Şimdi Ara

BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
49.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)



    BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU NEDİR?

    B.B.T. KÖKENLERİ 1500 YIL ÖNCESİNE DAYANAN VE SÜREKLİ GELİŞEN, DOĞALLIĞA DAYANAN BİR ÖĞRETİDİR. YAŞAM BİLGİSİ, SAVAŞ, SESSİZLİK, HABER ALMA, DOĞA OLAYLARI, MEDİTASYON GİBİ BİLGİ VE SANATLARIN OLUŞTURDUĞU VE SENTEZLENDİĞİ BİR BÜTÜNDÜR. TÜM DÜNYADAN ASKERİ VE GİZLİ HABERALMA SERVİSLERİNE EĞİTİM VEREN UZMANLAR BU SANATI ÇALIŞMAKTADIRLAR, SOKE HATSUMİ BAŞTA C.I.A. VE F.B.I. OLMAK ÜZERE BİRÇOK CİDDİ KURUMDAN YÜKSEK LİYAKAT PLAKETİ İLE ONURLANDIRILMIŞTIR.
     BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)


    GENEL OLARAK B.B.T. YAKIN DÖVÜŞ TEKNİKLERİ ANLAMINDA DOJO'LARDA ÇALIŞILMAKTADIR. B.B.T. BELLİ BİR ANLAYIŞ VE FORMA BAĞLI KALMADAN HER AN ÖZGÜRCE HAREKET EDEBİLMEKTİR. ÇALIŞTIĞIMIZ BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU 9 GELENEKSEL YAŞAM ÖĞRETİSİNİN BİR ARAYA GETİRİLMESİDİR. BU OKULLARIN 6 SI SAMURAY RYU-HA'SI OLUP 3 Ü NİNJA RYU-HA'SINDAN GELMEKTEDİR, YİNE DE TÜM BU OKULLAR BÜYÜK USTA TAKAMATSU TOŞİTSUGU ANLAYIŞINA GÖRE ÇALIŞILMAKTADIRLAR;
    GYOKKO RYU
    ŞİNDEN FUDO RYU
    KOTO RYU
    TAKAGİ YOŞİN RYU
    KUMOGAKURE RYU
    TOGAKURE RYU
    GİKAN RYU
    KUKİŞİNDEN RYU
    GYOKUŞİN RYU'DUR.

     BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)

    BUDO TAİJUTSU BİR SPOR DEĞİLDİR! TEKNİKLER GÜÇ KULLANILMADAN RAHATLIK İÇİNDE GERÇEKLEŞMELİDİR. MÜSABAKASI YOKTUR. TÜM TEKNİKLER GERÇEK UYGULAMALARDA TAMAMEN TEHLİKELİ OLABİLECEĞİNDEN VE ÇALIŞMALARDA HERHANGİ BİR KORUYUCU KULLANILMADIĞINDAN DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE UYGULANIR. B.BT. TÜM DÖVÜŞ TEKNİKLERİNİ ANDIRIR. YUMRUK, TEKME VE DİĞER VURUŞLAR KULLANILIRKEN AYNI ZAMANDA KİLİTLEME, FIRLATMA ,BOĞMA TEKNİKLERİNİ DE İÇİNDE BARINDIRIR. AYAKTA, YERDE, SIRTÜSTÜ, ARKASI DÖNÜK VE HER TÜRLÜ ORTAMDA HAYATTA KALMAYI ÖĞRENEN ÖĞRENCİ ÇIPLAK ELİN DIŞINDA KILIÇ, SOPA, ZİNCİR, BIÇAK, VE FIRLATMA SİLAHLARINI DA ÖĞRENİR. B.B.T. UYGULAYICISI HER NESNEYİ HAYATINI KURTARMAK İÇİN BİR SİLAH OLARAK KULLANABİLİR.


    TAKAMATSU TOŞİTSUGU O SENSEİ


     BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)

    Soke masaaki hatsumi'ye 9 geleneksel okulu öğretip Bujinkan ninpo sistemini kurmasını sağlayan büyük usta Moğol Kaplanı lakaplı Takamatsu Toşitsugu'dur. Çocukluk ismi Jutaro olan Takamatsu Sensei büyük Ninja ustası olarak sanıldığının aksine kolay değil, çok zor ve meşakkatli bir hayat yaşadı ve yaşadığı müddetçe mütevazilik ve zorluklar ile kendini geliştirdi. Bu süreçte yetenekleri de gelişti ve bir savaşçı rahip olarak yol kat etti.
    10 Mart 1889'da doğan Jutaro 9 yaşında büyük babası Toda şinriyuken Masamitsu ile savaş sanatlarına adım attı.13 yaşındayken Şinden Fudo ryu'da Menkyo Kayden'i verildi, bu sıralarda aynı zamanda Sumo, Koppo jutsu ve Togakure ryu Ninjutsu çalışmaktaydı. Yine bu yaşlarında Takagi Yoşin ryu ustası Mizuta himayesinde çalışmalar yaptı. 15 yaşında iken 2 ünlü jujutsu öğrencisinin meydan okumasını kabul etmek zorunda kaldı Dojo'sunun onuru için. Her iki öğrenci de yetişkindiler, yine de Jutaro onlara karşı mücadele etti. Muhteşem bir şekilde(bir kulak zarı yırtılmasına rağmen) her iki öğrenciyi de yendi, bu öğrenciler 15 yaşında bir çocuk tarafından yenildiklerini anladıklarında çok şaşırmışlardı.

    Öğrenimini tamamlayan Jutaro babasının fabrikasında çalışmaya başladı.İşitani Takeo Masatsugu adlı ünlü savaş sanatçısı ile tanışması ve eğitimine başlaması orada oldu. 3 yıl sonra 1909 yılında İşitani en sevgili öğrencisi Jutaro'nun dizine başını koyup vefat ederken kendisine Kuki Happo Biken No Jutsu, Hon Tai Takagi Yoşin ryu ve Gikan ryu okullarının tomarlarını bırakmıştı.
    Takamatsu Sensei uzun süreler Çin'de hocalık yaptı. Bilinen 12 ölümüne ve 7 de müsabaka dövüşü yaptığı ve hiç birinde yenilmediğidir. En iyi bilinen bir Şaolin kung Fu savaşçısı Ço Şiro ile yaptığıdır. Bu karşılaşma saatlerce sürmüş ve 2 dövüşçü yenişemeden maç bitirilmişti.
    83 yaşında 2 Nisan 1972 tarihinde Togakure ryu'nun 33. Soke'si Takamatsu Toşitsugu vefat ettiğinde bir çok savaş sanatının büyük ustası ünvanını taşıyordu. Kendisi hakkında bir çok hikaye vardır, tabii ki bunların bazı kısımları tamamen doğru olmayabilir şunu bilmek yeterlidir ki Takamatsu Toşitsugu gerçek bir Ninja idi.
    Yazan ve Çeviren:Ercan ŞARBAT

     BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)



    DR. MASAAKİ HATSUMİ SOKE


     BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)


    BUJİNKAN DOJO VE SİSTEMİNİ KURAN DR. MASAAKİ HATSUMİ (BUDO İSMİ HİSAMUNE) 2 ARALIK 1931 YILINDA DOĞDU. SAVAŞ SANATLARI İLE İLK BULUŞMASI BABASININ ONA KENDO ÖĞRETMESİ İLE OLMUŞTUR. ÇOK GENÇ YAŞLARDA BİR ÇOK SAVAŞ VE DÖVÜŞ SANATI ÇALIŞMIŞTIR BUNLARIN BAZILARI BATI STİLİ BOKS, GELENEKSEL OKİNAWA KARATE,ÇİN KEMPOSU, AİKİ DO,JUDO (4. DAN SEVİYESİNE KADAR GELMİŞTİR) VE ŞİTO RYU KARATE (6. DAN SEVİYESİNE KADAR GELMİŞTİR) DİR. TANINMIŞ BİR EĞİTMEN OLARAK AMERİKAN ÜSLERİNDE JUDO HOCALIĞI YAPMASI İÇİN ÇAĞRILMIŞTIR.
    MASAAKİ HATSUMİ'NİN SAVAŞ SANATLARI KARİYERİ 26 YAŞINDA İKEN ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜRECE GİRMİŞTİR. TOŞİTSUGU TAKAMATSU ONU ÖĞRENCİLİĞE KABUL ETMİŞ VE 15 SENE EĞİTMİŞTİR.BU EĞİTİMİN SONUNDA DR. MASAAKİ HATSUMİ'YE HOCASI TAKAMATSU TARAFINDAN ŞU OKULLARIN MİRASI BIRAKILMIŞTIR ;
    TOGAKURE RYU NİNPO 34. SOKESİ
    GYOKKO RYU KOŞİJUTSU 28. SOKESİ
    KUKİŞİN RYU 28. SOKESİ
    ŞİNDEN FUDO RYU 26. SOKESİ
    GYOKUŞİN RYU NİNPO 21.SOKESİ
    KOTO RYU KOPPOJUTSU 18. SOKESİ
    TAKAGİ YOŞİN RYU 17. SOKESİ
    GİKAN RYU 15. SOKESİ
    KUMAGAKURE RYU NİNPO 14.SOKESİ
    DR. MASAAKİ HATSUMİ BU 9 OKULU SENTEZLEYİP BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU OKULUNU KURMUŞTUR.TÜM DÜNYADA GEÇERLİ OLAN VE BELGELER İLE İSPATLANABİLEN TEK NİNJA USTASI ÜNVANINI TAŞIMAKTADIR.
    SOKE HATSUMİ'NİN YETENEĞİ SAVAŞ SANATLARI İLE KISITLI DEĞİLDİR, KENDİSİ GİNZA GALERİSİNDE SERGİ SUNABİLECEK KADAR İYİ BİR RESSAMDIR VE BİR MÜZİSYEN OLARAK ŞARKI SÖYLEMENİN YANINDA GİTAR VE UKELELE ÇALMAKTADIR.
    BİR ŞAİR OLARAK JAPON YAZARLAR BİRLİĞİNE BAŞKANLIK ETMİŞ VE NİNJUTSU HAKKINDA BİZLERE SUNDUĞU KİTAPLARI BİR YANA, ÇOCUK KİTAPLARI YAZMIŞ VE DÜNYACA ÜNLÜ BİR ÇOK SAVAŞ SANATLARI DERGİSİNDE YAZILAR YAZMIŞTIR.
    DR. HATSUMİ MEİJİ ÜNİVERSİTESİ TİYATRO BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLDUKTAN SONRA OSTEOPATİK TIP OKUMUŞTUR. KENDİ KLİNİĞİNDE 90 LARIN BAŞINA KADAR ÇALIŞMIŞTIR.

     BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)

    SOKE HATSUMİ VE ŞİDOŞİ ŞARBAT HONBU 2006



    ERCAN ŞARBAT ŞİDOŞİ

     BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)


    1973 yılında İstanbul'da doğdu. 11 Yaşından itibaren Uzakdoğu ve Savaş sanatları ile ve özellikle Ninjutsu ile ilgilenmeye çalıştı.Günün birinde Ninja olmak en büyük rüyası idi. B.B.T. dışında Kyokuşin Kai Karate, Şaolin kung fu, Wing Tsun Kung fu, Free Fighting Kung Fu, Kick Boxing ve İai Do'nun yanında bir süre Aiki Do ve Ken Do ile ilgilendi bu stillerin bazılarında siyah kuşak bazılarında ise kyu derecelerindedir.
    1989-1990 yıllarında Siyah Kuşak dergisinde Ninja'lar hakkında yazıları seri halde yayınlandı (Görmek için tıklayınız). Ninjutsu'nun Koga ve İga ekolleri ile ilgilendi. 2003 yılından itibaren 9 geleneksel Ryu-ha'dan oluşan ve İga ekolünden, Soke. Masaaki Hatsumi'nin kurduğu Bujinkan Sistemini benimsedi ve bu yolda devam etti. Türkiye'deki ilk geleneksel Bujinkan Dojo'su fikrini 2 ortağı ile beraber hayata soktular (Ninpo Dojo). 2005 Eylül ayında girdiği soke masaaki Hatsumi'nin gerçekleştirdiği 5. Dan Sakki Jutsu (ölümcül niyet) testini ilk denemesinde geçti ve ilk Türk Şidoşi (tam yetkili usta eğitmen)olma onurunu yaşadı. Bujinkan Sisteminde Haçidan (8. Dan) seviyesindedir ve ''Ninja ve Gölge Sanatı'' adlı bir kitabı bulnmaktadır.
    Şarbat Sensei halen Japonya Bujinkan Budo Taijutsu eğitimlerine devam etmektedir. Soke Masaaki Hatsumi'nin dışında Isamu Şirayişi, Nagase ve Someya Sensei'yi eğitmenleri olarak kabul etmiştir. Tabii ki Honbu Dojo'nun diğer Şihanlarının da çalışmalarına her sene katılmaktadır.
    Ercan Şarbat Exit Security Services adlı güvenlik şirketini kurmuş ve bir çok kaliteli organizasyon ve kulüp güvenliğini sağlamıştır, bunlardan bazıları;
    Micheal Jackson Konseri (İstanbul inönü stadyumu)
    Metallica Konseri (İstanbul İnönü stadyumu)
    Pasha (İstanbul, Kuruçeşme)
    China White (İstanbul, kuruçeşme)
    Öğrenim durumuna gelince;
    Liseyi Kadıköy Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra Y.T.Ü. Kimya müh. bölümünü kazandı bir süre devam ettikten sonra mühendislik öğrenimini yarım bırakıp Florida International University Hospitality (Turizm) bölümüden mezun oldu(1996). Türkiye'ye döndükten sonra işletme Eğitimi diploması ile öğrenim hayatına üniversite boyutunda son verdi.
    Şarbat Sensei Türkiye'deki en yüksek dereceden Bujinkan ve bu sistemi yaymaya ve derecelendirmeye tam yetkili tek eğitmendir.
     BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)



    NİNJA VE GÖLGE SANATI

     BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)

    Gölge İnsanları' Ninja'ların Gizemli Dünyasına Yolculuk...
    Ninja'lar, Japon tarihinin karanlıkta kalan yüzü...
    Efsanevi Ninja'lar kimlerdi? Acımasız birer suikastçı ya da barışsever köylüler... Olağanüstü güçlere sahip gölgeler ya da insan doğasını iyi bilen sıradan insanlar...
    Nasıl bir eğitim alıyorlardı?
    Tarihteki rolleri, savaş stratejileri, silahları ve hayata bakış açıları neydi?
    Ninja'ların hayatı ve sanatı ile ilgili temel bilgileri bir arada bulacağınız onlarla ilgili soruların cevaplandığı önemli bir çalışma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobilecom -- 17 Mart 2009; 8:40:06 >







  •  BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)
    ETHEMEFENDİ CADDESİ, ÇİÇEK SOKAK NO:6/A ERENKÖY
    İSTANBUL
    TÜRKİYE

     BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)
    bilgi@bujinkanturkey.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobilecom -- 1 Eylül 2008; 10:05:18 >




  • sen konu açtınmı acayip tutuluyo wing tsun konusunuda sen açmıştın

    forumda bi üye var o da ninjutsu yapıyo izmirde ama onun hocasıyla sizin hocanın bi bağlantısı yok

    ercan şarbatı uzman tv diye bi internet sitesi var orda gördüm işini bilen bi adam ama sen wing tsun yapmıyomuydun neden ninjutsuya başlıyosun

    ninjutsudaki gerçekçiliği ben wing tsuna çok benzetmiştim foruma birisi bi ara videolar koymuştu baya bi güzeldi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: midye_tava

    sen konu açtınmı acayip tutuluyo wing tsun konusunuda sen açmıştın

    forumda bi üye var o da ninjutsu yapıyo izmirde ama onun hocasıyla sizin hocanın bi bağlantısı yok

    ercan şarbatı uzman tv diye bi internet sitesi var orda gördüm işini bilen bi adam ama sen wing tsun yapmıyomuydun neden ninjutsuya başlıyosun

    ninjutsudaki gerçekçiliği ben wing tsuna çok benzetmiştim foruma birisi bi ara videolar koymuştu baya bi güzeldi


    Wing tsung yapmayalı baya oldu, bana yakın düzgün biryerde bulamadım, 6-7 aylık araştırmadan sonra ve birkaç ders izledikten sonra bu eğitimi almaya karar verdim.....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mobilecom


    quote:

    Orjinalden alıntı: midye_tava

    sen konu açtınmı acayip tutuluyo wing tsun konusunuda sen açmıştın

    forumda bi üye var o da ninjutsu yapıyo izmirde ama onun hocasıyla sizin hocanın bi bağlantısı yok

    ercan şarbatı uzman tv diye bi internet sitesi var orda gördüm işini bilen bi adam ama sen wing tsun yapmıyomuydun neden ninjutsuya başlıyosun

    ninjutsudaki gerçekçiliği ben wing tsuna çok benzetmiştim foruma birisi bi ara videolar koymuştu baya bi güzeldi


    Wing tsung yapmayalı baya oldu, bana yakın düzgün biryerde bulamadım, 6-7 aylık araştırmadan sonra ve birkaç ders izledikten sonra bu eğitimi almaya karar verdim.....

    dostum sana pm attım cwp beklyorum




  • quote:

    Orjinalden alıntı: glazer


    quote:

    Orjinalden alıntı: mobilecom


    quote:

    Orjinalden alıntı: midye_tava

    sen konu açtınmı acayip tutuluyo wing tsun konusunuda sen açmıştın

    forumda bi üye var o da ninjutsu yapıyo izmirde ama onun hocasıyla sizin hocanın bi bağlantısı yok

    ercan şarbatı uzman tv diye bi internet sitesi var orda gördüm işini bilen bi adam ama sen wing tsun yapmıyomuydun neden ninjutsuya başlıyosun

    ninjutsudaki gerçekçiliği ben wing tsuna çok benzetmiştim foruma birisi bi ara videolar koymuştu baya bi güzeldi


    Wing tsung yapmayalı baya oldu, bana yakın düzgün biryerde bulamadım, 6-7 aylık araştırmadan sonra ve birkaç ders izledikten sonra bu eğitimi almaya karar verdim.....

    dostum sana pm attım cwp beklyorum


    Cevaplandı...




  • Bujinkan Budo Taijutsu.


    Bayağı güzel birşey o. Hem kilit,atış teknikleri var, hem vuruşlar var. Hem de silah eğitimine de oldukça vakit ayırıyorlar. Tavsiye edebileceğim tek şey, aksatmadan git çalışmalara, bir kere gitmeyince, bir dahaki sefer gitmemene bahane hazırlamış oluyorsun çünkü genelde ( "ya, geçen gün gitmedim bugün de gitmeyeyim birşey olmaz" şeklinde oluyor bu)

    Öyle :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Norton

    Bujinkan Budo Taijutsu.


    Bayağı güzel birşey o. Hem kilit,atış teknikleri var, hem vuruşlar var. Hem de silah eğitimine de oldukça vakit ayırıyorlar. Tavsiye edebileceğim tek şey, aksatmadan git çalışmalara, bir kere gitmeyince, bir dahaki sefer gitmemene bahane hazırlamış oluyorsun çünkü genelde ( "ya, geçen gün gitmedim bugün de gitmeyeyim birşey olmaz" şeklinde oluyor bu)

    Öyle :)


    Teşekkürler cevap için, başladım.

    Gerçekten beni şaşırtan çok incelikler var bu sanatta, başta dövüş sporu değil savaş sanatı ve hocamızın bir sözü var; "siz süpriz ile karşılaşmayacaksınız, süprizi hep siz yapacaksınız".



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobilecom -- 1 Eylül 2008; 10:07:08 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mobilecom


    quote:

    Orjinalden alıntı: Norton

    Bujinkan Budo Taijutsu.


    Bayağı güzel birşey o. Hem kilit,atış teknikleri var, hem vuruşlar var. Hem de silah eğitimine de oldukça vakit ayırıyorlar. Tavsiye edebileceğim tek şey, aksatmadan git çalışmalara, bir kere gitmeyince, bir dahaki sefer gitmemene bahane hazırlamış oluyorsun çünkü genelde ( "ya, geçen gün gitmedim bugün de gitmeyeyim birşey olmaz" şeklinde oluyor bu)

    Öyle :)


    Teşekkürler cevap için, başladım.

    Gerçekten beni şaşırtan çok incelikler var bu sanatta, başta dövüş sporu değil savaş sanatı ve hocamızın bir sözü var siz süpriz ile karşılaşmayacaksınız, süprizi hep siz yapacaksınız, bunun için arada eğitim amaçlı direk gelip saldırı yapr ve nekadar reflekslerimiz güçlü diye kontrol amaçlı.
    Heleki 1 kyu bir arkadaşa kılıcını çekip sallaması ile (dedim çoçuğun kafa koptu, gerçi dengeli çekti kılıcı ama) arkadaş güzel bir kaiten ile kaçmayı başardı.

    Ercan Şarbatın Öğrencisisiniz değil mi? sizlerle gelip tanışacam bende başlayacam bujinkana kısmet olursa




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kartopu2


    quote:

    Orjinalden alıntı: mobilecom


    quote:

    Orjinalden alıntı: Norton

    Bujinkan Budo Taijutsu.


    Bayağı güzel birşey o. Hem kilit,atış teknikleri var, hem vuruşlar var. Hem de silah eğitimine de oldukça vakit ayırıyorlar. Tavsiye edebileceğim tek şey, aksatmadan git çalışmalara, bir kere gitmeyince, bir dahaki sefer gitmemene bahane hazırlamış oluyorsun çünkü genelde ( "ya, geçen gün gitmedim bugün de gitmeyeyim birşey olmaz" şeklinde oluyor bu)

    Öyle :)


    Teşekkürler cevap için, başladım.

    Gerçekten beni şaşırtan çok incelikler var bu sanatta, başta dövüş sporu değil savaş sanatı ve hocamızın bir sözü var siz süpriz ile karşılaşmayacaksınız, süprizi hep siz yapacaksınız, bunun için arada eğitim amaçlı direk gelip saldırı yapr ve nekadar reflekslerimiz güçlü diye kontrol amaçlı.
    Heleki 1 kyu bir arkadaşa kılıcını çekip sallaması ile (dedim çoçuğun kafa koptu, gerçi dengeli çekti kılıcı ama) arkadaş güzel bir kaiten ile kaçmayı başardı.

    Ercan Şarbatın Öğrencisisiniz değil mi? sizlerle gelip tanışacam bende başlayacam bujinkana kısmet olursa


    Tabiki bekleriz,




  • İLK ÖĞRENİLEN DURUŞLAR (KAMAE)


    Kamae Japonca duruş, postür, guard anlamına gelmektedir. Kamae sabit değil statiktir, teknikler arasında geçiş yaparken tekniğin bozulmaması ve rakibe vuruş yapabileceği bir boşluk vermemek için kullanılır. Sürekli hareket ederseniz sabit bir hedef olmaktan kurtulur ve vuruş yapmak için uygun pozisyonlar yaratabilirsiniz


    KAMAE NO KATA




    BUJİNKAN SİSTEMİNDE UYGULANAN AÇIK EL VURUŞLAR

     BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)



    Toshitsugu Takamatsu
    Gerçek bir ninja eli, el ağaçlara ve duvarlara vurarak bir hayvan pençesi kadar sertleştirilebilir.

     BUJİNKAN BUDO TAİJUTSU (TÜRK OKÇULUĞU SEMİNERİ YAPILDI)




  • Türkiye'de bu eğitimi vermeye yetkili tek isim Ercan Şarbat Sidoshi'dir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobilecom -- 1 Eylül 2008; 15:40:22 >
  • peki hocam bu bujinkanı diğer illere ne zaman yaymaya başlayacaksınız? yurtdışında mesela birçok Ülkede birden fazla bujinkan dojosu var Türkiyede ne zaman görebileceğiz bu durumları? en azından 2-3 merkez olmalı Ankara-Antalya-Adana-İzmir gibi yerlerde de eğitim verme yada dojoları ne zaman göreceğiz?sanırım artık İstanbul Hombu Dojo yavaş yavaş hocalarını ortaya çıkarmaya başlayacak tabi başlarda yeni açılacak olan salonlarda birçok problemler olabilir ama en azından bu bujinkanın yavaş yavaş yayıldığını görmek güzel olacak Ortalık bu eğitimleri veriyoruz diyen çok kötü-yalan yanlış şeyleri sunan insanlarla dolu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartopu2 -- 2 Eylül 2008; 0:43:06 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kartopu2

    peki hocam bu bujinkanı diğer illere ne zaman yaymaya başlayacaksınız? yurtdışında mesela birçok Ülkede birden fazla bujinkan dojosu var Türkiyede ne zaman görebileceğiz bu durumları? en azından 2-3 merkez olmalı Ankara-Antalya-Adana-İzmir gibi yerlerde de eğitim verme yada dojoları ne zaman göreceğiz?sanırım artık İstanbul Hombu Dojo yavaş yavaş hocalarını ortaya çıkarmaya başlayacak tabi başlarda yeni açılacak olan salonlarda birçok problemler olabilir ama en azından bu bujinkanın yavaş yavaş yayıldığını görmek güzel olacak Ortalık bu eğitimleri veriyoruz diyen çok kötü-yalan yanlış şeyleri sunan insanlarla dolu


    Sevgili kartopu2,
    sorunuzu hocamın yönlendirmesi doğrultusunda cevap vereceğim, şimdilik kendi düşüncemi yazayım. Dediğiniz doğru yurt dışında aynı ilde bile 1 den fazla dojo'lar mevcut. Sanırım fazla hoca çıkmamasının sebebi, bu sanata insanların sabır ve derin ilgi göstermemesinden kaynaklanıyor olabilir. Unutmayalım ki yaptığımız, bir dövüş sporu değil, savaş sanatı. Eğitim süreci uzun bir sistem. Bu sanata gönül veren insanlar bıkmadan usanmadan eğitim almkatalar. Şahsım adına bu sanata daha önce başlamadığım için kendime kızıyorum. Gerçi Ercan Şarbat sidoshi ile tanışmamız 1 sene öncesine dayanıyor. Dilerimki, dediğiniz gibi türkiyenin heryerinde kaliteli dojo'lar açılır, bu eğitimi vermeye yetkiki insanlarca, türkiye'de de bu sanat sonraki nesillere aktarılır. Belki, bunun için öncelikle bir federasyon kurulabilinir.




  • Ercan Hocamız, bu konuda duyarlı olduklarını, bu konuda halen çalışmalar sürdüğünü, yalnız bunun için eğitim verecek öğrencilerin iyi yetiştirilmeleri gerektiğini düşündüğünü, ilk çalışmanın Ankara ili ile ilgili başladığını, aksilik çıkmaz ise 1-2 aya kadar orada bir çalışma grubu oluşturacağını belirtti.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mobilecom

    Ercan Hocamız, bu konuda duyarlı olduklarını, bu konuda halen çalışmalar sürdüğünü, yalnız bunun için eğitim verecek öğrencilerin iyi yetiştirilmeleri gerektiğini düşündüğünü, ilk çalışmanın Ankara ili ile ilgili başladığını, aksilik çıkmaz ise 1-2 aya kadar orada bir çalışma grubu oluşturacağını belirtti.

    gerçekten bu tür savunma sanatlarını yapmak diğer Ülkelere göre Türkiyede daha çok uğraş gerektiriyor.Dediğiniz gibi insanları yönlendirmek çok önemli Ankara ili için söyleyeceğim şudur ki yapmak isteyen çok insan var bu sanatları fakat gerek maddi imkanların kısıtlı olması gereksede insanların yönelmesi biraz zaman alabiliyor şöyleki siz salon açtığınızda hemen öğrenci bulamayabiliyorsunuz yada katılım az olabiliyor bu da ister istemez sizi ve salonun işleyişini değiştiriyor yavaşlatabiliyor ancak zamanla toparlanma da olabiliyor ama kendi görüşüm insanların boş boş duracağına-kahverlerde gereksiz yere işler yapacağına bu tür sanatlara yönelmesini daha mantıklı buluyorum ve bu işlerin gerçek yetkili kişilerce yapılmasını canı gönülden istiyorum dediğiniz gibi altyapı çok önemli +Her ilde salonları düzgün biçimde işletmek yani çalıştırmak ta çok önemli dediğim gibi Ülkemizde yeni sporların gelişmesi zaman alabiliyor katılım azlığı örnek 5-6 sporcu ancak bulunabiliyor vb sebepler bu tür sanatların yaygınlaşmasını engelliyor ve bir takım kişilere haksız kazanç kapısı sağlıyor böylece hem sanatların adı vede varsada federasyonlarının adıda bu şekilde kötüye çıkmış oluyor




  • Ankara'da eğitim almak isteyenler Ercan Şarbat hoca ile burada irtibata geçebilir.
  • Ankarada eğitim başladımı acaba ??
  • Sanırım şu an çalışma var isteyenler ercan hoca ile irtibata geçebilir.
  • Tabiki, savaş sanatı yanında olumsuz bir durumda kendinizi savunmayı ve hatta gerekirse saldırgana zarar vermeyide öğreniyorsunuz, bunun yanında tarihte savaşlarda kullanılmış alet ve silahları kullanmayı da öğreniyorsunuz. Bujinkan sisteminde öğrendiğiniz kılıç, shuriken, metsubshi vb... gibi silah ve araçları şuanki normal hayatta kullanma şansınız yok... takdir edersiniz... Buda insana ayrı bir haz ve zevk vermekte emin olun, oturup bir dövüş filmi seyrettiğinizde, herkes wow nasıl yaptı derken siz nasıl yapıldığını biliyorsunuz... veya saçma bir hareketi algılıyabiliyorsunuz.. Bujinkan isteminde kendinizi siyah kuşaktan sonra ateşli silahlar hariç, savunamma givi durum söz konusu olmayacaktır.(Benim fikrim...)
    Takla hareketeleri; basit yuvarlanma ve basit zıplayarak takla vs.. gibi haraketler..
    Yerine göre gerçek silah, kılıç,senban vs... Antreman amaçlı olarak ta booken(tahta kılıç) vs.. kullanılmakta.
    Silah kullanılan tekniklere, kılıç için 3.ders başlanıyor diğerleride sırasıyla geliyor zaten....




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.