Şimdi Ara

AŞİL TENDONUM KOPTU ! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
481
Cevap
18
Favori
197.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aca01 A kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun hocam. Nasıl koptu tendon acaba?
  • Halı sahadan nefret ediyorum
  • Arkadaşlar herkese geçmiş olsun.

    Benimde bir halı saha maçında aşil tendonum tamamen koptu.

    Şu an ayağım alçıda. Olayın gelişim takvimini,olay anı ve sonrasını,ameliyat öncesi ve sonrası yaşadıklarımı aşağıda paylaşıcam.



    14 nisan 2018 de halı saha maçında aşil tendonum koptu. Topuğun 5-6 cm yukarısındaki aşil tendonu koptu.Yaşım 31 ve kan grubum. 0 rh+. Hemen maç sonrası devlet hastanesi aciline gittim. Röntgen çektiler.Doktor kırık yok deyip merhem ve ağrı kesici verip yolladı.



    17 nisan da özel hastanede ameliyat oldum. (2.000 tl )



    Ameliyat öncesi 1 serum verdiler.Lokal anestezi ile, yani belimin az üstünden omuriliğe yakın yerden iğne ile belden aşağısını uyuşturarak, bilincim yerinde bi şekilde ameliyatımı oldum.Bu arada iğne hiç acıtmıyor.Kesinlikle korkmayın.Yaklaşık 45 dakika sürdü. Bu süreye ayağımın alçıya alınması ve dikişler de dahil.Ayağım diz altı alçıya alındı. Bu benim için çok iyi oldu çünkü dizimi bükebildiğim için tuvalet ihtiyacımı kendim karşılayabiliyodum. Bu arada ayağımdaki dikişler zımba dikiş. 23 dikiş atıldı.



    Ameliyat sonrası 2 saat sonra sıvı almaya başladım. Belden aşağımın uyuşması 6-7 saate geçti. Size tavsiyem ameliyat sonrası 3-4 saat sonra sert kahve için ve şekersiz için. Ben akşama kadar 3-4 bardak içtim.Çünkü bu sizin idrarınızı yapmanıza yardımcı olacaktır. İdrarınızı yapamazsanız sonda takarak bu işlemi yapacaklar.



    18 nisan da taburcu oldum. Doktorum alçının ameliyatlı yerini keserek hemşireye pansuman yaptırdı ve 3 günde bir pansuman için gelmemi söyledi. Pansumanı ameliyat olduğum özel hastanede yaptırdığım için ücret almıyolar. Doktorum 1 kutu antibiyotik ve 1 kutu ağrı kesici verdi.Evde koltuk değnekleri ile ayağa kalkıyodum. Ayağa kalktıktan 20 saniye sonra parmak uçlarınız moraracak. Bu gayet normal,sakın korkmayın ve sırt üstü yatarak ayağınızın altına 2 yastık koyarak kalp seviyesinin üstünde tutun.



    1 mayısta zımba dikişlerim alındı. Dikiş alınırken çok hafif canınız acıyo.Yani ameliyattan iki hafta sonra.Doktorum 21 mayısta alçımın alınacağını söyledi.Şimdi o günü sabırsızlıkla bekliyorum.



    Aklınıza takılan sorusu olan varsa bana sorabilir. En yeni hasta benim şu an burada heralde.



    Benim de sorum olacak.inşallah okuyup cevap verecek tecrübeli arkadaşlar vardır.Zımba dikiş izi nasıl geçer acaba. Ya da nasıl en aza indirilir?



    Bu arada isteyen olursa ayağımın zımba dikişli halini atabilirim

    Ve çok önemli bir tavsiye. Ameliyat sonrası ayağınız alçıdayken ayak parmaklarınızı çok hafif aşağı yukarı oynatın. Bu iyileşmeyi hızlandırırmış,doktorum öyle demişti. Ancak bu işlemi yaparken canınız hafif acıdığı anda bırakın. Ara ara oynatın.Hergün bu işlemi yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesut145r -- 7 Mayıs 2018; 1:55:31 >




  • Herkese merhaba,

    Bu sorunla karşılaşanlara allah acil şifalar versin. 20 Temmuz itibari ile ben de aranıza katılmış durumdayım, yarın (23.07.2018) nasipse ameliyatım gerçekleşecek. Sol ayak, 0 Rh+. Herkesin tecrübelerini buraya aktarması gerçekten çok yardımcı oldu, hem bilgi anlamında hem de mental.
    Detayları inşallah ameliyat sonrasında paylaşmaya çalışacağım.
  • Merhaba arkadaşlar, konu çok eski fakat ayni problemi ben yeni yaşıyorum. Bu konuyla ilgili hem deneyimlerimi paylaşmak istiyorum hemde daha önce yaşamış olan arkadaşların düşüncelerinden istifade etmek istiyorum .



    20. Kasım-2018 de bende halısaha maçında topa yaptığım hamle sonucu lastik patlama sesi ile aşil tendonumu kopardım . Ayağımı hayek ettirip üzerine basabiliyor olmama rağmen ayak bileğimin arka tarafinda dokununca hissettiğim boşluk biseylerin ters gittiğini ve basit bir burkulma olmadığı konusunda beni ikna etti ve hemen vakit kaybetmeden Ankarada ibni sina eğt. Ve araştırma hastanesine gittim. Çekilen röntgen ve ultrason sonuçlarına göre aşil tendonumun tamamen koptuğu ve ameliyat olmam gerektiği söylendi. Bunun üzerine ayağım diz üstünden ayak tabanına kadar alçıya alındı ve nihayet 22 kasımda spinal anestezi uygulanarak başarılı bir ameliyat geçirdim. Ameliyat sonrası 1 günlüğüne tekrar ayağım alçıya alındı. Ameliyat olduğum günün gecesi sadece biraz ameliyat ağrısı çektim. Onun dışında ağrı sızı vs hiç bi sıkıntı olmadı. Ameliyatın ertesi günü abi ayarlı bot aldırdı doktor. Alçıyı çıkarıp botu takip beni taburcu ettiler.



    Ameliyattan 48 saat kadar sonra kulaklarımda uğultu ve dogruldugumda basimda acayip ağrılar yaşamaya başladım. Ilk basta ilaçlardan olduğunu zannettim ve endiseldim biraz. Sonra başka doktor arkadaşlardan ve anestezi uzmanı doktor bir arkadaşımdan aldığım bilgilere göre spinal anestezinin olası endikasyonlarindan biriymiş bu. Omurilikten yapılan iğne, omurilik ve beyinde bulunan boss adı verilen bir sıvının iğne deliğinden sızması sonucu bu tip bas ağrıları ve kulaklarda uğultu meydana getiriyormuş. Bol bol sıvı ve kafein tüketip dinlenerek hızlı bir şekilde toparlandim. Ameliyattan sonra ki 4. Gün artık baş ağrısı vs. Hiç bir şey kalmadığı gibi, ayağıma uyguladigim hafif esnetme egzersizleri sonucu artık ev içinde koltuk değneksiz yürümeye başladım. Bugün ameliyatın 9. Günündeyim ve ev içerinde rahatca hatta botsuz bur şekilde çok rahat yürüyebiliyorum.



    Benim tecrübem şuan için bu aşamada. Fakat internetten araştırdığım ve okuduğum yorumlara göre iyileşme süreci çok daha uzun olduğu yönünde. Psikolojisi olarakmi yoksa gerçekten böyle bir durum var mi bilmiyorum ama sanki aşil tendonumun tekrar koptuğu hissini yaşıyorum. Önümüzdeki hafta ( 6 gün sonra ) dikişleri aldıracağım ama acaba tendon tekrar kopmuş olabilir mi diye merak içindeyim. Çünkü pansuman için ayağımı açtığımda el ile bi yokluyorum tendonu. Sanki iki noktada toplanma gibi ödemsi bi sertlik var. Tendon yırtılmış olabilir mi ? Buna benzer deneyimler yaşamış arkadaşların düşüncelerini çok merak ediyorum. Ayrıca beni bu düşünceye sevk eden önceki gün ayakta biraz fazla bekledim, baldır kısmında tendonumun ilk koptuğu gün ki gibi hamlama ağrısına benzer bir ağrı oluştu. Bugün o ağrı çok hafifledi ama her hangi bir egzersiz falan yapmadım. Dinlendirdim ayağımı. Bu konuyla ilgili tecrübelerinizi paylasirsaniz çok sevinirim. Herkese geçmiş olsun ...




  • mlfidan M kullanıcısına yanıt
    Bende 1 aydır ameliyat oldum burada yazanlardan bilirler öğrenmeye çalışıyorum tedavim birliğinde süreci paylaşıcam ama arkadaşım ameliyatın ertesi bot giyip yürümeye başlamışsın bence çok erken tendonuna iyileşmesi tutması kaynaması için bir zaman ver ben daha yeni bota geçtim ve % 30 ağırlıklar yürüyorum senin alay bence çok farklı
  • Gecmis olsun, Bugün sabah kontrole gittim, çok şükür bisey yoktu. Ben botsuzda geziyordum sadece doktor bu konuda uyardı, botla gezmemi söyledi.
  • Merhaba lindolm tekniği ile ameliyat oldum .Ameluyat olalı 41 gün oluyor

    Sağ ayağım asil tendon kopmasına bağlı linDholm tekniği ile ameliyat oldum .

    Ayagim ileriye doğru gaza basma hareketini yapamıyor .
    Bu durum normal mi ?

    Ayagim geriye doğru kendini çekebiliyor

    Fizik tedavi Prp önerdiler
    Garanti vermiyorlar ve asil tendonun uzadığı icin böyle diyenler kopuk diyenler oldu Fakat fiziksel muayene de asil tendonun çalıştığı çıktı .

    Benim sorum Ayagim gaza basma hareketini güç vermeme rağmen yapmıyor .

    Bu tendon transferinin liNDhoLm tekniği sureci mi yolda sorun mu var . Fizik tedaviyle düzelir mi?

    Cevaplarınızı bekleyeceğim çok mağdur durumdayım ve üzgünüm
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Hocam aşil tendonu tamda gaza basma diye tarif ettiğiniz hareketi yapmamızı sağlayan tendondur benimki koptuğunda da aynen geriye çekebiliyodum ama gaza basma hareketi haliyle yoktu doktor diğer kaslar sayesinde geriye çekme hareketi yapılabildiğini söylemişti. Hiç fizik tedaviye gitmedim özel bot falan giymedim, devlet hastanesinde ameliyat oldum söylediğiniz ameliyat tekniği bilmiyorum benim ameliyatı takip eden 2 ay sonunda değneksiz topallayarak yürümeye başladım sonra zamanla yürümem düzeldi, bacak kalınlıkları eşitlendi şimdi istesem tekrar oynarım ama korkudan halısahayı bıraktım ama bacaklara daha çok yük bindiren bisiklete gücüm vaktim yettiğince binebiliyorum zaten kopmanın en yaygın sebebi rutinsiz şekilde ısınmadan spor yapmakmış(hafta içi iş hafta sonu spor). Biraz sabır gerekli size verilen fizik tedaviyi aynen takip edin sabredin, morali yüksek tutun, beslenmenize aynen dikkat edin yürümeniz eskisi gibi olucaktır sadece biraz daha kalın gözükücek o kadar.




  • Ameliyat sonrası 6. Günüm. Bakalım. Hala çözemediğim doktorun ameliyat sonrası normal dediği pozitif thompson testi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan1216

    Merhaba lindolm tekniği ile ameliyat oldum .Ameluyat olalı 41 gün oluyor

    Sağ ayağım asil tendon kopmasına bağlı linDholm tekniği ile ameliyat oldum .

    Ayagim ileriye doğru gaza basma hareketini yapamıyor .
    Bu durum normal mi ?

    Ayagim geriye doğru kendini çekebiliyor

    Fizik tedavi Prp önerdiler
    Garanti vermiyorlar ve asil tendonun uzadığı icin böyle diyenler kopuk diyenler oldu Fakat fiziksel muayene de asil tendonun çalıştığı çıktı .

    Benim sorum Ayagim gaza basma hareketini güç vermeme rağmen yapmıyor .

    Bu tendon transferinin liNDhoLm tekniği sureci mi yolda sorun mu var . Fizik tedaviyle düzelir mi?

    Cevaplarınızı bekleyeceğim çok mağdur durumdayım ve üzgünüm
    Nasıl oldunuz?




  • Bu konu tabiki değerli ve asla kapanmaz. Önemli bir eksik ne video nede yazılı bilgi olarak onarılmamış geç kalmış bir vakanın sıkıntıları yazılmamış. Bu iyi olurdu. Öçb de bu nispeten tolere edilebilir. Ama aşil de yok ben bunu kavrayabildim. Yani yürüme bozuk veya imkansıza dönebiliyor. Bilgi lazım.
  • Evet burdaysanız tendonunuzun koptuğunu en azından biliyor veya şüpeleniyorsunuz.

    Yinede bilmeden geldiniz ise ve şüpeleriniz kuvvetli ise şunları mutlaka bilmeli, acı tecrübelerimizi okumalısınız. Okuyun ki sizinde başınıza gelmesin.

    Sistem hep aynı şekilde hata yapıyor vede kimse düzeltmiyor.

    Okuyun.

    Tendon kopunca bu olayı aslen bilmiyorsunuz. Top oynayan her kez bilirki çoğu sorun için kenara geçip bir miktar dinlenmek yeterlidir.

    Yine öyle sanıyorsunuz.

    Evet sancı hafifliyor. Meşhur darbe sesi genelde arkadaki birinde aranıyor. Bir suçlu arıyoruz ama genellikle yok.

    Arkadaşlar özellikle uyarmak isterim buraya kadar gelmişssen gerçi zaten hata yapmazsın herhalde diyorum.

    Ama gelmemişsen sorun şu ki yüyebiliyorsun. Paytak adımlarla. Ağrı veya sancı aşırı olmadığı gibi azalıyorda. Şişlik var ama buz koyuyorsun vede zaten çok tekme yiyen biri olarak bunu normal sanıyorsun.

    Sonuçta büyük hata başlıyor buz koy dinlen bekle geçer. Zaten sorunlu da olsa ihtiyacı kadar yürüyüp basabiliyorsun.

    Hadi sen doktor değilsin bilmiyorsun. Ya acillere ne demeli. Adama anlatıyorsun adam röntgen çekiyor görecekmiş gibi. Kas gevşetici bir ay sonra dizelir deyip hadi yallah.

    İlk 3 hafta süresi hayati. Dahada fazlasının geri dönülmez sonuçları var. Aciller işi ortopedi ye havale ediyor tamam ölmüyoruzda hiç mi acil değil. Bi MR çek be kardeşim. Bi diz altı atel alçı al. Tamam acil tekniyenisin de hiç mi okumadın.

    Ya cumartesi pazar veya bayram ise. Yani icaptan çağırın be kardeşim. Tamam acil ortopedi yok veya işletmeyeceksin acile de bu icaptan çağıracak veya acilen Poliklinik yatışa sevkedecek durum değil mi?

    Her gün kaç kişi aşil koparıp geliyor. Bunu neden acil kabul etmiyorsun.

    Şunu demek istiyorum ki kendiniz hata yapıp iyileşmesini bekleyeceksiniz. Sağlık sistemimiz hata yapacakki acilden şutlanacaksınız hatta teşhisini koymadan şutlanacaksınız.

    Evet anlaşılacak durum. BEYEFENDİ HANFENDİ AŞİL TENDUNUNUZ KOPMUŞ. Haftalar sonra eee TENDON KAÇMIŞ UÇLAR UZAKLAŞMIŞ. eee yukarıdan kesip sürdüreceğiz yani dahada yaralayacağız eee daha oda yetmezse başka yerden bağ greft ekleyip uzatacağız. Eee suçlu kim peki.

    Kimse kim olan olmuş yaşa bakalım sıkıntıyı. Baldıra kadar kaçmış aşil tendon vakaları.

    Birde şunları bundan sonra öğren ki ilk 48 saat te alçı ameliyat kadar etkili. Üstelik tendon kopuğu birbirine yakın neredeyse hiç uzaklaşmamış.

    İşte sağlık sistemi. Buna ek bilgisizliğimiz.

    Umarım hiç birini yaşamaz koptuğu günün ertesi ameliyat olur veya konservatif alçı tedavi başlatırsınız.

    Konservatifte %30 gibi yüksek bir başarısızlığı unutmayınız. Ayak burnu önde ve alçıda. Bu durumda tendonlar değiyor. Alçıla hemen de. Öyle mi acaba.

    Hangi sistemle bunu görüntüleyebiliyorsunuz. Mr ile mi. Ultrason veya röntgenlemi mi. Evet pozisyon itibariyle maximum gevşeklik. Öylemi öyle. Ama ya yinede kısaltma varsa uzaklık varsa.

    Nasıl görüyorsun kemik değiki bu uç uca getir Alçıla gör.

    İyi düşünün. İyileşen çokmuş. Doğrudur %30 da çok.

    Neyse herkeze sağlık dilerim.

    Geçmiş olsun. En önemlisi başınıza ne geldiğini hemen anlamanız.

    İkincisi ise sağlık sistemince adam yerine konulup hemen tetkik yapılarak ameliyat olmanızdır.

    İkiside olmadıysa başınız dertte demektir.

    Bu direkt bir engelli halidir. Öçb de kötüdür ama bunda sekel bellidir. Sadece anlamanız zaman alır. O zamanda çok değerlidir.

    Sağlıcakla kalın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 18 Temmuz 2019; 3:43:24 >




  • Selam herkese geçmiş olsun dün aksam halı sahada saat 22.30-23.00 arası aşil tendonum koptu bi müdahale olmus gibi pat diye herkesin duyduğu bi ses çıktı yere kapaklandım.

    Ayağa kalkabildim zor da olsa üstüne de bir kısım basabiliyordum fakat boşta gibiydi buz uyguladım saha kenarında. Neyse üstüne tam basmayarak arkadasların yardımıyla eve geçtim.

    Biraz buz uyguladım fakat bir sıkıntı olduğunu anladm araştırdım thompson testini uyguladım belirtilerine baktım hepsi pozitifti sabah 6 gibi uyandım ve hastaneye gittm röntgen çekildi pazar günü olduğu için mr verilmedi ayagm alçılandı ve gönderildim.

    Başka bi hastaneye gittm orda ultrasona girdm ve aşil tendomumun koptuğunu sadece 2mm kaldığını yani %98 gibi koptuğu söylendi.

    Tanıdık uzman bir doktorumuz var onu aradık yarn muayene edicek ve ameliyata alıcak şu anlık durum bu.

    Ameliyat olan arkadaşlar hangi hastane de ve ne kadara olduğunu yazarsa çok sevinirim.

    Ameliyat oldum başarılı geçti ayagma rom walker takıldı bugün 3. Günüm üstüne basmıyorum ayagm yüksekte bi şekilde yatıyorum bakalım yarın kontrole gidicem ilk iki gün dikiş ağrılarım oldu ağrı kesicilerle uyuyabildim bugün iyiyim ağrım yok sadece wc ye gidip gelirken zıpladığım için ağrı oluyor onuda buz kompres uyguluyorum ve geçiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapkesh50 -- 3 Ağustos 2019; 2:57:56 >




  • Merhaba.
    5 Ağustos 2019 tarihinde bende buradaki arkadaşlar arasına katıldım.
    Çoğunluğun yaptığı gibi bende haftasonu sporcusu olarak bir halısaha maçında etrafımda kimse yokken ve normal bir şekilde adım attığım sırada sağ ayağımda o meşhur sesi duydum. Ve tabi hemen herkesin yaptığı gibi O TAŞI KİM ATTI AYAĞIMA diyerek arkama baktım ama kimse yoktu. Ayagımın arkasında bir boşluk hissediyordum. Fazla bir ağrı olmadı bende. Ancak ilk anda ayağımın üzerine basamadım tabii. Sonra arkaşlar tendonun koptu dediler. Ayağımı bilek kısmından yukarı ve aşağı yönde hareket ettirmemi istediler. Bu hareketi zorlanmadan rahat bir şekilde yaptığımı görünce yok tamamen kopmamış kısmi olabilir dediler.
    Bunun üzerine buz tedavisine başladık. Yaklaşık 15 dk kadar buz koyduk. Sonra ayağım rahatladı ve topallayarak ta olsa üzerine basabildim. Gidip duşumu aldım ve eve geldim. Saat 20.30 civarıydı. Sofra hazırdı yemek yedim. Olayın üzerinden yaklaşık olarak 4 saat geçmişti. Artık hafiften sızlamalar başlamıştı. Bunun üzerine kartal eğitim ve araştırma Hastanesi aciline gittim. Acil Dr muayene etti ve aşil tendonun kopmuş ameliyat edicez dedi. Sonra arkaşların dediği gibi ayağımı oynatmamı istedi bende yine zorlanmadan rahat bir şekilde yaptığımı görünce yok tamamen kopmamış kısmi olabilir dedi. Hemen alçıya aldı. Röntgen istedi. Ameliyata karar vermek için uzmana danışacagını ona göre karar verileceğini söyledi. Yaklaşık 2 saatlik bekleyişten sonra ameliyat olacagımı söyledi. Yemek yiyip geldiğim için bekledim. Sabah 08.30 da Mr cekildim. Öğlen saat 1.5 gibide ameliyata alındım. Belden iki iğne yapıldı. Yaklaşık 1.5 saat sonra ameliyathane den cıktım. Bir gece hastanede yattım. Ertesi gün taburcu ettiler. 3 hafta rapor verdi Dr. Gün aşırı pansuman yapılacak dedi. Ayrıca kan sulandırıcı iğne verdi. Bu arada alçıyı diz kapagımdan aşağıda olacak şekilde yaptılar. Bu sayede tuvalet konusunda pek problem yaşamadım. Ameliyat sonrası 4-5 gün boyunca 7-8 saat aralıklı olarak baş ağrısı yaşadım. Bu dönemde ağrı kesici içerek dayanabildim, çok zor bir ağrıydı.
    10 gün sonra ayağım rahatladı. Yani artık aşağı sarkıttığımda sızlamıyordu. Raporun bitmesine 4 gün kala yani 21 ağustos 2019 da dikişlerim alındı.
    26 ağustos 2019 günü raporum bittiği için tekrar kontrole gittim. Bu kez kendi doktorum yoktu başka bir ortopedi Dr. 30 gün daha rapor verdi. Şimdi bu raporun bitmesini bekliyorum. ( Bu gün 3 Eylül 2019)
    Ayagımda herhangi bir agrı sızı vs. yok. Ama Dr basma dediği için üzerine basmıyorum. Koltuk değneği ile yürümeye devam. Ha bu arada Dr istersen alcıyı cıkarıp rom denen botu kullanabilirsin dedi. Biraz araştırdım fakat pahalı bir malzeme , 300 ila 500 arası fiyatları var. Bütçeyi çok zorlamak istemediğim için almadım. Alçıya devam şimdilik.

    Bu gün bu forumdaki postu görünce bende durumumu yazmak istedim. Gelişmeleri yine buraya yazacağım inşallah. Görüşmek üzere.


    Evet sonunda alçıyı cıkardık. Tarih 13 Eylül 2019
    Ameliyat sonrası 40. Günde
    Yavaş yavaş ayağımın üzerine basmaya calışıyorum. Ayak 40 gündür alcıda olunca kütük gibi olmuş. Esnetmeye ve zorlamadan yürümeye calışıyorum. Dr. 15-20 gün daha değnek yardımıyla yürümemi tavsiye etti. Şimdilik bu kadar gelişme olursa yazarım yine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat97 -- 16 Eylül 2019; 7:47:56 >




  • Herkese geçmiş olsun🙏 Tam iki ay önce sol ayak aşil tendonum koptu, ameliyat sonrası 15 gün uzun alçı 15 er gün açı değişikliğiyle beraber iki diz altı alçı. Toplam 45 gün alçı. 45 gün sonra alçıyı çıkarttık ve alçıdan 1 gün sonra değnekleri de atıp yürümeye başladım.Doktor izniyle tabii ki. Doktor alçıdan sonra ayağımı kontrol etti, ileri geri hareketleri yapabildiğimi gördü ve bas basabildiğin kadar zorlamadan ver yürümeye başla dedi.aynısını yaptım.Alçı çıktıktan sonraki 15. Gün doktora kontrole gittim ve tendonu kontrol etti ve iyi dedi. Gelişimim 2-3 hafta önceymiş.Yürümemde aksama var sadece o da ameliyat kaynaklı dedi.1 kaç haftaya o da geçer dedi.2-3 hafta sonra koşabilirmişim😂şu an alçı çıktıktan sonraki 23 gündeyim hala aksama devam ediyo ama yavaş yavaş iyiyleştiğini hissedebiliyorum. Doktorum fizik tedaviye gerek duymadı. Sadece tüm arkadaşlar gibi.ayakta ödem var tendon bölgesi bilek normalden kalın. Bunun iyileşmesi de sanırım belli bir süreç gerektiriyo. Herkese çok geçmiş olsun. Sorusu olan varsa,yazabilir🙏




  • 27.11.2019 polis parkuruna hazırlanırken koptu ayrıyetten futbolcuyum tahminimce o günlerde çok yoğun çalıştım zorlamaktan olduğunu düşünüyorum Dr a gittim izmit devlet hastanesi ultrasonda çıktı umuttepeye sevk ettiler ertesi gün gittim araya haftasonu girdi 02.12.2019 amelyat oldum komple bayılttılar yarım etel alçı 2 hafta sonra dikişleri alçıyı çıkardım walker aşil botu aldım parmak ucu ilk defa basmaya başladım 2 3 gündür ufak ufak üstüne basmaya çalışıyorum ama şuan botsuz normal yürümek imkansız ve çok gergin ayak tendon orijinal zeytinyağı kullanacağım kendi kendime masaj ilikli kemik suyu çorbası içmeye başladım antibiyotikler bitti sadece aspirin kan sulandırıcı tahminine göre 2 3 haftaya botsuz ufak ufak yürürüm 45 güne tam yürürüm inşallah sıkıntılı sakatlık polisde olamadık futbol sezonum da kapandı herşeyde var bir hayır
  • Sanırım ben forumdaki en son tendon kopartanım. 15 gün önce forumda yazılan tipik kopma hikayelerinden birini yaşadım. Ankara medicalpark acile gittim acil doktoru sağolsun el ile yaptığı kontrolde sol aşil tendonumun koptuğunu söyledi, kemikte bşr sıkıntı olup olmadığını anlamak için röntgen çekti kemikte bir sıkıntı çıkmadı. Acilden mr çekilemeyeceğini söyleyip ayağımı ateşe aldı ve yarın ortepedi servisine gelmemi söyledi. Sabah aynı hastane Ertuğrul hocaya kontrole gittim kesinlikle aşilimin koptuğunu söyledi ve yapılan incelemelerde total bir kopma olduğunu söyledi. Hemen ameliyat yapabileceğini söyledi (günlerden salı) ben 2 gün sonra yapsak bir kaybım olurmu dediğimde tıbbi olarak bir kaybın olmaz dedi ve perşembe gününe ameliyat günü belirledik. Perşembe günü rutin hastane işlemleri belden uyuşturma işlemi (ben acı hissetmedim, oldukca az) ameliyat esnasındada birşey hissetmiyorsun, kapalı ameliyat oldum yaklaşık 45-50 dakika totalde de 1.5 saat sürdü ameliyat. Topuğumun hemen üstünde 2,5-3cm kadar bir kesi var sanırım 3 yada 4 dikiş. (topupa yakın bir noktadan kopmuş tendon) normalde dikiş atmayacaktık fakat ayağınız biraz kaslı o yüzden tedbiren attık dedi.Diz altından tekrar yarım alçıya alındı. Bir gece hastanede kaldım ama o gece çok zordu. Yaklaşık 5 farklı ağrı kesici yapıldı ağrı için 1 saat arayla Bana mısın demedi en son acil doktorunun onayıyla narkotik bir uyuşturucu yapıldı ve ben kendimden geçtim. Ertesi gün öğlen sıraları taburcu oldum doktorum 21 gün sonra kontrolde görüşelim dedi. 2 gün arayla pansuman yapmam gerektiğini ve üstüne kesinlikle basmamam gerektiğini söyledi. Bugun 11.gün normal olarak wc ye kalktığımda ayağım kızarıyor ve yatağa geçtiğimde yaklaşık bşr 5 dk kadar ayağım ağrıyor hoca bunun gayet normal olduğunu söyledi. Şimdi siz değerli ve maalesef tecrübeli arkadaşlara bşr kaç sorum olacak.
    1.Bazen sanki hiç yürüyemeyecekmişim gibi hissediyorum, bu normal mi?
    2.Pansuman için ayağımı açtığımda bilek kısmı da hafif te olsa şişlik var ve ayağımın üst kısmında parmakların ayakla birleştiği noktalarda toplu iğne başı kadar nokta nokta kızarıklıklar oluştu, bu normalmi
    3.Bu süreçte yapmam gereken hareketler varmı hoca bişey söylemedi
    4.Son olarak 21 gün sonra kontrolde beni neler bekliyor.

    Herkeze geçmiş olsun sağlıklı günlere kavuşmamız dileği ile.




  • Merhabalar,

    en son seninle birlikte bende koparttım sanırım :=)

    benimkisi 12 haziranda halı saha maçında koptu
    acile gittik doktor ameliyat dedi ama yemek yedigim için yapmadılar salı gunu ne randevu verdiler ve
    MR sonucu ameliyattan vazgeçtiler kopma 1.9 cm kadar olduğu için ayağı açmalarının pek uygun olmayacağını gerek duymadıklarını söylediler.

    PRP yöntemi ile iyileşebileceğini söylediler
    16 haziranda PRP yapıldı haftaya çıkacak alçı ama dikiş vs olmadığından bende endişeliyim bu kendi kendine iyileşen birşey mi pek bilmiyorum
    PRP ile tedavi olan varsa aydınlatırsa sevinirim neler yapılmalı neler yapılmamalı.

    şimdiden teşekkürler..
  • Prp ile ilgili doktorumun bana söylediği yaşın genç ameliyat ile tedavi daha iyi sonuç verir. Prp olayını daha yaşlılara uyguluyoruz çünkü eski güçlü haline gelmesi daha zor oluyor demişti. Turgaydci@hotmail.com. Foruma kimse bakmıyor sanırım kimseyede mesaj atamıyorum :) tecrübeli arkadaşlar bu mailden bana ulaşırsa minnettar olurum. 2 hafta oldu ameliyat olalı hala ara ara tendon bölgem ve çevresi ağrıyor. Ayağım atel içinde olmasına rahmen dikilen yerden tekrar mı koptu acaba korkusu içindeyim sürekli 😕 sanırım psikolojim bozuluyor
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.