Şimdi Ara

Askeri Lise Hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
9.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: trompeter

    Walla ben orda hiç birşeyi takmazdım, eğitim yaptığımda bile gülerdim buda üst sınıflara koyardı ondan takarlardı zaten. (Takmazdım çünkü tepki koyacak ne yapabiliriz ki, ayriyetten eğitim için bireyin kendisinin çıkıntılık yapmaması yeterli değildir, bunuda bilmiyorsan artık neyini anlatayım)

    Neden orda okuyan biri, sırf kötülemek adına içinde bulunduğu ortam hakkında yalan konuşsun ki + oraya müsabaka için giden arkadaşlarımız da doğruluyordu artık neresi yalan neresi doğru bilemem açıkçası beni de çok ilgilendirmez. Benim iki tane arkadaşım ispiyon yüzünden atıldı ispiyonculuk yok dediğin okuldan(!).

    Bırak ta yeri geldiğinde çok sevdiğin alt veya üst sınıfın olsun yani.
    Tabii sizin zamanınızda yemek şirketleri vardı güzel güzel yiyiyordunuz yemekleri artanları bile indiriyordunuz yemekleri. Birde bizim önümüze gelen yemekleri bir öğrensene içinden böcek mi istersin, kıl mı istersin, metal tel mi istersin hamur gibi pirinç pilavı mı vb. vb. bilemem artık.

    Bazı arkadaşlarda espri yapmaya çalışmış gülüyorum haline sanırım bursadan kapmış bu yeteneğini,
    ve sanki biz sokmadık o bilimum yiyecekleri ve hatta o yiyecekleri de bize satan tutuklanmadı dimi.


    saygısızlık yaparsan hak edersin bazı şeyleri. bizim de hatalarımız oldu, birileri cezalandırdı ama hiçbir zaman saygısızlık yapmadık.
    kendin söyledin işte çıkıntılık yapıyormuşsun, öyle kimse de kolay kolay suçu olmayan adama takmaz, devresi izin vermez.

    bana nasıl kanıtlayacaksın öyle olduğunu, ya da birilerine. ışıklarda okuyan bizdik ve böyle birşey olmadığını söylüyoruz. neresi yalan neresi doğru bilmiyorsan kesin konuşmayacaksın.

    ispiyon yüzünden atılma olmaz. öyle bir neden yoktur, nedeni farklıdır. ispiyon bir atılma ya da ceza nedeni değildir yönetmelikte.

    yeri geldiğinde çok sevdiğim alt sınıfım üst sınıfımız olacak tabiiki. saygısız tipler ve nöbette uyumayanlar hariç tüm alt sınıflarımı severdim, kimsenin hakkı üstümde kalmamıştır, böyle çok kişi var.

    evet yemek şirketi tarafından yapılıyordu yemekler, günlük yemek istikakı da 7 lira ile sınırlıydı. kişi başı 7 lira. bu tüm askeri liselerde aynıydı.

    nevale alırken basılmak ve adamı tutuklatmak da ayrı bir başarı helal olsun bunca sene hiçkimsenin başına gelmiş değil bizde.




  • Ben yakalatmadım o adamı. Üst sınıflar sağolsun yazık oldu adama. Bizim çok darda kaldığımız zaman kullandığımız bir yöntemdi, daha çok kapıdan ayarlardık. Ayrıca ben böyle nedenlerden yakalanmadım hiçbir zaman. Onca yaptığım şeyden sadece derse (bir komutan yüzünden geç girdiğim için) geç kalmaktan 2 puan yedim. Benim yaptığım şeylerin yarısını bile yapmadan yakalanıp puanlarını eriten ve diskoya giden adamlar vardı.
    Ya lafı nası anlıyorsun, ispiyon yüzünden atıldı da kendi mi ispiyonladı? Hayır alt sınıfı ispiyonladı ve bunlar atıldı. İspiyonun yönetmeliinin ve cezasının olmadığını biliyoruz heralde. Ayrıca hala isimlerini istiyorsan bana ulaş boş çevirmem, yalan değil merak etme, bende yalan olmadığını başta sölemiştim.
  • isimleri ver de araştıralım o zaman, ben kendi okuduğum okulda bunların olmadığını söylüyorum. 2003 2007 arasında o okuldaydım
    istedikleri kadar ispiyonlasınlar, adam basılmadığı sürece sorun yok, eğer basılıyorsa kendi hatası olur. ispiyondan atılma olmaz tedbirsizlikten atılma olur.

    saygılı olmayacaksan konuşmaya devam edemeyiz. tanımadığın kişilerle mahalle arkadaşın gibi konuşmak huyun mu senin?
  • İyi konuşmayalım o zaman

    KONU SİLİNSİN
  • Ben de geçen sene sınavına girmiştim. Kara,hava ve denizi kazandım. Ama hiçbir tanıdığım - işşiz kalmamak dışında - askeri lise için iyi şeyler söylemedi. Ben de mülakatlara katılmadım.
    Edit: Konu büyük ölçüde sapmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köktürk -- 25 Ocak 2009; 7:51:16 >
  • çok önemli bir sorum olacak acil cevap yazarsanız çok iyi olur
    Ben Kadıköy Anadolu Lisesi 11. sınıf eşit ağırlık öğrencisiyim. Kara Harp Okuluna girmek istiyorum tmlerin alınmadığını duydum bilgilendirirseniz çok sevinirim. Gerçekten çok istiyorum asker olmak kesinlikle olmam lazım napmam gerekiyor
  • tm alınmıyor bildiğim kadarıyla
    askeri liseden çıkanlar sayısal olduğuna göre sayısal alıyorlardır
  • Bende sayısal bölümündekiler girebiliyor diye biliyorum.
  • napıcaz o zaman asker olamıcam mı yani baska bır yolu olması lazım
  • ya asteğmen olup geçiş yapacaksın ya da sözleşmeli subaylık

    askeri üniversitelerde mühendislik eğitimi veriliyor çünkü
  • abiler bana yar dım edermisiniz ben 13 yaşındayım ve askeri liseye git mek istiyorum yarumklarınızzı okudumm ve beyendim ama benim bi sorunun var oda gözümün yanında dikiş izi var başkada kusurlu bişeeyim yok kilo ve boya uyuyorum ben girersem 14 yaşında giri cem bana yar dım cı olur musunuz oo dikiş izi görmemi engellemiyo ama alırlar mıı ? cevap yazarsanız sevinirim
  • bu konuda net birşey diyemem, ama karaya gireceksen 5 cm gibi birşeyler diyorlardı
  • hashus yanlış bilgi vermişsin. "asteğmen olup geçiş yapmak" diye bi husus kalmamıştır. tek seçenek şu an için Söz. Sb.lıktır.
  • nasıl kalmadı yahu
    yasa falan mı değişti
  • asteğmen muvazzaf sb dır. teskere bırakmak dediğimiz işlemi yaptığında muvazzaf olarak teğmen rütbesiyle devam eder. bu yasa değişti. hatta iptal edildi. tüm kurumlarda olduğu gibi kadrolu veya muvazzaf yerine "sözleşmeli" pozisyonuna geçildi.
  • şimdi harp okullarından çıkanlar direk muvazzaf oluyor. ne gerek var bu bölgelere sözleşmeli subay atanmasına anlayamıyorum.
    eski sistem çok güzeldi bence..

    asteğmen işini araştıracağım yazacaktım, ama araştırmayacağım. zaten asteğmen olamıyorum olmak da isteemem, boşuna uzatmış olurdum

    ilgilenmiyorum artık bu işlerle
  • abi benim 5cm değil belkide 1cm bile değil dir ufak yani uzaktan bakıldığında nerdeyse gözükmüya 5 yaşındaykenmi ne olduu ufacık yani nedersiniz abiler işalah bişey olmaz derslerde başarılıyım da
  • he bide düz deil yuwarlak gibi ufak ama
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hashus1099

    şimdi harp okullarından çıkanlar direk muvazzaf oluyor. ne gerek var bu bölgelere sözleşmeli subay atanmasına anlayamıyorum.
    eski sistem çok güzeldi bence..

    asteğmen işini araştıracağım yazacaktım, ama araştırmayacağım. zaten asteğmen olamıyorum olmak da isteemem, boşuna uzatmış olurdum

    ilgilenmiyorum artık bu işlerle



    Seni anlıyorum. araştırmana gerek yok 10 sene önce fln vardı hatta 15 sene olmuştur belkide. artık yok. devlet politikası bu şekilde "sözleşmeli" olarak işliyor.

    demekki neymiş harbiyeden çıkan personel yetersiz geliyormuş. önceden bu boşluğu asteğmenlikten kalmalarla doldururken kanun gereği sözleşmeli personelle dolduruyorlar.

    harbiyede bi insanı okutup barındırıp beslemenin bir maliyeti var. vatanını milletini düşünen bir insan dışarıda fakülte bitirmiş izanı zekası olan milyonlarca hazır yetişmiş eleman varken tekrar ülke kaynaklarını israf etmemek gerektiğini düşünür. düşünmelidir.

    eski sistem güzeldi tabi harbiyeli için iyiydi. 32 sene çalışırsın general tazminatı alıp ayda 3 lirayla emekli oluyodun. dolayısıyla üst rütbelerde yığılma söz konusuydu. şimdi bu süreyi aşağı çekecekler ve rütbe sistemine sınav ekliycekler. kemerler sıkılıyor.




  • 10 15 sene önce yoktu, 4-5 sene öncesi asteğmenler de istediği takdirde kalabiliyordu, ancak en azından öğretmenlik yapan, ama sınıfı levazım olan eğitimci kişiler askeriyede kalmayı tercih etmiyorlardı.

    harbiyeden çıkan personel yetersiz geliyor gibi ifadelerin gerçeği ne denli yansıttığını bilemezsin.
    ayrıca harbiye içindeki sistem hakkında çok bilgi sahibisin galiba, çok net konuşuyorsun.

    ülkenin bir subayının, askeri lise-harp okulu görmüş olması ile, dışarıda bir üniversite bitirdikten sonra subay olan insanı sen aynı görüyorsun galiba. askeri lise okumuş ile okumamış subaylar arasında bile "kendi gözlemlerime göre" fark varken, ülkenin kaynakları vs sebeplerini önüme getirilmesi garip.

    üst rütbelerde yığılma vs söz konusu değildi, birileri gelirken diğerleri zaten emekli oluyor, hatta emeklilikler zorunlu hizmet süresinin bitiminden itibaren başlıyor.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.