Şimdi Ara

Ateistim ama mutsuzum (keşke müslüman olsam) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
4
Favori
2.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vigilant kullanıcısına yanıt
    Keşke bu kadar bilgili olmasam falan yazmış konu sahibi arkadaş ve benzerleri. Kibir kafa yapıyor da biz mi bilmiyoruz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyü ve cinler sistemini merak ettiğin soru olursa yardımcı olabilirim.

    @Elektrikeb
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrikeb

    quote:

    Orijinalden alıntı: Revv.0

    quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrikeb

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vigilant


    quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vigilant


    quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    quote:

    Orijinalden alıntı: erkurt02


    quote:

    Orijinalden alıntı: choyrn

    Kendiliğinden olduğunu kim söylemiş,bu dincilerin uydurması.Senin gibileri kandırmak için böyle şeyler söylerler.Birde bu düzen nasıl oldu bak çiçek böcek meselesi var
    o da senin cahilliğin aklını dincilerin cebine koymuşsun zira 3 gram bilimden psikolojiden haberin olsa böyle konuşmazdın

    Peki sayın prof. Evren nasıl oluşmuştur ve evren sonsuz mu? Bu soruların cevabını alabilir miyim?
    Evren oluşmadan önce ne vardı
    Bence bu soruların cevabı bir yaratıcıya işaret ve bu soruları insanlar asla algılayıp doğru bir sonuca ulaşayacak çünkü insan sınırlıdır

    hiç kuşkusuz ki evren bir şekilde var oldu ve evreni var eden şey her ne ise, bilinçli, asabi bi yaratık olabilir. ama dinler için değişen bir şey olmayacak.

    din kavramı ile var oluş kavramı, ya da yaratıcı kavramı tamamen bağımsız şeylerdir. kişiselleştirilmiş tanrı figürünü kabul etmek bir dini kabul edebilmek için yapılması gereken yüzlerce-binlerce kabullerden sadece biridir. yapılması gereken diğer kabuller arasında, sürüyle mitolojik hikaye (ne bileyim mesela orangutanların, fillerin falan gemide yüzdürülüp kurtarılması gibi) ya da geçmişte yaşadığı iddia edilen bazı kişilerin mağarada görünmez yaratıklarla konuştuğu, ya da selena dizisindeki gibi sihirler falan vardır. dinler sizden bunların hepsine inanmanızı ister.

    tanrı inancı bu yüzden din inancından bağımsızdır. bu dünyada kişiselleştirilmiş tanrı inancına sahip olup dinleri komik ve saçma gören çoook fazla insan yaşıyor.

    din ile tanrı inancı kavramının bağımsız olmasının yanında, var oluş kavramı üzerine yorum yapmakla din arasında zaten zerre alaka yoktur.


    aslında dine inananlar ile hiçbir dine inanmayanlar arasında da fark yok. çünkü dünyada yüzden fazla mitoloji ve o mitolojilere bağlı binlerce din var. siz bir mitolojiye inanırsınız, diğer hepsini reddedersiniz. neden reddersiniz? hı? neden? çünkü, götten uydurma olduğu için değil mi? e işte bu yüzden hiçbir mitolojiye inanmayan ile sizin aranızda neredeyse hiç fark yok. sizin kendinize sormanız gereken, neden insanın sudan geldiği iskandinav mitolojisi yalan da, neden insanın ağaçtan türediği doğa mitolojileri yalan da, sadece ve de sadece insanın hamur kıvamında toprağa şekil verilerek oluşturulduğu arap mitolojisi gerçek? cevap: siz o mitolojinin içinde doğdunuz ve anne-babanız ve diğer herkesten onun doğru olduğunu dinleyip durdunuz da ondan.

    Binlerce dinin var olması, tümünün toptan saçma ve uydurma olduğu sonucuna götürüyorsa seni, ciddi bir mantık hatası yapıyorsun demektir. Bu şekilde düşününce hemen herşeyin saçma olduğu sonucuna ulaşılabilir.

    Bunu bir örnekle açıklamaya çalışayım.

    İçinde 999 sahte inci olan bir kutu düşün. Bu kutuya bir gerçek inci koyalım. Kutunun içerisinden 15-20 inci alıp bunların tamamının sahte olduğunu gören kişi, bu kutunun tamamı sahte incilerle dolu diyebilir mi? Peki bunu derse gerçeği mi konuşmuş olur? Bu örnek üzerine biraz düşün bence. Ha gerçek inciyi kim nasıl tespit edecek diyeceksin? Alanında uzmanlaşmış, neye nasıl bakması gerektiğini bilen işin uzmanı anlayacaktır.

    yazdıklarınız yazdıklarıma cevap değil. yazdıklarınız benim reddettiğim birşey de değil.

    ekleme: dokunmatik klavye yanlış yazmış onu düzelttimhttp://www.damnyouautocorrect.com/

    Belki ben yanlış anlamış olabilirim, kusura bakma o zaman.

    yok aslında yanlış anlama değil, aslında dini reddetmiş birçok kişi bu yazdıklarını düşünebilir. sen de ona göre yazmışsın. ama bence yazdıkların doğru. tabiki bir mitoloji sana saçma geldi diye topyekün yalan olacak değil. mantıksız da bi fikir. tabi burda şunu da söylemek gerek, dine inanan kişiler de diğer mitolojileri okuyup reddetmiş dğeiller. hatta kendi inandıkları dini de okuyup inanmış değiller ne yazık ki. şahsen bana sorsan inançsız biri olarak tüm müslümanların kuran'ı, tüm hristiyanların incil'i okumasını isterim hem de çok isterim. (anladıkları dilde) (bu arada benim annem-babam hafızdır. babam arapça bilir, ben de arapça eğitimi aldım %100 bilmesem de. hafız olmadım ama kuran ezberi eğitimleri aldım baya ezberlemişliğim var küçükken)

    bide bu tarz konularda gördüğüm ve saçma bulduğum bir şey de, inançsızlar ile dine inanların tartışmaları, hem de tartıştıkları konunun da genelde hep: "tanrı" kavramı oluşudur. bu bence son derece mantıksız bi durum. bi kere dine inanan adam zaten tanrı olayını çoktan geçmiş, adam birsürü farklı şeyi kabul etmiş ki dine inanmış. şimdi bu adam kalkıp da ateist'e tanrı varlığını kanıtlamaya çalışıyo, sanki kanıtlasa ateist kelime-i şahadet getirecekmiş gibi. ateistler de gelmiş dine inanan adamla tanrı kavramı özerine tartışıyolar. yahu adam kişiselleştirilmiş tanrı'nın yanında binlerce farklı kabul yapmış, sen gelmiş adamla tanrı kavramını tartışıyosun. sanki en kolay vazgeçirebileceğin şey tanrı kavramıymış gibi. işin aslı, eğer illa tartışılacaksa, din inanırları yani teistler olan kişiler, deistlerle tartışmalılar. tartışma konusu da tanrı değil din olmalı. dinin gerçek olup olmadığı. öte yanda, ateistler de tanrı kavramı özerine tartışacaklarsa deist'lerle tartışmalılar.

    ha, ateist ile teist (yani din inanırı) hiç mi tartışamaz. tabiki tartışır. ama, benim takıldığım nokta, eğer söz konusu şey din ise, tanrı kavramından önce tartışılacak yüzlerce-binlerce şey varken kalkıp da tanrı kavramının tartışılması. ben "doğa üstü" yaratıklara inanmayan biri olarak şahsen bir din inanırı ile tartışacak olsam (ki tartışmam çünkü gereksiz bi mevzu) tartışacağım son konu tanrı olur. ondan önce o kadar çok şey varki sırada bekleyen. iyi günler.

    "doğa üstü"yaratıklara inanmadığını söylüyorsun.Bir insan doktorlar tarafından sara dahil hiçbir hastalık teşhisi koyulmadığı halde neden her ikindi ezan okunmaya başlayınca bayılır ?wicca diye büyücülük falan içerikleri olan bir batıl inanış var bunun bağlılardan yabancı biriyle konuştum,biz yaratıcalarımızla konuşuyoruz diyor yani büyük ihtimal şeytanlaşmış cin taifeleriyle irtibata geçmişler onlara bunları böyle azdırıyor...Aşağıdaki youtube kanalına bak onlarca farklı farklı insanın bedeni Kuran-ı Kerim okununca neden böyle tepkiler veriyor ?

    https://www.youtube.com/channel/UCdyzY2uXG5hkEbVEcssjSMw/videos

    sen hiç şizofreni hastası biriyle konuştun mu ? her gördüğümde selamlaştığım bir hasta abimle konuştum öyle şeyler anlattı ki gerçekten beynin ne değişik bir şey olduğunu bir kez daha kavradım


    Dayım şizofreni,annemin halası şizofreni,şizofreniyle bu işin bir alakası yok bana şizofreni anlatma.Normal şizofrenik bir hastaya Kuran-ı Kerim okuduğunda vücudu tepkiler vererek halden hale girmez,göz bebekleri değişmez yani düşünsene göz bebeğinin kaslarının büyüyüp küçülmesini kontrol edebilir misin ?Yada normal bir şizofreniye ezan okuduğunda bayılmaz.Her cinlenen adam şizofreni değildir.Öyle olsa doktorlar hallederdi hepsini.Cinlerle büyü yapan,insanları etkilemeye çalışan büyücüler var.Cinlerle içli dışlı insanlar var.Bunlar normal insan cinlerle irtibata geçince sıyıranları var o ayrı mesele

    .Benim şizofreni akrabalarım var,bu olaylar ayrı,şizofreni ayrı aşağıdaki videoların şizofreniyle ne alakası var...

    İzle bunlar bazı müslüman halkarın yaşadığı memleketlerde olan bu tür hastalar için açılmış hastanelerden görüntüler,Rukye yapılıyor hastalara yani Kuran-ı Kerim okunarak tedavi ediliyor:
    https://www.youtube.com/watch?v=Qjhiz8DbQeM
    https://www.youtube.com/watch?v=IueQtBpkB80

    şizofreni hakkında çok bilgili olduğun belli şizofreni dediği grip gibi bişey ya öksürük burnun akınca hemen hemen belli oluyor

    videolarıda izledim hocanın bişeyler okumasına gerek yokmuş kadının boynunda yazılı zaten görevli etiketi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x

    Büyü ve cinler sistemini merak ettiğin soru olursa yardımcı olabilirim.

    @Elektrikeb

    Büyü bir çok alime göre şirktir.Hiç bir şeyini merak etmiyorum büyünün.Allah'a sığınırız.Sende eğer bu işlerin içindeysen tövbe etmen gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    sümerlerden bahai'ye kadar giden dönene arap mitolojisi denir yani bu tarihsel bir süreç, bunda hakaret yok. mitoloji lafina mı takıldın bilmiyorum.

    normal hayatta da arap mitolojisi derim kimse de alınmaz. çünkü adı bu.


    sauron örneği vermekle allah a hakaret ettiğini düşünmek ilginç bir bağlantı. hiç aklıma gelmezdi açıkçası. sen öyle deyince aklıma ne geldi, bak ben allah a uydurma yazmadım ama sen sauron hakkında alenen uydurma, hayal ürünü yazmışsın. sauron konusunda ateist misin? sauron un varlığına ihtimal vermiyor musun da direk hayal ürünü damgasını yapıştırdın? bu dünyada sauron a inanan da var, sen yazdıklarınla alenen onların inançlarıyla alay etmiş olmuyor musun?

    Sen tolkien tarafından yazıldığı belli bir romanı,başında bu bir hayal ürünüdür yazan bir film karakterinden misal vererek inanların inandığı Tek İlah'la haşa Allah(subhanehu ve teala) ile kıyas yapıyorsun ?Bu bir alay değilde nedir ?Ciddi konular ciddi konuşulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikeb -- 26 Ekim 2015; 16:26:41 >




  • Elektrikeb kullanıcısına yanıt
    allah ile ilişkilendiren ben değilim ama hocam sensin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chtsydn

    Keşke bu kadar bilgili olmasam falan yazmış konu sahibi arkadaş ve benzerleri. Kibir kafa yapıyor da biz mi bilmiyoruz?

    Kendini bilgili sanan cahile birşey öğretmen mümkün değil hocam. Hiçbir şey bilmeden milleti koyun yerine koyarlar. İşin ironi tarafı başkasına yobaz derler, ancak yobazın kelime manasını bilmezler. Aslında yobaz ve bağnaz kelimelerinin tam karşılığı yine bu arkadaşlardır. Kibirlerinden temelsiz ve hatalı fikirlerini ölümüne savunurlar, asla hata yaptıklarını kabul etmezler. Ancak hatasını kabul etmek erdemli insanların vasfıdır.

    Söylenecek çok şey var ama şimdilik bu kadar yeter.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    allah ile ilişkilendiren ben değilim ama hocam sensin.

    orda kıyas yaptığın malum ilişkilendirmemek garip olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrikeb

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    allah ile ilişkilendiren ben değilim ama hocam sensin.

    orda kıyas yaptığın malum ilişkilendirmemek garip olur.

    öyle bi düşüncem olmadı. ölünce karşıma herhangi bir yaratık çıkabilir. orda da bir örnek uydurmam gerekiyodu, ben de sauron dedim. başka bi şey de diyebilirdim. yazdığımın islam dini ile direkt olarak hiçbir alakası yok die düşünüyorum.
  • ya bu ateistlerin ego su neden bu kadar yüksek. hayır 1-2 değil bütün gördüğüm ateistler böyle nedense
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    ayrıca mitoloji meselesinde arap mitolojisi diye sümerleri değil haşaİslam'ı kastetiğin anlaşılır yazından.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YACHIRU

    Ölümden korkanlar için, aklıma Mark Twain'in düşündürücü sözü geldi. Şöyle ki;

    "Ölümden korkmuyorum. Doğmadan önce milyarlarca, milyarlarca yıl ölüydüm ve bundan en ufak bir rahatsızlık duymamıştım."

    Saçmalık. Gerçi şuan kendi bunun o kadar net farkındaki. Ancak bunun anlatmaya imkanı yok.

    Doğmadan önce sen bir ölü değildin. Bir hiçtin. Yoktun. Var olmak gibi bir talebin yoktu. Buna rağmen yaratıldın. Ancak küstah insanoğluna gel de anlat. Ancak şimdi gerçekten ölü. Rahatsızlık duyup duymadığını ise ilerde net olarak anlayacağız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vigilant


    quote:

    Orijinalden alıntı: YACHIRU

    Ölümden korkanlar için, aklıma Mark Twain'in düşündürücü sözü geldi. Şöyle ki;

    "Ölümden korkmuyorum. Doğmadan önce milyarlarca, milyarlarca yıl ölüydüm ve bundan en ufak bir rahatsızlık duymamıştım."

    Saçmalık. Gerçi şuan kendi bunun o kadar net farkındaki. Ancak bunun anlatmaya imkanı yok.

    Doğmadan önce sen bir ölü değildin. Bir hiçtin. Yoktun. Var olmak gibi bir talebin yoktu. Buna rağmen yaratıldın. Ancak küstah insanoğluna gel de anlat. Ancak şimdi gerçekten ölü. Rahatsızlık duyup duymadığını ise ilerde net olarak anlayacağız.

    Tartışmak istemiyorum bu konuda. Bir şey değiştiremem çünkü. İyi günler




  • "Bu kadar bilgili olmanız" Size mutsuzluk getiriyorsa, mutlu olabilecek kadar bilmiyorsunuzdur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkurt02

    quote:

    Orijinalden alıntı: choyrn

    quote:

    Orijinalden alıntı: erkurt02


    quote:

    Orijinalden alıntı: choyrn

    Kendiliğinden olduğunu kim söylemiş,bu dincilerin uydurması.Senin gibileri kandırmak için böyle şeyler söylerler.Birde bu düzen nasıl oldu bak çiçek böcek meselesi var
    o da senin cahilliğin aklını dincilerin cebine koymuşsun zira 3 gram bilimden psikolojiden haberin olsa böyle konuşmazdın

    Peki sayın prof. Evren nasıl oluşmuştur ve evren sonsuz mu? Bu soruların cevabını alabilir miyim?
    Evren oluşmadan önce ne vardı
    Bence bu soruların cevabı bir yaratıcıya işaret ve bu soruları insanlar asla algılayıp doğru bir sonuca ulaşayacak çünkü insan sınırlıdır

    Evet bir yaratıcıya işaret olabilir ama bir tanrıya değil.Farklı bir form evreni,bizleri bir deney sonucu meydana getirmiş olabilir, ateistlerin buna itirazı yok.
    Önce Tanrı ve Yaratıcı farkını kavraman gerek

    Önce sen sözlüğü aç ve bak yaratıcı ne anlama geliyor.Ben yaratıcı tanrı anlamında kullandım.Sende bunu anladığına göre problem yok

    Yaratıcı bir şeyleri oluşturan anlamında söyledim kelimeye takılma.Yaratıcı birşeyi var edendir Tanrı ise herşeyi geçmişi geleceği bilen olağanüstü güçleri olan mitolojik karaktere
    denir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Max. Pain

    konuyu rastgele googlelarken buldum. bu arkadaş öldü mü acaba?

    Konuyu acan arkadas sinirsiz banlandigi icn belki birdaha girmemis olabilir. Tabi son durumu nedir bende merak ettim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vigilant


    quote:

    Orijinalden alıntı: YACHIRU

    Ölümden korkanlar için, aklıma Mark Twain'in düşündürücü sözü geldi. Şöyle ki;

    "Ölümden korkmuyorum. Doğmadan önce milyarlarca, milyarlarca yıl ölüydüm ve bundan en ufak bir rahatsızlık duymamıştım."

    Saçmalık. Gerçi şuan kendi bunun o kadar net farkındaki. Ancak bunun anlatmaya imkanı yok.

    Doğmadan önce sen bir ölü değildin. Bir hiçtin. Yoktun. Var olmak gibi bir talebin yoktu. Buna rağmen yaratıldın. Ancak küstah insanoğluna gel de anlat. Ancak şimdi gerçekten ölü. Rahatsızlık duyup duymadığını ise ilerde net olarak anlayacağız.

    sen her zaman vardın olmaya da devam edeceksin, yok olamazsın istesende




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Revv.0

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vigilant


    quote:

    Orijinalden alıntı: YACHIRU

    Ölümden korkanlar için, aklıma Mark Twain'in düşündürücü sözü geldi. Şöyle ki;

    "Ölümden korkmuyorum. Doğmadan önce milyarlarca, milyarlarca yıl ölüydüm ve bundan en ufak bir rahatsızlık duymamıştım."

    Saçmalık. Gerçi şuan kendi bunun o kadar net farkındaki. Ancak bunun anlatmaya imkanı yok.

    Doğmadan önce sen bir ölü değildin. Bir hiçtin. Yoktun. Var olmak gibi bir talebin yoktu. Buna rağmen yaratıldın. Ancak küstah insanoğluna gel de anlat. Ancak şimdi gerçekten ölü. Rahatsızlık duyup duymadığını ise ilerde net olarak anlayacağız.

    sen her zaman vardın olmaya da devam edeceksin, yok olamazsın istesende



    Dostum tartışmanın bir anlamı yok ancak görüşüne katılmıyorum. Ben her zaman var değildim. Var olmamın bir başlangıcı var. Ezeli ve ebedi olan ancak Allah'tır.

    Allah dışında yaratılmış her mahlukatın bir başlangıcı vardır. Allah, cennet ve cehennemde yaşamın sonsuz olduğunu vaad ediyor. Demek ki varlığımızın bir başlangıcı var ancak sonu olmayacak. Fakat sonunun olmaması bizden kaynaklanan birşey değil, yaratıcının idaresi bu şekilde olduğundandır.

    Bilmiyorum durumu anlatabildim mi?




  • NutellaYalayanMüftü N kullanıcısına yanıt
    kardeş ölünce elin kolun bağlı karanlıkta kalmıycaksın . sadece biticek yok olucaksın yok devamı yani . merak etme pek üzücü bişey değil . çok düşündüğün zaman bi kere bu dünyadasın hayatı yaşa.
    Ama her zaman cahillik mutluluktur cahillik doğuştan gelir kazanamazsın :D bir de karizmatik erkek olmanın ilk şartı cahil olmaktır . Yani cahillik her yerde işe yarar . Cahil derken gerizekalı insanlardan bahsetmiyorum tabi . Mesela cahil bi insan sadece önüne konulanı yaparak üniversite kazanır iş bulur yaşar evlenir ölür . cahillik normalliktir .

    edit : Adam niye banlandı bilen var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonlightsonata -- 27 Ekim 2015; 19:35:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vigilant

    quote:

    Orijinalden alıntı: Revv.0

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vigilant


    quote:

    Orijinalden alıntı: YACHIRU

    Ölümden korkanlar için, aklıma Mark Twain'in düşündürücü sözü geldi. Şöyle ki;

    "Ölümden korkmuyorum. Doğmadan önce milyarlarca, milyarlarca yıl ölüydüm ve bundan en ufak bir rahatsızlık duymamıştım."

    Saçmalık. Gerçi şuan kendi bunun o kadar net farkındaki. Ancak bunun anlatmaya imkanı yok.

    Doğmadan önce sen bir ölü değildin. Bir hiçtin. Yoktun. Var olmak gibi bir talebin yoktu. Buna rağmen yaratıldın. Ancak küstah insanoğluna gel de anlat. Ancak şimdi gerçekten ölü. Rahatsızlık duyup duymadığını ise ilerde net olarak anlayacağız.

    sen her zaman vardın olmaya da devam edeceksin, yok olamazsın istesende



    Dostum tartışmanın bir anlamı yok ancak görüşüne katılmıyorum. Ben her zaman var değildim. Var olmamın bir başlangıcı var. Ezeli ve ebedi olan ancak Allah'tır.

    Allah dışında yaratılmış her mahlukatın bir başlangıcı vardır. Allah, cennet ve cehennemde yaşamın sonsuz olduğunu vaad ediyor. Demek ki varlığımızın bir başlangıcı var ancak sonu olmayacak. Fakat sonunun olmaması bizden kaynaklanan birşey değil, yaratıcının idaresi bu şekilde olduğundandır.

    Bilmiyorum durumu anlatabildim mi?

    benim görüşüm değil bilimin görüşü bu bilmem anlatabildim mi?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.