Şimdi Ara

Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
15
Favori
21.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Durum tvlerde bol var, hakkınızı savunun. Kusurlu ürün almayın derim.

    Asla Yüksek Ücretler İle Monitör AlmayınAdem Helvacıyoutube
    Soru Cevap Uygulamasına Dahil Olabilmek İçin Katıl Özelliğine Dahil Olunuz. https://www.youtube.com/channel/UCqkRBGG8n8toqYhHhM-Wt7g/join Philips yetkili servisine hep beraber bu soruyu soralım dostlar zira Philips yetkili servisinin whatsapp iletişim hattından tüketicisine verdiği bilgi bu yönde. Video içeriğinde Philips 58PUS8506 model satın alınan ve video yayınlanmadan 2 gün evvel montajı yapılan bir televizyonun Clouding yani Bulutlanma ve ışık sızma - Homojen olmama sorunlarına bağlı olarak tüketiciye yaşatılan sıkıntı ve NORMAL olarak dayatılma girişimlerine dair anlatımlar mevcuttur. PHILIPS markasının bağlı bulunduğu TP Vision şirketi ne yazık ki tüketicisine bu tarz durumlarda her zaman olduğu gibi yardımcı olmamayı tercih ediyor. 58PUS8506 modelinde yaşanan bu sorunu aslında daha 3 hafta önce bir tüketici yine 50PUS8506 modelinde yaşamıştı hatırlarsanız. 50PUS8506 modelinde de yine aynen bu videoda konu olan 58PUS8506 gibi aynı şekilde bulutlanma ve ışk sızma sorunları mevcuttu. Yetkili servisin çözüm üretmeye çabalamaması yanısıra sadece basit bir Whatsapp iletişimi ile tüketiciyi başından savdığı görüşündeyim ben lakin belki sizler farklı görüşlerde olabilirsiniz. 58PUS8506 ısış sızması, bulutlanma, homojen olmama sorunlarını içeren bu videoda TPV ve PHILIPS ortaklı bir sıkıntı anlatılmaktadır.
    https://www.youtube.com/watch?v=-yVWS_hgBOs
  • Şaka gibi ya gerçekten, insanlar maaşlarının 2-3 katı paralarla borç harç içinde ürün alıyorlar ve durum bu. Benzer bir cevap ilk IPS ışık sızması faciası ile karşılaştığım Viewsonic'ten bana gelmişti. Işıklar açık kullanacakmışız. Yukarda da bir arkadaş Allah başka dert vermesin demiş... Enteresan vesselam. Eşek olursanız semer vuran çok olur; paranızı helal yollar ile alın teri ile kazanıyorsanız bu şarlatan ve çakal firmalara yedirmeyin, açtığım konunun özeti buydu aslında. Paranız ne idüğü belli olmayan kanallardan akıyorsa dert etmeyin tabi...


    @psikolog2010




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Curimo -- 4 Mart 2022; 1:48:57 >
  • Yıllar önce ikinci el olarak 130 liraya 1 ölü pikselli monitör (AOC e2243Fw) aldım. 10 yıldır falan kullanıyorum ve her işimi görüyor. Pahalı monitörlerle hiç işim olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Amazon'dan bir monitör satın alacaktım ve son kez DH'deki konuları bir göz atayım dedim ve bu konuyu gördüm. Şu anda tekrar bir kararsızlığa düştüm. LG 29WL500-B, 29'', 21:9 Monitörünü geniş ekrandan dolayı tercih ediyorum, ayrıca fiyatından dolayı.. Pek oyun oynayan birisi değilim. Sadece günde bir iki saat WoT oynuyorum. Onun haricinde iş amacli kullanıyorum.


    Bir laptop ve iki adet Samsung 205BW monitöre sahibim, ancak iki farklı monitör yerine tek bir monitör kullanmak istiyorum ancak LG'nin 29" monitörü benim için doğru mu emin olamıyorum. Şu anda kullandığım monitörlerden daha az yüksekliğe mi sahip, yoksa geniş ekran olduğu için çözünürlük acısından kötü bir deneyim mi yaşarım acikcasi emin değilim, ürünü alıp iade etmekte istemem, cünkü üründe sorun yok iken bu doğru olmaz.


    Bu konu da fikrinizi paylaşır iseniz sevinirm.





  • johonwayni kullanıcısına yanıt

    Hocam iade ne açıdan doğru olmaz? Sonuçta deneme şansınız yok, mesafeli satışlarda bu bir haktır. Alırsınız denersiniz, görüş açısı, büyüklüğü, renkleri, vs vs sizi rahatsız eden bir durum varsa gayet de iade edebilirsiniz etmelisiniz de. Bahsettiğiniz monitör hakkında bilgim yok maalesef.

  • Curimo kullanıcısına yanıt

    Sonucta üründe "ayıplı" olarak nitelendirilebilecek bir durum söz konusu olmadığı için iadenin bu acıdan doğru olmadığını şahsi olarak düşünüyorum. Sizin de bahsettiğiniz gibi yasal olarak bu mümkün ve uygulanabilir.


    Monitör olarak araştırmaya devam edeyim, teşekkürler.

  • Eskiler öyle ya, eskilerdeki kadar kalite kontrol yok şimdilerde. Fırından çıktığı gibi piyasaya veriyorlar. İlla eksik gedik yanları oluyor ve illa böyle kabul edenlerde oluyor. Artık firmalara kızmıyorumda, tüketiciler böyle olduktan geri bende aynısını yapardım.

  • johonwayni kullanıcısına yanıt

    Ayıplı mal kavramına herkes istediği açıdan bakmaya çalışıyor. Yukarıda verdiğim örnek çok güzel denk geliyor buna aslında.Kusur, kusurdur hocam; seni beni olmaz o işin. Seni rahatsız etmiyor diye o sorunları görmezden gelmek ne kadar doğru peki? :) Yukarıda bu konuda çok iyi örnek var. (Adamın tvsinde ciddi oranda bulutlanma sorunu var, servis: "Siz onu karanlıkta çekmişsiniz. Karanlıkta olur o kadar demiş." Tv'ler gündüz gözüne veya ışık altına kullanılmalı diye bir kural mı varda benim haberim yok. Oysaki karanlıkta, uzayda da olsa o şekilde bulutlanma olmayan ürünlerde var. Teknik servisin bahanesi işte.) Yani satıcı kendi açısından bakar, biz kendi açımızdan bakarız. Eğer ki bir sorun günümüzün teknoloji ile çözülemiyorsa o zaman amenna. Yok çözülebiliyor ama firmaların düşük kalite kontrolü ve düşük maliyet yüksek kazancına baz alarak satışı yapılıyorsa orada durulacak. Yok öyle yağma. Şahsen kabul etmem bu durumu, bilinçli tüketicide kabul etmemesi lazım.


    Satın aldığınız ürünlerde mütevazi olmayın, kimse kimse için yaşamıyor. İçinize sinmiyorsa kabul etmeyin. 4 bin tl'lik ürünü almaya kalktığınızda sendeki bakiye 3999,00 TL olunca sistem vermiyor, yetersiz bakiye diye satmıyor. O zaman biz niye az çok, küçük büyük sorunu kabul edelim değil mi? :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 4 Mart 2022; 20:33:10 >




  • Merhaba, sanırım bir yanlış anlaşılma söz konusu, ben ürün de ayıplı olarak tabir edilen bir durum yok ise; tamamen benim beklenti ya da kararsızlık gibi durumlar karşısında, keyfi olarak ürünün iadesinin benim için uygun olamayacağını dile getirmiştim. Aksi takdirde, ürün de elbette bir sorun mevcut ise gerekli prosedür işlemelidir.


    Konudan hızlıca bahsetmek isterim, bir geniş ekran monitör hakkında fikir öğrenme amaçlı soru sordum ve değerli bir arkadaş ise, ürünün benim beklentilerimi karşılamaz ya da ürünü beğenmez isem iade hakkımın olduğunu dile getirdi.


    Bu durumda ise, keyfi olarak iade etmem benim etik olarak kabul ettiğim davranışa sığmaz ve bunu yapmam diye kısaca bahsettim. Durum bu şekilde :)


    @-SKYNET-




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johonwayni -- 5 Mart 2022; 12:35:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir konu olmuş emeğinize sağlık.


    Yılsonu amazon kampanyaları ile niyetlenip bu paraya mönitörmü alınır dedikten sonra kurun bu kadar yükselişi ardından tekrar amazonun kampanya yapması neredeyse geçen seferki fiyatlara gelişi tabi benim biraz düşünme ve araştırma arayışım ve malzemenin stokta kalmayışı ile noktalanan maceram.

    MSI 31.5" OPTIX AG321CQR mönitörde bu.


    Ama sorun ne sorun ekran kartımın baya eski r9 270x oluşu.

    Mönitörün hakkını verecek ekran kartı yok kalkıp bi ekran kartına verecek 10 binim yok.


    MSI Radeon RX 6500 XT amazonda şu kart 3871 tl'den satıldı gücümün yetebileceği kart bu.Mönitörde işin içine girince anca buna yetişebiliyorum.Forumda danışınca kartın çokta iyi olmadığını söylediler incelemelerini izledim yerden yere vurma var.

    Pcı express 4.0 arabirimini kullanıyor ama benim anakart pcı express 3.0 destekliyor (ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II) bu durum karta baya bir darboğaz yapıyor.En azından incelemelerde dikkatimi çeken konu buydu.


    Sonuç şu ki eğer ki elinizde benim gibi iyi bir ekran kartı yoksa ekran kartına 10-15 bin servet dökmek istemiyorsanız.Bu mönitörlere de gerek kalacağını düşünmüyorum.

    Elimde 12 senedir kullandığım bx2231 var fena değil hala iyi performans veriyor o zaman alırken durumlar bin kat daha iyi olduğu için zamanının parası 350 dolar civarından almıştık.Eskiye devam.





  • Okuduğum kadarıyla buradan çıkartılacak ders, uygun fiyatlı f/p monitör alın geçin.

  • johonwayni kullanıcısına yanıt

    Anladım, yine de ürünleri görmeden denemeden aldığınız için iade etme hakkınız olur. Bu hak olmasa tüm dünyada bu uzaktan alışverişteki iade hakkı tanınmazdı hocam. Ürüne zarar vermeden üzerindeki etiketleri vs çıkarmadan bir iki gün dener 3. gün duruma göre devam ya da iade geçersiniz. Zaten satıcı onu almamak için binbir takla atacaktır. Ürünün kutusu açıldı diye. Sanki ırzına geçiyoruz. :)) Tamam, bazıları her barkotonu söküyor vs sonra iade etmeye çalışıyor. Buda satıcıyı zora sokuyor anlarımda, sadece monitörü kutudan çıkarıp fişe takıp kendisine çok büyük geldiğinden iade etmeye çalışıpta yokuş yapılan kişileri bilirim formda. Adam bir heves 27 inç monitör almış ama masası küçük ve küçük monitör kullandığı için çok büyük gelmiş iade etmek istemiş. Üründe kusur yok şimdi, alıcıda ürüne zarar vermemiş. Kanun iade edebilirsin diyor. Lakin bazı uyanıkları yok paketi açtın artık iş işten geçti diye çamura yatıyorlar. THH elinde sonunda alıyor paranızı ama sonuç, paranla rezil oluyorsun. O yüzden satıcıların bu yaptıklarına karşı snein fuzuli iaden devede kulak kalır.





  • Va panel curved monitör kullandım; renkler güzeldi fakat Fresync de flicker problemi vardı araştırma yaptığımda va curved panallerde yüksek oranda varmış. Sonra İps oyuncu monitörü aldım ondada ips glow var Oyun oynarken sıkıntı yaşamıyorum fakat film izlerken karanlık sahnelerde siyah bölgelerde aşırı rahatsız ediyor. 2 uçu boklu deynek resmen.


    Yeni aldığım monitör :

    Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın
    Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayınwww.itopya.com
    ASUS TUF GAMING 27" VG27AQ1A 170Hz 1ms HDR10 HDMI DP IPS G-Sync QHD Monitör| ITOPYA.COM
    https://www.itopya.com/asus-tuf-gaming-27-vg27aq1a-170hz-1ms-hdr10-hdmi-dp-ips-g-sync-qhd-monitor_u14647
  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt

    Hocam ciddi ciddi bunu yazarken hiç düşündünmü acaba ? gayri ihtiyari yazdın sanırım? Burası teknoloji forumu. Donanımhaber...

  • derlemeler kullanıcısına yanıt

    Yok yani ekranın sağından minnacık beyaz geliyormuş, gece saat 3'de görüntü kalitesi muazzam ama saat 3.30 olunca çok kötü oluyormuş renk gamutu %95 değilde %94.7 imiş vs vs böyle ipince detayları anlattıkları için yaptıkları işi merak ettim. nanometrelik işlerle uğraşıyorlar sanırım en küçük hatada protonların çarpışması sonucunda ortaya çıkacak nükleer güç devamında ozon tabakasının anında delinmesi ve dağılan radyasyon dalgaları önümüzdeki doğacak tüm nesli 3 bacaklı yapacakmış gibi.

  • Ne zaman dedik onu haci?Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın 

    Hocam umarım nickin mesleğin değildir, anlatmak istediğini anladım. Aşırı mükemmelliyetçiliğe gerek yok diyorsun, haklısın. Lakin bizim mevzu farklı. Bu hiçbir zaman niye %95 değil de %94,7, olmadı. Bizim takıldığımız şeyler, ekmek, patates, soğan gibi gün yüzünde olan şeyler. Teknoloji kusurları, kimisi istenmeyerek olurken kimisi firmaların kendi çıkarları için es geçtiği kusurlar. Bunları burada konuşup eleştirmeyeceğiz de nerede eleştireceğiz? Faydası nedir burada konuşmanın dersen, insanlar bilinçleniyor bu konuda. Ne kadar hakkını arayan tüketici olursa o kadar daha iyi ürün olarak geri dönüş demektir bu.


    Şunu ekleyim :MSI MPG ARTYMIS 343CQR 34"


    Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın


    İlandaki fotoda ne kadar güzel siyah veriyor gözüküyor değil mi? Birde yakından baktığımızda

    Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın


    Satarken hiçbir satıcı bu fotoyu ilana koymaz,dürüst olsun ilanına koysunlar.Bunlar böyle aga istiyorsan al diye.O zaman amenna.Bundan bahsetmezler ama kuruşu kuruşuna parasını alırlar. Sen takmazsın bunu ama bana kolay kolay satamaz. Bu monitörün fiyatı 11 bin tlden başlıyor. Kusura bakmasın, bana böyle ürünle bu paraya satarlarsa kutusuyla geri gönderirim. Almazlarsa kanuni haklarım kullanırım.Tabi olan yine bizim zamanımıza ve hayal kırıklığımıza olur. Bunlar hiçte kıyıda köşede nokta, virgüle benziyor gibi gözükmüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 5 Mart 2022; 20:56:12 >




  • Arkadaşın durumsal farkındalığı sıfır galiba Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın  yapacak bir şey yok aramızdan ayrılmış bile...

  • Gelsin artık şu AlienWare QD-OLED Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın Dün akşam üşenmedim baktım; türkçe kullanma kılavuzu bile var sitede, okudum tek tek...


    @-SKYNET-

  • Curimo kullanıcısına yanıt

    Yavaştan Çinde gözükmeye başladı, bakalım incelemeleri nasıl olacak. Yıl sonuna kalmadan gelir diye düşünüyorum. Anı modelin hem Dell hemde Samsung tarafında örneği var gelecek olan.

  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    Hocam bu yalnızca monitörlerle ilgili değil, msi özellikle türkiyeyi hindistanla eşdeğer tutan bir marka. Türkiyeye gönderdiği ürünlerin çoğu berbat vaziyette ve düşürülmüş özellikte. Bunu fiyatlandırma politikası olarak yutturmaya çalışıyorlar, yani daha ucuz olsun diye diyorlar ama alakasız. Bu konuda hemfikiriz ne güzel ama cidden tüm monitör sektöründe bu var ve tamamiyle tüm kusurlarından arındırılmış monitör bulmak imkansız. Siz 25bin liraya ürün aldığınızda diyorsunuz ki bari olmasın. Sizin saydığınız tamamiyle mükemmel ürünün fiyatı 100bin lira olması gerekiyor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.