Şimdi Ara

Bireysel Emeklilikten 10 Yıldan Önce Ayrılanlardan Kesilen %15 Kesintinin Ödenmesi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.096
Cevap
59
Favori
352.454
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inishmore

    İnceledim, okudum, araştırdım. Bireysel emekliliğe girmek için en uygun zaman 40 yaş sonrası bundan önce girmek akıllıca gelmedi bana. Bireysel emeklilik hakkındaki son yönetmeliği de okudum ve çağrı merkezinden sözleşmeden cayma hakkımı kullanabileceğimi öğrenerek yol yakınken (1 ay süreli sözleşmeden cayma hakkımı kullanarak) sistemden ayrılayım dedim. Giriş aidatı vermediğim için bana bir maliyeti olmadı. Evet vergi avantajı var ama bunu devlet zaten 56 yaşından önce çıkarsan geri alacağım diyorsa hiç bir mantğı kalmıyor. Dediğim gibi 40-45 yaşına gelince girerim daha iyi.


    Yukarıda bazı arkadaşların da anlattığı üzere ortalama olarak yılda %25 gibi bir vergi iadesi alabilecek kadar maaşınızı varsa her yaşta avantajlı ama yönetim gideri, giriş aidatı pazarlığı şart. Tabi ayda 100 tl yatıracak birisiyle pazarlık yaparlar mı orasını bilemem. Risk sevmiyorsanız daha likit fonlara yönelmek gerekli, riskli borsa ağırlıklı fona girip de param erimiş diye hayıflanmanın gereği yok.
    Ayrıca er ya da geç maliye de mahkeme kararına uygun yeni bir yöntem çıkaracak, zaten geçenlerde de bireyseli özendirmek için çalışmalar yapılıyor diye bir haber vardı. Bekleyebilen için yeni düzenleme mevcuttan daha avantajlı olacaktır diye düşünüyorum.

    BES çıkmadan önce bu amaçla daha çok kullanılan hayat sigortalarında size poliçeyi satan acente ne oranda komisyon alırdı bilir misiniz?
    İlk yıl %45, ikinci yıl %20, üçüncü yıl %15, sonraki yıllar sıfır şeklinde. O nedenle para 3 yılda kuşa dönerdi.Ama satanlar bunu pek söylemezlerdi, sonra millet isyan edince(enflasyon düşünce getiriler de düşünce farkedildi bu olay) oranlar %12-12-6-6-3-3-0-0.. gibi 6 yıla bölünmüştü.
    Bu memlekette en başta devlet namuslu vatandaşının tepesine devamlı binmişken kimsenin sizin hakkını korumasını beklemeyiniz, henüz hak arama kavramı yerleşmedi ülkemizde, belki 100 sene sonra.

    Neyse konuyu dağıtmayayım, son olarak hatırlatayım "Her koyun kendi bacağından asılır".




  • evet her koyun kendi bacağından asılır ama uçurumdan atlayan bir koyununda arkasından bütün koyunlar atlar . bunu da unutmamak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordford50

    evet her koyun kendi bacağından asılır ama uçurumdan atlayan bir koyununda arkasından bütün koyunlar atlar . bunu da unutmamak lazım.

    Burayı okuyup bilgi edinmek insanlar da hesabını düzgün yaparlarsa sisteme girip girmemeye yada çıkıp çıkmamaya karar verebilirler..

    Kurallar gayet açık ve net.

    Ben yeni bir poliçe daha yaptırdım. Eğer birisini yakında kapatmam gerekirse (ev alırsam) diğeri devam etsin ve biriktirmeye devam edeyim..
  • Arkadaşlar çalıştığım yerdeki arkadaşımın BES sisteminden para iadesi dün gerçekleşmiş ,
    Sistemin adı Vakıf Emeklilik yaklaşık 10 gün içinde bütün herşey bitti.

    DÜZELTMENİN SEBEBİ ; ARKADAŞIN KARTINI ALIP HESABINA BAKTIM , %15 KESİNTİ VAR ARKADAŞA KURUM İÇİ ÇEŞİTLİ ÖDEMELER YATTIĞI İÇİN HEPSİNİ BES İAESİ ZANNETMİŞ

    güncel rakam

    2.635 TL toplam biriken

    bankanın gönderdiği kağıtta yazan iade edilecek tutar 2.240 TL

    şuan hesaba BES iadesi olarak gönderilen rakam 2.260 TL

    boşuna heyecanlanmışız...

    benimde büyük ihtimalle haftaya olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adrenaline-tr -- 26 Ocak 2012; 11:34:56 >
  • güzel gelişme. inşallah bir terslik yoktur.
  • bende bugün iptal dilekçemi faksladım parayı kesmeden iade etmeleri ilginç bir yanlışlık olmasın
  • Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğim için kusuruma bakmayın.... ödemelerle aynı güne denk gelmesi nedeniyle yanlış anlaşılma olmuş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan312

    Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğim için kusuruma bakmayın.... ödemelerle aynı güne denk gelmesi nedeniyle yanlış anlaşılma olmuş...

    bizide heyecanlandırdın walla
  • gelişme var mı??
  • ...................
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bytepire

    Yazmayacağım dedim ama yine yazıyorum çünkü hepten kahve muhabbeti oldu burası....
    Yazık vallahi...
    Okudukça kahroluyorum...
    Herkes teknik direktör, herkes başbakan, herkes uzman.... herkes BES i çözmüş, millete anlatııyor... devlet destekli dolandırıcılık, hırsızlık, söğüşleme sistemi vs vs.... yazık... yazık... çok yazık...

    Daha da açık şekilde yazıyorum, kafası basmayanlarda anlasın diye... Tabiri caizse "Dumb Free" olarak yazıyorum...

    Şu insanlar BES e girsin, çok faydasını görecekler.

    Düzenli olarak vergisini ödeyen ve vergi avantajından yararlanabilecek (vergi dilimi ne kadar yüksekse o kadar faydalı),
    Para biriktiremeyen, düzenli yatırım yapamayan ama bir şekilde param biriksin diyen,
    Uygun kesintilerle bir plana girebilecek olanlar (Giriş aidatı olmayan veya belirli bir süre sonra silinecek olan planlar, Yönetim gideri kesintisi %0 - %2 aralığında olanlar, FİGK en düşük olan fonlar vs)
    Süre ve yaş koşullarını bilen ve uymaya çalışacak olanlar.

    Şu insanlar BES e girmesin, çok zararını görecekler.

    Vergi mükellefi olmayan, vergiyle iş olmayan, mümkünse hiç vergi ödemeyeyim, vergi zaten ne kadar gereksiz bir şey, vergi ne ki diyenler...
    Ben her ay bir çeyrek altın alsam daha fazla param olur diyen klasik Türk tipi yatırımcılar...
    Her ay borsadan 100 TL lik hisse alsam daha iyi olur diyen borsa uzmanları...
    Her ay 100 TL lik at yarışı, loto, toto vs oynasam daha mantıklı diyenler...
    Şöyle 2 -3 sene 100 TL ödeyeyim sonra parayı çekip ev araba alırım diyenler...
    Hiç bir araştırma yapmadan, göğüs ve kalça çatalı hatırına önlerine konulan 20-30 sayfalık başvuru formunun her sayfasını imzalayanlar...

    Eh biraz ağır oldu ama açık açık dolandırıcı, söğüşleme sistemi vs yazıldığı yerde bu da gider bence...

    açıkçası yapılan onca olumsuz yoruma rağmen bes de kalmaya devam edeceklerden birisiyim. sıkıntım ilk etapta ödediğim 156 tl lik giriş aidatıve hali hazırda ödediğim % 7 lik yönetim gider kesintisi.ayrıca ertelenmiş bir giriş aidatım daha var erken ayrılmam halinde tahsil edilecek. 3 senedir sistemin içerisindeyim. digerlerine göre ödediğim % 7 lik ygk çok zoruma gidiyor.sistemde kaldığım süre dikkate alındığında şirket değiştirmek avantajlımı yoksa dezavantajlımı olacaktır.?




  • bireysel emekliliğe ayda ne kadar ödüyorsunuz acaba?
  • bende yeni başladım vakıfbank emekliliğe, grup emeklilik planına dahil olduğum için yönetim gideri vs kesintiler olmayacak, benim gibi para biriktirme özürlü olanlar için yararlı bir sistem.....
  • arkadaşlar bireysel emeklilik sistemi para biriktiremeyen insanlar için emeklilik diye lanse ediliyorsa büyük yanlıs bu!
    para biriktirirken birilerine para kazandırmanın anlamı yok ki!
    para biriktirecekseniz verin annenize anneniz yastık altında toplasın.güne girsin yada sizin için.aynı kapı yani.hatta daha karlı.çıkıcam deyince vergi yok.giricem deyince giriş aidatı yok....

    mantık hatası yapmayın lütfen.bireysel emeklilik belli bir gelirin üzerinde öderseniz anlam taşır.yoksa hiçtir.


    ben çıkmak için çaba harcıyorum.insallah çıkıcam.
  • Beyler Bu BES Yatırım için iyimi acaba?
  • 27 ağustos itibariyle açtığım dava 24 ocak tarihinde sonuçlanmış. tebligat bugün elime ulaştı. davayı kazandığım yazılı ama 1 aylık itiraz süresi varmış. karşı taraf itiraz etmezse ne zaman parayı alırız acaba.
  • ustad gozun aydın insallah paran iade olur da bende davamı acarım.avukat ne kadar alıyor? dava tam sonuclanınca detaylıca bir mesaj rica ediyorum senden...epey geç sonuclanmıs ama varsın olsun.ben ptt kargodan paramı 1 yılda geri aldım ama aldım:D beklerim yani istikrarlıyımdır.
  • avukat yok davayı kendim açtım.
    bulunduğum şehirde vergi mahkemesi olmadığı için asliye hukuk mahkemesi üzerinden posta yoluyla açtım bana baya çabuk sonuçlandı gibi geldi. araya 2 bayram tatili girdi. isteyenlerle dilekçemi paylaşabilirim. bu işlerden daha iyi anlayan arkadaşlara vergi dairesinin gönderdiği savunmayı gönderebilirim. bana gelen savunma metni çok kapsamlıydı. o yazıyı okuyunca karamsarlığa kapılmıştım. belki dilekçemdeki eksiklikler varsa o savunma yazısına göre giderilebilir.
  • iyi akaşamlar arkadaşlar an itibariyle foruma katılmış bulunmaktayım
    size bir sorum olacak büyükbabam 5 yıl önce bireysel emeklilik şirketlerinden birine yüklü bir meblağ yatırmış 10 sene dolmadığı içinde bütün para üzerinden yüzde 15 kesilmiş yaklaşık 70000 tl kadar
    bu meblayı alabiliyor muyuz vergi mükellefi falan değiliz emekli kendi halinde bir vatandaş büyükbabam
    eğer alabiliyorsak izlememiz gereken yolları yazarsanız memnun olurum şimdiden cvp veren arkadaşlara teşekkür ederim
  • lütfen paylasırsan memnun olurum.senin dava netleşince ben de acayım davamı az dgl epeyce param var sistemde.

    bilgi@fulltasarim.com adresine mail atabilirsen müsait oldugun zamanda memnun olurum.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.