Şimdi Ara

BOSNA HERSEKTE MAHSUR KALDIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
2
Favori
20.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 sene önce   bende kendi başıma Sırbistan-Bosna hersek gezisi yapmıştım.

    En son şehrim Saraybosna'ydı.Herşey çok güzel gitti.

    Fakat son gün havaalanına tramvayla giderken 2 tane esmer tip, biri yanıma diğeri de arkama oturdu.

    Bilenler bilir tramvay havaalanına direk gitmiyor.Sonlara doğru inip otobüs ya da taksiyle aktarma yapmak lazım.

    Ben de ara ara telefondan haritadan nerede olduğumu kontrol ediyordum.Ceketimin fermuarlı cebine koyuyordum.

    Ben dışarıya bakarken bu i.nelerden bir tanesinin ceketimin cebini açmaya uğraştığını hissettim.

    Bir de baktım ki yarısına kadar açmış.Farketmesem telefonu kapmış gitmişti.(Yeni model bir telefondu o zaman için.Hala kullanıyorum.)


    Neyse ben ucuz yırttım.Ama benden 1 ay sonra bir arkadaşım eşiyle gitti.Taksidini ödemeye devam ettiği Iphone'u çalınmış.Konsolosluğa gittiklerinde burada çok fazla hırsızlık ve kapkaç olayı oluyor demiş.Poliste yardımcı olmamış.Muhtemelen Bulgar ya da Rumenlerdir.demiş göndermişler.

    Maalesef paramızın değersizliği nedeniyle gidilebilecek  Balkan ülkeleri kaldı.Buralarda çok dikkatli olmak lazım.





  • Bosna hersek avrupanın en dolandırıcı ülkesidir. Geçmiş olsun.

  • Bosnaya yasadışı girdiğim doğru ama o niyetle girmedim dolandırıldım. Zaten benim vizesiz balkan ülkelerini 3 ay gezme hakkım var. Karadağa resmi olarak tüm belgelerim yanımda seyahat ettim.Benim niyetimi anlamayan arkadaşlar lütfen yardımcı olmayacaksanız niye bana terörirst gibi azılı bi katil gibi muamele yapıyorsunuz. Dolandırıldıgımı konsolosluğa nasıl inandırabilirim derdindeyim. Çünkü arkadaş çevrem akrabalarım falan bu ülkenin polisinin gaddar oldugunu söylüyor ki bende şahit oldum. Herhangi bi maddi bişey mi istemişim. Sığınma mı istemişim hiçbişey. Sadece ülkeme aileme dönmek istiyorum. Bunun nesi anlaşılmıyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Evet Türklerdi. Türk çok var burda evet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Namaste. kullanıcısına yanıt
    Evet ilk seyahatim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Tamam bugün otel sahibiyle konuşacağım. Tercüman lazımmış. Ben sizin dediğiniz gibi kendim gideyim degil mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kuklacini kullanıcısına yanıt
    Çoktan gitmiştim konsolosluğa. Ama herkes bekle diyor. Tanıdık birisni ayarlamaya çalışıyorlar. Yoksa kaç defa önünden geçtim konsolosluğun. Korkum yok. Tek korkum polisleri. Çünkü illegal girmişim ülkeye. Adamın tepkisinin ne olacağı belli değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • olum git polise karabağda kaçırıldım de Türk Vatandaşına kötü davranamaz boşnaklar. Geçen zaman içinde çantandaki belgelerin suça karışırsa sapıda kaçar.

  • Reisi arayın, o halleder!

  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    Burda çok mülteci var hepsi sokakta bi görseniz. Yerli halka soru soruyorum ya yüzüne bakmıyorlar yada kötü kötü tersliyorlar. Dışardan göründüğü gibi degil burası. Karadağ çok daha güzel çok daha insancıldı. Her türlü sıkıntında polis bile yardımcı oluyordu. Karadağda Bar limanında bi soru sordum polise efendi gibi cevap verdi. Ama o zaman pasaportum kimliğim de üzerimdeydi. Belki o özgüvenle ben daha rahat davranmış olabilirm. Burası tam tersi. İyi insanları var. Dediğim gibi bi çocuk beni arabasıyla Mostara kadar getirdi. Mostardan otobüse binip Saraybosnaya geldim. Yaşlıları çok suratsız. Her yer mülteci kaynıyor. Özellikle bu Başçarşıda çok türk mekanı var. Mültecilerin hepsi burda. Onun için diyorum kimliğimi ispat edemezsem kötü olcak benim için. Napabilirm kimliğimi ispat etmek için. Pasaportumun fotoğrafı var telefonumda. İş görür mü?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bir büyük elçinin oğlu olarak ömrük elçilikler'de geçti gideceksin elçiliklere sana yeni pasaport çıkartıp uçak biletinide alıp gönderecekler Türkiye'ye ceza vs. gibi birşey'de ortada yok ayrıca hiç bir elçilik panik içinde olmaz sallıyorsun biraz destekli salla

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Boşver kal orada. Sığınma talep et yada kız bul evlenmeye çalış.

    en mantıklısı haha

  • Kardeş yanlış anlamada memleketten uzak bir yerde mahsur kaldım diyorsun ve aklına donanımhaber e konu açmak mı geliyor ? Ya çok kötü bir CSB yada harbiden sende bir sıkıntı var . Bosna ikili ilişkilerimizin iyi olduğu bir ülke çağır polisi ara Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliğini ve anlat olayı . Adamlar zaten sana yol yordam çözüm gösterir . Oradan istediğini alamadın mı ? Dışişleri Bakanlığını arıyorsun ve yardım istiyorsun . Bu işler onun bunun lafıyla değil resmi makamda çalışan insanların yol göstermesi ile çözülür .

  • ulan csb nin kralı, adamın korkudan altına etmediği kalmış. madem bu kadar korkaksın ne işin var bosna'da. tanımadığın adamlarla yola çıkacak korkak adam? vay anam vay.

  • Kötü bir csb.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanki Bosna'da değil de Nikaragua'da mahsur kaldınız. Bir hafta kaldim orada. Boşnaklar zaten Türkleri sever. Çoğu yerde ekstra yardımcı oldular. Nedir bu polis korkunuz anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    Sanki Bosna'da değil de Nikaragua'da mahsur kaldınız. Bir hafta kaldim orada. Boşnaklar zaten Türkleri sever. Çoğu yerde ekstra yardımcı oldular. Nedir bu polis korkunuz anlamadım.

    4 ay önce Avrupa'ya kaçak gitmek istediğini yazmış forumda.


    Muhtemelen Avrupa'ya kaçarken hırsızlığa uğradı. o şekilde yarı yolda kaldı ve muhtemelen bu sebepten dolayı konsolosluğa gitmiyor ısrarla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Hocam babanız hangi ülkelerde büyükelçilik görevini ifa etti?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fake is, agam bizimle eyleniir!

  • Benzer olayı Meksika da yaşadım, kafama uzi dayadılar ve pasaportum dahil herşeyim çalındı, telefonum ve birkaç bin euro cash para. Gece vakti birkaç km yürüyüp bir petrole girip durumu izah edip hollanda konsolosluğunu aradım ve kısa süre sonra meksika polisi gelip beni ekip otosuyla hollanda konsolosluğuna götürdü, yolculuk esnasında da "sende de iyi cesaret varmış kafanı çelik telle kesmediklerine dua et" dediler. Konsolosluğa vardıktan sonra bilgilerimi teyit ettiler ve pasaport çıkartıp en erken uçakla Hollandaya biletimi aldılar. Uçuş günüme kadar da konsolosluk beni bir otele yerleştirdi. Türk konsolosluğu da muhtemelen benzer prosedürü uygulayacaktır konsolosluğa gidin siz. Yerel polisten korkmanıza gerek yok sizin muhatabınız o polisler değil konsolosluktur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.