Şimdi Ara

Çin'de yaşıyorum. Sizlere tavsiyeler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
12
Favori
26.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
237 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ne işle mesgulsunuz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mithrandir.

    ne işle mesgulsunuz hocam
    Oyun sektörü. Çok fazla detay veremiyorum, çünkü şahsi detayların yayılıp oyuncu çevresi açısından dedikodu amacıyla kullanılmasından endişe duyuyorum.
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Doğru demiş evet

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çin son günlerde toparlanmaya başladı tedbirler uygulanıyor evet ama onun dışında aşı filan buldular da dünyaya mı söylemiyorlar acaba diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • suan durum nasıl peki
  • Konu sahibi çok güzel özetlemiş güzel tavsiyeler vermiş. Ek olarak beslenmenize ve sporunuza dikkat edin, bünyenizi de sağlam tutun. Genç, diri adamlar olabilirsiniz ama hastalığı kapmanın, varsa da yaymanın bir anlamı yok. Kendinizi ve çevrenizi koruyun, illa yasa çıkmasına gerek yok, insanlardan uzak durun, tokalaşmayın sarılmayın vs. Haberlerdeki doktor şahıslardan bazıları maskeyi hasta olanlar taksın demişler ama zaten hastalığın belirtileri şak diye kendini belli etmiyor, "bende yoktur ya bana bulaşmamıştır" kafasına girip sokakta maskesiz gezmeyin. Size bulaşma şansı minimal bile olsa bu riski almaya değer olacağını düşünmüyorum. Odalarınızı, evlerinizi günde 10-15er dakikadan en az 2-3 saat havalandırın, hava sirkülasyonu olsun.

    Ben de Pekin'de, üniversite kampüsünde kalıyorum, son 5 haftadır kampüsten birgün öncesinden özel izin almadan çıkamıyoruz. Belirlenmiş kuryeler dışında ve belli markalar dışında üniversite kampüsüne genellikle kurye sokulmuyor. Yemekhanelerde ve toplu bulunulması gereken yerlerde kesinlikle insanlar ayrı duruyorlar, yemekhanelerde her masaya tek kişi oturulması konusunda bir kural var, 4 kişilik masaların 3 tanesinin üzerine bant çekili halde, herkes tek oturuyor. Marketlere, yurtlara, yemekhanelere giriş yaparken ateş ölçülüyor. Hastaneler konusunda da eğer genellikle sizi öldürmeyecek bir sıkıntınız varsa bir iki gün öncesinden randevu alıp, yaşadığınız yer site/yurt/kampüs v.b ise izin alıp buralardan çıkıp işinizi halledip gelebiliyorsunuz. Kendi üniversitem açısından konuşmam gerekirse izinle dışarı çıksanız bile sizi alıp yine 14 gün karantinada tutuyorlar.Kampüste kalan yabancı bir arkadaş diş problemi yaşadığı için bu şekilde çıktı kampüsten ve karantinası daha dün bitti. Toplu kullanılan yerleri neredeyse sürekli dezenfekte eden bir görevli var, asansörleri neredeyse on dakikada bir siliyorlar. Sadece zaruri çalışanların girebildiği, bunun dışında işi olanların alınmadığı binalar var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

    isviçrede durum nasıl hocam ?
    olağanüstü hal var ama karantina yok. evde oturuyorum el mahkum.
  • Çin'deki vatandaşınız Tarık Bilen ile ilginiz var mı hocam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kruath

    @Mithrandir, çalışıyorum burada. 5 sene oldu

    @jo_be doğru. gerçekten en güvenli ülke en kalabalık olmasına rağmen. çok fazla örnek verebilirim bu konuda ama konu değişmesin şimdi.
    En başında salgını haber veren doktoru susturmasalardı keşke... Durum hiç buralara kadar gelmeyecekti
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Virüslü yaklasma sakin, virus mutasyon gecirir sayende.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • turkiye bu virusle yok bile olabilir
    sokakta insanlarin umrunda degil durum, herkes yapis yapis takilmaya devam ediyor
    14 un 5. gununde 100 hasta olduk
    en kotu sonuclari turkiye alabilir ama gel gelelim saglik bakaninin kendini sevdirmesi buyuk koz
    4 gun once adami bilen yoktu su an ulke bu adami dinliyor cunku isini duzgun yapiyor
    umarim bilincleniriz ve sans yanimizda olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Elbette kötü değil. Ama toplumun tamamen yapısıyla alakalı bir durumdur. Bizim toplum disiplinsiz ve kurallara uymamayı marifet sayan bir karakterimiz var. Ayrıca isyankar tarafımız da var. Sıkıya ve eğitilmeye gelemiyoruz. Eğitimlileri de dışlıyoruz. Herkes denetim ve devlet mekanizmasından bahseder durur. Hep hareketi başkalarından bekler. Ama en önemli eksik Türkiye de bilinç farkındalığın ve eğitim seviyesinin yerlerde olmasıdır. O yüzden dışarda sevilmeyen yada az sevilen bir ülkeyiz. Siyasi ve dini gerekçeleri kenara bırakırsak geneli budur.
  • Net bir şekilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmediği sürece evde kal muhabbeti çok gerçekçi değil. Çoğu insan cahillikten ötürü normal hayatına devam ediyor. Kamu kurumları ve bankalar zaten açık. Çalışanlar halen işe gidip gelmek zorunda. Bazı kurumlara günde binlerce insan girip çıkıyor (özellikle adliye, tapu gibi kurumlar) Burada çalışanlar ve işi olanlar büyük risk altında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Çin'deki vatandaşınız Tarık Bilen ile ilginiz var mı hocam?
    Hayır tanımıyorum, ama çok Türk var Çin'de zaten. Yani garip bir soru oldu
  • Türkiye'de pozitif çıkıp izole edilen kişileri maps üzerinden işaretleseler cüzzamlı gözüyle bakılır, apartmandan kovmaya çalışırlar çoluğumuz çocuğumuz var diye. Bir de sokağa çıkmayın denip duruyor ama kamu kurumları hala mesaiye devam ediyor, burada bir ironi yok mu? 60 yaş üstünü, kronik hastalığı olanları vs. evine yolladılar. E tamam da genç olanların da evinde yaşlısı, hastası vs. yok mu götürmüyor mu yine aynı virüsü?
  • Bu Forumda düsünce özgürlügü kalmamis. Virüs hakkinda, ortalik toz duman ve kaos iken, sakin kafayla olasi arka planinda neler olabilecegi hakkinda tartisilan konu onca emege ragmen icinde hicbir kural hatasi ve forum kurallarina aykiri bir durum olmamasina ragmen birkac hazimsiz uyenin konu hosuna gitmedi diye kaldirilmis. Virus söyle öldürür böyle yapar diye zibilyon tane konu aciliabilir, ne varki karsi tezdeki konulara tahammül yok! Buranin cok eski üyelerindenim ama burasinin Ana Akim medyadan hicbir farki kalmamis. Istiyorlarki insanlar hep ayni seyleri duysunlar. Bu konunun ekonomi basta olmak uzere insanlarin hayatinda sosyal, psikolojik ve bircok farkli boyutlari vardir. Euro2020 iptal edilecek demistim edildi, bu hafta TR deki lig maclarida iptal edilecek demistim. Haftaya TR deki ölü sayisini 1000 lere ulasti diyecekler. Insanlar uzerinde muthis bir korku, panik ve caresizlik baskisi olacak, zaten istenen seyde bu. Bazi seyleri yazip cizince konuyu kaldiriyorlar, o sebeple artik herseyi anlatmayacagim. Sanirim birilerinin hosuna gitmiyor, insanlar sadece sözde ölümcül virüs hakkinda tartissin isteniyor. Su kadarini söyleyim azami 1 ay karantina olacak her yerde ve haftdan haftaya baski ve korku dozu arttirilacak. Sürekli kötü haberler pompalanacak, tünelin ucunda isik dahi göstermeyecekler. Cünkü kurtulusunuz icin sadece tek yol oldugu kabul ettirilmeye calisilacak. Elinizde imkaniniz varsa uzak daglik yerlerde kalin, sehirlerde bu baskiyi daha cok hissedersiniz. Suanda insanliga cok büyük bir darbe yapilmakta. Tüm dünyada er yada gec ayni seyler yasaniyor. Ajandalarinda islenmesi gereken bir plan var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 18 Mart 2020; 10:13:33 >




  • Ben kamu çalışanıyım, üniversitede olduğumdan kimse kalmadı ne öğrenci ne hocalar geliyor.
    Biz kendi önlemimizi alıyoruz ama kalabalık kurumlar risk teşkil ediyor tedbir alınması gerekiyor.
    Halk her zaman olduğu gibi saçma kafa yapılarıyla yaşamaya çalışıyor ama aile büyükleri için endişeleniyoruz ister istemez.

    İki hafta sonra bu günleri arayacağız buna eminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Bu Forumda düsünce özgürlügü kalmamis. Virüs hakkinda, ortalik toz duman ve kaos iken, sakin kafayla olasi arka planinda neler olabilecegi hakkinda tartisilan konu onca emege ragmen icinde hicbir kural hatasi ve forum kurallarina aykiri bir durum olmamasina ragmen birkac hazimsiz uyenin konu hosuna gitmedi diye kaldirilmis. Virus söyle öldürür böyle yapar diye zibilyon tane konu aciliabilir, ne varki karsi tezdeki konulara tahammül yok! Buranin cok eski üyelerindenim ama burasinin Ana Akim medyadan hicbir farki kalmamis. Istiyorlarki insanlar hep ayni seyleri duysunlar. Bu konunun ekonomi basta olmak uzere insanlarin hayatinda sosyal, psikolojik ve bircok farkli boyutlari vardir. Euro2020 iptal edilecek demistim edildi, bu hafta TR deki lig maclarida iptal edilecek demistim. Haftaya TR deki ölü sayisini 1000 lere ulasti diyecekler. Insanlar uzerinde muthis bir korku, panik ve caresizlik baskisi olacak, zaten istenen seyde bu. Bazi seyleri yazip cizince konuyu kaldiriyorlar, o sebeple artik herseyi anlatmayacagim. Sanirim birilerinin hosuna gitmiyor, insanlar sadece sözde ölümcül virüs hakkinda tartissin isteniyor. Su kadarini söyleyim azami 1 ay karantina olacak her yerde ve haftdan haftaya baski ve korku dozu arttirilacak. Sürekli kötü haberler pompalanacak, tünelin ucunda isik dahi göstermeyecekler. Cünkü kurtulusunuz icin sadece tek yol oldugu kabul ettirilmeye calisilacak. Elinizde imkaniniz varsa uzak daglik yerlerde kalin, sehirlerde bu baskiyi daha cok hissedersiniz. Suanda insanliga cok büyük bir darbe yapilmakta. Tüm dünyada er yada gec ayni seyler yasaniyor. Ajandalarinda islenmesi gereken bir plan var.
    Endişeni anlıyorum böyle düşünmeni gerektirecek eminim ki onlarca sebep vardır. O zaman şu şekilde de duruma bakmanı tavsiye ediyorum.

    Mizaha vurursak senin tavrına "bunlar hep amariganın oyunları ya" diyelim. Hani küçümsediğimden değil yanlış anlaşılmasın, sadece bakış açısına öyle uydurma bir sıfat takıyorum.

    Sence, bu söylediğinin tamamen aynısı, mantalite olarak(amerika karşıtlığı vs vs gibi etmenlerden ötürü) burada yani Çin'de daha büyük boyutlarda değil midir? Sence Çin'liler senin düşündüğünün 10 katı kadar o şekilde düşünmemiş midir? Hatta ve hatta tüm bu olanlar Çin ekonomisini batırmak için dememişler midir? Malum ilk burada çıktı virüs. Dolayısıyla öyle bir senaryo varsa dahi ilk burası için işler değil mi? Hatta bu haberler burada da saklandı, panik için hep bunlar yapılıyor dendi. O yüzden ciddiye alınmadı. TAM OLARAK senin cümlelerin burada Çin'ce milyonlarca insan tarafından buranın sosyal medyasında söylendi. Bizi devirmek istiyorlar ondan bu dediler. Bize bir şey olmaz dediler. Onu bunu geç, bunlar sadece ticarete için, maskeden ilaçlardan vs vs parayı vurcaklar ondan bile dendiği oldu.

    Peki sonra ne oldu? Sokağa çıkma yasağı derecesine kadar neler neler uygulandı. Bak herşeyi geçtim, herrrşeeeyyyi geçtim, senin iddia ettiğin gibi bir komplo durumu olsa, Çin bu şekilde mi davranırdı? Daha literal dilde, sence Çin bunu yer miydi? Adamlar önlem almak için kıçını yırttı ayıptır söylemesi ve bunu 1.5 milyar insan için yaptılar bir düşün. Çok geç anladılar, haberleri sakladılar, wuhanda durum ciddileşmeye başlayınca oradaki insanlar kaçtı. kaçtıkları an heryere yaydılar. Eğer en baştan senin gibi düşünenler çoğunlukta olmasaydı(senden 100m tane daha var düşün burda) ve tabi ki devlet de o mantalitede olmasaydı belki de virüs wuhandan daha çıkmadan önlem alınacak ve binlerce kişinin hayatı kurtulacaktı. Ama şimdi ne oldu?

    Şimdi sana soruyorum. Samimi soruyorum, bir tarafta senin mantalitedeki komplo yanlıları, bir taraftanda da "ne olur ne olmaz önlem alalım" cılar. Şu senaryoda burada, Çin'de komplo yanlıları kazandı ve olaylar öyle gelişti. Kim ne kazandı? Sorum budur. Sence de komplo yanlılarının insanların önlem almasının o kadar da gerek olmadığını telkin eden bildirimleri -ki hele bunlar ünlü insanlar ise- ölen insanlardan bu kişileri sorumlu kılmaz mı?

    Düşünce özgürlüğü tabi ki şarttır. Ancak bu çok ince çizgiye sahiptir. Medya özgürlüğü gibi. Özgürlük iyidir ancak yanlış ya da eksik bilgi paylaşımı ve telkini daha da tehlikelidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kruath -- 18 Mart 2020; 10:45:59 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.