Şimdi Ara

aylık ücret isteyen gruplarda son durum (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
10.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu açan vatandaş. Amacın ne senin sen üyelik almıyorsan, başkasının almasını seni niye geriyor. Sana zorla al diyenmi var sana giren çıkan ne. Yaşın büyük ihtimalle 15 veya aşağısı dikkat çekmek için yaptığın gereksiz bir etkileşim. Ben her türlü üyeliğe sahibim sadece üyelik değil aklına hangi yama geliyorsa kullanıyorum benim ve benim gibi oyuncuların tek amacı Türkçe oyun oynamak. Biriniz translete karşısınız bazılarınız üyeliğe ücretli yamaya, bir rahat bırakın insanları kim neyi kullanmak istiyorsa kullanın. Sen ayda 15 TL veremiyorsun diye verecek kişileri yargılamak senin haddin değil sana pahalı veya başka bir nedenden uymuyorsa kullanmazsın. Milletin emeğine laf yamak sana kalmadı. Ömründe bir işe yaramayan insanlar genelde hep başkalarının başardıklarına, yapmaya çalıştıklarına karşı çıkar baltalamaya çalışır sende onlar gibisin
  • Ömründe bir işe yaraYAN insanlarda hep forumda geziyor. Ne şanslıyız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de hafızam iyidir merak etmeyin. Hatta sizinkinden de iyi. RDR2 mevzusu ne oldu diye sorup cevap gelince de "banane umrumda mı ki" diye cevap vermenizden ve hatta üyelik sistemini ilk başta çıkarmamıza rağmen bunu sanki önce 50 TL yapmışız da en son üyeliği çıkarmışız gibi söylemenizden rahatça anlayabiliyorum.

    Çünkü RDR2 konusu altında "nasıl ne fiyattan satacaklarını kendileri belirler emek onların emeği" diyen de sizdiniz, mesajınız hala duruyor.


    Yama uygun fiyatlı olacak dedik, yaptık da. 20 TL'ye alıp oynayabilecektiniz. "İstemezük" dendi. Tekli satış olsun dendi, ki sistemimizi değiştiriyorduk ona rağmen tamam dedik. 50 TL tekli satış dedik, bu sefer "50 TL çok" dendi, peki tamam dedik özürümüzü dileyip 30 TL'ye çektik ve hatta üyelik sistemini de kaldırdık detaylarını sizlerle konuşur ona göre şekillendiririz dedik. Yani kitleye kulak verdik, sonuç? Dansöz olduk.


    Dansözlüğü gidin de sağa sola şikayet maili yağdırıp, sağda solda eleştiri adı altında bizi karalayıp, bizle ilgili her konunun altına resmen ışınlanıp iftira atmaktan geri durmayıp gelip sonra da sistemimize üye olanlara anlatın.


    Üyelik sistemi yamaların devamlılığı için şarttı. Horizon Zero Dawn yaması ile başladık o süreçte de 20 den fazla oyunu Türkçe hale getirdik. Yani bi dansözlüğümüz yok, ne dediysek "fazlasıyla" yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.


    Ne kendimizi beğenmişiz ne de kralız biz diye takılıyoruz. Kral olarak görsek kendimizi para iadenizi hemen yapar programdan da anında banlardık. Biz işimize bakıyoruz, kimseyle bir alıp veremediğimiz yok.





  • Zamanında insanlar forumda "Oyunları orijinal alın ki Türkçe dil desteği gelsin" dediğinde kimse umursamamıştı. Şimdi oyunları orijinal almamıza rağmen oyunlarda Türkçe dil desteği yok. Yanlış hatırlamıyorsam Crytek firması bile Crysis oyunundan Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapmasına rağmen satışların az olması sebebiyle çeviri-dublaj maliyetlerini karşılayamamıştı. Ben bu konuya çok üzülmüyorum, çünkü bir dilin çevirisini bire bir yapmak mümkün değil.


    Gördüğüm kadarıyla bir süre önce oyun fiyatına çeviri satılmaya çalışılması da hoş olmamış. Üyelik sistemi diye bir sistem getirilmiş, bir arkadaş "fatura nerede" diyor, diğeri "firma adını kapatarak fatura atıp açık adres verdim gel bak faturaya" diye cevap veriyor. İnsanlar kime para ödediğini bilmek istiyor. Bunda herhangi bir sorun göremiyorum ki zaten yapılan işin yasal olma durumu aypayrı bir konu. Çevirileri yapılan oyunların dosyalarını değiştirebilmek için izin talep ediliyor mu? gibi onlarca soru sorulabilir.


    İnsan kaynağımız ne yazık ki günden güne kötüye gidiyor. Küçük bir tavsiye vermek istiyorum. Lütfen İngilizce öğrenin. İnanın oynadığınız oyunlardan, izlediğiniz filmlerden çok daha fazla keyif alacaksınız. Ayrıca kendinizi geliştirmiş olacaksınız. İngilizce'yi artık bir yabancı dil olarak değerlendirmeyin. İnsanlar İngilizce ile birlikte farklı diller de öğreniyor. Ben akşam iş çıkışında 9-11 arası İspanyolca eğitimi alıyordum. Ayrıca İngilizce öğrenebilmek için binlerce lira ödeyerek kursa gitmek zorunda değilsiniz. Tabii ki disipline etmesi nedeniyle daha etkilidir, fakat ücretsiz yazılımlar, eğitimler, kitaplar internette mevcut. İrade gösterdiğiniz sürece başaramayacağınız herhangi bir şey yok. Lütfen kendimizi geliştirelim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8BEF0F32F -- 11 Şubat 2021; 6:24:27 >




  • @WesterLandX yaptığınız iş legal mi? En son üstte evet legal diyerek ahkam kesiyordun da sonrasında cevap veremeyince beni bloklamıştın... :)

    Legalmiş gibi göstermek için de başka oluşumlar altından fatura mı gönderiliyor? Senin bu yaptığın suçunu bilen ama kabul edemeyen bir mahkumun tavrı gibi. Asla legal diyemezsin değil mi?

    İnsanları salak yerine koymaya çalışmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoomBookTR -- 11 Şubat 2021; 8:37:43 >
  • Bu forum sayesinde yamaya para veren insanların olduğunu öğrendim.
  • Yapımcının bizi teşvik etmesi lazım GTA V Türkiye'de çok güzel sattı. Sonuç bir sonraki oyuna Türkçe geldimi hayır. Herhangi bir oyunlarında Türkçe varmı onada hayır. Demem o ki sizi önemsemeyen firmalara para kaptırmayın.
    Geçen sene PS4 almıştım neredeyse tüm özel oyunlar Türkçeydi. Demekki yapılmak istense yapılabiliyormuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iki çeviri grubunun oluşturdukları sistem benim hoşuma gidiyor.Aylik çok cüzi bir para ver oyna geç.Adamlar öyle saçma sapan bir para istemiyor,istese zaten talep görmez.Gayet kaliteli çeviri yapiyolar.Eksikleri var elbet,ben de eleştiriyorum.Yavas yavaş daha iyi olucaklar.Ha ne oldu, baktılar para tatlı geldi ve sürekli zam yapıyorlar o zaman da eleştirini yapicaksin.Yillardir forumda,sosyal medya ya Türkçe çeviri konusunda kavgalar dönüyor.Ücretli ücretsiz vs herşey yapıldı,fakat bir grup hala memnun değil.Nasrettin hoca ve eşek mevzuna dönüyor herşey.Herkes eleştiri yapabilir bence , önemli olan yapıcı olmak.Saldirgan olmak egoyu tatmin eder başka da birşey olmaz.Bir gün tüm oyunların Türkçe olması dileğiyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WesterLandX

    İki mesaj önce de yazdım yine yazayım, evet kdv veriyoruz faturası da kesiliyor. Denemesi bedava, üye ol bana söyle, faturan gelir gelmez -ki hemen geliyor- para iadeni yapayım.




    @r0ket işte insanları yanılttıkları kandırdıkları nokta burası. aslında isteyerek bunu yapmıyorlar. üyelik bitiminde yamanın kullanılmasına engel olacak bir yol bulabilseler emin ol üyelik bitiminde kullanılmasını da engellerler.



    He bu kadar şeyi yaptık üyelik bitiminde otomatik banı yapamadık öyle mi?  


    Her yazdığının zırva olduğunu ortaya çıkardıkça kendini aşmaya başladın. Daha ne masallar uyduracaksın merak ediyorum :)

    Bide şöyle düşünün. Tek başına bir yamayı 20 tl ye satacaklarına bir sürü yamaya ulaşabiliyorsunuz. Ben 1 aylık üyelikle 2 oyunu oynadım. He ileride yeniden oynamak isteyen adamların işine gelmiyebilir ona bir sözüm yok. Ama benim gibi tek seferde oyunu sömürüp bir daha açmayan insanlar için iyibir yöntem. Bence istiyenler için tek oyunluk satışlarda yapmanız gerikiyor. Atıyorum istiyen üye olur istemeyen tek oyun alır onu oynar.

    Bu arada yamalar resmi olmadığı sürece istediğiniz kadar fatura kesin. İsterseniz 20 tl nin 19 tl sini vergi olarak ödeyin sonuçta resmi değil ise zaten korsana giriyor. Ama işin bu kısmı beni pek alakadar etmez. Sonuçda bende yama yayımlıyorum ve hepsi orjinalde dahi çalışsa korsandır. (Korsan yanlış tabir olabilir doğrusu ne ise artık.) Bu kadar gereksiz tartışma ve gereksiz açıklamaya boşuna giriyorsunuz. Sonuçta alan alır almayana ne deseniz boşunadır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu çeviri işleri zaman zaman takip ediyorum. Fark ettiğim bir şey var! oda kimse para alınmasından memnun değil , çok fazla eleştiri var bu konu da .


    bir şekilde sektör haline gelmiş bu konu. ben cidden araştırmadım ve merak ediyorum. Bizim durumumuzdaki ülkelerin hepsinde böylemi acaba? yani çeviri için para talep ediliyormu? bunun dünyada emsalleri varmı ? ona bakmak lazım.

  • freeman1930 kullanıcısına yanıt
    WesterLandX kullanıcısına yanıt
    10kdays kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum.

    Malum grubun üyesi gelip gidip vergi veriyoruz ve yasal diyor ya... Beni benden alıyor.

    Bir de sitelerine 15TL + KDV yazmışlar... Bunu görünce zaten kendimi salak falan zannediyorum :)))

    Bir de üstüne fatura ekran görüntüsü ekleniyor üstü gizli... Sorunca da blok yiyoruz... Fatura bilgilerinde satışı kimin yaptığı önemli... Bu bilgileri gizlemek işin kurnazlığıdır. Eğer fatura paylaşıyorsan burayı açık tutmalısın. Alttaki bilgilerini kapatırsın o önemsiz... Bu sebeple bir kişi satıcı bilgilerini saklıyorsa dürüst değildir! @10kdays @WesterLandX Ha elinizde dürüst olabilecek materyal de yok, o ayrı mesele.


    Örnek: Ben bu bilgileri neden saklarım?

    aylık ücret isteyen gruplarda son durum



    Konudaki ilk mesajımda belirttiğim gibi bu saçma yazıyı sitelerinden kaldırmaları gerekir. Çünkü bu işin vergisi olamaz.

    Onun harici her kaliteli hizmet bir yerden sonra ücretli olmak durumunda kalır. Ne kadar hizmet o kadar masraf...


    Mesela ücret almak isteyen çevirmenler olacaktır, tool yazdırılıyor özel olarak ki onların ücreti verilir, sitenin hosting vb. giderleri var vs. Yani masraflar var bu kabul ediliyor ki zaten kimse de buna karşı çıkmıyor. Karşı çıkılan durum farklı. Tavırlar, ego, karşıdakini aptal yerine koyma veya koyacak yazılar ve politikalar vs.


    Ama bunu uygun dille açıklayabilir site sahipleri.


    Değişik tavırlara girmenin anlamı yok.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoomBookTR

    Aynen katılıyorum.

    Malum grubun üyesi gelip gidip vergi veriyoruz ve yasal diyor ya... Beni benden alıyor.

    Bir de sitelerine 15TL + KDV yazmışlar... Bunu görünce zaten kendimi salak falan zannediyorum :)))

    Bir de üstüne fatura ekran görüntüsü ekleniyor üstü gizli... Sorunca da blok yiyoruz... Fatura bilgilerinde satışı kimin yaptığı önemli... Bu bilgileri gizlemek işin kurnazlığıdır. Eğer fatura paylaşıyorsan burayı açık tutmalısın. Alttaki bilgilerini kapatırsın o önemsiz... Bu sebeple bir kişi satıcı bilgilerini saklıyorsa dürüst değildir! @10kdays @WesterLandX Ha elinizde dürüst olabilecek materyal de yok, o ayrı mesele.


    Örnek: Ben bu bilgileri neden saklarım?



    Konudaki ilk mesajımda belirttiğim gibi bu saçma yazıyı sitelerinden kaldırmaları gerekir. Çünkü bu işin vergisi olamaz.

    Onun harici her kaliteli hizmet bir yerden sonra ücretli olmak durumunda kalır. Ne kadar hizmet o kadar masraf...


    Mesela ücret almak isteyen çevirmenler olacaktır, tool yazdırılıyor özel olarak ki onların ücreti verilir, sitenin hosting vb. giderleri var vs. Yani masraflar var bu kabul ediliyor ki zaten kimse de buna karşı çıkmıyor. Karşı çıkılan durum farklı. Tavırlar, ego, karşıdakini aptal yerine koyma veya koyacak yazılar ve politikalar vs.


    Ama bunu uygun dille açıklayabilir site sahipleri.


    Değişik tavırlara girmenin anlamı yok.

    Ben yazayım o zaman sen ısrar ediyorsun faturayı kendine kestirmemekte. Çeviri grubunun yöneticisi Görkem adına sahış şirketi.





  • 10kdays kullanıcısına yanıt

    Bu iş için fatura kesilemez ;)

    Bunu inşallah bir gün anlarsın.


    Fatura detaylarının resmini karalamadan ekler misin? :D

    Bakalım ne şirketiymiş :)

  • BoomBookTR kullanıcısına yanıt

    505 çeviri de mesaj attım baksana DC ye

  • Bu adamlara para vereceğinize ingilizce kursuna yazılın en azından dil öğrenirsiniz aylık ücret isteyen gruplarda son durum 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WesterLandX

    Benim de hafızam iyidir merak etmeyin. Hatta sizinkinden de iyi. RDR2 mevzusu ne oldu diye sorup cevap gelince de "banane umrumda mı ki" diye cevap vermenizden ve hatta üyelik sistemini ilk başta çıkarmamıza rağmen bunu sanki önce 50 TL yapmışız da en son üyeliği çıkarmışız gibi söylemenizden rahatça anlayabiliyorum.

    Çünkü RDR2 konusu altında "nasıl ne fiyattan satacaklarını kendileri belirler emek onların emeği" diyen de sizdiniz, mesajınız hala duruyor.


    Yama uygun fiyatlı olacak dedik, yaptık da. 20 TL'ye alıp oynayabilecektiniz. "İstemezük" dendi. Tekli satış olsun dendi, ki sistemimizi değiştiriyorduk ona rağmen tamam dedik. 50 TL tekli satış dedik, bu sefer "50 TL çok" dendi, peki tamam dedik özürümüzü dileyip 30 TL'ye çektik ve hatta üyelik sistemini de kaldırdık detaylarını sizlerle konuşur ona göre şekillendiririz dedik. Yani kitleye kulak verdik, sonuç? Dansöz olduk.


    Dansözlüğü gidin de sağa sola şikayet maili yağdırıp, sağda solda eleştiri adı altında bizi karalayıp, bizle ilgili her konunun altına resmen ışınlanıp iftira atmaktan geri durmayıp gelip sonra da sistemimize üye olanlara anlatın.


    Üyelik sistemi yamaların devamlılığı için şarttı. Horizon Zero Dawn yaması ile başladık o süreçte de 20 den fazla oyunu Türkçe hale getirdik. Yani bi dansözlüğümüz yok, ne dediysek "fazlasıyla" yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.


    Ne kendimizi beğenmişiz ne de kralız biz diye takılıyoruz. Kral olarak görsek kendimizi para iadenizi hemen yapar programdan da anında banlardık. Biz işimize bakıyoruz, kimseyle bir alıp veremediğimiz yok.

    Senin hafızan filan iyi değil boş boş konuşuyorsun. Bu proje başladığında sen bu grupta bile yoktun. Proje ücretli olacak denildiğinde ben çıkıp böyle bir projeye 100 tl gözüm kapalı veririm demiştim. Sonradan proje lideri para konusunu lütfen konuşmayın diye rica edince bende bir daha para konusunu açmadım. O zamanlar bile proje lideri mütavazi davranıp ücret herkesi memnun edecek diyordu.

    Alıntı

    metni:
    (Çünkü RDR2 konusu altında "nasıl ne fiyattan satacaklarını kendileri belirler emek onların emeği" diyen de sizdiniz, mesajınız hala duruyor.)

    Bu mesaja gelince proje lideri rica ettiği halde sürekli ortada ücretli ücretsiz kavgaları dönüp konu kirlendiği için emek onların emeği nasıl isterlerse öyle satarlar demiştim kabul ediyorum.


    Ama ne demiştim satarlar demiştim sizin sonradan uyanıklığa kaçıp dansöz gibi kıvırarak yamayı abonelik yapıp kiralarlar falan dememiştim kendini süper hafızalı sanan kardeşim.


    Alıntı

    metni:
    RDR2 mevzusu ne oldu diye sorup cevap gelince de "banane umrumda mı ki" diye cevap vermenizden ve hatta üyelik sistemini ilk başta çıkarmamıza rağmen bunu sanki önce 50 TL yapmışız da en son üyeliği çıkarmışız gibi söylemenizden rahatça anlayabiliyorum.

    Mesaj yukarda okuyan karar versin ben sana ne zaman RDR' mevzusu sordum ben göremedim gören duyan varsa banada göstersin. Ben sana kısaca kafama takıldığı için yasal olan bir işte nasıl yasa dışı görünüp avukatlık oldunuz dedim.


    Alıntı

    metni:
    RDR2 de ne süreç yaşadınız benim umrumda değil ki neden senin ayağına gelip belge görme ihtiyacı duyayım. Hatırladığım kadarıyla sana özelde veya genelde bana belge göster inanayım diye bir talepte bulunmadım. Bu benim kendi kişisel görüşüm ve ben bu yamanın yasaklandığına zerre inanmıyorum.

    Üstteki benim alıntım bak bakalım mevzumu sormuşum onu geçtim sen benim sorduğum soruya cevap bile vermeden hemen uyanıklığa kaçıp konuyu başka yere çekmişsin.


    Alıntı

    metni:
    Yama uygun fiyatlı olacak dedik, yaptık da. 20 TL'ye alıp oynayabilecektiniz. "İstemezük" dendi. Tekli satış olsun dendi, ki sistemimizi değiştiriyorduk ona rağmen tamam dedik. 50 TL tekli satış dedik, bu sefer "50 TL çok" dendi, peki tamam dedik özürümüzü dileyip 30 TL'ye çektik ve hatta üyelik sistemini de kaldırdık detaylarını sizlerle konuşur ona göre şekillendiririz dedik. Yani kitleye kulak verdik, sonuç? Dansöz olduk.

    Yama makul bir fiyata satılacaktı 20 tl'ye kiralanmayacaktı. İnsanlar yamanın 50 tl olmasına sonra 30 tl olmasına kızmadı bu yaptığınız dansözlüğe kızdı.

    Hafızam senden kuvvetli diyorsun herşeyi geçtim sen o zamanlar bu grup adına ortada bile yoktun sen o zamanlar ucrew çatısı altında watch dogs yamasını yapıyordun birde kalkmış uygun fiyatlı olacak dedik yaptıkta diyorsun.


    Neyse fazla uzamasın işin gücün algı yapmak başka bir şey değil.

    Son olarak

    Alıntı

    metni:
    Ne kendimizi beğenmişiz ne de kralız biz diye takılıyoruz. Kral olarak görsek kendimizi para iadenizi hemen yapar programdan da anında banlardık. Biz işimize bakıyoruz, kimseyle bir alıp veremediğimiz yok.


    İstersem para iadeni yapar banlarım diyorsun bu krallık değilde nedir şimdi? Bir diğer yandan bu söylediğin yamaları kiraladığınızın kanıtıdır nasıl ev sahibi evini kiralıyor işine gelmeyince kiracısının elinden evini alıyorsa sizde işinize gelmeyince isterseniz aylarca size destek olanların elinden yamayı alıveriyorsunuz.


    Neyse uzun oldu önce dediğim gibi emeğinize saygım var ama kişilik bazında benim için beş kuruş değeriniz yok. Menfaat için yapmacık davranmıyorum açık söylüyorum.


    Kendi dünyanızın kralısınız sadece yalan yanlış laflarınızı artılayan tebanızla devran dönene kadar hayal perdesinde yuvarlanıp gidersiniz.





  • alex59 kullanıcısına yanıt

    Aşırı iyiymiş hafızan cidden. Konuştukça batıyorsun. Ucrew çatısı altında falan değildim ben, hala bir nane biliyormuş gibi zırvalamaya devam ediyorsun. Watch Dogs'u ben çevirdim tool desteği sağladılar diye yamayı onlara verdim. Ve yamayı tamamlayıp teslim ettiğim tarih 20 Aralık, yamanın kontrole geçtiği tarih 28 Aralık. Yani 10 Aralık'da başlayan RDR2 yamasına WD yaması biter bitmez dahil oldum, yani "İŞİN BAŞINDAN BERİDİR VARIM."



    aylık ücret isteyen gruplarda son durum



    RDR2'nin 6 aylık çevirisinden 2 aylık testine, 50-30 tl fiyatlandırmasından sosyal medyada orada burada kullanılan görsellerine, youtubeda yayınlanan videolarından şikayetler sonrası yasal sürecine kadar her şeyin içinde olan benim. Kime ne anlatıyorsun sen?



    Gelmişsin yalan yanlış hiçbir fikrinin olmadığı konularda zırvalıyorsun. Sana hiçbir şey denmemesine rağmen geldin "dansözsünüz", "gözümde zerre değeriniz yok", diye ucuz söylemlerle ortalığı karıştırmaya çalışan sensin. Cevap verince de mağduriyete yatan yine sensin.


    Fiyat gayet uygundu. 20 TL'ye 10 yama alıyordun. İlla dediniz ki yok tekli olsun.


    Biz yama falan kiralamıyoruz, üyelik satıyoruz. Üyeliğin sağladığı tek şey Türkçe yama değil. Terim uydurma yani.


    Verdiğin örnek üzerinden gideyim, ev sahibi madem istediği zaman seni evden çıkarabiliyor, ona da gidip "Kral sanıyorsun tabii kendini." diyor musun?


    Hala lafı çarpıtma peşindesin. "İSTESEK banlarız ama bizim böyle uğraşlarımız yok biz işimizi yapıyoruz" diyorum, gidip "Kral sanıyorsunuz kendinizi işte." diyorsun. Hayır mükemmel hafızalı, algısı kapalı arkadaş, anlamanda problem var. Ben sana diyorum ki kendimizi kral sansak böyle senin gibileri banlamak gibi işlerle uğraşırız, ama uğraşmıyoruz. Çünkü umrumuzda değil.


    Umrumuzda değil çünkü Eylül 2020'den bu yana 22 proje yayınlamışız. 4'ü ücretsiz, 11'i Triple A. Yaptığımız işler ortada. Biz işimize odaklanmış haldeyiz. Destekçinizim diye geçinmene gerek yok yani. Destek işi senin sandığın gibi 10-20 lirayla olan bir iş değil. Senin kimseye destek olduğun falan yok yani, kandırma kendini.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.