Şimdi Ara

Askeri Lise Hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
9.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • peki ben bilgi sahibi değilim diyelim. harbiyeli değilim ya. 3-4 sene askeri lise okumakla sen ne kadar eminsin? harbiyeye sende gitmedin. eski bir askeri öğrenci olarak ufuk ve bakış açısının önemini bilirsin. herkesin verdiği tepkiyi veya cevabı vermek en kolayıdır. geniş düşünebileceğin yaşlarda gelecektir.

    jandarma teşkilatında çoğu şb md.lükleri vekaleten bçvş larda. jandarma komando bölüğü vekaleti tğm de. jandarma da ihtiyaç var. 50 ila 80 j. subayı alıyolar. sence bunu alanlar senden daha mı az bilir veya benden daha mı az bilir?

    kkk 500 sb alıyor. bence fikir sahibi olmadan önce bu sayıların nedenleri üzerine kafa yor. ben bi yerden başladım. + ve - leri düşünmeye devam ediyorum. henüz tam olarak fikir oluşturamadım ama devletin diğer kurumlarının alım faaliyelerine bakınca şu an için bu sistem gerekiyor ve + ları da var.

    profesyonel ordu diyorsun. adam 3 ay astek eğitimi alıyor. 9 ay sonra yok. askerde kalma da kalktığına göre e bu işlemde ordu ihtiyaçları çerçevsinde yürütülüyorsa, teskere bırakamayan astek yerine ne yapılır? sözleşmeli personel alınır. asteğmenlikte zaman içinde tarihe karışır.

    evet harbiye yetişmiyor çünkü alt kadrolar asteğmenlikle dolduruluyordu önceden şu anda alımlar azalarak devam etmekte . sebep? asteğmenler 3 ay eğitiliyor sonra yok 9 ay sonra.

    söz. sb ın makamı ayrıdır astsb lıktan geçmenin ayrıdır harbiyelinin ayrıdır. işleyişte de farklılık var. söz sb lar yüzbaşıya kadar olan ihtiyaca cevap verecek öncelikle.

    son olarak, askeri lise+harp okulu btiren sb demişsin. bi defa muvazzaf personel kendi içinde dahi kuleli-maltepe-ışıklar veya sivil kaynaktan harbiyeye girenler diye ayrıma giderken senden bu sözleşmeli sb lık alyhine görüş almam şaşırtıcı değil. yani kişilere bırakırsan kuleli dışında lise yok. maltepeyi bile laf arasında iğnelerler.
    bu satırları iyi yorumlarsan sana katkısı olacaktır. kuru kuru harbiye muhabbeti yaparsan yine sen bilirsin. bazı şeyleri değiştiremiyorsan uyum sağlamayı denemelisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 12 Şubat 2009; 15:38:43 >




  • abiler toplam mezun olana kadar kaç yıl sürüyor okul
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmet174

    abiler toplam mezun olana kadar kaç yıl sürüyor okul


    Liseyi kastediyorsan hazırlıkla birlikte 5 yıl
    Harp akademisi ise 4 yıl
  • abiler hani askeri liseye girmek için sınav olcazya o sınavda kaç. soruvar? bide kangiderslerden kaçartane soru oluyo? cevap yazarsanız sevinirim çok teşekkürler.
  • yani toplam 9 yıl sonra rütbelli olarak çıkıcam . dimi
  • mrb arkadaşım öncelikle bende askeri lise okmak istiyorum deniz lisesi benim akrabam deniz lisesi mezunu şu an çanakklaede çok süper bişey subaylık gerçekten isityosan ve mülakatları geçersen git aldırma sen kime sorsan her kafadan bir ses çıkar doğru çok disiplin var ama sonucuda iyi bir eğitim iyi bir görev veriyolar sana bende istiyorum inşallah sende bende kazanırız bu arda nerdesyse bi 15 yıl kadar askerye de kalıyosun yani hep askerie ile ilgileniyosun ...ama gerçekten çok serefli meslek tavsiye ederim gitmeni ... o kadar da aldırma ama sen soğutmasın seni yorumlar bide yara izim var dedin zaten kurallarda dikkat çekici yazıyo eğer çok dikkat çekmezssse bi de mülakatları geçersen girersin...baska sorun varsa sora bilirsin bende çok arastırma yaptım askeri liseler arasında.....çünkü akrabamda subay .....askeri tersaneler gezdim yabancı .askeri gemiler.türk askeri gemiler ...tecrübem vardırrr.....




  • arkadasım karacıysan tsk sitesinde var hepsi gir bak sınavda 100 soru sorulur baraj vardır ama baraj tam olarak bilmiyorum
    ama sadece sınav değil bedeni yeterlilik sınavı da var mülakat lar oho zor ama sonuç gerçekten yasamaya değer çok iyi arkadaşlar ediniyosun orda bir nevi genç yaşta tertip oluyosun
  • Ya yaram ufak fazla dikkat çekmez. Gerçekten askerlik çok gurur verici ve önemli bir meslekk. Ben galiba bidaki yıl giricem aslında benim istediğim küçüklüğümden beri ooo şehit lerimizi gördükce içim kan ağlıyoo hep birgün askerlikte doğuya çık sın vee ordaki bazı şehitlerin kanını yerde bırakmamak belki komik gele bilir ama gerçekten çok istiyorum bunu.He ben bide özeltim düşünüyorum nekadar zor olsada eğitimleri. ama düşünücem normal bi teğimende ola bilir.




  • neden bu sene girmiyosun yas sınırı 16 haberin olsun
  • bende biliyorum da daha yeni kara aldım gir mek için geçti artık bidaki seneye
  • yaş kaç senin ?sen nezaman gircen?
  • beyler herkese selamlar,

    ben kuleli 149. dönem mezunuyum (3000) - burada yazılanlara ek olarak,

    1.hava harp için sağlıktan elendiğimden mezun olduktan sonra okuldan ayrıldım (tazminatını verdim)
    2.okulda tazminat yuzunden ailesine ucu dokunmasın diye ayrılamayanlar vardı.
    3.şimdi o ayrılamayanlar pilot vs oldular. sivilde olsa belki daha baska seyler olurdu fakat su anda hayatından sikayet edeni duymadım (turkiye sartlarında garanti işiniz var.)
    4.simdi yine olsa yine Şanlı Yuva Kuleli'ye girerdim.
    5.dünyayı gezdim aklınıza gelen her ülkeye gittim dünyada. (gelmeyenler zaten küsürat ülkeler) verilen eğitim ve disiplin anlayışını diğer sivil okullarda görmedim.
    6.kuleliden sonra ITU Denizcilik Fakultesi Guverteyi bitirip denizlerde calistim. Su an uzakyol kaptanıyım.
    7.disiplin vardı, imkanlar sınırlıydı, üst baskısı vardı vs vs. Bunlara rağmen Orduya devam etmesem bile yine Kuleli yine Kuleli derim

    hepinize selametler dilerim

    burak
    nnnn




  • askeri okulda 6 yıl geçirmiş ve sonunda ayrılmış biri olarak ben şahsen tavsiye etmiyorum. gidenlerinde bir çoğunun ayrıldığını ayrılamayanlarında çıkan yüksek tazminatlardan ve aile baskısından korktuğunu eklemeliyim. artık askeri lise sonunda öss olayı kalkmış diye duydum.össye sokmuyorlar :) . yani direk harp okulu. bu nedenle sayısal sözel pek bi önemi yok... kısacası zorunlu subaysın. harp okulunuda anlatmama gerek yok heralde. ankara yada istanbul farketmez cennet içinde cehennem gibi gelir. ben şahsen öyle gördüm.önermiyorum. ama gidersende inşallah pişman olmazsın... bence ne yaparsan yap mesleğini sevmelisin. ben subay olmayı sevmedim ama bütün subaylara ve tsk personeline saygım ve sevgim sonsuz. onlar olmasa bizde yokuz :) ... hayırlısı olsun ...
  • arkadaşlar ben tm'ciyim(türkçe-matematik) girebilme şansım varmı harb okuluna?
    saysaldan alıyorlarmış diye duydumda acaba tm den de alırlarmı çok istiom gitmeyi














  • ARKAAŞLAR BEN ÜZ LİS 10. SINIF E.A ĞIM ASKERİ LİSEYE GİTME ŞANSIM VAR MI?
  • beyler ben suan 8 ci snftayım askeri lise sınavlarına kaydımı yaptırdım displin ve özgüven olarak kendime güveniyorum sınavı kazanacak kapasitedeyim fiziki olarakta yeterliyim yanlız deslerim iyi ama cok iyi deil ingilizcem alt seviyede sizce derslerdeki başarısızlıktan atılırmıyım ? bide askeri lisede olan arkadaslarımız neden oradan ayrılıolar beni aydınlatırlarsa sevinirim bide ortaki disiplin nedir?
  • @Harbiyeli_asker dostum zaten liseye başlamışın sen maalesef o şansı kaçırdın.Ancak lise son sınıfta Harp okulu sınavlarına girebilirsin.Fakat onun içinde sanırım sayısal olmak gerekiyor.

    @torgo23 valla oraya kendine güvenerek giden çok kişi var ama maalesef çoğu kişi birkaç ayda bırakıveriyor.
  • arkadaşlar lisede geçme şansımız yokmu askerli okula(harp okuluna) varsa söylersenz sevinirim.
  • arkadaşlar duyduğuma göre askeri lise mezunları hava harp okulundan sağlık aşamasından elenince kara harp okuluna geçiyorlarmış.kara ve denizde o kadar sağlık detayına bakmıyorlarmış doğrumu ?
  • KARDEŞ MATEMATİK FEN AGIRLIKLI MI ? BİDE ZORMU? EN ÖNEMLİ DERS NEY
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.