Şimdi Ara

Boş C Segmentinden Dolu B Segmentine Geçmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
3.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ahmetborhan A kullanıcısına yanıt

    Kullandiginiz octavia da iyidir ama otomatik arac da iyidir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor konusunda city atmosferik olmasına rağmen sizin araçtan iyi çekecektir. Arada çok güç farkı var.
    Kendimde manuel kullansamda, artık manuel araçlar rafa kalkıyor. Millet 150 bin liralık araç alırken bile otomatik olsun istiyor. Ufak farklar ile otomatiğe geçmek büyük bir avantaj.

    City sağlamlık olarak klasik hondadır. Ancak ülkemizde sadece kullananı seviyor oda ucuza iyi araç aldığı için.

    Kullanım rahatlığı olarak octavia yı aratacaktır. Vag grubunun kol dayaması ve uzun yolda kafa ütülememesi bile araç aldırtır. Bunlar cityde canınızı en çok sıkan konular olacaktır. Yeni Civic ve yeni octavia testlerini izliyorum. Youtuber lara göre yeni civicte yalıtım iyiymiş ancak kim test ederse etsin araçta kalkıştan itibaren bir uğultu oluyor. Octavia testlerinde ise kim test ederse etsin sükunet hakim.

    Yani donanım, görüntü, performans olarak iyileşme olsada, konfor düşecektir. Otomatik olduğu için tercih yapılabilir.

    Şuan city lerin üst donanımı sıfır olarak 350 bine sarı sitede bulunabiliyor. Egea 1.4 100 beygirlik motoru ile 315 bin lira. İki araç arasında motor ve şanzıman farkı var. Onu ekleyecek olsanız neredeyse egea parasına Honda araç almış olacaksınız. Fiyat olarak çok mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben olsam alırım otomatik için değer. Müthiş rahatlık.. Citynin kasa da octaviadan daha hafiftir, atmosferiğe rağmen çok da kağnı gibi olmaz. Test sürüşü yapma imkanı varsa yap hocam bayide yoksa da ben olsam geçerim sıfır otomatiğe..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Öncelikle detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sizin de söylediğiniz gibi Octavia gerçekten sessiz bir motora sahip. Şöyle bir örnekle açıklayayım durumu, geçen hafta yoğun kardan sonra uzun yoldan geldim. Tek şerit buzlu yolda manevra yapamadım ve arabanın altını buza çarptım. Belirgin bir hırıltı duydum araçta ve tamirciye götürdüm. Aracın sesinde bir sorun olmadığını söyledi, ısrar ettim lifte aldı. Karter koruma hafif bükülmüş ve kayışa sürtüyordu. Usta düzeltti, tekrar motor çalıştırdım ve hiçbir ses kalmadı. Usta da şaşırdı bu denli sessiz oluşuna. City'nin atmosferik motoru devirli kullanım isteyecek, elbette gürültü anlamında rahatsızlık verecektir. Yakıt konusunda da bir miktar fazla yakacağını biliyorum. Kol dayamayla ilgili şunu eklemek isterim şimdiki aracımdan farklı olarak arka koltukta da kol dayama var. Neyse, biraz daha düşünelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • selamolsun1 S kullanıcısına yanıt

    Ben de performans anlamında çok fark olacağını sanmıyorum. Beygir güçleri farklı görünüyor ama iki aracın torku hemen hemen aynı. Octavia 1500 devirden itibaren maksimum torku veriyor, City' de 4000-4500 devir çevirmek gerektiriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • City de anlam veremedigim bir tasarım hatası var araba yılan gibi duruyor tekerler komik duruyor baya benim Suzuki swift yanında daha kaslı duruyor ama Otomatik vites için olabilir,mtv üzer birde yakıt üzer sizi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eye kadar üst sınıf derim.

    45-50den sonra E ya da F de olur tabi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 15 Şubat 2022; 19:30:19 >
  • Otomatik olsun çamurdan olsun. Gerekirse model düş, otomatiğe geç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arif kullanıcısına yanıt

    Görüşünüze saygınduymakla beraber saydıklarınızın hiçbiri benim için C sınıfı aracı bırakıp B sınıfı araca geçmek için mantıklı gelmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Haklısınız. Far açıp kapatmak, yağmur yağdığında silecekleri elle çalıştırmak, 4 metrelik aracı park etmek için arka kamera kullanmak octavia'yı bırakıp kıç içi kadar b segmentine geçmek için büyük bir sebep.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    Demek tek benim gözüme batmıyormuş city, parçaları birbirine uymuyor sanki.

  • ilk yağmurda davlumbazlardan gelen su sesinden acaba paçalarım ıslanacak mı sorusunu sorunca bir pişmanlık gelecek ama geç olacak

  • ahmetborhan A kullanıcısına yanıt

    Tubolu araçtan atmosferiğe geçerken iki kez düşünmenizi öneririm. 1500 devirde tam torkun verilmesi ile 4500 de verilmesi arasında ciddi fark oluyor şehir içinde. Araç genel anlamda güçsüz hissettiriyor.


    4-5 ay önce 1.4 atmosferik 90bg araçtan 1.0tsi 95'e geçtim ve bir daha arkama bakmayı düşünmüyorum. Şehir içi genelde düşük devirlerde kullanıldığından turbolu araçlar daha atik oluyor.


    Size önerim alacağınız veya gözünüze kestirdiğiniz aracı, araç kiralama uygulamalarından parası neyse verin bir hafta sonu deneyimleyin. Atmosferik daha önce kullanmadıysanız deneyimleyerek alın.

  • pürkinator P kullanıcısına yanıt

    kesinlikle

  • pürkinator P kullanıcısına yanıt

    Detaylı yorumunuz için teşekkür ederim. Daha önce atmosferik araç kullandım. 1.4 hacimli 83 hp bir canavardı kendisi   Çok yollara gittik ailecek, çok kahrımızı çekti. Octavia 1.2 de bir "yer uçağı" değil ama ilk araca göre tork farkı önemli bir faktör. Önceki sayfalarda yazdığım gibi yalıtım ve konfor eksikliği, ekstra yakıt ve MTV masrafı gibi dezavantajları otomatik vites ve bol elektronik aksama tercih edersem alacağım City' yi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetborhan A kullanıcısına yanıt

    2017 model araçların önümüzdeki sene yaştan dolayı MTV'si daha da düşecek. yani sıfır araçla aradaki MTV farkı daha da açılacak seneye, onuda hesaba katın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sarı sitede 350-360 civarına manuel sıfır km joy comfort meganeler var donanım olarak yeterli olur derseniz üstüne bir de orjinal renault multimedyasını da taktırırsanız city den daha iyi olur bence. Bunun yanında yine 2021 sıfır km 1.0T stoniclere bakabilirsiniz.

  • Yorumunuz ve önerileriniz için teşekkür ederim. Yukarda Hyundai Bayon tavsiyesi de almıştım, sanırım Stonic ile aynı altyapıda. Yine sedan düşündüğüm için Megane da aklımda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetborhan A kullanıcısına yanıt

    Evet hocam motorları alt yapıları aynı ben stonic in tasarımını bayona göre daha iyi bulduğum için stonic demiştim. Sedan düşünceniz varsa megane sizi üzmez manuel kullanırım derseniz tabi.

  • Otomatik vitesi severim, c sinifindan b sinifina da gecebilirim ama octaviadan citye gecmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.