Şimdi Ara

C-Elysee Yarın Teslim Alıyorum(Teslim aldım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba;

    Son 1 aydır yoğun geçen bir araştırma test sürüşü ve incelemeden sonra C-Elysee almaya karar verdim. Renkler ve zevkler tartışılmaz diyerek yaptığım testleri ve C-elysee almaya nasıl karar verdiğimi anlatacağım belki araç alma arifesinde olan arkadaşlara yardımcı olurum.

    2005 dizel ford fiesta aracımdan sonra yakıt ve işletme masrafları beni çok üzmeyecek bir araç almam gerekiyordu.

    İlk olarak her Türk gibi Alman arabası almam gerektiğini düşünüp İlk olarak Opel Astra Sedanı inceledim. 2012model 1.3 dizel Baz(Edition) versiyonunu inceledim. Opel muhteşem bir araç yapmış fakat baz modelde neredeyse hiç özellik yok. Benim fiestamdan tek farkı esp ve hava yastığı sayısı. tabi birde 51 bin tl fiyatı unutmamak lazım. Eğer biraz konforlu olsun diyorsanız 56 bin tl yi gözden çıkarıp sport versiyon alınmalı. Fiyatından dolayı Opeli geçtim.Bu arada 42 bin tl+navigasyon paketiyle birlikte bezinli 1.6 edition alıyordum son anda vazgeçtim.

    2. olarak VW yeni jettayı inceledim. Arabanın dış görüntüsü beni ilk çıktığı günden beri çok etkiliyordu taki aracın direksiyon koltuğuna oturup aracı inceleyene kadar.Bugüne kadar bindiğim hiç bir vw araçla kıyaslayamadığım bir iç malzeme kalitesizliği mevcut bu araçta. vw jetta benim için tam bir hayal kırıklığı yarattı.Sanırım önceki araçlardaki kaliteyi bulacağıma çok inandırmıştım kendimi. bu arada incelediğim araç 1.2 tsi 2013 model trend...43000 tl lik baz fiyatı ile 2000 model bir araç kullanıyormuş hissi veren iç tasarımı ve malzeme kalitesi bu araçtanda vazgeçirdi. jettadan kalite beklemek için highline paket almak gerekiyor sanırım.

    3. olarak Chevrolet aveo 1.3 dizel Lt paketini inceledim ve yaklaşık 100 km test etme fırsatı buldum. Araç gerçekten 38 bin tl lik fiyatı ile ve sunduğu donanımla göz dolduruyor. bu versiyonda standart sunulan 8 hava yastığı esp yokuş kalkış desteği ve diğer sayamadım özelikleri ile beğediğim araçlar içine girdi. 100 km yolu 3.7 lt ile tamamladım. Yakıt olarak gerçekten çok ekonomik.Aracın vites konusundaki uyarılarına uyarak bu değeri yakalamam hiç zor olmadı.Değerin daha düşeceğine inanıyorum.Bagajı oldukça iyi 510 lt ama arka diz mesafesi sınırda kendi adıma.onun haricinde cruse control usb girişi bluetooth gibi ayrıntılar artı olarak değer katıyor araca. Fakat yinede birşeyler tam içime sinmedi.

    4.olarak Seat Toledoyu inceledim baz donanımı her nekadar ucuz gözüksede en basit güvenlik unsurlarını bile paket olarak satıyor seat toledoda.yani aveo ile aynı donanıma sahip bir dizel toledo için 48bin tlyi gözden çıkarmanız gerekiyor.Onun haricinde araç güzel.

    5.Renault clio sport tourer Test sürüşü ve incelemesinde bulundum. Dizel icon model fiyatı 47 bin tl ve bagajı koltukları yatırmadığınız sürece çok ufak 380lt ydi galiba.onun haricinde araç güzel hızlanması frenlemesi güzel. dokunmatik ekran biraz vasat olmasına rağmen işe yarar.0.9 litre icon sport tourer denedim. 0.9 litre motora göre güzel gidiyor fakat çok şey beklememek lazım.fiyatı 41bin...

    6. Ford Focus Baz model fiyatı çok yüksek..onun haricinde reklamlarda gösterilen özellikler ile almayı planlıyorsanız araç 65 bin falan oluyordu

    Gelelim Citroen C-elysee ye...1.6 hdi exculusive test aracım. Yaptığım kısacık test sürüşünden edindiğim izlenimler. araç c segmenti havası veriyor ses yalıtımı çok iyi. malzeme kalitesi rakip araçlara göre çok daha kaliteli.bagajı oldukça iyi 508 lt. Şöför koltuğuna oturduğunuzda gerçekten araç doluluk ve kalite hissi veriyor. motor zaten 1.6 Hdi kendini kanıtlamış bir motor.Hızlanması vs emsallerine göre çok daha iyi Yakıt konusunda 1.3 ten daha az yada aynı yakacağını tahmin ediyorum.Araçtaki tek garip durum debriyaj pedalının kıvrımlı oluşundan dolayı ayağımın ucuna çarpması. İnşallah yarın aracı teslim alıyorum. Sizinle diğer izlenimlerimi ve yakıt konusundaki değerleri ve fotoğrafları paylaşacağım.

    Amacım kimseyi yermek aldığı, alacağı aracı kötülemek değil kişisel görüşlerimi yazdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdaltuncer07 -- 29 Mayıs 2013; 23:55:11 >







  • Teşekkürler Paylaşımınız için.
    Test sonuçlarınızı bekliyorum bende merakla.Şu an C4 üm var.Satıp C elysee almayı düşünüyorum.
    Takipteyim.
  • Tekrar Merhaba,

    Bu akşam aracımı teslim aldım. İlk izlenimlerimi paylaşıyorum. araç kesinlikle rakiplerinden bir tık önde.Hatta şahsi fikrim segment farkı var gibi aralarında.Kullanırken kesinlikle C sınıfı bir sedan kullanıyormuş hissiyatı uyanıyor. Kasislerden geçişi orta yumuşak.Motor sesini 1.6 dizel bir motora göre oldukça az alıyor, yol sesi neredeyse yok.Sürüşü gerçekleştirdiğim orta trafikli yolda (ist şartlarında) ort 4.7 lt/100 km ile tamamladım. Tabi bu veriler üzerinden konuşabilmek için min bir depo bitirip 2.yi doldurmak gerekiyor. Yarın depoyu fulleyip depo bitiminde klasik hesabıda yapacağım. Bu arada debriyaj pedalına ayağım hiç çarpmadı. Ya düzeltmişler yada ben psikolojik olarak kendimi hazırladığım için ayak ucuyla bastım debriyaja

    2009 yılında C4 kullanmıştım fakat karşılaştırmam yanlış olur.En iyisi siz kendiniz test edip karşılaştırın. Kağıt üzerinde C4 > C elysee gibi gözüksede ben eşit tad verceklerini düşünüyorum.




  • Hayırlı olsun. debriyaj olayını ben de farketmiştim, özellikle burnu uzun ayakkabı giyince sorun olabiliyor, ilginç bir pedal olmuş. bunlar dışında bu paraya alınabilecek en afilli, en ekonomik, en güçlü sıfır otomobil bu. elbette plastik malzeme, bagaj ve kaputta keçenin olmayışı gibi unsurlar kalitesizlik hissi verebiliyor ama içine oturunca şıklığıyla bunları kapatıyor. sevmediğim yanı en azından sürücü camı tek dokunuşla açılmalıydı. ve ses sistemi vasat.

    herşeye rağmen ben de çok benzer bir inceleme yapmıştım, özetle aveo arkadan tipsiz ve dar, jetta aşırı pahalı ve boş, toledo ve rapid aynı fiyata benzinli ve yetersiz donanımda. belki linea lounge multijet rakip olabilir, o da daha pahalı ve trafikte çok rastlanan-eskiyen bir tasarım. dolayısıyla sıfırdan yaratılan bir sedan olarak tüm simetrisi çok iyi tasarlanmış, hdi motorlu, çoğu c segmentten daha ferah, tüm elzem donanımlara sahip bir otomobil, haliyle kefeye koyunca yollar c-elysee'ye çıktı. beyin bedava:) güle güle kullanın.




  • Teşekkür ederim. Aracı kullandıkça ayrıntıları daha rahat farkedip aracı daha çok seviyorum...cam açma tuşlarının orta konsolda olmasının kesinlikle aracı almamayı geçerli sayacak bir durum olmadığını düşünüyorum..kapıda olsa alıştığımız için daha rahat olurdu tabi. Aracı şuan işe gidip gelirken kullanıyorum toplam 16 km . Ve ortalama 4.5 lt gösteriyor. Tabi yol üstündeki trafik ve yokuşlu yolları ile 4.5 lt şehir içi olarak varsayıyorum. Karmada 4 e yaklaşacağımı uzun yolda 4 ün altına düşeceğime inanıyorum.araç kesinlikle çok konforlu tüm yolcular için çok ferah iç alan sunuyor. Yokuş kalkış desteği olsa ve 8 hava yastığı olsa kusursuz bir araç olurdu...bu arada hız yapmaya fırsatım olmadı ama 140 kmde güvenli gelmedi bana... Sanki tam kararlı değil hız arttıkça. Bu arada 120 ile yokuş çıkarken gaza basınca 140 a çok çabuk çıktı beni şaşırttı...aracın gücü oldukça yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayırlı Olsun.
    Citroen Kullanıcısını Üzmez
  • Aracınız hayırlı olsun güle güle binin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.