Şimdi Ara

AŞİL TENDONUM KOPTU ! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
481
Cevap
18
Favori
197.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legendsx59

    Abiler ben aşil tendonumu kopartıcam birazcık taktik verirmisiniz ihtiyacım var

    Birinin kendi rızası ile aşil tendonunu koparmak isteyeceği hiç aklıma gemezdi .. Hayatının geri kalanında yaşayacağın sıkıntıları göz önünde bulundurdun mu bu kararı verirken..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtihsan83 -- 11 Kasım 2016; 18:12:41 >
  • kurtihsan83 K kullanıcısına yanıt
    Evet abi herşeyi göz önüne aldım oturdum boş odada saatlerce düşündüm tabi aşil tendonunu değilde hayatımı düşündüm ve aşilimi koparmak geldi ihtiyacım var yardım edermisiniz nasıl koparıcağım hakkında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legendsx59

    Evet abi herşeyi göz önüne aldım oturdum boş odada saatlerce düşündüm tabi aşil tendonunu değilde hayatımı düşündüm ve aşilimi koparmak geldi ihtiyacım var yardım edermisiniz nasıl koparıcağım hakkında

    Ciddiye almayı düşünmüyorum.
  • Aşil tendonumu nasıl kopartıcağım hakkında kimsenin bi fikri yokmu abiler?
  • kurtihsan83 K kullanıcısına yanıt
    Almalısın
  • Mrb arkadaslar bugün21. Gün zaman geçiyor bir sekilde ama birde bana sorun cok sıkıldım artık insan sıkılmaya bile alisiyomus bir gün evde duramayan ben ama çok şükür2 hafta sonra alcim cikacak insallah resmen şafak sayıyorum büyük gün2 aralık ınş. :)
  • Mrb arkadaslar 25 Gün sonra alcim mecburen cikti ayagim uyusmaya morarmaya basladiydi doktor alci sıkmış cikaralim dedi şu an alci yok ama 15 gün daha kesinlikle ayağın uzerine basmayacaksin dedi simdi daha iyiyim alcidan kurtuldum botu söyledim hocam aliyimibdiye gerek yok dedi bugün parmak ucumu hafiften yere dokundurdum ilk koptugu zamanki gibi boşa basiyorum gibi aybi sizlerde böyle bisey olmusmuydu alci ciktiktan sonra
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asilllll

    Mrb arkadaslar 25 Gün sonra alcim mecburen cikti ayagim uyusmaya morarmaya basladiydi doktor alci sıkmış cikaralim dedi şu an alci yok ama 15 gün daha kesinlikle ayağın uzerine basmayacaksin dedi simdi daha iyiyim alcidan kurtuldum botu söyledim hocam aliyimibdiye gerek yok dedi bugün parmak ucumu hafiften yere dokundurdum ilk koptugu zamanki gibi boşa basiyorum gibi aybi sizlerde böyle bisey olmusmuydu alci ciktiktan sonra

    Kardeşim , senin süreç değişik işliyor sanki.Nomal açık ameliyat oldun değilmi sen.Kopmalarda 25 günde alçı çıkartan doktor ilk defa görüyorum...25günde sinir doku birbirini tutmazki..gece uykunda birden ayağını oynatsan,topuğunu gerdirecek şekilde hareket ettirsen bütün süreci başa ararsın allah korusun...illa tekrar kopması değil mevzu , yırtık oluşsa tekrar bağlanan yerde gevşeme olursa sıkıntı yaşarsın...Bence bot çok önemli bu süreçte..Bütün risklerini azaltıyo romwalker denen bot.




  • Merhaba ben de 10 kasımda oldum ameliyatı. Ameliyattan 4 gün sonra uzun ateli çıkarıp kısa alçı yaptı doktorun. Kısa alçı içinde 3 hafta kalacak dedi. Haftaya alçıyı çıkaracak. Romwalker aldırdı. Ayağım alçıdayken hiç üzerine basmıyorum. Romwalker ile basabilecekmişim. Ödem oluşmasın diye ayağımı hep yukarda tutuyorum. Dizimi de fazla kullanamıyorum.
  • Rom walker botu kaca. Aldiniz nerden aldiniz acaba ithal ile yerli arasinda cok fark var arkadaslar siz hamgisinden kullanmistiniz
  • Aşil tendonumu nasıl kopartabilirim arkadaşlar yardımcı olurmusunuz?
  • Ayağımı gererek koparmaya çalışıyorum fakat baldırım acıyor. Kopma belirtisimi yoksa başka bi sakatlıkmı?
  • Asilllll A kullanıcısına yanıt
    Ben yerli olandan kullandım.Hava kanallı olduğunu söyledikleri bir model vardı , doktorum hava kanallının gereksiz olduğunu söyledi (hava kanallının fiyatına 1000tl demişlerdi). Ben tanıdık indirimi ile birlikte.350 tl ye almıştım botu.. Hangi şehirdesin? PM atabilirsin almadıysan hala.
  • legendsx59 L kullanıcısına yanıt
    Abicim Saçmalıyosun.. Askere falan gitmemek için mi yapıyosun bunu anlamadım..amacın ne..
    Hayatının geri kalanını sıkıntılı bi şekilde geçirmene değecek hangi sebep olabilir ki...Yaşın kaç senin?
  • Sivas tayim ben hangi marka aldinuz acaba fotografi varmi
  • Ameliyat olali bugun tam 42 gun oldu ne zaman yuruyecem cok merake diyorum yurumeyi ozledim
  • kurtihsan83 K kullanıcısına yanıt
    16 yaşındayım abi herşeyi göz önüne aldım ihtiyacım var
  • 14 temmuz da halı sahada sol aşil tendonum koptu 6 saat sonra kapalı ameliyat oldum 15 gün yarım alçı 30 gün aşil ayakkabısı sonrasında sekerek 1 ay yürüme ve sonrasında normal hayata döndüm bu bir süreç yaşım 62 ve yürümem normal ama hiç bir şey eskisi gibi olmuyor ve yaklaşık 6 ay oldu hala ameliyat yerinde soğuk havalarda kasılma nadiren topukta batma var.
  • Arkadaşlar yıllardır uzun mesafe kosar ve basketbol oynarım. Benim de son 3 aydır asil tendonum çok gergin. Mr çektirdim ödem var görünüyor. Her yolu denedim ağrı azalmıyor. Bir kaç doktora göründüm tek prp yaptirmadım faydası ne kadar olur bilmiyorum. Yürürken bile çoğu zaman zorlamıyorum. Ne yapmamı önerisiniz?
  • Herkese selam

    18 Aralık 2017 günü sol aşil tendonum koptu. Daha doğrusu ilk olarak Adana Acıbadem acilde tomografi çekildi ve acil dr atel yaptı ve uzmana görünmemi söyledi. 21 Aralık Ortopedi uzmanı muayene etti mr istedi ve tam kopma var dedi. Ameliyat için 25 Aralık Pazartesi gününe ok dedik.

    25 Aralık Pazartesi saat 12:00’da ameliyat oldum. Ameliyat sonrası 2 gece hastanede yattım. 27 Aralık Çarşamba öğlen eve geçtim. Ayağımda diz altı atel vardı. Koltuk değneklerimle beraber yaşam başladı. 3 günde bir pansuman için dr gittim.

    Bu süreç gerçekten çok zor. Allah düşmanımın başına vermesin diyeceğiniz türden. Yatış pozisyonum değişti. Ayağımın altında sürekli 2 yastık var. Normalde gece yattığımda sürekli dönen ben sabit şekilde yatmak zorundayım. Alışıyosunuz. Beslenmenize çok dikkat edin. Dr hergün 2 yumurta dedi, ayrıca protein ağırlıklı yemek.

    Atelle hiçbir şekilde ayağımı yere değdirmemem gerektiği söylendi.

    Atel 2. Haftada sıkıntı yarattı. Sanki ayağım içerde şişiyor sığmıyor gibi. Dr olabilecek şeyler dedi. 15 Ocak’ta 3.Hafta kontrolümde atel çıktı ve yerine Rom Walker verildi. Atele göre daha rahattım. Ayrıca hastanede Rom Walker ile ilk yürüyüşümü yaptım. Sonuç 3. adımda baş dönmesi ile nakavt. Bu arada ayak nerdeyse yarı yarıya incelmiş. Yapacak birşey yok, kaslar erimiş hamur olmuş. 16 Ocak Salı günü Evde ertesi gün ilk yürüyüşümü yaptım. Çarşamba günü yürüdüm ama sanki topuğumu hissettim ve tırstığım için yürüyüşü bıraktım. Bu arada Rom Walker gerçekten ağır. Yatarken dahi beraberiz. Gün içinde birkaç defa çıkarıp ayağımı havalandırıyorum. Dr ameliyat yerine kantaron sür dedi. Günde 3-4 kez sürdüm.

    22 Ocak Pazartesi dr kontrolünde dr beni motive etti ve korkma dedi. Rom Walker seni korur dedi, çünkü taban destekli. Artık Rom Walker ile yürümeye başladım. Sadece evde düz alanda koltuk değnekleriyle günde 7-8 tur attım. Yürümenin ne kadar güzel birşey olduğunu anladım.

    5 Şubat Pazartesi dr kontorlünde artık terlik ve ayyakkabı giyebileceğimi söyledi. Ortopedik terlik topuğuna 2 cm daha yapıştırıldı. 10 günde bir 1 cm gidecek. 6 Şubat Salı günü ilk kez terlikle yürüdüm ve sıkıntı olmadı. Üzerine hafif yük verdim. İnşallah daha iyi olacak.

    Şimdilik bu kadar.



    1- Çok zor bir süreç

    2- Moralinizi yüksek tutun( diyen ben çok daraldım)

    3- Beslenmeye dikkat

    4- Aceleye gerek yok

    5- Dr ne derse ona uyun. ( burda veya diğer yerlerde yazılan yorumları sadece okuyun. Ama Dr ne derse o

    Sorunuz olursa cevaplarım.




  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.