Şimdi Ara

Asansör Hareket Edince DSL Hattın SNR Düşmesi (Eskiden Reset Atıyordu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
2
Favori
6.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Modemde hat değerlerinin olduğu sayfadan screenshoot alıp eklermisiniz. Ayrıca modem marka-modelde yazınız.
  • ne bela asansörmüş arkadaş
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Sorma hocam illallah ettim ya..
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Farklı farklı elimde 4 adet modem var.4üde aynı şeyi yapıyor.Ama şuan için en son Asus N16 aldım.Oda aynı.

    Atayım ama ben yinede;
    Asansör Hareket Edince DSL Hattın SNR Düşmesi (Eskiden Reset Atıyordu)


    9.2 yazan snr margin,asansör haraket edince 4lere kadar düşüyor,o anki duruma göre
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Akşam uğradım hocam,espar olmak üzere o bölgede toptancılar var 4 tane hepsine bizzat gittim sordum.Bir tanesinde bile yok.Cat 5 ftp bile yok. Kimse kullanmaz onu diyorlar.

    Son olarak yarın bir kaç yer daha biliyorum onlarada sorucam,ama ümidim sıfır.300 metre alırsanız getirtiriz diyorlar ya,nasıl sinir oldum...

    Asansör firmasınada uğradım,en kısa sürede bakacaklar inşallah.
  • Ha birde arkadaşlar şöyle birşey yaptım.Apartmanın altındaki telefon kutusuna indim ve benim hattı buldum söktüm ve modemi doğrudan oraya bağladım.

    Asansör harakt edince snr yine değişiyor fakat hat düşmüyor. Örn: 9.2db , en fazla 8db e düşüyor. Yani kutudan bile hat alsam yine parazit oluyor sadece makul düzeye düşüyor.

    Buda aradaki kablonun parazit yüzünden 4db lere düşmesini kanıtlıyor sanırım.
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Dynamic Line Adjustment (DLA) varmı o modelde aktif edermisin bir fayda sağlaması gerekir.
    İmkan var ise hattını asansörden uzaklaştırsan dış cepheden vs çıkarsan.
  • Hakan.Can H kullanıcısına yanıt
    Var hocam DLA hemen deniyorum.
    Modemin prizini ve yerini çok değiştirdim,gelen hat kablosu parazitlendiği için oluyor herhalde,yani nereye alırsam alayım telefon kablosu aynı olduğu için sonuç değişmiyor.
  • Hakan.Can H kullanıcısına yanıt
    En ufak bir etkisi olmadı hocam,açık/kapalı aynı sonuç.Fikir için teşekkürler yinede



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 31 Mart 2017; 1:31:58 >
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Marmara bölgesinde olsanız bütün fabrikalar burada neden kullanmaz size dediler bilmiyorum ama Cat6 UTP kabloya göre biraz daha pahalı ve yalıtkan ile çevrilidir.

    Bilirsiniz kaliteden daha çok insanlarımız fiyatına bakar bundan dolayı toptancılarda satamam diye almak istemiyorum.Çoğu toptancıda pek bilgisi yoktur.

    Çok lazım olursa size gönderirim.Asansör aşırı yük aldığından dolayı içinden 380 Volt geçmektedir.

    Snr değeri 6'nın altına inmemesine dikkat edin CRC ve FEC değerleri artacaktır.Saha dolabından size gelene kadar bağlantıda sorun yoksa değerler iyi isi Snr ve Hat zayıflaması

    bakımından sizin bina içi kablonuzda sorun vardır.

    Asansör hattından İnternet götürmekte ilk defa gördüm normalde kablolama ile ilgili boşluk yaratılır bu boşluktan bütün kablolar götürülür.




  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Asus modemlerin ayar menüsü daha detaylı oluyor. Linkteki resmi google'dan buldum. Resimde kırmızı olarak işaretlediğim seçenek sizin modemdede mevcutmu ve ne olarak ayarlanmış kontrol edermisiniz.

    http://prnt.sc/eqj8bi
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    6 nın altına iniyor hocam zaten,dediğim gibi 4e kadar düşüyor gün içinde duruma göre..7nin altına inince komple internet duruyor.Pingler yanıt vermiyor internetteki bir siteye.Modemin istatistik sayfasında crc hatası doluyor 10 snde binlerce.Asansör durduğu anda tekrardan snr yükseliyor ve pingler gitmeye başlıyor. Yani 10-15 saniyelik kesinti,ama asansör sürekli haraket ettiği için downloadlar iptal oluyor,çekilmez bir hal alıyor.

    Ben kutudan doğrudan bağladım hala parazit var azda olsa,apartmana girişten itibaren telefon ve elektrik hattıda aynı yerde bilmiyorum normalde böylemi.(Kutulara geleseye kadar 3-4metre böyle devam ediyor birlikte.

    Asansör Hareket Edince DSL Hattın SNR Düşmesi (Eskiden Reset Atıyordu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 31 Mart 2017; 1:54:40 >




  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    İşaretli hocam bende orası,benim sayfa şöyle.

    Asansör Hareket Edince DSL Hattın SNR Düşmesi (Eskiden Reset Atıyordu)
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde Ana hat mı döşenir bunu yaptıran müteahhit , bunu yapan elektrikçi , bu binaya iskan veren görevliler , bu binadaki daireyi alan kişi hiç buraya bakmamış mı?

    Müteahhit az maliyet ile para kazanacam diye bakıyor , elektrikçi kısa yoldan çabuk işi bitirme derdinde , iskan memuru kaba inşaata bakıyor ve torpil işliyor , daireyi alan kişi lokasyona ve dairenin kaç odası olduğuna bakıyor.

    Benim başıma gelenleri anlatsam roman olur.Cat 6 FTP kabloyu elektrik kablolarının yanından boşluğa buradanda doğalgaz borusunun arkasından ankasteye bağlantı sağladım ve Snr değerim gayet iyi oldu 12 mb hız alabiliyorum.



    Eğer bulamazsanız bana söyleyin müsait olduğumda size gönderirim.Bazı kişiler istedi yardım etmek istedim fakat kargo ile gönderince bütün bilgilerim karşı tarafa geçtiği için

    göndermek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 31 Mart 2017; 2:3:28 >




  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Sorma hocam,hadi müteaahit yapar anlarım hepsi çakal zaten ama elektrikçide parasına bakmış anlaşılan,iskan veren zaten allahlık.Zorunlu olan bina girişine engelli rampasını yapmamasına rağmen onayı vermiş,biz sorunca anlaştık biz diyorlar.Apartmanda engelli olsa (ki heran hepimizin başına gelebilir)kişi eve giremiyecek 30 basamak merdiven var binaya gireseye kadar.ne yazık ki Türkiye gerçeği işte..O iskan vereni mahkemeye versek yıllarca uğraşacağımız için artık tenezül dahi etmiyor kimse. (Ben başka bir konuda ttnetin yanlış faturası yüzünden %100 haklı olduğum davayı 2 yıl sonra kaybettim mahkemede,hem yanlış faturayı ödedim hemde mahkeme masraflarını.2 farklı hakimde dava dosyasını okumamış bile,beni 5dk konuşturmadı savunmam için,o derece çivisi çıkmış işin.)

    Bizde bilmiyoruz ki hocam,yaşadıkça öğreniyoruz durumu.Kazık yiye yiye öğreniyoruz işte,bir daha ev alırken bakmazmıyım hiç

    Sizde çok uğraşmıssınz anlaşılan,geçmiş olsun hocam ne diyeyim sonunda çözmenize sevindim.Kendi başımıza birşeyler yapmaya çalışyıyoruz kör topal işte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 31 Mart 2017; 2:12:47 >




  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim ayar (G.INP) tamda sizin yaşadığınız sorunu önlemeye yönelik yapılır. Fakat bu ayarın aktif çalışması için dslam desteğide gerekiyor. Dslam'dan bu ayar aktif edilmezse modemde de çalışmaz. Sizde de böyle bir durum sözkonusu sanırım.

    Bu ayar dışında;

    DLA kapalıyken, kararlılık ayarı ve ESNP 'de değişen bir durum oluyormu?

    ESNP aktif edilebiliyormu?

    DLA ve Kararlılık ayarı aynı anda devre dışıyken hattınızı deneyin.

    Yine DLA kapalıyken, kararlılık ayarını en düşük -db(eksi) değerinden +db(artı) değerine sırayla yükselterek deneyin.

    Son olarak google da şöyle bir cihaz buldum. Bahsettiğiniz sorunun benzer durumları sıralanmış cihaz özelliklerinde. Bu tip bir cihaz daha uygun fiyatla bulunabilseydi denemenizi tavsiye ederdim. Fakat şuanda denemek için fazla riskli bir fiyatı var:
    https://goo.gl/fO8rOk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 31 Mart 2017; 2:36:34 >




  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Bizim binamız site şeklinde yapıldığı için Engelli olarak çok rahat girebiliyor asansör ile yukarı çıkabiliyorlar.

    TTnet'e baya dava açtım ve kazandım.Aslında bir çok hakimi yanlış karar verdin diye içeri atmak lazım hepsi torpil ile işliyor.Dava açarken sağlam kanıtlara ve avukata ihtiyacınız vardı.

    Hep avukatlara yalan söyleyen derler ya en büyük yalanı Hakim söyler çünkü en son karar onda biter.

    Türk Telekom'u Tüketici hakem heyetine vereceksiniz kurul onayı ile fazlasıyla iade gerçekleştiriyor eğer vermezse cezai tedbir kararı çıkarıp icraya kadar gidiyor

    Anlıyacağınız çok sorunumuz varda işte ilgilenen yok BTK'ya 500 şikayet kaydı vardır halen altyapı aynı saha dolabı yan yatmış vaziyette uğraşıp duruyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 31 Mart 2017; 2:40:38 >




  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Hocam ilgi ve araştırmanız için tekrardan teşekkür ediyorum.

    Buna benzer ürünleri bende bir araştırayım,belki daha uygun birşey bulabilirim,kesin olacağını bilsem bunu bile alırım valla,ama gelde bul bunu türkiye ye gönderen bir yer.

    G.Inp hiçbir etki yapmıyor,dediğiniz gibi dslam kaynaklı olabilir.
    DLA kapalıykende açıkkende ESNP açılıyor,fakat esnp etkisini kombinasyonlar ile denemedim.Yarın ilk iş deniyeceğim.belki bir etkisi olur.

    DLA ve kararlılık devre dışıyken snr margin normalde 9.9 iken bir anda 8db e düşüyor.e tabi doğal olarak asansör haraket edince dahada felaket oluyor.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Btk çalışmıyor herhalde artık bıkmış Tüketici hakem heyeti (bizim buradaki) internetle ilgili en ufak olayı anlamayan cahiller topluluğu olduğu için buradakilere anlatmak bile dert.(beni olayda hakem heyeti anlamayıp mahkmeye gönderdi davayı,oradaki hakim olayı yine anlamadı red verdi,bende tekrar itiraz ettim,diğer hakim e öbür hakim arkadaş red vermiş niye geliyorsun dedi ve yine red verdi...işte vah ülkem vah..) Miktar yüksek olsa avukat tutacaktım ama nispeten düşük olunca avukat arkadaşla konuştum,ben olsamda fazla fark etmez dedi ve kendisi yardımcı olarak başvurdum,dosyayı filan beraber hazırladık (30 sayfa kanıt ve resim) ama hakimler tırt olunca sonuç sıfır neyse..

    Buradaki DSlam dolabınında tüm kapıları açık,söyleyince kilitleri bozukmuş..Geçenlerde kesinti oldu,muhtemelen çocuklar koparmış oradaki kabloları dediler.2 gün internet bekledim ve hala kilitleri bozuk.Kime şikayet edeceksin ki ...




  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Eğer para ile ilgili durumunuz olduğunda Bimer ile başvuru yapacaksınız online olarak Tüketici hakem heyetine gidecek dosyalarınız oradan direk formu doldurup imza atacaktınız.

    Ücreti ödemeniz ve fatura makbuzlarını vermeniz gerekirdi.Ben avukat,mahkeme ile uğraşmadım.

    Türk Telekom'a hiç girmiyelim çok sinirliyim hocam kusura bakmayın.Deveye sormuşlar neren eğri demiş ki nerem doğru ki...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.