Şimdi Ara

CEMAAT ÜYELİĞİ SİZCE TERÖRİSTLİK MİDİR? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
4.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Devlet Diyanet diye bir kurum kurmuş, camileri açmış, onlara imam yerleştirmiş, müezzin yerleştirmiş daha ne yapsın.

    Bunlar da kalkıp cemaatçilerin peşinden gidiyorlarsa, sonradan başına geleceklerinde sorumluluğunu almış olurlar.

    Türkiyenin gerçeği diye birşey yok. Çoğunluk yapıyor diye yanlış olan birşey doğruya dönüşmez.
  • Bütün cemaatler ve dinci gruplar potansiyel teröristtir. Bunlardan ne vatana ne Islama ne de insanliga gram fayda gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-5EED104EE

    döneme göre değişiyor bizde :)
  • Hayır bir cemaate uye olmak teroristlik olamaz.

    Ama bir devletin yönetiminde iken, devlet sırlarını cemaatlerle paylaşıyor, cemaat ile işbirliği yaparak telekulaklik yapıyor, hatta Devletin ordusuna ve subaylarina sahte delillerle kumpas kuruyorsaniz, bu faaliyetler, cemaat henüz kusurlu bir harekette bulunmamış olduğu tarihlerde bile yapılmış olsa, cemaat devlet dışı bir yapılanma olduğu için bu eylemler vatana ihanet eylemi ve terör dür.Allahtan bizim ülkemizde bunlar olmadı.

    Ha devlet sırları feto ile paylaşıldı. Ama Fetonun Devletin resmi bir kurumu olması nedeniyle ortada bir suç yok !

    Ha TSK ya kumpas kurmak vatana ihanettir. Ama onu yapmadılar. Hiçbirşey olmadıysa bile birşeyler olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 4 Nisan 2020; 7:24:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yapılanma terör örgütüyse onun tüm üyeleri de otomatik olarak terörüsttir, herhangi bir eylem yapsın veya yapmasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarkat

    Hocam kimse kimseyi kandırmasın. Ordu tehlikenin farkında idi. Fetonun ne olduğunu da iyi biliyordu.

    Diyorsun ki şurda yapılandılar, burda yapılandırlar hükümetin haberi yok. Ne diyordu Akpli bir bakan "Buna kargalar bile güler"

    Hükümet askeri vesayeti yenip, gücü elinde tutmak için devlette hazır beyin gücünü kullandı ve bile isteye büyüttü.

    Ne diyordu Efgan Ala 81 ilin emniyet müdürünün 70 küsuru fetocu imiş. Bunlar oraya zembille inmedi.

    Burada bir ortaklık vardı, araları bozuldu ve bitti. Araları bozulmasa idi durum aynen devamkee
    O dönemki ordu yönetimine gore İslam tehlike , akparti tehlike, imamhatip tehlike , cbaskanlığı secimine bile emuhtıra ile müdahale etmeye kalktılar, neymiş cbaskanının eşi kapalıymış. Bunun adı islam nefretidir. Fetö için ne yaptılar, hiç bir şey. 28 subatta bile dokunmadılar. Alerjileri başörtüsü imamhatipdi.Hadi Akparti fetöyü destekledi de , ordudaki bu kadar fetöcüyü de Akparti mi yerleştirdi .ordu komutanlarının özel kalemlerini de akpartimi secti. Darbeyi yapan beyin takımı ,Akparti diye bir parti yokken orduda idi.Kac yıllık olusumu sadece bir partiye maletmek haksızlık.


    CEMAAT ÜYELİĞİ SİZCE TERÖRİSTLİK MİDİR?
    CEMAAT ÜYELİĞİ SİZCE TERÖRİSTLİK MİDİR?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknokratik -- 4 Nisan 2020; 8:49:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gercek bir vatansever Bu adama terorist degil diyebilir mi? Bir de bu devran donecek diye tehdit ediyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=T09pc3R5Q2Y&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şahsi düşüncelerim şöyledir;

    -fetö muhabbeti terör muhabbetidir.hatta terörden daha tehlikelidir bana göre.
    -fetöye halen destek veren insanlar da bana göre terör destekçileridir.
    -fetö amerigan projesidir.

    -darbe muhabbetleri vatanımız ve milletimiz için hayırlı işler değillerdir.sandıkla gelen sandıkla gitmelidir.

    -her cemaate ya da stk'ya üye olan, yardım yapan insan elbette terörist değildir.

    ayrıca fetö mensupluğu ispatlanmış şahısların oy kullanma hakkı,devlette çalışma hakkı vb. gibi haklardan hak mahrumiyeti verilmelidir.
    bu insanlar maalesef ameriga istihbaratı tarafından yönlendirilen insanlardır.
  • Ne cemaati kardesim, cemaat falan değil terör örgütü.
    Şöyle örnek verelim, pkknin dağdaki militanlarına sabah aksam yemek pişiren veya ihtiyaçlarını gideren kişi terör örgütü üyesi olmuyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer öylseyse zenginlerin ve siyasilerin alayı mason cemaat derneklerine üye oldukları için bu kategoride oluyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp'lilere sor onlar size anlatırlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir cemaatin, futbol kulübü taraftarı olmanın, siyasi parti faaliyetlerinde bulunmanın altında sosyal ve psikolojik nedenler vardır. Konuyu türkiye ve müslümanlar üzerinden ele alırsak, türkiye'de ve arap coğrafyasında müslümanların en büyük sorunu kişisel gelişim ve eğitimlerini yeteri düzeye olmamasından dolayı, bu yeterlilikleri olan insanlarla rekabet edememeleridir. Bu yetersizlik insanlarda psikolojik olarak yardıma muhtaç ve bir yardım beklentisi içine sokar. Mevcut ülkede devletin sosyal ve eğitim alanında tüm kesimlere ulaşamaması da eklenince cemaatler de bu boşluğu ve ihtiyacı doldurmak için var olurlar.

    Yetersiz, düşkün, fakir, zeki ama eğitimsiz insanların bu ihtiyaçlarını karşılamak için var olmuşlardır. Bu bireyler de yaşamda ayakta kalabilmek ve bir gruba üye olma (bkz.maslow ihtiyaçlar teoris) ihtiyacını gidermek ve tatmin etmek adına bu cemaatlere üye olurlar. Karnı sadece doymak, günü çıkarmak beklentisi olan bu insanlar artık bir yerden sonra o cemaatin liderlerinin ve yöneticilerinin her istediklerini yapabilecek konuma gelirler. Artık o cemaat onları işe sokmuş ve karınlarını doyurmaktadır. Cemaat liderleri kendi buyruk ve emirlerini dini gerekçelere dayandırmakta, birey de zaten mensubu olduğu dinin kesin itikatları dolayısıyla sorgulamayı ve soru sormayı yasak kıldığından bu kölelik ömür boyu sürmekte, nesilden nesile aktarılmaktadır.

    Konuyu açan arkadaşın bahsettiği örgüt değil, bizim kültürel olarak kolektivist (birlikte hareket eden, değerleri referans alan) bir düşün ve yaşan biçiminden acilen bireyselci bir kültüre evrilmemiz gerekiyor. Bunu başarabilirsek, ülkede bırakın cemaatleri, kanaryaseverler derneği kurmaya bile gerek kalmayacaktır.




  • Evet kesinlikle terörizmdir.

    "Terörizm, terör ya da yıldırıcılık[1], siyasal, dinsel ve/veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere, belirlenen hedef gruplara veya resmî, yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımını ifade eden terim. Hükûmetlere veya kuruluşlara göre değişmekle birlikte, terör uygulayan organize çeşitli gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist ya da yıldırıcı[2] denilmektedir. Bununla birlikte bu ifade oldukça tartışmalı bir kavram olup üzerinde akademik ya da uluslararası fikir birliği yoktur.[3] Gücünü ve yetkilerini bu yönde kullanan devletler de devlet terörizmi kapsamında, savaş suçları ya da insan hakları ihlalleri nedeniyle bu kavramla yargılanabilmektedir.[4][5] Buna benzer olarak; devlet organlarını direkt olarak kullanmayıp, iktidarlardaki grubun veya partinin desteklediği örgütlere verilen desteği tanımlayan devlet destekli terörizm sonucu da benzer yargılamalar olabilmektedir.[6] Birçok akademisyen çeşitli hükümetlerin eylemlerinin de "terörizm" olarak damgalanabileceğini belirtmiştir.[3] Bir ülkede veya bölgede gücü elinden bulunduran iktidarlar veya hükumetler gerçekleşen bir direniş hareketini "terörizm" ile etiketleyebilir.[7]

    Terörizm teriminin yasal farklılıklarındaki geçerliliğine rağmen, şimdiki zamana kadarki tanımı belirsizliğini halen korumaktadır. Bu tanımlamadaki sorun, terörizm tanımının pek çok kişi, kuruluş veya ülke tarafından özgürlük savaşçıları olarak tanımlanan grupların eylemleri ile nasıl sınırlandırılacağıdır.[8][9]"

    Wikipedia terör ve terörizm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hukuk devleti değiliz moruq.

    Ciddi bir ağır ceza konusunu ''sence'' ''bence'' ile açıklanmaya çalışılıyor.

    Hiçbir hukuki eğitimi olmayan kişiler oturup ''sence'' ''bence'' tartışmasına çevirirse tabii ki hukuk devleti olamayız.
  • başta fetö olmak üzere tüm islami oluşumlar terör unsurudur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cemaatlerin gerçek olması gereken amaçlarından saptığı, özellikle siyasi güç edinmeye çalıştığını düşünürsek çoğunu potansiyel bir terör örgütü olarak görebiliriz. Dini yaşamak için illa örgütsel bir yapının içerisine girilmesine gerek yok. Çok istiyorsanız kendi akrabalarınız, yakın dostlarınızla bir araya gelebilirsiniz. İlla tepenizde maybach lara binen din sömürgenleri olmasına gerek yok.
  • Bunlar terör örgütü ise bunun 17-25 aralığı falan olmaz. Ama bazılarının işine gelmediği için terör örgütü olarak belli bir tarihten sonra kabul etmek işlerine geliyor.
  • para ve cıkar ilişkisı din tacırlıği yapan cemaat dernek parti vakıf hepsi yasaklanmalı.
  • Cemaat uyeligi terorist uyeligi degildir lakin potonsiyelligi vardir hangi cemaat olursa olsun menzil feto suleymancilar ****cilar vs vs vs bu cemaatlere uye olanlarin hemen hemen hepsi bence aklini kiraya vermis kisiler gibi geliyor bana seyhe itaat var her seyde bu cemaatlerde Allah a itaat gibi benim gozlemledigim. O yuzden bazen badele selrde birbirilerinj yada eslerini ses cikartamiyorlar cunku beyin leri pasif olmus kullanim.disi amacim kimseyi kirmak degil lakingercek bu gercekler acidir kirdigim insanlar varsa affola lakin ben kamuda calisiyorum adamlar seyit im diye torpille ise giriyor ve bu adamlar ben seyit im diyor kull hakki filan hikaye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    Tarikat deyin , cemaat deyin , örgüt deyin , parti deyin ,kuruluş deyin .İçinde maddi çıkar varsa veya topluluğun ülke çıkarları dışında bireysel kitlesel bir çıkarı varsa suçludur.
    CEMAAT ÜYELİĞİ SİZCE TERÖRİSTLİK MİDİR?


    Profil fotosunu görmesem komünist zannederim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.