Şimdi Ara

Başlangıç Motoru HONDA CBR600RR (ALINDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
16.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar 32 yaşındayım, biraz riske girerek 2010 model 600RR almış bulunuyorum. Motor henüz 13.000'de.
    Bugün trafiğe kapalı virajlı bir pistte ilk sürüşümü yaptım. Gaz korktuğum gibi tepkisel gelmedi bana sonuçta iş bilekte bitiyor. dakikalarca 15-20 KM ile gittim. Hararet vs. hiçbirşey yapmadı. En yüksek 103 Dereceye çıktı.

    7-8 KM ile yavaş sürüş gerçekleştirdim sıkışık trafikte idman için.

    Yalnız böyle güçlü bir başlangıç motoruyla trafiğe çıkmam için daha bir kaç eğitimden geçmem gerektiğini söylediler saygıdeğer hocalarım.

    Bakalım umarım zamanla alışırım. 600 ile başlamak isteyen OLGUN kişilere de umarım iyi bir örnek olurum.

    Ayrıca eleştirecek kişilere şimdiden söyleyeyim, mantıklı eleştirilere her zaman açığımdır ve saygıyla karşılarım. Şimdi şöyle söyleyeyim.
    Ben motoru alır almaz 35 KM uzaklıktaki piste motoru ÇEKTİRDİM, kullanmadım bile. Paraya kıydım çektirdim.
    Zaten arabam var motoru bir ulaşım aracı olarak görmüyorum ve ilk kullanmaya başladığımda E-5 ve TEM'e bile çıkmayı düşünmüyorum. Sadece bulunduğum ilçede ve civarlarında sürmeyi düşünüyorum.
    Artistlik ve tatmin için bu motoru almışsın diyecek arkadaşlara da o zaman gidip 1300 Hayabusa veya GSXR1000 alırdım diyorum.
    Bu motoru almamın sebebi 4 silindir sesine ve şekline duruşuna, agresif yapısına aşık olmamdan dolayı.

    Not: Lütfen helva muhabbetine ve kalıplı makine olarak Hyosung GT250R alsaydın keşke muhabbetlerine girmeyin.







  • Hayirli olaun.Ama en azindan 250 likle baslasaydiniz kendinizi daha guvende hissederek acemiliginizi atardiniz.

    Cunku acemilik 'ben acemiligi attim' demekle olmaz.Basladiginiz motoru binlerce km kullandiktan sonra acemiliginiz atarsiniz.Bunda buyuk ihtimalle acemiliginizi attiginizi sanip gaza yukleneceksiniz.Hakkaten dikkatli olmanizi tavsiye ediyorum.En azindan iyice bayana kadar 6000 deviri gecmeyi bari.


    Motor kaca geldi bu arada?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla onu demeyin, bunu demeyin ne diyelim aferin mi diyelim. hayırlı olsun umarım acemiliği atana kadar başınıza kötü birşey gelmez. Akıl yaşta değil baştaymış dedirtmezler umarım size.
  • başka forum da da gördüm almış olduğunuzu söylüyordunuz,çok büyük risk pıt diye kaçıcak makinalar bunlar scootera benzemez ,altın elbiseli adam bir videosun da şöyle diyordu (taklit yaparak) yeağğğ ağbiii biz fakirmiyiz skuter alak 600 veya 1000rr alacaz tabikisi de
  • Bu topikin olmazsa olmazı helva muhabbeti....
    Hayırlı olsun.......


  • Arkadas hayirli olsun. Bende senin gibi yuksek cc ile baslamayi dusunuyordum. Bunun icin once egitim aldim honda givenli surus egitimlerine katildim. Orada ki hocalar vazgecirdi kendimde ikna oldum. Baslangic olarak cbf150 aldim. 7 aydir kullaniyorum. Trafikte arabalarin sikistirmasindan biktim. Ama gel gorki 3/4 defada iyiki 150 cc almisim dedim.
    Motosiklet kullanirken savunma reflexlerimizi korlestirmemiz gerekiyor. Survival reactions diye internetten aratabilirsin ve bununla ilgili calismalari yapmalisin. Bu reflex kontrolunu en iyi dusuk cc de ogrenebilirsin. Sende benim gibi yap 600 luk motorun kenarda dursun ikinci el 150 cc motor al ve bunla egitimler yap. Sonra kendi motorunu kullan. Kazasiz surusler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Öncelikle hayırlı olmasını ve kazasız belasız binmenizi dilerim.
    ancak haddim olmamakla birlikte uyarmak isterim. İntihar etmenin daha az acı verici seçenekleri olduğunu bilin. Bu yaptığınız düpedüz intihara teşebbüstür. 1985 doğumluyum ilk motoruma 1999 yılında binmeye başladım o zaman honda CG 125 Titanlar çok modaydı. onunla yaklaşık 20 bin km yaptıktan sonra 2011 yılında CBR 250R aldım ki süper sport hissiyatına en yakın 250cc injeksiyonlu bir makineye bineyim diye. ona da tam 17bin km bindim. sonra onu satıp 3 hafta kadar önce Yamaha Fazer 8 aldım.

    1- 125CC < 250CC < 779CC buradan anlayacağınız üzere kademeli olarak arttırdım.
    2- Mesleğimde Yunuslar denilen Motosikletli Tim Amirliğinde çalıştım. Sizin anlayacağınız Profesyonelim demiyorum ama çok tecrübeli olduğumu bilmenizi isterim. Bu kadar tecrübeli olduğum halde 2 kere büyük kaza yaptım şansım vardı ki 125 ve 250 cc lik motorlarım ile yaptığım kazalardan bir tek kemiğim bile kırılmadan kurtuldum. iki kazamda da şehir içinde 50km hız ile iki ayrı arabaya çarptım. iki kazada da karşı taraf suçlu. ilki tali yolda geçiş hakkı bendeyken karşı tarafın kavşağa aşırı süratli girmesinden kaynaklıydı ikinci kazada ise 4 şerit bölünmüş yolda U dönüşü yasak olan yerde karşı yönden gelen aracın bana 10 m kala aniden u dönüşü yapması ve benim duramamamdan kaynaklı çarpışmadır. yine karşı taraf suçlu.

    özet olarak siz ne kadar dikkatli olsanız da karşı tarafın hatasını telafi edemediğiniz sürece kaza kaçınılmaz olur. benim şansım düşük hızda kaza yaptığımdandır. Aldığınız motor 270km hız yapabilecek bir motor. Allah korusun çevre yolunda 100km hızla giderken kaymanız halinde bir yere çarpmasanız bile arkadan gelen araçlar duramayıp sizin bedeninizi ezer ver parçalara ayırır. Bu olay bir kaç ay önce gerçekleşti 2 RACING motoru çevre yolunda aynı yöne giderken birbirlerine çarpıp dengelerini kaybettiler ve yere düşen sürücülerin üzerinden geçen diğer araçlar onları parçalara ayırdı. Biz 3 kişi olduklarını 3 tane kafa bulduktan sonra anladık. 1Km boyunca ceset parçaları topladık.

    Umarım siz şanslı tarafta olursunuz...
    size tek uyarım HIZ YAPMAYIN.




  • Ya aynı konu motosiklet.net te de açılmış.Milleti özendirmeye mi çalışıyor anlamadım.Ben başladı sizde başlayın.Birşey değil hararetten yanacak motor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xBlitzkriegx -- 12 Kasım 2013; 15:01:06 >
  • Bilekte bitiyormus. Biliyoruz bremen bilekte bittigini ben motosiklete 16 yasinda dt125r ilr baslamistim 125 diyip gecme dt kadar atak motosiklet azdir çok tokatlar herneyse onla bile gaz kolunu az actigimda onumdeki arabaya girmistim. Altindaki motor ss şişer motor alt devirde,almissin artik yapcak birsey yok bir sure egitim al ondan sonra bin. Sana birsey olmaz ölünce olan arkanda biraktigin anana babana esine çocuguna olur bunlari goz onunde bulundur selametle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi aklı başında adam 600cc ss ilemi başlar . moral bozmak için yazmıyorum ama altındaki makine 100bg fazla ,dönüşlerde gidon mesafesi kısa (dönüşleri yatarak vermen gerekicek ) , ani panik fren yapacaksın , bunlarla kesin karşılaşacaksın .
    tavsiyem madem pist ve trafiğe kapalı alanlarda tecrübeli hocalarla çalışıyosun , bu süreyi uzatabildiğin kadar uzat . bide kendine sakın fazla güvenme ''bunu kullanmayı öğrendim'' dediğinde kazalar başlıyor .
    hayırlı olsun , kazasız sürüşler diliyorum .
  • nebileyim bende başlangıç için yzf r125 aldım fazla zorluk çıkarıyor. tekerin düz bassın
  • Merhumu nasıl bilirdiniz?
  • hızlı başlayanın hevesi de hızlı geçer hatta kaçar. En fazla 3 ay diyorum. Ya satıp adam akıllı cc düşürecek ya da diğer ihtimali söylemeye dilim varmıyor. Burdaki eleştirilerin hepsi mantıklı, helva dahil. O yüzden alınmak küsmek yok. Daha ilk cümlede riske girerek aldım demiş. Kusura bakmayın ama bu girilecek bir risk değil.
  • ilginç ilk motorunda 600rr direk, wuu cesarete bak...
  • Hayırlı olsun. Konuyu başka forumda da görmüştüm.
  • Cesaretini Kutlarım Kardeşim Bende Böyle Biri Varmı Diye Düşünürdüm Hayırlı Olsun Nediyelim Benimde Bir Tayinim Çıkınca Bana honda cbr 600 rr Alma Cesareti Geldi
  • bir arkadaşım da 600 ile başladı sürüşe, olabilecek şeyler bunlar. temcit pilavı gibi aynı şeyleri söylemenin gereği yok, sizin de millete hesap vermenize hiç gerek yok.

    Türkiye karayollarında özellikle şehir içinde hız çok tehlikeli oluyor onu söyliyim, elinizin altında ne kadar hızlı makine olursa o kadar basasınız geliyor.
  • Herşey bilekte bitiyor demek. O kadar kolay demek motosikleti güvenli sürmek. Dikkat ettiniz mi hiç satılık ilanlarında bir sürü çok düşük kilometrede bu tür motorlar olur. Sebebi sizin gibi başlayıp düştükten sonra tövbe edenlerle doludur piyasa. Umarım başınıza gelmez. Eğitim çok faydalı olsada yeterli olmaz. Hiç araba sürmesini bilmeyen bir acemiye ferrari vermişsiniz ne farkı var. Birde 2 teker.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlgoMan -- 15 Kasım 2013; 16:37:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    bir arkadaşım da 600 ile başladı sürüşe, olabilecek şeyler bunlar. temcit pilavı gibi aynı şeyleri söylemenin gereği yok, sizin de millete hesap vermenize hiç gerek yok.

    Türkiye karayollarında özellikle şehir içinde hız çok tehlikeli oluyor onu söyliyim, elinizin altında ne kadar hızlı makine olursa o kadar basasınız geliyor.

    Sizin arkadaşınızın başına bir şey gelmedi diye kimsenin başına gelmeyecek mi? Temcit pilavı gibi söylenecek tabi bunlar. Bir sürü kişi okuyor yazılanları. Ben 600 ile başladım bakın bana birşey olmadı diye teşvik etmek doğru değil asıl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlgoMan -- 14 Kasım 2013; 8:57:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyahmurat


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    bir arkadaşım da 600 ile başladı sürüşe, olabilecek şeyler bunlar. temcit pilavı gibi aynı şeyleri söylemenin gereği yok, sizin de millete hesap vermenize hiç gerek yok.

    Türkiye karayollarında özellikle şehir içinde hız çok tehlikeli oluyor onu söyliyim, elinizin altında ne kadar hızlı makine olursa o kadar basasınız geliyor.

    Sizin arkadaşınızın başına bir şey gelmedi diye kimsenin başına gelmeyecek mi? Tencit pilavı gibi söylenecek tabi bunlar. Bir sürü kişi okuyor yazılanları. Ben 600 ile başladım bakın bana birşey olmadı diye teşvik etmek doğru değil asıl.

    Aynen.Bunu bende anlamıyorum birisi başladı kazasız belasız götürdü diye herkes götürecek diye birşey yok sonuçta.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.