Şimdi Ara

Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.795
Cevap
168
Favori
161.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    Etsiz çiğ köfte diye satılan şeye bizim Maraş'ta mercimek köftesi derler. Hatta ananemler, kadınlar kulübü gibi toplandıklarında yaparlar bundan Gayette lezzetli olur (gerçi mercimek köftesininde aslı başkadır, iri taneli olur bunlar saçma sapan birşey)
    Ayrıca dikkatimi çekti, tarhanayı bilende yok İstanbul'da. Tarhana dendiğinde herkes marketlerde satılan tarhana ununu söylediğimi sanıyor. Halbuki hakiki Maraş tarhanası budur
    Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video )

    Artık Maraş'ta bile tek tük köy evinde el yapımı yapan kaldı. Fabrikasyon oldu ama yinede kuru tarhana Maraş dışında bulunmuyor. Her sene getirtiyoruz, bu sene zamlanmış 12 liraya geldi kilosu. Çeşit çeşit yeme yolu vardır. İstersen cips gibi çıtır çıtır ye. İstersen büyük bir kaseye koyup ıslatıp suyunu süzdükten sonra ye (tercihimdir, ekşisi ağıza daha net geliyor) çorbası, yemeği falan saymıyorum. Heleki bunu tam kurumamış yaşken yiyeceksiniz ki off offf diyorum. Hakiki tarhana yoğurtla yapılır, ekşisi oradan gelir. Krep kıvamına getirilir malzemesi, güneş altında kurumaya bırakılır. Eğer bir tarafı kurumuşsa çevirirsiniz diğer tarafını güneşe döndürürsünüz. Ama tek tarafı kurumuş, diğer tarafı tam kurumamış olarakta yiyebilirsinizki asıl ekşisi ve güzel tadı o zaman verir. Maraş dışında bulamazsınız bundan. Bulduğunuzda %90 limon tozuyla yapıldığı için tadı iyi olmaz. Çünkü tarhanaya asıl tadını ve kıvamını veren ev yapımı mis gibi hafif ekşimsi yoğurttur. Ayrıca saydam tarhanadaki o tane tane olan şeylerde buğdaydır sonra bu ne demeyin



    elbistanlı bir arkadaşım tattırdı bana, tadı hoşuma gitmedi. elbistanda kuru kuru yiyorlarmış bunu. istanbulda bilinmez elbette, bende yeni öğrendim, hatta anneme söyleyince "kuru kuru tarhanamı yenirmiş" demişti. her yörenin kendine göre bir damak tadı var.




  • ben de urfalı bir tanıdığımdan yemiştim ev yapımı çiğ köfteyi. 10 tabak verse hepsini yerim o derece güzel oluyor
  • arkadaşlar tarif yolla ısrarlar devam ediyo ama vallahi tarifle anlatamam anlamazsınız... biraz sabır 20 25 güne eklerim videoyu...
  • ÇOK isabetli bi konu olmuş gerçekten. yıllar oldu ister pahalı olsun ister ucuz olsun biyerde adam gibi bi çiğ köfte yediğimi hatırlamıyorum. sadece izmir karşıyakada cami karşısındaki pasajda elarabasında yapan biri vardı o biraz güzeldi okadar. geri kalan rezalet.
  • ibrahim tatlıses açıcakmış çig köfte zincirleri... bakalım belki o gerçek çig köfte yapar satar..

    quote:

    Orijinalden alıntı: |S|P|Q|R|


    ÇOK isabetli bi konu olmuş gerçekten. yıllar oldu ister pahalı olsun ister ucuz olsun biyerde adam gibi bi çiğ köfte yediğimi hatırlamıyorum. sadece izmir karşıyakada cami karşısındaki pasajda elarabasında yapan biri vardı o biraz güzeldi okadar. geri kalan rezalet.


  • video nezaman geliyor hocam
  • bu hafta içi olabilir perşembe cuma c.tesi.. direk urfaya gidiyorum salı günü..

    quote:

    Orijinalden alıntı: mert1905x

    video nezaman geliyor hocam
  • Of canım fena çekti üstte mardinli komşularımız var arada yapar getirirler çok güzel olur
  • Bu adamlara çiğ köfte begendiremiyoz arkadas.bende de Urfalı arkadas var bir tane kebapciya götürmeye korkuyoz adamı beğenmiyor.cigkofteyi kendi yapar.disardakini salata niyetine yiyor.ama şaka bir yana yaptıgı çiğ köfte harbi mest ediyor.


  • quote:

    Orijinalden alıntı: erzincanspor

    Bu adamlara çiğ köfte begendiremiyoz arkadas.bende de Urfalı arkadas var bir tane kebapciya götürmeye korkuyoz adamı beğenmiyor.cigkofteyi kendi yapar.disardakini salata niyetine yiyor.ama şaka bir yana yaptıgı çiğ köfte harbi mest ediyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu


    ZATEN ET ACI İSOT VE BAHARATLARLA TEPKİMEYE GİREREK PİŞMEKTEDİR


    Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video )
  • etli çiğköftenin tadını ayrı olarak beğenmekle birlikte, yazdıgınızın zerre kadar bilimsel geçerliliği yok:D

    yok baharatla isotla pişer hijyen sizde biter soguk mikropları öldürür laflarını duydukça gülesim geldi ama kızmıyorum çünkü gerçek biyoloji kimya öğretimi almamışsınız. nerden alabilirsiniz ki
  • ateşle pişmeyi kasdetmiyoruz heralde...sogugun mikropları öldürdügünü tv de mikrobiyoloji uzmanı doktordan dinledim arkadaşım kimya yada biyoloji ögretmeninden heralde daha iyi biliyordur doktor... gülecek bişi görmedim açıkçası neyse konuyu amacından saptırmayalım...
  • Bende Urfalıyım Cıg Koftemızı Kımseyee Kaptırmayız Uleyynnnnn !!! :DD
  • Video yok galiba??
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 22:26:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

    olmadı sayın yöneticim... yukarda yazmışım ya çig köfte kıyma etten yapılmaz.. kara et den yapılır... şuan evde o et yok olunca fotosunu koyim görün... adı kara ettir rengi kara mara degil tabiki.. hayvanın belli bir yerinden çıkıyor niye kara demişler bir fikrim yok..

    quote:

    Orijinalden alıntı: WISHNE

    sinirleri iyice alınmış, ince çekilmiş bir kıymanın gerçek isot (boyalı vs şeyleri kastediyorum) ile yoğurulması ile oluşan lezzeti;

    böyle kuru kuruya mı yiyeceğiz






    arkadaşın kara et dediğini anlamamış arkadaşlar olabilir.

    anlayabilceniz en basit şekli ile anlatayım .

    kara denilen parça ettir ve gerçek bir çiğköftelik et asla makinada çekilmez. onların özl bıçakları vardır. ve o şekilde parçalanır. ayrıca dolapta bekletilme sebebi ise mikropları ve virüsleri öldürmektir. ancak bence çiğköftenin eti bekletilmeden yapılırsa daha iyi olur.

    ahh ahh halfetide az yememiştim canım çekti bursada adam gibi yapan yok yahu :S

    @burakkagan

    dostum ete o rengi veren isot ve etin acıyla pişmesidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozn.Onl -- 11 Kasım 2010; 6:24:43 >




  • Renkten kaybediyor forza etsiz cigkofte
  • ben doğuya gitmeden önce çiğ köfteden nefret ederdim. sonra siirtli bir arkadaş çiğ köfte yaptı. tabi urfadan alınmış isotla. o zaman anladım ki daha önce çiğ köfte yememişim. daha sonra her hafta çiğ köfte yedik. her hangi bir dükkanda çiğ köfte diye satılan şey aslında çiğ köfte değil. dükkanlar en adi isotu kullanıyor ve içine et koymuyor. zaten tat veren isot. kaşık kaşık yersin isotu o kadar lezzetli bişey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: woop

    ben doğuya gitmeden önce çiğ köfteden nefret ederdim. sonra siirtli bir arkadaş çiğ köfte yaptı. tabi urfadan alınmış isotla. o zaman anladım ki daha önce çiğ köfte yememişim. daha sonra her hafta çiğ köfte yedik. her hangi bir dükkanda çiğ köfte diye satılan şey aslında çiğ köfte değil. dükkanlar en adi isotu kullanıyor ve içine et koymuyor. zaten tat veren isot. kaşık kaşık yersin isotu o kadar lezzetli bişey.


    yürü be
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.