olduğundan sattım (bu aracımı satışımla bir daha eski araba almamaya karar verdim)
    4. Aracım 2005 model Ford Fusion - (bundan sonra otomatik olmayan araca binmem, bana göre tek kusuru içeri fazla ses alması)
  • 94 model 2.0 opel vectram vardı... hiçbir sorunu yokken sırf çok yakığı için sattım... şimdi skoda feliciam var.. çok mutluyum , uzun yıllar kullanırım...
  • gerek kapalı otoparkta gerekse apartmanın önündeki otoparkta arabamı çizdikleri için sattım. (2005 model passat exc.). artık çizilecek bir passatım yok, ama sonra tekrar aynı model passatı çok aradım, sattığım kadar temizini bulamadım, bulabilseydim yine alacaktım. çünkü 2005 exc. lerin dış görünüşünü ve iç mekan kalitesini, ayrıca iç hacim genişliğini ve ferahlığını çok beğeniyorum.
  • 2 el kadın 2 el araç bunlardan uzak durmak lazım.

    Bmw motorumu sattım satış nedenim ailemin korkması para biriktirip ailemin yardımı ile 2012 opel astra aldım artık daha mutluyum
  • -1976'da 0 aldığım murat 124'ü 1978'de sattım.42.000 km de iki kez motor yaptırmak zorunda kaldım.O günlerde murat 131 bana mersedes gibi görünmüştü.
    -1991'de murat 131'i satıp 1.6 şahin 5 vites aldım.1300 motordan sonra bana mükemmel göründü.5 vites yepyeni bir teknolojiydi ben
    -1992'de şahini satıp reno9 broadway aldım. Şahin 7.000 km de şanzuman dağıttı.20.000 kmye kadar rot başlarını bile yeniletti bana.Direksiyon ağırlaştı,sevemedim bir türlü.
    -1997'de broadwayı sattım.1992 model tempra sxa aldım.Broadway iyi bir arabaydı.Çılgın adını koymuştum,şikayetim kalöriferinin yetersizliği ve arka kapılardaki havalandırma kapaklarından gelen soğuğu kesemedim.Bir de ıslak zeminde çok oynaktı,büyük araçlarla geçiştiğimde sallanıyordu.
    -2001'de temprayı sattım.Zevkle bindim.İlk hidrolik direksiyon aracımdı.Yürüyen aksamı beni biraz yordu.Gösterge tablosu da kendini yeniletti bana.1996 model honda euro civic 1.6 ils aldım.
    -Unutamadığım,en zevkle bindiğim mükemmel bir araç çıktı honda.170.000 km yol yaptım.Ne ön takım,ne başka bir yeri hiç masraf ettirmedi.Bu araca binince eyvah yıllarım başka araçlarla boşuna geçmiş dedim.Altının biraz alçak oluşu ve farlarının az aydınlatması dışında hiç şikayetim olmadı.2005'te honda çifkurtlara verip 0 km civic es aldım.
    -2005te aldığım civici 2007'de sattım.çok memnundum ama çocuklarımdaki megane2 dci'nin 2 katını yakıyordu.
    -2007 megane2 1.5 dci aldım yakıt mükemmeldi. Rahatlığı da öyle.2 yıl kullandım.Mehmet gazihan ustaya chip tuning yaptırdım.İstanbul-Kastamonu arasında ki 500 km'lik yolu 4.0 ortalama ile geldiğimi hatırlarım.Megandan hiç şikayetim olmadı.2009'da satıp Passat 1.4 tsi comfortline aldım.
    -Passatla 4,5 ayda 12.000 km yapıp 4000 tl yakıt parası verince 46.000 liraya aldığım aracı 45.000 liraya sattım.İyi bir araçtı.Ama abartıldığı kadar da değil.
    -laguna3 1.5 dci executive aldım.Çok sağlam, yol tutuşu mükemmel,çok sessiz bir araçtı.Yaklaşık 2 yıl bindim.Yakıt passattan sonra ilaç gibi geldi,megane gibi olmasa da.Direksiyon ağırlığı,süspansiyon sertliği,koltukların sertliği şikayetlerimdi.Çok severek kullandım ve ağustos 2011;de sattım;çünkü latitude laguna benzeri olup direksiyonu yumuşak,süspansiyon ve koltuklar istediğim gibi idi.
    -35 yılı aşkın otomobil serüvenimde bende iz bırakan iki araç oldu. Birincisi honda eurocivic 1.6 ils;ikincisi laguna3 1.5 dci executive.Şimdi latitude 1.5 dci executive aracım var.Bence süper,mükemmel donanımlı,çok rahat bir araç. Zevkle biniyorum.Tüm arkadaşlara iyi forumlar.




  • 2004 liberty vardı bende, km si 100 bine yaklaştı diye sattım (3 haneli olmayacak ) , aslında asıl satış nedenim boyanın solması, tavanda ve bagaj kapağında güneş yanığı başlangıcı vardı daha fazla yanmadan sattım.

    yine 2004 liberty aldım yanık yok garaj arabası ve km si 40000 de (aynı paraya)
  • cunku ev alicaktik para lazimdi
  • 2006 Leon 1.6 benzinli; araç daha 73 bin kmdeydi ve en ufak sıkıntısı yoktu. Oturduğum sitede kapalı garaj olduğundan ve LPG taktırmam imkansız olduğundan dizele geçmek için sattım, benzini şehir içinde 9un altına inmiyordu... Tertemiz bir şekilde biniciye gitti, adam dua ediyordur şimdi
  • benim brodwayim var satmayı düşünüyorum elimde para yok biriktirip hundayi accent , nissan almera (sedan) mitbush carisma yada colt yada skoda fabia almak istiyorum bakalım bekliyecez
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.