Şimdi Ara

aylık ücret isteyen gruplarda son durum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
10.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Metal Gear Solid V'e gelen güncelleme sebebiyle ne yazık ki Türkçe yama etkisiz hale gelmiştir. En yakın zamanda yamayı tekrar uyarlayıp duyuru geçeceğiz."


    "yama güncellenince oyuna devam etmek isteyen mevcut Üyelerimizin programdan tekrar yamayı indirmesi gerekecektir. Üyeliği bitmiş sevgili kullanıcılarımızın yamayı tekrar kullanabilmesi için yeniden üye olmaları gerekmektedir."

    ___________________


    türkçe açıklaması: mesela geçen ay bu yamayı kullanmak için para verdiniz ve bugün güncelleme geldi, üyeliğinizde bitmişti. aynı yamayı kullanmak için tekrar para vermeniz gerekiyor. düşünsenize steamde bi oyun alıyorsunuz güncelleme gelince steam diyorki bu oyun güncellendi tekrar satın alman lazım. aylık ücret isteyen gruplarda son durum aylık ücret isteyen gruplarda son durum aylık ücret isteyen gruplarda son durum 

    bu bi abonelik sistemi para yatırdığın kadar kullanabilirsin diyenler için şunu sormak istiyorum: neden? ben üyelik denen lanet şeyi değil direk yamayı istiyorum. microsoftun gamepass sisteminde bile mesela üyelikle tüm oyunlara üyelik süresince ulaşabiliyorsun üyelik bitince bitiyor ancak istersen istediğin oyunu satın alıp sınırsızca ve her güncellemesine ücretsizce erişebiliyorsun.


    arkadaş anlamıyorum sizin amacınız nedir, bir şeyler üretmek mi yoksa insanların cebindeki 3 kuruşa göz dikmek mi?

    aylık ücret isteyen gruplarda son durum 


    gerçekten muhteşem bir zeka...


    ___________________


    diğer ücretli grupta da durum aynı güncelleme gelince üyeliğiniz bitmişse insan yerine bile konmuyorsunuz bu konu hakkında konuşmaya kalkarsanızda paranızla rezil olup üstüne banlanıyor ve parasını verdiğiniz ürünlerden bile mahrum ediliyorsunuz. peki neden? çünkü paşalarımızın keyfi öyle istiyor diye. hem bu haramilere para veriyoruz hemde keyiflerini çekmek zorunda kalıyoruz. dünyada bir ilk!


    örnek olarak son toplantı raporlarından bir bölüm (türkçe mealli): "okulumuzdan, sınavımızdan, işimizden arta kalan zamanda çeviri yapıyoruz."

    yani;

    "okulumuz var işimiz var gücümüz var sizin yama saçmalıklarınıza pek vakit ayırmıyoruz ama ayırırsak da işte 3 yılda bi oyuna yama filan çıkarıyoruz siz 3-5 ateşlemeye devam edin ki keyfimiz yeterse bizde uyduruk kaydırık yama yapmaya devam ederiz."


    ekleme: açıklamanın bu kısmı kendi sitelerindeki raporda yer alırken facebook a koyulan kısmında çıkarılmıştır. yemin ediyorum bu kadar kötü niyetli olunamaz ya




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0ket -- 9 Şubat 2021; 21:4:43 >







  • Bilader ne kadar boş bir tipsin sen ya, hangi yama konusuna baksam sadece işin gücün muhalefet olmak.

    Bir tane yapıcı sözün yok, nereden bir şey bulsam da insanları karalasam peşindesin.

    Görende üyelik sistemi için büyük paralar veriyorsun sanacak.

    Lan kerameti verdiğin aylık 15 lira para, üstelik çevirisi bitmiş bütün yamalara sadece 15 lira karşılığında sahip olabiliyorsun.

    Ben de sistemlerine üyeyim çok da güzel bence, paran yoksa ben vereyim 1 aylık paranı da sus bari, 15 lira için lagaluga yapma.

    Nedir bu Türkçe yama konusunda bu kadar tantana anlamadım ya.

    Sizin gibi tipler yüzünden yakında parayla bile yapmayacaklar bu işleri çünkü insanları bıktırdınız, gına geldi senin gibiler yüzünden.

    Bi susun artık ya, gidin egolarınızı forum dışında yaşayın. Biz görmeyelim..

    Sen de ne dolu adamsın be, adamın paragraf paragraf yazdığına bir cümle bile cevap vermeyecek kadar teşkilatçıymışsın. cevap verebilecek bilgiye sahip değilsen de geri tuşuna bas çık sayfadan.


    sizin kafa almıyor mesele 15tl değil. Ama senin gibi ördek çok olduğu için adamların işine geliyor tabi.

    Spotify üzerinden direkt şarkı satın alabiliyor musunuz? Hayır.

    Netflix üzerinden direkt dizi-film satın alabiliyor musunuz? Hayır.

    Ea Play - Gamepass vs vs gibi üyelik sistemleri üzerinden direkt olarak oyun satın alabiliyor musunuz? Hayır.


    Pekiii, üyelik aldığınız bu gibi yerlerden, süreç içerisinde kullandığınız ya da indirdiğiniz ürünü, üyeliğiniz bittikten sonra kullanmaya devam edebiliyor musunuz? Hayır.


    Oyun firmalarına Türkçe dil desteği için herhangi bir baskıda bulunuyor musunuz? Görünüşe göre hayır.


    Bu üstte saydığım firmalara "ben üyelik denen lanet şeyi değil direk ürünü istiyorum." diyebiliyor musunuz? Hayır.


    En dandik oyunun binlerce kelimeye sahip olduğu günümüzde bu kadar uğraşan insanlara kuru teşekkür harici bir destek girişiminde bulunuyor musunuz? Hayır.


    Peki bu kuru teşekkür o insanın harcadığı vaktin karşılığı mı? Hayır.


    Oyunu yapıp sana satan firma, seni hesaba almıyorken bu insanlar sana karşılıksız bir şey sunmak zorunda mı? Hayır.


    Buraya kadar yazdıklarım genel üyelik sistemleriye alakalıydı. Gelelim seninle alakalı olan kısma.


    Kendi vakitlerinden ayırıp ortaya çıkardıkları şeye paha biçmek senin haddine mi? Hayır.


    Kafana göre çıkarımlarda(!) bulunup, hiçbir yapıcılığı olmayan sırf nefret konular açmaktan geri durdun mu? Hayır.


    Bir oyuna birden fazla yama yapılmasına insanlar karşı çıkarken sen tutup "rekabet iyidir iyidir ehehe" dedikten sonra, hali hazırda yama çalışması devam etmekte veya tamamlanmış olan oyunlara yama yapan kişilere gidip saçma sapan mesajlar atmakta bir abes gördün mü? Hayır.


    aylık ücret isteyen gruplarda son durum


    aylık ücret isteyen gruplarda son durum



    Tabii sana kalsa biz şimdiye 100 kere RDR2 yamasını üyelik sistemine eklemiştik, çünkü sen süper manyak öngörülü, olayların iç yüzünü tek bakışta çözen fişşşek gibi bir arkadaştın değil mi? Hayır.


    Hadi diyelim ki sen haklısın (Tabii haklı mısın? Hayır.) bizim derdimiz seni kötü göstermek, var mı öyle bir amacımız? Hayır, peki bu arkadaşlar neden sana karşılar bir açıklaman var mı? Sanıyorum hayır.


    aylık ücret isteyen gruplarda son durum



    Ha tabii sana böyle yazan insanlar haksız mı? Sanmıyorum, hayır.


    aylık ücret isteyen gruplarda son durum




    Sona gelmişken, son 6 ayda 20'den fazla oyunu Türkçe'ye çeviren biz Anonymous'a, artık istiareye mi yattın malum mu oldu "kaynağını" bilmiyorum, karalayıcı konular açıp "kötü niyetli" , "insanların cebindeki 3 kuruşa göz diken" gibi ithamlarda bulunurken, her olayı çözdüğünü, en akıllının sen olduğunu düşünürken ve her şeyden bu kadar eminken, söylesene, adından emin misin?


    aylık ücret isteyen gruplarda son durum


    https://forum.donanimhaber.com/rdr-2-olayi-aslinda-nedir--144611012


    Peki RDR2 yaması gün yüzüne çıktı mı? Hayır.


    Çünkü sana kulak verecek olursak Anonymous olarak kendimizi acındırmış ve yamayı daha sonra üyeliğe ekleyip "parayı kırmak" adına yalan söylemiştik. Bırak sana kulak vermeyi, gizli gizli gelip discord sunucumuzda takıldığını ve ne gördüysen çarpıtıp konu açmaya çalıştığını bilmemize rağmen seni banlamaya tenezzül ediyor muyuz? Tabii ki HAYIR.



    Mesajın bu kısmı çarpıtılan şeylerin açıklanması için.


    aylık ücret isteyen gruplarda son durum



    Duyurularda da yazdığımız gibi elimizden gelen en hızlı şekilde -3 saat içerisinde- yama sorununu çözdük ve konu hakkında tekrar duyuru yaptık.


    aylık ücret isteyen gruplarda son durum



    Üyelik sisteminin gerek sitemizdeki gerek discord sunucumuzdaki gerekse üye olurken önünüze açılan açıklamasında bu durum son kullanıcıya açıklanıyor. İnsanlar bunu bilerek üye oluyorlar, yani kimsenin arkasından gizli kapaklı iş çevirmiyoruz. Tüm üyeliklerin faturaları kesiliyor, vergisi veriliyor ve istendiği taktirde iadesi yapılıyor.

    Ea Playden değil Origin üzerinden oyun alabilirsin. Gamepassden değil Microsoft Store veya Xbox Store üzerinden oyun alabilirsin. Zeka işini bence daha iyi değerlendir.


    Müşteri fiyatı belirler ha öyle mi? Kesin öyledir. Baksana piyasaya, arabalar olmuş en dandiği 200 bin, ayçiçek yağı olmuş 70 tl, müşteri mükemmel belirliyor fiyatı. Activisiona da söylesene bunu, "Ben müşteriyim 700 liraya Cold War satıyorsunuz bu ne lan?" diye. Komik olmayı amaçlıyorsan lafım yok ama öteki türlü acınası söylemler bunlar "bro". Kimsenin kendi vaktinden ayırıp da ortaya çıkardığı şeye paha bi-çe-mez-sin. Senin haddine değil. 5 liraya da döner var 250 liraya da. Ona da gidip "tavuk kelebek 10 lira yav" diyor musun?


    @azor ahaii Kendimizi global firmalarla kıyasladığımız yok, bilinen üyelik sistemlerini anlattım orada. Alıp almamak tamamen müşterinin seçimi. Besin maddeleri gibi elimize geçmezse öleceğimiz bir konu değil Türkçe yamalar ve yine verdiğim firma örnekleri üzerinden filmler, müzikler ve oyunlar. Ha gönül ister biz de global olalım, her oyun resmi Türkçe çıksın, insanlar ayrıca böyle "Yama savaşlarına" dahil olmasınlar. Maalesef gerçekçi olmak gerekirse bu işler hayalden öte gitmiyor.


    Şirketleşme konusuna gelirsek de vergimizi veriyor faturamızı kesiyoruz. Denemesi bedava. Cidden bedava. Üye olun, isterseniz yama indirin isterseniz indirmeyin, bana üyelik bilgilerinizi iletin. Faturanız size ulaştıktan sonra paranızın iadesini yapacağım. İsterseniz de vergi dairesinden biz kimiz neciyiz sorgulayabilirsiniz.


    Netflix kendine bütçe yaratıyor diyorsunuz, haklısınız. Ama bizim de önümüze dil dosyaları altın tabakta gelmiyor. O dosyaları açmak için gereken araçlar gökten inmiyor ya da tekrar paketleyecek ve sorunsuz bir şekilde tüm oyuna çeviriyi uygulamamızı sağlayacak olan araç yapımcılar tarafından bize gönderilmiyor. Bütün bu saydığım olaylar için kendimiz araç geliştiriyoruz. Çevirisinden testine, dosyaların açılmasından geri toparlanıp oyuna dahil edilmesine kadar kendimiz yapıyoruz. Kendimiz yapamadığımız noktalarda ise dışarıdan programcı/yazılımcı kişilerle çalışıp bu insanların bizim için yaptığı araçlar için bir para ödüyoruz.


    Tek program üzerinden "X'i kopyala Y'yi sil sonra da 3 kere monitörü çevir yama çalışır" tarzı saçmalıklarla insanları uğraştırmadan tüm yamaları tek tıkla inecek ve tek tıkla kaldırılabilecek şekilde sunuyoruz. Bunun sunucusu, bakımı, bugün yaşanan olayda olduğu gibi güncelleme sonrası desteği ve bir oyunun sadece bir versiyonu olmadığını da göz önünde bulunduracak olursak onlarca farklı oyun versiyonuna online olduğumuz süreler dahilinde gecenin körü dahi olsa teknik destek sağlıyoruz, her versiyonda çalışması için uğraşıyoruz.


    E hocam elinizi vicdanınıza koyun söyleyin, bu kadar işi kim neden bedavaya yapsın? Öyle düşündüğünüz gibi milyarlar kazanıyor değiliz bu işten. Bakın ben yöneticiyim Anonymous Çeviri grubunda. İnanın gidip asgari ücretle bir yerde çalışsam Anonymous'tan aldığım paranın kat be katını kazanırdım. Çok samimiyim bu konuda.


    Para için satıyor olsak zaten tek tek satarız yamaları, yama başına 20-30 lira fiyat çekmek varken neden 30 küsür oyunun yamasına 18 lira fiyat çekelim ki?


    Kimseye mağduriyet yarattığımız yok, biz yamalara erişim hakkı satıyoruz, yama değil. Bu ikisi tamamen farklı şeyler. Üye olan kişi, güncelleme olayını bilerek üye oluyor.


    2015 yılında çıkmış bir oyuna 2021 yılında güncelleme gelmesi bizim suçumuz değil. Her güncelleme geldiğinde yama hakkınızın sıfırlanması gibi bir olay da yok. Gelen güncelleme yamayı bozduysa ve üyeliğiniz bitmişse tekrar üye olmanız gerekiyor. Bunu da 3 farklı ortamda daha üye olmadan kullanıcıya söylüyoruz.


    Ama bunu kullanıcıya hiç söylemesek ve "Yamam çalışmıyor" diye şikayet ettiğinde "Tamayı tekrar kullanmak istiyorsan para vereceksin" desek yerden göğe haklısınız derim. Kullanıcı her konuda bilgilendiriliyor, kimseye bir şey dayatılmıyor.

    Oyuna güncelleme gelmediği sürece zaten sınırsız şekilde sahip oluyorsun yamaya. Kaç senelik oyuna güncelleme geliyorsa bunda grubun suçu yoktur. Anonymous sürekli duyuru yapıp düzenli olarak yama çıkarıyor ve tüm yamaları 18 liraya sunuyor. Diyorsun ya hani 'parası neyse yamaya parayı verip satın alalım' diye. Öyle olunca da çıkıp 'bütün yamaları da paralı, böyle iş mi olur' diyeceksin. Ya da yama ücretine laf atacaksın-RDR de olduğu gibi- Senin derdin sadece bu insanların para kazanmaması yönünde. Ama bu insanlar senin kölen değil ki sen bedavaya türkçe oyun oyna diye yama yapsın. Doymadınız milleti kötülemeye. RDR olayından sonra forum bitti. Zartzurt olmasa doğru düzgün konu açan yok zaten. O da GPT kullanıyor. Çok nadir insanlar çıkıp yama yapıyor. Sayeniz de onlarda yakın zaman da bırakacak bu işleri, daha öncekileri soğuttuğunuz gibi bu insanlar da soğuyacak. Kendin-izle gurur duyun.

    Hali hazırda Anonymous abonesi olarak 3-4 tane oyunun yumasını yükledim kullanıyorum 18 tl para vereceksiniz onuda vermemek için sayfalaraca yazı yazıyorsunuz. Bence bütün yama yapan arkadaşlar yamalarını kişi başı 3-5 tl ile satsın. Birileri benim için zamanını harcayıp türkçe yama yapıyorsa kesinlikle maddi bir kazancı olmalı.

    Af buyur neresi yasal değil işin? Üyelik satmanın neresi suç? Faturadaki bilgileri bekleyeceğine bir fatura edin. Sana söyledim ne yapacağını. Sonra da istediğin yerde çarşaf çarşaf yayınlayabilirsin.


    Yani şunu anlamıyorum,


    Yamamızı kırmaya çalışıp banlanan oluyor, göz yumuyoruz banını açıyoruz, ahlaksız oluyoruz.

    Üyelik bitse de yama erişimini kısıtlamıyoruz, paragöz oluyoruz.

    Tüm üyelik sistemini en ince detaylarıyla anlatıyoruz ve bunu da sitemizde, dc sunucumuzda ve ödeme sayfasında yapıyoruz ama dolandırıcı olmuş oluyoruz.

    Türkiye çapındaki hemen hemen bütün büyük şirketin kullandığı ödeme yöntemini kullanıyoruz, ne idüğü belirsiz oluyoruz.

    Fatura soruluyor atıyoruz, faturadan banane üstteki isime bakarım deniyor.

    Vergi soruluyor, inanmıyorum deniyor, gösteriyoruz bu sefer başka kulp takılıyor.

    İsteyene iadesini yapıyoruz, dolandırıcı oluyoruz.

    Faturayı incelemek mi istiyorsun, ekran görüntüsüyle (üstünde oynama yapmışsınız görselin diye yine kulp takacaksınız çünkü) uğraşma direkt sana fatura keselim arkasına da paranı iade edelim diyoruz, insanları aptal yerine koyuyoruz oluyor.


    Hani bu yönde bi çabada olduğumuzdan değil de cidden merakımdan soruyorum. Ne yapmamız lazım? Fatura var, muhatap var, her türlü bilgi var, yalan yok, numara çevirmek yok, ne yapalım daha yani?


    Oradaki kısımda Anonymous Çeviri yazsa ne olacak şahıs şirketinin sahibinin adı yazsa ne olacak? Faturası kesiliyor mu kesiliyor, vergisi veriliyor mu veriliyor. Devlet dert etmiyorken bunu sen niye dert ediyorsun? Ya da etmiyorsun da çamur at izi kalsın hesabı mı takılıyorsun?

  • facebooktaki yorumlardan bazı enstantaneler. buyrun.


    _____________

    Erhan Esin

    AC valhalla yaması ne zaman yayınlanır? Oyunu ona göre alacağım


    Animus Projesi - Türkçe Oyun Çeviri

    Ne kadar abone, o kadar erken.


    Erhan Esin

    ne alaka hocam siz bi yayınlayın da abone olalım


    Animus Projesi - Türkçe Oyun Çeviri

    Arkadaşlar sanırım bizi tanımamanızdan kaynaklı bir sorun var 🙂 En baştan beri yama "satışı" gibi bir şey yapmıyoruz, siz istediğiniz çevirileri fonluyorsunuz destek olarak. Her ay yaptığınız destekler de çevirmenlere gidiyor.

    Aksi hâlde çevirisi bir sene süren projede çevirmenlere bir sene hiçbir ücret veremezdik, kimseyi de "bir sene onca zaman ayırıp çevir, bir sene sonra belki karşılarız ücretini" diyerek ekipte tutamazdık


    türkçe meali:

    ne kadar abone sayısı artarsa yani para gelirse o kadar çeviri yaparız. abone sayısı artmazsa çevirileri o kadar yavaşlatırız ki siz bizi desteklediğinizi sanarken biz sizin paralarınızı cebimize atmaya devam ederiz ancak siz yama yerine havanızı alırsınız.

    yamaları satmıyoruz çünkü beynini kiraya veren insanlardan çalarak her ay 20 tl almak varken neden tek seferde satış yapıp haram para gelir kapımızı kapatalım ki?

    yalan söylemek bizim işimiz. size zamanımızı ayırdığımızı ve para kazanmak için bu işi yaptığımızı söyleriz arka planda keyfimizin yettiği kadar çeviriyoruz deriz.

    vs vs.





  • Bilader ne kadar boş bir tipsin sen ya, hangi yama konusuna baksam sadece işin gücün muhalefet olmak.

    Bir tane yapıcı sözün yok, nereden bir şey bulsam da insanları karalasam peşindesin.

    Görende üyelik sistemi için büyük paralar veriyorsun sanacak.

    Lan kerameti verdiğin aylık 15 lira para, üstelik çevirisi bitmiş bütün yamalara sadece 15 lira karşılığında sahip olabiliyorsun.

    Ben de sistemlerine üyeyim çok da güzel bence, paran yoksa ben vereyim 1 aylık paranı da sus bari, 15 lira için lagaluga yapma.

    Nedir bu Türkçe yama konusunda bu kadar tantana anlamadım ya.

    Sizin gibi tipler yüzünden yakında parayla bile yapmayacaklar bu işleri çünkü insanları bıktırdınız, gına geldi senin gibiler yüzünden.

    Bi susun artık ya, gidin egolarınızı forum dışında yaşayın. Biz görmeyelim..

  • artık bunların yaptığı yeter. en kısa zamanda vergi dairesi olsun maliye olsun her yere gerekli şikayetleri yapmaya karar verdim. isterse türkçe oyun işini komple bitirecek olsun. hiç umurumda değil. bu kan emicilerin böyle devam etmesine gönlüm el vermiyor.

  • r0ket kullanıcısına yanıt

    John vol2 :) bu arkadaşta maliyeci çıktı. :)

  • Abonelik olayında konuyu açan arkadaşı haklı buluyorum. Yaptığın yamalara makul bir fiyat belirlersin olayı bitirirsin. Eleştiren eleştirir, alacak olan alır. Duyurulan bir yama için destek amaçlı abone oluyorsunuz ve 3-5 ay sonra beklediğiniz yama çıkmıyor. Peki neden diye sorulduğunda " istediğiniz yamaya yeterince fonlama olmadı" cevabı mı verilecek. Diğer taraftan bu grupların abonelik sistemine talep var ki bu şekilde devam ediyorlar diye düşünüyorum. Aslında sözün özü alan memnun satan memnun ise bize b.k yemek düşüyor. aylık ücret isteyen gruplarda son durum 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayripottur -- 9 Şubat 2021; 21:49:36 >
  • Doymadılar.

  • 1655 kullanıcısına yanıt

    Sen de ne dolu adamsın be, adamın paragraf paragraf yazdığına bir cümle bile cevap vermeyecek kadar teşkilatçıymışsın. cevap verebilecek bilgiye sahip değilsen de geri tuşuna bas çık sayfadan.


    sizin kafa almıyor mesele 15tl değil. Ama senin gibi ördek çok olduğu için adamların işine geliyor tabi.

  • Oyuna güncelleme gelmediği sürece zaten sınırsız şekilde sahip oluyorsun yamaya. Kaç senelik oyuna güncelleme geliyorsa bunda grubun suçu yoktur. Anonymous sürekli duyuru yapıp düzenli olarak yama çıkarıyor ve tüm yamaları 18 liraya sunuyor. Diyorsun ya hani 'parası neyse yamaya parayı verip satın alalım' diye. Öyle olunca da çıkıp 'bütün yamaları da paralı, böyle iş mi olur' diyeceksin. Ya da yama ücretine laf atacaksın-RDR de olduğu gibi- Senin derdin sadece bu insanların para kazanmaması yönünde. Ama bu insanlar senin kölen değil ki sen bedavaya türkçe oyun oyna diye yama yapsın. Doymadınız milleti kötülemeye. RDR olayından sonra forum bitti. Zartzurt olmasa doğru düzgün konu açan yok zaten. O da GPT kullanıyor. Çok nadir insanlar çıkıp yama yapıyor. Sayeniz de onlarda yakın zaman da bırakacak bu işleri, daha öncekileri soğuttuğunuz gibi bu insanlar da soğuyacak. Kendin-izle gurur duyun.





  • Korvo. K kullanıcısına yanıt

    dh üyesi kişi. benim söylemediğim yada yapmadığım yorumları uydurma. ben ücretli yamalara hiç karşı olmadım. bu işten para kazanılmasına da karşı değilim. ben sadece ve sadece aylık aboneliğe ve abone olduğun kadar yama kullanabilirsin kafasına karşıyım. hatta bazılarının dediği rezilliği içinize sindirebiliyorsanız "parasını verirseniz çeviririz yoksa yama filan yok" lafını ben hazmetmiyorum siz hazmetmeye devam edebilirsiniz. bi üstteki arkadaşında dediği gibi yazdıklarıma karşı en ufak bir argümanınız yok ama gelip olmamış şeyleri olmuş gibi anlatıp kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuwanda87

    Sen de ne dolu adamsın be, adamın paragraf paragraf yazdığına bir cümle bile cevap vermeyecek kadar teşkilatçıymışsın. cevap verebilecek bilgiye sahip değilsen de geri tuşuna bas çık sayfadan.


    sizin kafa almıyor mesele 15tl değil. Ama senin gibi ördek çok olduğu için adamların işine geliyor tabi.

    Tabi sizin gibi her şeye, ayağıma beleş gelsin ama eleştirmeyi de ihmal etmeyim diyen tiplerden değilim en azından.

    torrent indir, bedava yama olsun, Hayatınız beleş.

    Sana cevap ver diye yazmadım ben zaten, sen kendi dalgana bak çok da umrumda değilsin.

    Bir de hakaret etmeden konuş yoksa ağzımı fena bozarım sana. yorum yazıyorsan insan gibi yaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1655 -- 9 Şubat 2021; 22:38:20 >
  • böylelerine para bayılan olduğu sürece at koşturmaya devam ederler.

  • Ya bu oyunları anlayacağız diye para verenler sen okuduğunu anlamıyorsun ki oyunu nasıl anlayacaksın?!

    Okuduğunu anlamayan çevirmenler de var. Arada kendilerine laf söyleyince ekipçe geliyorlar buraya, onlarda da var o durum. Bir de okuduğunu anlamayan adamın çevirisine güveneceğiz.
  • Ne bekliyordunuz müşteri hizmetleri mi tabi ki karşısınız da kimseyi bulamayacaksınız sanki gidip microsofttan oyun alıyorsun


    Böyle vergisini vermeyen sözde insanlara yardımcı olan gereksizlere 1 kuruş para kazandıran sizin gibiler hak ediyor inşallah oyundan pahalıya yama satarlar size

  • yama çıkmadan abone olmak çok saçma zaten. isterlerse hiç yapmasınlar kendi bilecekleri iş. ha yama çıkar ya da birkaç tane istediğin yama olur öyle abone olursun sonra iptal edersin. yalnız güncelleme meselesi de sıkıntı. aboneliğin devam ederken güncelleme gelirse bunun entegresi 1 günden uzun sürecekse ve telafisi yapılmayacaksa mağduriyet oluşuyor bence. oyun uzun zaman önce çıkmışsa onları da anlıyorum ama bu bir şeyi değiştirmez.

  • Spotify üzerinden direkt şarkı satın alabiliyor musunuz? Hayır.

    Netflix üzerinden direkt dizi-film satın alabiliyor musunuz? Hayır.

    Ea Play - Gamepass vs vs gibi üyelik sistemleri üzerinden direkt olarak oyun satın alabiliyor musunuz? Hayır.


    Pekiii, üyelik aldığınız bu gibi yerlerden, süreç içerisinde kullandığınız ya da indirdiğiniz ürünü, üyeliğiniz bittikten sonra kullanmaya devam edebiliyor musunuz? Hayır.


    Oyun firmalarına Türkçe dil desteği için herhangi bir baskıda bulunuyor musunuz? Görünüşe göre hayır.


    Bu üstte saydığım firmalara "ben üyelik denen lanet şeyi değil direk ürünü istiyorum." diyebiliyor musunuz? Hayır.


    En dandik oyunun binlerce kelimeye sahip olduğu günümüzde bu kadar uğraşan insanlara kuru teşekkür harici bir destek girişiminde bulunuyor musunuz? Hayır.


    Peki bu kuru teşekkür o insanın harcadığı vaktin karşılığı mı? Hayır.


    Oyunu yapıp sana satan firma, seni hesaba almıyorken bu insanlar sana karşılıksız bir şey sunmak zorunda mı? Hayır.


    Buraya kadar yazdıklarım genel üyelik sistemleriye alakalıydı. Gelelim seninle alakalı olan kısma.


    Kendi vakitlerinden ayırıp ortaya çıkardıkları şeye paha biçmek senin haddine mi? Hayır.


    Kafana göre çıkarımlarda(!) bulunup, hiçbir yapıcılığı olmayan sırf nefret konular açmaktan geri durdun mu? Hayır.


    Bir oyuna birden fazla yama yapılmasına insanlar karşı çıkarken sen tutup "rekabet iyidir iyidir ehehe" dedikten sonra, hali hazırda yama çalışması devam etmekte veya tamamlanmış olan oyunlara yama yapan kişilere gidip saçma sapan mesajlar atmakta bir abes gördün mü? Hayır.


    aylık ücret isteyen gruplarda son durum


    aylık ücret isteyen gruplarda son durum



    Tabii sana kalsa biz şimdiye 100 kere RDR2 yamasını üyelik sistemine eklemiştik, çünkü sen süper manyak öngörülü, olayların iç yüzünü tek bakışta çözen fişşşek gibi bir arkadaştın değil mi? Hayır.


    Hadi diyelim ki sen haklısın (Tabii haklı mısın? Hayır.) bizim derdimiz seni kötü göstermek, var mı öyle bir amacımız? Hayır, peki bu arkadaşlar neden sana karşılar bir açıklaman var mı? Sanıyorum hayır.


    aylık ücret isteyen gruplarda son durum



    Ha tabii sana böyle yazan insanlar haksız mı? Sanmıyorum, hayır.


    aylık ücret isteyen gruplarda son durum




    Sona gelmişken, son 6 ayda 20'den fazla oyunu Türkçe'ye çeviren biz Anonymous'a, artık istiareye mi yattın malum mu oldu "kaynağını" bilmiyorum, karalayıcı konular açıp "kötü niyetli" , "insanların cebindeki 3 kuruşa göz diken" gibi ithamlarda bulunurken, her olayı çözdüğünü, en akıllının sen olduğunu düşünürken ve her şeyden bu kadar eminken, söylesene, adından emin misin?


    aylık ücret isteyen gruplarda son durum


    https://forum.donanimhaber.com/rdr-2-olayi-aslinda-nedir--144611012


    Peki RDR2 yaması gün yüzüne çıktı mı? Hayır.


    Çünkü sana kulak verecek olursak Anonymous olarak kendimizi acındırmış ve yamayı daha sonra üyeliğe ekleyip "parayı kırmak" adına yalan söylemiştik. Bırak sana kulak vermeyi, gizli gizli gelip discord sunucumuzda takıldığını ve ne gördüysen çarpıtıp konu açmaya çalıştığını bilmemize rağmen seni banlamaya tenezzül ediyor muyuz? Tabii ki HAYIR.



    Mesajın bu kısmı çarpıtılan şeylerin açıklanması için.


    aylık ücret isteyen gruplarda son durum



    Duyurularda da yazdığımız gibi elimizden gelen en hızlı şekilde -3 saat içerisinde- yama sorununu çözdük ve konu hakkında tekrar duyuru yaptık.


    aylık ücret isteyen gruplarda son durum



    Üyelik sisteminin gerek sitemizdeki gerek discord sunucumuzdaki gerekse üye olurken önünüze açılan açıklamasında bu durum son kullanıcıya açıklanıyor. İnsanlar bunu bilerek üye oluyorlar, yani kimsenin arkasından gizli kapaklı iş çevirmiyoruz. Tüm üyeliklerin faturaları kesiliyor, vergisi veriliyor ve istendiği taktirde iadesi yapılıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WesterLandX -- 9 Şubat 2021; 23:59:35 >




  • Başından beri desteklemediğim ve saçma bulduğum bir yöntem. Bu yöntemi hiçbir açıklama haklı çıkaramaz. Bir ürüne para veriyorsan o ürünü sonuna kadar kullanabilmelisin. Spotify ve Netflix Türkçe yama üzerine verilecek en saçma örnektir. Spotify müzik dinleme sunucusu. Para vermesen bile reklamlı sürümünü istediğin kadar kullanıuyorsun. Netflix gibi globelleşmiş bir dizi film şirketini kendinizle kıyaslayacak kadar hangi kafayı yaşıyorsunuz merak ediyorum. Adamlar kendileri kaynak sağlayıp film dizi çekiyor ve bundan abonelik olarak para kazanıyor. Türkçe yama başlı başına yasadışı bir şeyken Netflixi örnek göstermek çok yanlış. İlla satmak istiyorsanız belirli bir fiyat verirsiniz ve insanlar yamanızı alır yama onda kalır. Diyelim ki Hitman oyununu çevirdiniz ve yayınladınız biri geldi para verdi ve aldı, hafta sonu oynarım diye 3-4 gün kenarda tuttu taaak güncelleme geldi ve yamayla oynayamadı? Bunun maduriyeti ne olacak? Netflixte böyle bir olay olsa, dava açarsın ve binlerce dolar para kazanırsın. Daha şirketleşmemişken globelleşme gibi uçuk hayalklerinizden vazgeçin. aylık ücret isteyen gruplarda son durum 


    Yapılacak en doğru şey bu ve bu tarz gruplardan yama almamak. Biz onlara muhtaç değiliz onlar bize muhtaç. En azından kendi adıma konuşayım...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azor ahaii -- 10 Şubat 2021; 0:29:0 >




  • WesterLandX kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Alıntı metni:

    Eaplay, Gamepass vs vs gibi üyelik sistemleri üzerinden direkt olarak oyun satın alabiliyor musunuz? Hayır.


    bu zekaya söylenebilecek çok bişi yok gerçekten. güya oyun çeviriyorlar ama daha eaplay ve gamepass ten oyun satın alınabiliyor mu onu bile bilmiyor

     

    Alıntı

    metni:
    Alıntı metni:

    Kendi vakitlerinden ayırıp ortaya çıkardıkları şeye paha biçmek senin haddine mi? Hayır.

    haddime bro haddime. hatta en çok benim haddime. müşteri bensem emin ol müşteri olarak fiyatı belirlemek her türlü benim haddime. sizin büyük şirketlere yağlama çekmekten aklınız karışmış. fiyatı her zaman her yerde müşteri belirler.


    ____________


    ayrıca ben attığım önceki mesajlarında arkasındayım. hiç birinden vazgeçip utanıp silmedim. günü gelince sizin hala o söylediklerimi yapacağınızdan da adım gibi eminim.





  • r0ket kullanıcısına yanıt
    azor ahaii kullanıcısına yanıt

    Ea Playden değil Origin üzerinden oyun alabilirsin. Gamepassden değil Microsoft Store veya Xbox Store üzerinden oyun alabilirsin. Zeka işini bence daha iyi değerlendir.


    Müşteri fiyatı belirler ha öyle mi? Kesin öyledir. Baksana piyasaya, arabalar olmuş en dandiği 200 bin, ayçiçek yağı olmuş 70 tl, müşteri mükemmel belirliyor fiyatı. Activisiona da söylesene bunu, "Ben müşteriyim 700 liraya Cold War satıyorsunuz bu ne lan?" diye. Komik olmayı amaçlıyorsan lafım yok ama öteki türlü acınası söylemler bunlar "bro". Kimsenin kendi vaktinden ayırıp da ortaya çıkardığı şeye paha bi-çe-mez-sin. Senin haddine değil. 5 liraya da döner var 250 liraya da. Ona da gidip "tavuk kelebek 10 lira yav" diyor musun?


    @azor ahaii Kendimizi global firmalarla kıyasladığımız yok, bilinen üyelik sistemlerini anlattım orada. Alıp almamak tamamen müşterinin seçimi. Besin maddeleri gibi elimize geçmezse öleceğimiz bir konu değil Türkçe yamalar ve yine verdiğim firma örnekleri üzerinden filmler, müzikler ve oyunlar. Ha gönül ister biz de global olalım, her oyun resmi Türkçe çıksın, insanlar ayrıca böyle "Yama savaşlarına" dahil olmasınlar. Maalesef gerçekçi olmak gerekirse bu işler hayalden öte gitmiyor.


    Şirketleşme konusuna gelirsek de vergimizi veriyor faturamızı kesiyoruz. Denemesi bedava. Cidden bedava. Üye olun, isterseniz yama indirin isterseniz indirmeyin, bana üyelik bilgilerinizi iletin. Faturanız size ulaştıktan sonra paranızın iadesini yapacağım. İsterseniz de vergi dairesinden biz kimiz neciyiz sorgulayabilirsiniz.


    Netflix kendine bütçe yaratıyor diyorsunuz, haklısınız. Ama bizim de önümüze dil dosyaları altın tabakta gelmiyor. O dosyaları açmak için gereken araçlar gökten inmiyor ya da tekrar paketleyecek ve sorunsuz bir şekilde tüm oyuna çeviriyi uygulamamızı sağlayacak olan araç yapımcılar tarafından bize gönderilmiyor. Bütün bu saydığım olaylar için kendimiz araç geliştiriyoruz. Çevirisinden testine, dosyaların açılmasından geri toparlanıp oyuna dahil edilmesine kadar kendimiz yapıyoruz. Kendimiz yapamadığımız noktalarda ise dışarıdan programcı/yazılımcı kişilerle çalışıp bu insanların bizim için yaptığı araçlar için bir para ödüyoruz.


    Tek program üzerinden "X'i kopyala Y'yi sil sonra da 3 kere monitörü çevir yama çalışır" tarzı saçmalıklarla insanları uğraştırmadan tüm yamaları tek tıkla inecek ve tek tıkla kaldırılabilecek şekilde sunuyoruz. Bunun sunucusu, bakımı, bugün yaşanan olayda olduğu gibi güncelleme sonrası desteği ve bir oyunun sadece bir versiyonu olmadığını da göz önünde bulunduracak olursak onlarca farklı oyun versiyonuna online olduğumuz süreler dahilinde gecenin körü dahi olsa teknik destek sağlıyoruz, her versiyonda çalışması için uğraşıyoruz.


    E hocam elinizi vicdanınıza koyun söyleyin, bu kadar işi kim neden bedavaya yapsın? Öyle düşündüğünüz gibi milyarlar kazanıyor değiliz bu işten. Bakın ben yöneticiyim Anonymous Çeviri grubunda. İnanın gidip asgari ücretle bir yerde çalışsam Anonymous'tan aldığım paranın kat be katını kazanırdım. Çok samimiyim bu konuda.


    Para için satıyor olsak zaten tek tek satarız yamaları, yama başına 20-30 lira fiyat çekmek varken neden 30 küsür oyunun yamasına 18 lira fiyat çekelim ki?


    Kimseye mağduriyet yarattığımız yok, biz yamalara erişim hakkı satıyoruz, yama değil. Bu ikisi tamamen farklı şeyler. Üye olan kişi, güncelleme olayını bilerek üye oluyor.


    2015 yılında çıkmış bir oyuna 2021 yılında güncelleme gelmesi bizim suçumuz değil. Her güncelleme geldiğinde yama hakkınızın sıfırlanması gibi bir olay da yok. Gelen güncelleme yamayı bozduysa ve üyeliğiniz bitmişse tekrar üye olmanız gerekiyor. Bunu da 3 farklı ortamda daha üye olmadan kullanıcıya söylüyoruz.


    Ama bunu kullanıcıya hiç söylemesek ve "Yamam çalışmıyor" diye şikayet ettiğinde "Tamayı tekrar kullanmak istiyorsan para vereceksin" desek yerden göğe haklısınız derim. Kullanıcı her konuda bilgilendiriliyor, kimseye bir şey dayatılmıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WesterLandX -- 10 Şubat 2021; 1:42:4 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.