Şimdi Ara

CEMAAT ÜYELİĞİ SİZCE TERÖRİSTLİK MİDİR? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
4.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pkk neyse dini tarikatlarda odur, emin olalım ki en ufak farkları yoktur.. Pkk dağda silahla halihazırda var olan Laik demokratik cumhuriyet düzenini yıkıp kendi doğru bildiği düzeni getirmeye, buna istinaden bir devlet kurmaya çalışıyor. Dini tarikatlar ise bunu din yoluyla yapıp cumhuriyet düzenini yıkıp şeriatla yönetilen bir biçimde devlet kurmak istiyor. İki güruhun da fikirleri amaçları aynı sadece gidiş yolları farklı. Şehit kanlarıyla sulanmış yönetim biçimi 100 sene önce belirlenmiş, anayasada ilk 3 maddede sabit olan değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen maddeleri ezmek kendi bildikleri yönetim şeklini koymak istiyorlar.. Buna hiç bir zaman izin verneyeceğiz emin olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç kimdeyse hakli o dur gerisi boş muhabbet.Sizce bizce diye birşey olmaz adami hoplatirlar ben sizdenim diyecek zaman bulamazsin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terörün tanımı, korku yaratmak ve yıldırmak için yapılan eylem. Bunu yapan ve kendi rızasıyla yardım/yataklık eden herkes teröristtir.

    Cemaatler konusunda da, aklını tek bir kişiye teslim ettiğin bir kurumun adı ne olursa olsun bence en hafif tabirle "mantıksız". Üniversiteler ve ordu da öyle diyenler olabilir, ordu için böylesine disiplin gerektiren bir yapının başka türlü yönetilemeyeceğini ve her ikisi için de bilimin yolundan gittikleri ve yaptıkları şeyin bilimsel altyapısı olduğunu gösterebildikleri sürece hiçbir sorun olmadığını düşünüyorum.
  • emperyalist güçlerin yıkmak istedikleri içten çürütmek istedikleri ülkelere verdikleri en güzel hediye tarikatlardır.....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için herkese teşekkürler. Genel olarak çoğunluğun fikrini anlamış oldum.

    Özetle:

    - Sorumun başında "Cemaatleri sevmiyor doğru bulmuyor olabilirsiniz, konumuz o değil." diye belirtmiştim ama cevaplar cemaatlerin kötülüğüne kaymış.

    - Cemaatlere karşı olma fetöde zirve yapmış.

    - Çoğunluk fetöyü terör örgütü, cemaate eskiden de olsa destek vermiş olanları terörist olarak görüyor. Ancak klasik silahlı terör örgütü olarak değil de arka planda gizli planlar, komplolar yaparak devleti yıkmak isteyen bir örgüt olarak görülüyor. Aynı zamanda bu bakış açısı sadece fetö için değil tüm cemaatler için genellenmiş.

    - Önemli bir kesim fetönün amacının en baştan beri devleti yıkmak olduğunu, cemaate destek verenlerin bunu bilerek destek verdiğini dolayısıyla terörist etiketini hakettiklerini düşünüyor



    Soru tekrar hatırlayalım:

    "
    quote:

    Darbe kesinlikle büyük bir suçtur. Darbeye katılan, bilerek yardım eden herkes suçludur.
    Benzer şekilde soru çalmak, suç uydurmak (ergenekon kapsamında söyleniyor) vs için de aynı şey geçerli. Planlayanlar yapanlar suçludur.

    Ancak darbeyi tüm Türkiye ile birlikte TV den öğrenen cemaatin darbe yaptığına inanamayan binlerce cemaat mensubu aynı şekilde suçlu mudur?
    Suçlu iseler de terör suçlusu sayılırlar mı?
    "

    Cevap bana göre sadece suç sayılan eylemleri işleyenler/planlayanlar cezalandırılmalıydı. Hükümetin medya gücü ile ortalama halkı yaptığı şeyin adil olduğuna inandırabildiğini ancak daha genç kesimin bu haksızlığın farkında olacağını beklemiştim. Yanılmışım.


    Böyle düşünmemin nedenini açıklayayım.
    Fetö Türkiyededeki cemaatler arasında eğitime en fazla önem cemaatlerden biriydi, belki de en başta geleniydi.

    Diğer cemaatlerde yaygın olan şeyhe sorgusuz itaat fetöde görece daha azdı. Yine taciz tecavüz vs gibi olaylar fetö içinde yaşanmadı. Demek istediğim klasik bir dini cemaatten farklıydılar.

    Cemaat mensuplarının %90 hala darbeyi cemaatin yaptığına inanmıyor. Bunun en önemli nedeni darbeyi cemaatlerine yakıştıramamaları. Çünkü klasik öğretileri dindar eğitimli bir nesil yetiştirmekti, şeriat devleti kurmak veya devleti yönetmek değildi. Bu yüzden çoğu hala darbeyi akp tarafından oynanan bir tiyatro olarak görüyor.

    Darbeyi fikir olarak bile sahiplenmeyen binlerce cemaat mensubu bana göre terörist muamelesini haketmiyor.
    Sadece içlerindeki darbeye, soru çalmaya, delil uydurmaya doğrudan dahil olanlar cezalandırılmalı. Benzer suçların tekrar ortaya çıkmaması için önlem alınmalı.




  • İnsanlar maalesef arkalarından konuşulmasın, haklarında söylentiler çıkmasın diye gereksiz işlere gereğinden fazla önem veriyor. Örnek olarak dindarlık ve dincilik arasındaki keskin çizgi. Bu türban, cemaatçilik gibi dinde ve kitapta yeri olmayan saçmalıklar da bu yüzden türedi.

    Hakan Şükür bağımsız katıldığı son seçimde tam 500.000 oy aldı. Sırf gs li olduğu için oy veren kişiler var.

    Cemaate destek olan herkes terörist değildir. Tersini söylersek haksızlık etmiş oluruz. Ki akp ile kanka olduğu dönemde, yani 10 sene önce bu forumda kardinal gülen'in bela olacağını binlerce kez yazdım, ama hem fetullahçılar, hem de akp yalamaları beni kafirlikle, gavurlukla suçlamışlardı. Şu anda da forum aktrollerinin %90'ı eski fetullahçı ekibin artiklaridir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müslüman olmak,namaz kılmak için,dua etmek için kula kul olmak bana yanlış geliyor.bu gibi yapıların peşinden koşanların müslümanlık degil çıkar peşinde olduklarını düşünüyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heryer cemaat kayniyor sordugun soruya bak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • terörist, devlete karşı suç işleyenlere verilen bir genel anlamdır.

    Eğer feytullah gülen cemaati yada nur cemaati yada nurcular ki onlara şirin gözükmek için fetö ibaresi kullanılıyor eğer 15 temmuz daki olay gerçek ise üye olanların hepsi teröristtir.

    Bunu ne zaman bileceğiz. Benim tahminim başka bir iktidar başka bir adalet bakanı geldikten ve sadece işini yapan namuslu şerefli savcılar ve hakimlerden sonra.

    Benim tahminim bu iktidar 3-5 sene daha kalırsa ileride feytullah gülen hoca efendimizi kandırıp darbe yapmışlar bile derler.

    Kandırıldık deyip son 30milyon avroyu sıfırlayamayan bilal oğlanın babasını kusura bakmayında kimse kandıramaz. Ben yemem yani.
  • Evet öyledir. Halen dininizi yaşamak için veya insanlara yardım ulaştırmak için cemaatleri kullanıyorsanız da geleceğiniz şimdikinden farklı olmayacak.
  • Devlet onlara bir imkan verdi. Kandırıldık dedikten sonra devam edenler için bişey yapılmalıydı. Kanunlarımızda teröre bulaşanlar daha rahat yargılanıp memurluktan atılıyor. Bizimkilerin duaları kabul oldu ve darbe yapmaya kalktılar. Böylece silahlı terör örgütü ilan edildi. Tespit edilenler tazminatsız işten atıldı.

    Fetönün okutup işe soktuğu gençlerin maaşlarından belli bir para aldığını biliyorsunuzdur. Bu paranın ne için kullanıldığını kimse takip edemez.

    Cemaatlere yaptığınız yardımlar ilerde başınızı ağrıtabilir. Parayı cemaate vermektense muhtacın adresini öğrenip direk yardım edin. Gerçi bu bile riskli o gittiğiniz yerde muhtaç süsü verilmiş bir cemaat üyesi çıkabilir. Sohbet edin, namaz kılın vakit geçirin ama para yardımı yapmayın. Para kesilince zaten kapanıp gider o cemaatlerin çoğu....
  • necmettin44 N kullanıcısına yanıt
    Pornhub bedava premium üyelik veriyor. Git orda takıl
  • necmettin44 N kullanıcısına yanıt
    Çalışıyormu bu pass lar

    Güzel bir vpn varmı çok yavaş operanın vpn si.
  • Cemaatler Devletin kanini emen parazitlerdir...

    Uyeleri ise devletin butun kurumlarina mevcut iktidar eliyle yerlestirilmis viruslerdir...

    Yani kisacasi evet... hatta pkk'dan daha asagidirlar. Cunku pkknin ne istedigi acikken, bunlarin yuzune gulup arkadan picaklama gibi bir mertsizligi mevcut...

    Siz bu ulkede fetonun bittigini mi sandiniz?

    Fetonun isim degistirilmisleri bu ulkede cirit atiyor... belli yerlerde halen sohbet sacmaliklari mevcut...

    Tsk bile bu virusler sayesinde skandallarla aniliyor...

    Bu memlekette en cok Din, Allah diyen cemaatlerden/kisilerden uzak duracaksin...

    Butun cemaatler Turkiye Cumhuriyeti icin tehdittir ve bu ulkeye gelecekte akli basinda olan bir iktidarin bu parazit yuvasini kapatmasi vatana millete en hayirlisi olacaktir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YananGülYoldaşlığı -- 7 Nisan 2020; 21:5:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemaat menzil tarikat artık ne denirse densin bunların hepsi terörist yapılanmasıdır bunları destekleyen müridliğini yapanlarından bu teröristlerden bir farkı yoktur kendi içlerinde sistem ne ise büyüyüp yaygınlaşınca yapacaklarıda bellidir birininki zaten yıllardan beri belli idi icraate geçti tek dayanak noktası gücü eline almaktır yani gücü eline alınca kimseyi tanımazlar o zamanda geç olur.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.