Şimdi Ara

Askeri Lise Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
9.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oraya gidecek insanın öncelikle kendine güvenmesi gerekir.Her türlü zorluğa katlanacaksın.disiplini de elden bırakmamk lazım sonuçta tsk nın başarısında disiplinin önemi çok çok büyük.ayrıca çok zorunda kalmadıkça ayrılmaman lazım.Askeri liseler subay yetiştirmek için vardır oraya gitmeyi çok isteyip de gidemeyen birçok insan var(benim gibi)
  • Kapalı kutu yahu,bende çok korkuyorum acaba gitsem mi gitmesem mi diye...Gerçi lisede gitmedim ama şimdi Harp okulu düşünüyorum ne olursa olsun.Fakat babam gitme dayanamazsın diyor,sana uymaz diyor(TAbi benim karakterimi,duygu ve düşüncelerimi en iyi o biliyor)ama ben yine de gitmek istiyorum arada kaldım acaba fazla zorlarlar mı diye...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kadango

    Kapalı kutu yahu,bende çok korkuyorum acaba gitsem mi gitmesem mi diye...Gerçi lisede gitmedim ama şimdi Harp okulu düşünüyorum ne olursa olsun.Fakat babam gitme dayanamazsın diyor,sana uymaz diyor(TAbi benim karakterimi,duygu ve düşüncelerimi en iyi o biliyor)ama ben yine de gitmek istiyorum arada kaldım acaba fazla zorlarlar mı diye...

    Hangi harp okulunu düşünüyorsun?
  • ya liseye gidecekler disiplini takmasınlar kafasına, disiplin gibi bir sorun yok lisede. her geçen yıl biraz daha yumuşuyor ortam.

    trompeter hangi okul?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: btrlp92


    quote:

    Orjinalden alıntı: kadango

    Kapalı kutu yahu,bende çok korkuyorum acaba gitsem mi gitmesem mi diye...Gerçi lisede gitmedim ama şimdi Harp okulu düşünüyorum ne olursa olsun.Fakat babam gitme dayanamazsın diyor,sana uymaz diyor(TAbi benim karakterimi,duygu ve düşüncelerimi en iyi o biliyor)ama ben yine de gitmek istiyorum arada kaldım acaba fazla zorlarlar mı diye...

    Hangi harp okulunu düşünüyorsun?

    Hava,hiç olmazsa deniz...
  • hashus herşeyi güllük gülüstanlık gibi anlatıyorsun milleti yanıltıcı etki yapıyorsun. Herkes dayanamaz onlara. İntihar edenler bile oluyor artık.
  • arkandayım, yeter neyi güllük gülistanlık gibi anlatıyorum
    askeri lise mi okudun neyi biliyorsun

    bana askeri lise zordur, disiplini ağırdır diyecek bir mezun getir. yemin ediyorum eşeği bağlasan geçer sen neyden bahsediyorsun. harp okulu ile bir mi tutuyorsun. oradayken komutanların en çok yüklendiği kişilerdendim, ben bile hiçbir zorluğunun olmadığını söylüyorum hala neyden bahsediyorsun sen. ya da ne biliyorsun.

    bana sataşmayı bırak, içinde bir ukte varsa da söyle.
  • arkadaşlar peki askeri lise başvurularını okuldan mı yapacağız ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdasdas123 -- 19 Ocak 2009; 12:08:00 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hashus1099

    arkandayım, yeter neyi güllük gülistanlık gibi anlatıyorum
    askeri lise mi okudun neyi biliyorsun

    bana askeri lise zordur, disiplini ağırdır diyecek bir mezun getir. yemin ediyorum eşeği bağlasan geçer sen neyden bahsediyorsun. harp okulu ile bir mi tutuyorsun. oradayken komutanların en çok yüklendiği kişilerdendim, ben bile hiçbir zorluğunun olmadığını söylüyorum hala neyden bahsediyorsun sen. ya da ne biliyorsun.

    bana sataşmayı bırak, içinde bir ukte varsa da söyle.


    ya arkadaşım. Askeri lise ile mi bitecek olay. Tamam orası öyle rahat diyebilirsin ama devamı. Harp okuluna da gitmeyecek mi bunlar. Sanki kurtuluşu kolay ordan. Ya çok zengin olursun adam gibi ödersin parasını ya da artık başlar iş.

    Kendin okudunmu bilmiyorum harp okulunda ama ben çektim başkaları da çeksin gibi düşüncelerin var heralde ki öve öve bitiremiyorsun.




  • 1.si ben sadece askeri liseden bahsediyorum, bak bakalım harp okulu kolay gibi bir laf çıktı mı ağzımdan. bir de başlığa bak ne soruluyor?
    2.si harp okuluna gitme zorunluluğu yok, kurtuluşu da kolay.
    3.sü orada okuduğum 4 yıl içerisinde, hiçbir sivil liseden alamayacağım bilgiyi, tecrübeyi, giysileri, gezileri, bedeni yeterliliği, kültürel aktiviteyi, konferansları, aklına gelebilecek her şeyi aldım. 4 yıl günde 3 öğün yemeği yedik. her kısımda(sınıf) 2 bilgisayar 1 projektör 1 televizyon, her katta 1 internet merkezi, şehrin en büyük 2 ya da 3. kütüphanesi, spor sahaları. 3 günde 2 halı saha maçı yapardık bunu düşünün. bu bana 22 milyara mal oldu. ankara'da evimde okusaydım ve bunları da ekstradan almak isteseydim ne 22 milyar gibi bir ücretle kurtulabilirdim ne de bu ücreti mezun olduktan sonra ödeyebilirdim, ne de 5 yıl taksite bölebilirdim. bu benim düşüncem. hiçbir okulun orada verilen eğitimin yarısını veremediğini gözlerimle görüyorum. yani her açıdan aaskeri lise daha iyi.

    şimdi ödediğim tazminatın büyük olmadığı görüşündeyim, haklarını yememek için yazıyorum bunları. bu kadar hizmete az bile, sonuçta devlet kimsenin kara kaşına vermiyor bu hizmetleri.


    ha, ben sadece orada sorulan birkaç soruya cevap verdim, yoksa zorluklarını elbette anlatırım, anlatıyorumda, merak etme kimseyi oraya göndermeye meraklı değilim.
    ayrıca ben yandım onlar da yansın gibi bir düşüncem yok. yine bilmeden konuşmaya devam ediyorsun, şu huyundan vaz geçmeni bekiyorum. ben askeri liseye girdiğimde össye girme hakkımız vardı, oradan fyo'ya geçebiliyorduk, 2. senemde kaldırıldı bu hak. askeri lise öğrencileri şimdi gataya bile gidemiyor. bizim dönemlerde bunu bilmeden girdi herkes. çoğu kişinin ayrılma nedenidir. yani ben oranın zorluğunu görüp ayrılmadım. intibak kampı dayanılmaz birşey de değildir. biraz şansa bakar. tek yıldıran nokta çifte standarttı beni.

    ben intibakta 11 gün kaldım. 11 koca gün, her gün 21 saat en az sürünmekle geçti, bana özel tarife. şimdi ben çektim başkaları da çeksin olayında da bilmeden iftira atıyorsun. onu benim alt devrelerim bilir, bana yapılanlar onlara da yapılmasın diye çok uğraştığımı.

    tabi senin meşhur iftiralarının sonu gelirse eğer, arkadaşların burada sorduğu sorulara cevap veririz.


    ek olarak:

    ilk baştaki soruya bak, sayısalcı mı olacağız gibisinden bir soru sorulmuş, ben sadece ona cevap verdim,

    askeri lise nasıl bir yer sorusuna cevap vermedim, ama sen yine askeriye ile ilgili bir konuya atlamışsın yok böyle zordur şöyle zordur yaygarayı basmışsın, sana sorulan o mu.
    lütfen 3-5 kişiden duyduğun şeyle milletin aklını çelme. zorluğunu da yanlış biliyorsundur avantajlarını da. birşey sorulursa senden iyi yanıtlarız icabında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 19 Ocak 2009; 13:52:03 >




  • hashus1099, ben Kulelideydim 3000 devresi 164. dönemdim, sen _?_ (devrem şuan mezun olmadı)
    Ayrıca herşeyin kolaylığı olduğu gibi zorluğu da vardır.
    Çifte sıtandart olaylarından bahsetmişsin kesinlikle katılıyorum, çok koyuyo insana.
    Şimdi size zararlarını saysam elbetteki yararlarından çok fazladır, ki ben senin devre kıdemlilerinden olduğunu düşünüyorum.
    Parayı basana tabiki ayrılmak kolay, şuan orada sırf paradan ve ailesine yük olmaktan korktuğu için ayrılamayan çok kişi var.
    Oradaki hizmetlerden bahsetmişsin. bunlardan; tvyi her canımız sıkıldığında açamıyorduk çünkü çoğu zaman yasak getirilmişti, pc'lere ( suan 1 tane var her kısımda) her istediğimiz zaman oturamıyorduk çünkü komutanlarımız görürse sanki bir suç işliyormuşuz gibi altını üstüne getirirlerdi pcnin ayrıca komutanlar görünce koridorda ve fuaiyede yaptığımız eğitimleri bir ben bilirim. Kütüphanede kitap almak yada masalara oturmak mı üst sınıflarımızdan yakayı kurtarabilip yada onlardan bir bos vakit bulup anca oturabilirdik. Her katta bir internet merkezimi şaka mı yapıyorsun yada sen bir istihbaratçımısın da bizi mi kandırıyorsun . Spor sahalarından ise üst sınıflar boşaltınca yararlanabiliyorduk. Yemeklerin vaziyetini aklıma getirmek bile istemiyorum üstelik neymiş efendim bizim evimizdeki mutfaktan bile daha temiz ve iyiymiş.
    Ancak sosyal aktivitelere sözüm yok ben hayatımda bir daha bale sahnelerine , operaya vs vs gideceğimi sanmıyorum.

    arkandayIM, hiçbir askeri öğrenci alt devresinin onca iftirayı bize yedirtmelerine karşın, kötülüğünü ve bizim çektiklerimizi onların da görmelerini istemez aksine bu olaya son vermek ister.


    NOT: yaptığım yorumlarda hiçbir artniyet, kötü düşünme ve yalan yoktur sadece yaşadıklarımdan söz ediyorum.




  • ben ışıklardaydım, 149. dönem, sizin 161. dönem ile denk

    uğur senin 1 üst dönemin.

    ışıklarda anlattıklarımın hepsi geçerliydi, her katta 1 internet merkezi var. her kat 1 devrenin. sizin öyle değildi bildiğim kadarıyla o yüzden sana farklı gelebilir anlattıklarım. ama her devre için bir internet merkezinin olması lazım sizde de.

    biz her zaman televizyonu açabiliyorduk ki gazinolardaki 100 bilmemkaç ekran televizyonlar da fazlasıyla yetiyordu. sizin okulda sınıflara lcd televizyonlar getirildi, bizde 52 ekranlar vardı o da ayrı konu. ben bilgisayar ve projektör sorumlusuydum, gayet de bilgisayarlarda underground, fm gibi oyunları sağlıyorduk, cd rom'u etkinleştiriyor, usb leri açıyorduk. biraz bilgisayar bilmek yeterlidir bunları yapmak için. sorumlu olmama rağmen kendim yüklüyordum çoğu şeyi, yakalanma olduğu zaman kabak benim başıma patlıyordu sadece bir de.

    şunu da eklemek istiyorum, siz önceki dönemleri görmediğiniz için, şuanda artık herşey salınmış durumda. git gide yumuşuyor herşey.
    bizim ilk 2 sene okul eski halindeydi, tadilatlar hep bizim zamanımızda oldu, eski halini de yeni halini de gördük.

    sonradan girenleri bilmem, bizim zamanımızda askeri liseye girenlerde öss ye girmek için gelen birçok kişi vardı, çoğumuzun ayrılma nedeni odur. ben askeri lisedeki disiplin nedeniyle ayrılan kimseyi bilmiyorum, sorunları olan birkaç kişiyi hatırlıyorum o kadar, o sorunlar da düşmanıma verilmesin yani.

    kulelide sizin kendi bölgleriniz varmış, bizde tüm sınıflar aynı bölgedeydi, yine de o kadar üst sınıfa yakalanma yoktur, siz bu konuda bizden daha rahattsınız.

    spor tesisi olayı, kuleli'nin mevcut bizden 100er kişi daha fazlaydı ama tesisleri çok çok daha fazlaydı, bizde 1 tane halı saha vardı, kalan 3ü sonradan eklendi.
    hazırlıkken biz zamanında sabah 5te maça geldiğimizi, 1. sınıfların oynamak için bizi çıkardığını hatırlıyorum, 3 tane daha halı saha yapılınca herkes daha çok imkan buldu. biz hazırlıkken taşta maç yapardık birşeyleri söylerken öncesini de düşünün. bize 4 halı saha deselerdi o zamanlar hadi lan ordan derdik.




  • ayrıca, bana her zaman genelden çok yüklenildi. harp okulunda yaygın bir kanıdır ışıklardaki disiplin seviyesinin yüksekliği, o ortamda bile bana normalden çok yüklenildi. bu hiçbir zaman harp okulunun %1 i bile olamaz. askeri liseyi boşuna gözünüzde büyütmeyin.

    kuleliye gelmiştir harp okuluna gitmiş mezunlar, hepsinin ortak söylediği askeri lisenin değerini bilindir. orada gördüğünüz hiçbir şey derler. gerçekten de öyle. benim bahsettiğim çifte standart harp okulu içindi, askeri lisede istediği kadar olsun boyutu devede kulak

    sonuçta askeri bir okul, sivil bir okula göre daha disiplinli olacaktır, şişirme not verilmeyecek. sırf dersler değil başka şeylere de önem vereceksin, bunu beklemezsen zaten ayıp olur.

    şimdi tekrar orta son olsam yine girerdim ve mezun olup ayrılırdım
  • Bizde her devrede internet merkezi değil, odası vardı yani sadece kapısında öyle yazıyordu.
    Okullar gitgide yumuşuyor doğru, kolej gibi olmuş artık arkadaşlar yakınıyor bu durumdan alt sınıfın üst sınıfa hiç bir saygısı kalmamış. Hemen yetiştiriyorlarmış komutanlarına, en ufak bir şeyde.
    Biz sınıflardaki pclerin usb girişlerini kullanamıyorduk çünkü tanımıyordu sadece komutanlar kullanabiliyordu ayriyetten pc kasalarını öyle bir kapattılarki, para kasalarını düşünün, öyle bir zırhın içine koydular biz zarar veriyormuşuz die ama neydi, bir komutan derste zarar vermişti pc ye ve biz zavallı öğrencilere kalmıştı.
    Arkadaşım biz sizden bölge durumu için rahat durumda değildik çünkü üst sınıfların bizim bölgede dolaşmadığı bir an yoktur içtimalar dışında.
    Ayrıca sizde üst sınıflar alt sınıflara nasıl bir baskı yapabilirki sizin komutanlarıyla arası müthiş iyi* olan öğrencileriniz sayesinde bunu biz uydurmuyorduk oradaki arkadaşlarımız ve oradan bize misafirliğe gelen ışıklarlılardan biliyorduk(sallama değil yani)
    Ayrıca bana yüklenildiği kadar ve benim kadar hayvan yerine konan biri varmıdır acaba, her bina dışına çıktığımda bi üst sınıfın yanında olurdum. VE bilirsin kulelinin bandosunu, evet bende ne yazık ki o bandoculardan biriydim işin o boyutunu tahmin edebilirmisin (çekmeyen bilemez ama) bilmiyorum.
    Dorudur çok geldi harbiyeliler bize anlattıklarını doğruluyorsun.




  • komutanlarla arası iyi olan falan böyle bir şeyi ilk defa senden duyuyorum, 7 tane devre gördük biliyoruz. hiçbir zaman dediğin gibi birşey olmadı.
    oradaki arkadaşlarınıza sor bakalım, bir ispiyon olayında ispiyonlayana ne olurmuş, bana sallama gibi geldi, daha önce 1 kere oldu böyle bir olay, ama olayın boyutu çok büyüktü.

    ben bilgisayar sorumlusuydum, derste bozulurdu bilgisayar kabak bana patlardı, iyi bilirim.
    kasa konusunda, silikonlarlardı, söker açardık kasayı, tornavida olarak bu omuzdaki numaraları tutan demirleri kullanırdık, bios pilini resetlerdik tüm kontroller bizde olurdu, ya da cd rom soketini takardık yeterdi bize.

    ben de trampetçiydim, yeterince biliyorum ortamı, işini bilirsen çok rahat olursun o kadar. o kadar eziyetini de çektik sefasını da sürdük biz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hashus1099

    komutanlarla arası iyi olan falan böyle bir şeyi ilk defa senden duyuyorum, 7 tane devre gördük biliyoruz. hiçbir zaman dediğin gibi birşey olmadı.
    oradaki arkadaşlarınıza sor bakalım, bir ispiyon olayında ispiyonlayana ne olurmuş, bana sallama gibi geldi, daha önce 1 kere oldu böyle bir olay, ama olayın boyutu çok büyüktü.

    ben bilgisayar sorumlusuydum, derste bozulurdu bilgisayar kabak bana patlardı, iyi bilirim.
    kasa konusunda, silikonlarlardı, söker açardık kasayı, tornavida olarak bu omuzdaki numaraları tutan demirleri kullanırdık, bios pilini resetlerdik tüm kontroller bizde olurdu, ya da cd rom soketini takardık yeterdi bize.

    ben de trampetçiydim, yeterince biliyorum ortamı, işini bilirsen çok rahat olursun o kadar. o kadar eziyetini de çektik sefasını da sürdük biz.

    Aynen valla. Etütlerde Cs turnuvası yapardık resmen
    @trompeter
    Sen fazla göze batmaz çıkıntılık yapmazsan hiçbir üst sınıfın gelip sana takmaz Benim yeri geldiğinde kendi devremden bile daha çok sevdiğim üst sınıfımda oldu alt sınıfımda. Yani orada yaşamasını bilmezsen şartları kendi lehine çevirmezsen ayak uyduramazsın Yemekler kötüydü demişsin.Peki buna karşın ne yaptın her akşam açmı uyudun ? Bazen bizede kötü geldiği zamanlar olurdu fakat gidip tellerden Dürüm, cantık vs bilimum yiyecek içecek maddeleri vs sokardık içeri Hani şöyle bi şarkı sözü vardı "içinden geçeni söyle kalırsa yazık olur" oradada içinden geçeni yapacaksın kalırsa yazık olur.
    Neyse yeter bukadar




  • aynen öyle tellerde okkoya basılıp da sigarasını kaptırmayan arkadaşım var orayı yaşanabilir yapacak da biziz cehennem yapacak da.
  • FEN bölümü olarak okuyorlar düz liseye veya anadolu lisesine gidipte harp akademisine geçmek isteyenler mutlaka FEN seçmesi gerekiyor.
  • Walla ben orda hiç birşeyi takmazdım, eğitim yaptığımda bile gülerdim buda üst sınıflara koyardı ondan takarlardı zaten. (Takmazdım çünkü tepki koyacak ne yapabiliriz ki, ayriyetten eğitim için bireyin kendisinin çıkıntılık yapmaması yeterli değildir, bunuda bilmiyorsan artık neyini anlatayım)

    Neden orda okuyan biri, sırf kötülemek adına içinde bulunduğu ortam hakkında yalan konuşsun ki + oraya müsabaka için giden arkadaşlarımız da doğruluyordu artık neresi yalan neresi doğru bilemem açıkçası beni de çok ilgilendirmez. Benim iki tane arkadaşım ispiyon yüzünden atıldı ispiyonculuk yok dediğin okuldan(!).

    Bırak ta yeri geldiğinde çok sevdiğin alt veya üst sınıfın olsun yani.
    Tabii sizin zamanınızda yemek şirketleri vardı güzel güzel yiyiyordunuz yemekleri artanları bile indiriyordunuz yemekleri. Birde bizim önümüze gelen yemekleri bir öğrensene içinden böcek mi istersin, kıl mı istersin, metal tel mi istersin hamur gibi pirinç pilavı mı vb. vb. bilemem artık.

    Bazı arkadaşlarda espri yapmaya çalışmış gülüyorum haline sanırım bursadan kapmış bu yeteneğini,
    ve sanki biz sokmadık o bilimum yiyecekleri ve hatta o yiyecekleri de bize satan tutuklanmadı dimi.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: trompeter

    Walla ben orda hiç birşeyi takmazdım, eğitim yaptığımda bile gülerdim buda üst sınıflara koyardı ondan takarlardı zaten. (Takmazdım çünkü tepki koyacak ne yapabiliriz ki, ayriyetten eğitim için bireyin kendisinin çıkıntılık yapmaması yeterli değildir, bunuda bilmiyorsan artık neyini anlatayım)

    Neden orda okuyan biri, sırf kötülemek adına içinde bulunduğu ortam hakkında yalan konuşsun ki + oraya müsabaka için giden arkadaşlarımız da doğruluyordu artık neresi yalan neresi doğru bilemem açıkçası beni de çok ilgilendirmez. Benim iki tane arkadaşım ispiyon yüzünden atıldı ispiyonculuk yok dediğin okuldan(!).

    Bırak ta yeri geldiğinde çok sevdiğin alt veya üst sınıfın olsun yani.
    Tabii sizin zamanınızda yemek şirketleri vardı güzel güzel yiyiyordunuz yemekleri artanları bile indiriyordunuz yemekleri. Birde bizim önümüze gelen yemekleri bir öğrensene içinden böcek mi istersin, kıl mı istersin, metal tel mi istersin hamur gibi pirinç pilavı mı vb. vb. bilemem artık.

    Bazı arkadaşlarda espri yapmaya çalışmış gülüyorum haline sanırım bursadan kapmış bu yeteneğini,
    ve sanki biz sokmadık o bilimum yiyecekleri ve hatta o yiyecekleri de bize satan tutuklanmadı dimi.

    Bak genç ben sana ne demişim "Sen fazla göze batmaz çıkıntılık yapmazsan hiçbir üst sınıfın gelip sana takmaz" Sen bana eğitimden bahsediyorsun. Eğitimde tabiki tek kişinin hatası bile birliğe mal olur.
    Allah aşkına şu ispiyonculuktan atıldı dediğin o iki arkadaşının ismini verirmisin pm den. Çünkü ben öyle birşeyi ilk defa senden duyuyorum
    Yemekler konusuna birşey diyemem farklılıklar olabilir.
    Espri konusuna gelince haddini aşma saygısızlık yapma.
    quote:

    sanki biz sokmadık o bilimum yiyecekleri ve hatta o yiyecekleri de bize satan tutuklanmadı dimi.


    Yakalanırsanız tabi tutuklarlar adamı nasıl becerdiniz acaba Kuleliden kaptın galiba bu yeteneği


    Edit:/Konuya son postumdur. Eğer bilgi almak isterseniz pm den ulaşabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big Turtle -- 22 Ocak 2009; 14:57:27 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.