Şimdi Ara

BOSNA HERSEKTE MAHSUR KALDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
2
Favori
20.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben olsam polise söylerdim. vardır prosodürleri.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    geçmiş olsun. senin şimdi kimliğin falan da yok yanında demi. sadece bir telefonun var. kimlik pasaport olmadan da karakola gidilirse bosna gibi yerde ne olur bilinmez elbette..


    keşke gittiğin ülkenin insan profilini ve gelişmişliğini göz önüne alıp tanımadığın insanlara güvenmeseydin.


    neyse herkesin aklına gelen ilk çözüm konsolosluk olmuş ben de bunu tekrar etmiş gibi olmayayım ailen konsolosluk ile irtibatta geçip tc ni verse sen de o şekilde oraya gitsen daha mı sağlıklı olur bilmiyorum. konsolosluğun bulunduğu konum farklı sen farklı yerdesin okuduğum kadarı ile....konsolosluğun böyle bir durumda seni oradan özel olarak alma imkanı var mı yok mu bunları da bir öğrenmek lazım dolandırıldığını anlattığında belki de özel olarak ilgilenirler kim bilir.


    telefon açıp birebir bilgi alman en iyisi

    Mostar'a kadar bu hırsızlarla geldim. Bunların amacı çantamda para kredi kartı şahsi degerli eşyalar falandı. Ben parayı cebimde taşıyordum. Pasaport kimlik seyahat planlarım hepsi çantada kaldı. Yanlız telefonumda pasaportun resmi var. Bu işe yarar mı? Bn şuan Saraybosna'da başçarşıyı geçince abdesthana denilen sokaktaki bi oteldeyim. SarayBosna da tanıdıgı olan varsa lütfen söylesin. Parası neyse veririm. Ailem duruma çözüm bulana kadar kalayım orda.




  • Turkiye34BJK T kullanıcısına yanıt
    Ne istiyorsun yardım etmek için sokakta kalmamı mı yada ölmüş bedenimin haberlerde çıkması mı lazım inanman için. Umarım Allah düşürmez seni de bu duruma. Yaşamadan anlaman çok zor. Tuzun kuru belli.
  • Yarın otel sahibi(türk) yle konuşacak ailem. Onun yardımcı olmasını isteyecekler. Burda diken üstündeyim. Bugün gördüğüm ve duydugum kadarıyla adamlar bu otele avrupaya kaçak gitmek isteyen bir çok kişiyi doldurmuş. Onlar yüzünden polis basmaz inşallah burayı.
  • kmlkszhacker kullanıcısına yanıt
    İşte bugün bi tanıdıkla irtibata geçirtti ailem. O adamda dedi tekrar karadağ a gitmen lazım. Karadağa gidersen serbestsin dedi. Nasıl gidecem dedim.Ya bi tır şoförü bulacaksın yada biriyle anlaşıp geçeceksin dedi. Araştırıyoruz şuan.
  • Ailen otel sahibi ile niye konusuyor ya , sen konussana kardeşim dilin yokmu, derdini anlat kendi dilinde güzelce, ara konsolosluğu ne değişik insanlarsınız ya. Takmışsın her mesajında polisler öcü öcü öcü yemezler seni ölmezsin az bi sakin ol

  • veni60 kullanıcısına yanıt
    Detaylıca anlatamadım olayı. Telefon konuşması değilki bu birbirimizi tam anlayalım. Ailemin konuşması gerekti konuştular. İzin mi almaları gerek senden? Konsolosluk işini araştırdık şuanlık 2.planda diye yazdım. En son çarem o yani. Polisleri gerçekten de öcü. Kendi halkı bile polisten korkuyor. Mostar'dan Saraybosnaya otobüse bindim 2 polis bindi otobüse arkadaki çocuklar aha şimdi yandık dediler sesleri solukları kesildi. Allahtan mesai saatleri bitmiş polislermiş eve döniyorlarmış. Bunları sora sora ögrendim. O otobüs bitmek bilmedi. Yolda kaza oldu. Her yer polis kaynıyor. Bugün kıbrıs Türkü bi tanıdıkla irtibat kurdum. Adam isviçrede 9 sene yaşadı. Sakın Konsolosluğa gitme sonun polis olur poliste gözünün yaşına bakmaz çok acımasız dedi. E şimdi sen söyle napayım. Tüm bu insanlar böyle diyorsa kendimi polisin eline atmak ne kadar akıllıca olur?
  • Tek istediğim fikir vermeniz. Zor durumdayım.
  • Saraybosnada çok Türk olması lazim, birilerini bulup yardım istemelisin. Buradan insanların yapabileceği bir şey yok. Seni dolandıralanlar Türk müydü?
  • Twitter da bir flood oluştur bütün hastagleri etiketle. Türkiye de ki resmi mercileri harekete geçirmenin tek şansı bu gibi, buradan özel olarak oranın resmi kurumlarıyla iletişime geçilip seni aldırabilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: normandiya1944

    25 yaşındayım. Pansiyoncu türk ona durumu anlattım. Yarın ailemle konuşacak. Ama sonuç nolcak bilmiyoruz. Sizlerde fikirlerinizi söyleyin sürekli gözüm forumda sizden gelen mesajlarda olcak.



    Alıntıları Göster

    Mesajlardan 18-19 gibi tahmin ettim. 25 ysinda adamsin azcik cesur ol. Tek basina ilk seyahatin mi?

  • Bosna-Hersek öyle kötü bir yer değil, otogarda ne oluyordu kim bilir, kendinizi boşuna korkutup sakın illegal bir iş daha yapmayın.


    Sınırdan geçince konsolosluktan telf. numarası gelmedi mi. Araya adam soktukça ilşler bir tek burada iyi olur. Sakın tırın arkasında sınır geçmek falan saçmalamayın. İlkini anlarlar bunu anlatamazsınız. Konsoloslukla kendiniz irtibat kurun. Polise gitmeniz gerekiyorsa da konsolosluk söylemiş olsun.


    Heyecalanmayın, neler oluyor. Seyahat özgürlüğü diye bir şey var, büyütüp boşuna suçlu psikolojisine de girmeyin. Ben askeri bölgeye girdim Yunanistan'da, yemezler sizi... BH, AB'ye girdi girecek, işleri, kayıtları, yolları düzgün işliyor. En kötü ne olabilir ki, havaalanından deport ederler sizi, sonra havayolu firması Türkiye'de uçak biletini tahsil eder.

  • Edit: Mesajı sildim bir üstteki arkadaş çok daha mantıklı konuşmuş onu dinle bence. Allah yardımcın olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknesss45 -- 9 Ekim 2020; 0:54:59 >
  • Çok geçmiş olsun
  • Neden bu kadar panik yaptığını anlamadım? Ailen buradaki konsolosluğu arasın durumu anlatsın. Sen de bir şekilde konsolosluğa ulaşmaya çalış olmadı yerel polise git. Seni tutuklayacak değillerdir herhalde. Kaçak yollardan gidenler gibi bir psikoloji içine girmişsin konu csb değildir umarım.
  • Beyler ne olduğunu bilmiyorsunuz konu sahibi sadece yazı yazmış.Adam belki aranan suçlu ve sizden bir şekilde sınırı geçmek için yardım istiyor .Ortada soyuldum,sınırdan kaçak geçirildim diyen birisi var ve konsolosluğa gitmem diyor.Hele Bosna gibi bir ülkede...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuklacini

    Beyler ne olduğunu bilmiyorsunuz konu sahibi sadece yazı yazmış.Adam belki aranan suçlu ve sizden bir şekilde sınırı geçmek için yardım istiyor .Ortada soyuldum,sınırdan kaçak geçirildim diyen birisi var ve konsolosluğa gitmem diyor.Hele Bosna gibi bir ülkede...

    aklıma gelmedi fakat çok mantıklı konuşmuşsun gibi geldi bir an. Yurtdışında bosnaya yurtdışı bile demek ayıp olurda neyse en önemli güvencemiz konsoloslukken hala kaçak göçek işler peşinde adam.

  • Dalga geçiyor bence ,DH yemez bu numaraları
  • Ucuz CSB
  • Boşver kal orada. Sığınma talep et yada kız bul evlenmeye çalış.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.