Şimdi Ara

Buderus RT24RF & RT36RF - Bosch TR24RF & TR36RF Kablosuz Oda Termostatları Ana Konu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
16
Favori
62.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tavsiyeler üzerine Bosch TR 36 RF modeli oda termostatı tercih edip aldım yaklaşık 2.yıldır gayet memnun kaldım.Evim taş yünü yalıtımlı termostat ile aynı binadaki komşularıma göre çok az gaz kullanımı yaptım günlük.3 veya 4.metreküp civarında,ama bu son bir haftalık dönemde aynı hava koşullarına rağmen sarfiyatım günlük 6.metreküpü geçmeye başladı şöyle ki termostatı 23.5 dereceye ayarlıyorum odam 24 derecede ama termostat sürekli çalışıyor daha önce içerisi ideal sıcaklıkta iken kombi durur içindeki suyun sıcaklığı 29.30 deceye düşer petekler ılık veya soğuga yakın olurdu şimdi kombi içeri sıcak iken 5.6 dakika arayla ev içerisi sıcak ve kombi suyu 37.38 iken sürekli çalışıyor ve petekler sürekli çok sıcak ve hiç ılık olmuyor sanki kombi bağımsız olarak çalışmaya başladı videolardaki eşleştirme yaptım sıkıntı yok ama kombi bağımsız şekilde eskiye oranla çok daha fazla sarfiyat yapmaya başladı ve petekler sürekli olarak çok sıcak evin içi sıcak olmasına rağmen kombi sanki termostatsız gibi bağımsız bir şekilde çalışıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • batuhanx27 B kullanıcısına yanıt
    Pilleri değiştirin denemediyseniz
  • Piller doluydu ama yine de değiştim faydası yok petekler ılık olmuyor sürekli sıcak çocuklar bile baba kombiyi kapat çok sıcak oluyor diyiyorlar ,çok memnun olduğum bir termostat ama son bir haftadır bir sıkıntı var çözemedim,röleyi resetleyip tekrar eşleştirme yaptım eşleşme de sıkıntı yok .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batuhanx27 B kullanıcısına yanıt
    Komple fabrika ayarlarına döndürün bence
  • Fabrika ayarlarına nasıl geri döndürebiliriz, YouTube bir arkadaş 19FS.bölümünde 0.olan ayarı 1 yapın demişti yaptım ama faydası olmadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konunun en başında kullanım ve kurulum kılavuzu olması gerekiyor. Ezbere bilmiyorum
  • Kutudan çıkan kullanım kılavuzu ile aynıysa bende kullanım kılavuzu var ama resetleme bölümünü görmedim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batuhanx27 B kullanıcısına yanıt

    sizin yaptığınızın aynısı ama bir daha deneyin bence. 1 olarak değiştirdiğinizde ok yaptınızmı?



    Buderus RT24RF & RT36RF - Bosch TR24RF & TR36RF Kablosuz Oda Termostatları Ana Konu
  • Yaptım olmazsa Akşam eve gittiğimde tekrar deneyeyim çok sağolasın usta..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batuhanx27 B kullanıcısına yanıt

    Mevsim geçişlerinde veya havaların aniden ısındığı dönemlerde birkaç gün sıcaklık set değerinin 0,5 derece üzerine çıkabiliyor. Örneğin bu hafta bulunduğum şehirde hava sıcaklığı 8-10 derece yükseldi ve benim 23 olarak ayarladığım termostat 23,5 dereceye kadar çıkabiliyor. Fakat bu en fazla birkaç gün sürüyor. Sonra algoritma güncel ısınma hızına göre kendini güncelliyor. Sizin belirttiğiniz değerlerde de 0,5 derece fark var. Siz hava koşulları aynı demişsiniz gerçi ama aklıma bundan başka da sebep gelmiyor.

    Ayrıca termostatın yerine değiştirmek de buna sebep olabiliyor. Daha önceki yazılarda da bahsedildiği gibi en ideal kulllanım için sabit oda ve sabit yerde kullanılmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efiksis -- 30 Aralık 2020; 1:26:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efiksis kullanıcısına yanıt

    Normal şartlarda hedef sıcaklık așilinca kombinin nasıl çalışmasi gerekiyor. Ben termostati koridor duvarına sabitledim. Hedef sıcaklık olarak 22 derece ayarladım. Termostat üzerinde 24 dereceyi gördüğüm halde kombi ara ara devreye girmeye devam ediyor. Bu normal mi yoksa hedef sıcaklığın üzerine çıkınca durması mi gerekiyor. Teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam35ayhan kullanıcısına yanıt

    Hedef sıcaklığı 22 ayarladıysanız oda termostatı içeriyi 22'de tutmaya yetecek süreyi hesaplayarak okadar çalıştırır. Fakat bu hesap geçmiş 2 haftalık veriye göre yapıldığı için ani hava değişimlerinde sapabilir. Ben şu ana kadar max 0,5 derece saptığını gördüm. O da 2-3 günde öğrendi. 2 derece fark olması bana normal gelmedi.


    Ayrıca kazan suyu sıcaklığını son günlerde değiştirdiyseniz ve termostatı farklı bir odaya taşırsanız sapmalar olabilir. Değişen her koşul için birim zamandaki ısınma süresini tekrardan öğrenmesi gerekiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efiksis kullanıcısına yanıt

    Termostatin yeri sabit, kombi de sürekli 35 de yanıyor, bir değişiklik yapmadım. Daha önce kablolu ve modulasyonlu termostat kullandim ve o hedef sıcaklığı hiç geçmiyordu. Ama dediğim gibi kombi sürekli çalışmıyor, arada bir devreye girip sıcaklığın düşmesini önlüyor, inşallah bir sıkıntısı yoktur. Cevap için teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kombinin kurulum menüsüne girdim oradaki değerleri kullanım kılavuzundaki değerlere getirdim bazı değerleri kendiliğinden değişmiş herhalde öğrenme TPİ Algoritması dan kaynaklı olabilir, kurulum menüsünde tüm ayarları fabrika ayarlarına getirince kombi son iki gündür normale döndü gibi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar Bosch TR24RF termostat ve BOSCH CONDENS 2300 kombi kullanıyorum yer balıkesir bu sene ilk kullanıyorum,kombide petek sıcaklığı 50 ye ayarlı termostat 22,5 ve 23,5 arası kullanıyorum,kombi ile termostatın olduğu ada arası yaklaşık 10 m var mevcut durumda bir hata var ama nedir anlayamadım mesela bu akşam o.t. yi 23 yaptım uzun müddet içerisi ısınmadı petekler soğuk 23,5 yaptım yine aynı belki kombi arada bir çalışıyordur ama bu petekleri ısıtmadığından içerisi soğuk ve yelekle duruyorum üzerimde,o.t. yi kaça getirisem içerdeki mevcut sıcaklığı o değerde gösteriyor termostat o yüzden de kombiyi devreye sokmuyor herhalde veya çok kısa aralıklarla alev resmi gelip gidiyor pillerini de değiştirdim başka da ayar bilmiyorum zaten acaba uzaklık 10 m. gibi olması sıkıntı oluyormudur birde diğer peteklerin hepsinde havlupan hariç termostatik vana var onlarda yaklaşık 23 gibi tutuyorum ayarını,dikkat etmem gereken neler var acaba başka veya yanlış yaptığım





  • Arkadaşlar trf36 kullanıyorum oda sıcaklığıni 24 yaptım bebek olduğu için yanına da termometre koydum kontrol amaçlı arada hep 1/1.5 derece fark var termostat hep 24 gösteriyor ama termometre 22.5 23 arası oynuyor 24 hiç olmuyor. Kontrol amaçlı yanına bir termometre daha koyacağım eğer ki oda termostat i yanlış gösteriyor ise reset yada kalibrasyon yapabilir miyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: casual07

    Arkadaşlar trf36 kullanıyorum oda sıcaklığıni 24 yaptım bebek olduğu için yanına da termometre koydum kontrol amaçlı arada hep 1/1.5 derece fark var termostat hep 24 gösteriyor ama termometre 22.5 23 arası oynuyor 24 hiç olmuyor. Kontrol amaçlı yanına bir termometre daha koyacağım eğer ki oda termostat i yanlış gösteriyor ise reset yada kalibrasyon yapabilir miyim

    muhtemelen termostatta gördüğünüz değer doğru olandır ama elinizdeki diğer termometreyle eşitlemek için termostatın ayarı var sanırım.. yukarıda kurulum parametreleri tablosu paylaşılmıştı tablodaki sıcaklık aralığı kısmı o işe yarıyor galiba hocam..

  • teşekkürler hocam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: casual07

    teşekkürler hocam

    rica ederim Buderus RT24RF & RT36RF - Bosch TR24RF & TR36RF Kablosuz Oda Termostatları Ana Konu 

  • Bosch rf36 oda termostat buderus kombi için kullanılır mi
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.