Şimdi Ara

Çin'de yaşıyorum. Sizlere tavsiyeler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
12
Favori
26.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
237 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çin bu süreci de atlatırsa abd filan yanında halt eder.
  • Bunlarla uğraşacaklarina,bütün dünyayı mahvedeceklerine pislik hayvanlari yarasalari yemeyi birakmayi düşünüyorlar mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3042DE2E5

    Bunlarla uğraşacaklarina,bütün dünyayı mahvedeceklerine pislik hayvanlari yarasalari yemeyi birakmayi düşünüyorlar mi?
    Genç nesil nefret ediyor, sosyal medyada sövüyorlar. Yaşlılara soruyorlar ben hayatta öyle şey yemem diyor bir kısmı, diğer kısmı da geç onları bunlar hep amerikanın oyunları,100 senedir heryerde yeniyor bunlar şimdi mi oldu demeye getiriyor. Yani eski toprağım kafası yine aynı kafa değişen pek bir şey yok. Bu arada güney asyada da yiyorlar. Malezya, Filpinler, Tayvan, Tayland vs vs.. Çok değil tabi ki ama var yani oralarda da

    Ama dediğim gibi şimdi o tür etlerin tüketimi konusunda devlet çok daha katı. yiyorsa yesinler şimdi




  • Cin zaten test alanidir. Bir ulke dusununki insanlar her yerde devlet tarafindan yuz tarama cihazlariyla izleniyor, sosyal hayatlarinda dahi ceza puanlari var. Cin düsmüs bir kaledir ve devletin insanlar uzerinde muthis bir otoritesi vardir. Olayin cikis yeri olmasida sasirtici degildir. Gelelim ABD ve Avrupaya orda durumlar daha degisik demokrasi vardir. Insanlara birseyi zorla yaptirmaniz icin onlari buna ikna edecek buyuk bir tehdide ihtiyaciniz vardir. Siyasiler halka surekli korku ve panik enjekte ediyorlar, birgun tunelin ucunda isigi gösterdiklerindede insanlara Asi enjekte etmek isteyeckler, bircok yerde zor kullanilacak! Bu tip virüslere karsi etkili ilac tam 39 yil önce Kübada gelistirildi, amabargolar yuzunden pazarlanmasi yasaktir. O kadar öldürücü ve cabuk bulasici bir virüs icin hala ambargoyumu dusunuyorlar sence?

    Sözkonusu baslikta adim adim planlari ön hazirligini yapilan calismalari ekledim. Gizli kapakli yapmiyorlar bunlari, bu Virus olayi Cinde cikmadan Simulasyonu yapildi, tipki suan yasananlar oldu. Virus olayindan sonra dunyada hicbirsey eskisi gibi olmayacak. Daha iki hafta öncesine kadar iklim degisikligi ve Greta Thunbergi konusanlar simdi herseyi unuttu, toplu tasimanin tehlikeli oldugu vurgusunu yapiyor. Ruzgarda savrulan yapraklardan hicbir farkimiz yok.




  • hadi gecmis olsun o zaman. ben de 2 yil yasadim cin'de hong kong ile shanghai da. hanig app ile yaptilar bunu? wechat deme! :))
  • Adliyede çalışıyorum, Bütün duruşmalar ertelenmiş işlemlerin tamamına yakını internete kaydırılmış olmasına rağmen düne kadar kalabalık azalmamıştı bile. Bugün daha sakin fakat yinede vatandaşta personelde çok fazla. Kamu görevlileride hizmet verdikleri vatandaşlarda ciddi risk altında. Ben çıkmıyorum ama Yemekhanede eski düzen devam insanlar dipdibe kuyrukta ve 8 kişilik masalarda yemek yeniyor. Virüs dağıtım merkezi gibiyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kruath

    Hayır tanımıyorum, ama çok Türk var Çin'de zaten. Yani garip bir soru oldu

    Alıntıları Göster
    Yok kendisi ünlü sayılabilecek bir Youtuber olduğu için sordum da.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    onlara kalırsa
  • 30 martta okullar açılacak tatil uzamazsa ne olacak peki? 2-3 haftalık eve kapanma yeterli mi
  • Peki çinde fakir mahalleler yok mu? Bizde ki gibi illa ki gece kondu tarzı yerler mevcuttur. Telefonu olmayan bile vardır çinde. Dediğiniz app uygulamasını kullanamayan milyonlar vardır diye tahmin eidyorum. Bunlara nasıl gıda sağlanıyor? Nasıl güvenlik sağlanıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasaklanan vahşi hayvan satışı diye okuyorum.

    ama köpek vahşi değil, yetiştiriliyor mesela.

    Çin'de yaşıyorum. Sizlere tavsiyeler

    quote:

    Köpek eti satmak Çin’de yasal ve her yıl yemek için 10 milyon köpek kesiliyor.

    Yulin Festivali bölgede yaşayan insanlar için bir gurur kaynağı.

    Bölgedeki restoranlar da köpek etiyle yapılan yemekler satıyor ve festival şehre turist çekiyor.


    sonuçta köpeğin ne yediği belli değil bu sefer de, önüne ne atsan yer. yasak falan hikaye kalır gibi, bence...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: azeroth_

    Peki çinde fakir mahalleler yok mu? Bizde ki gibi illa ki gece kondu tarzı yerler mevcuttur. Telefonu olmayan bile vardır çinde. Dediğiniz app uygulamasını kullanamayan milyonlar vardır diye tahmin eidyorum. Bunlara nasıl gıda sağlanıyor? Nasıl güvenlik sağlanıyor?
    Fakir mahalleler var ama telefon olmama olasılığı yok. Kişi başına düşen telefon sayısı kişilerden fazla gibi bir şey :D

    Burada wechat var. Bu wechat ile yemek söyleniyor, alışveriş yapılıyor, sinema bileti alınıyor, uçak tren vs vs bileti alınıyor, kiralar faturalar ordan ödeniyor, temizlikçi tamirci çağrılıyor, araç kiralanıyor vs vs vs... yani aklına gelebilecek herşey oradan yapılıyor ve wechat bakiyenden çekiliyor bu para, tabi kartın da wechat'e bağlanıyor. Çin'de nakit taşınmaz. Ben 5 senedir nakit taşımıyorum, hatta cüzdan veya kart da taşımıyorum. Taksiye bile wechatle ödüyoruz. Sokaktaki işportacının bile QR kodu var, o QR kodunu uzatıyor sana, taratıp ödüyosun. Bakkallarda filan da yine QR kodu ile ödeme yapılıyor.

    Bu durum için tüm o imkanlar arttırıldı, güvenlik de arttırıldı ama açıkçası pek gerek de yok, çinde akıl almaz derecede gözlem olayı var. insanlar gözlenerek sosyal kredi notu veriliyor filan. yani psikopat bir durum güvenlik burada insanarın en son dert ettiği şey.




  • Evet doğru, genç nesil yemiyor ama yaşlı kesim kültür diyerek devam ettirme peşinde. Muhtemelen ilerde yok olacaktır. Ama o zamana kadar maalesef az da olsa devam.
  • Simdi anladinmi bu Virüsün baslangic noktasinin neden Çin oldugunu? Bence anlamadin. Biraz acayim o zaman.

    Dunyanin geri kalan ulkelerininde Çin gibi total gozlem altinda olmasi isteniyorda ondan. Çin dinyadaki ilk test alanidir. Virusle, felaketlerle adim adim buna calisiliyor.

    Madem Çindesin hic Virüsten olen birini taniyormusun? Yoksa sende bizim gibi TV denmi izledin herseyi? Veya sokakta pat diye birden yere dusen insanlar varmiydi videolarda gisterildigi gibi? Eminimki hayir diyeceksin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Simdi anladinmi bu Virüsün baslangic noktasinin neden Çin oldugunu? Bence anlamadin. Biraz acayim o zaman.

    Dunyanin geri kalan ulkelerininde Çin gibi total gozlem altinda olmasi isteniyorda ondan. Çin dinyadaki ilk test alanidir. Virusle, felaketlerle adim adim buna calisiliyor.

    Madem Çindesin hic Virüsten olen birini taniyormusun? Yoksa sende bizim gibi TV denmi izledin herseyi? Veya sokakta pat diye birden yere dusen insanlar varmiydi videolarda gisterildigi gibi? Eminimki hayir diyeceksin.
    Duyduğum en saçma şey bu dediğin.

    Ben tabi ki gözlerimle öleni görmedim. Öyle bir ortamda zaten fiziksel olarak bulunamam. Ama hemşirelerin doktorların nasıl ağladığını çırpındığını gördüm, eve gidemeklerini, devletin haberleri ve bilgileri saklaması yüzünden hazırlıksız yakalandıklarına dair isyanlarını, eve gitmelerinin yasak bile olduğunu ve bunları belirten kişileri ve postlarını gördüm. Bu sayılmıyor mu şimdi? :D

    sokakta pat diye yere düşen de olamaz, bak ne diyorum sana,günde en az 3 kere sabah 2 kere, akşam da eve gelirken ateşimiz ölçülüyor. o noktaya varamadan zaten direk tedaviye alınmış oluyorsun. hava alanında kapsül ile taşınan adamı kendim gördüm.




  • Neden sokakta pat diye dusen insanlarin videosuda vardi, aglayan hemsirelere inanan buna neden inanmiyor

    Kapsülde muhtemelen süpheli birini tasiyorlardi, insanlara birseyler göstermek zorundalar. Kendim Virusun yaygin oldugu bir ulkede hastanede calisiyorum. Tum ekonimi durmus, insanlar isten cikariliyorlar. Yakinda aynisi Türkiyedede baslayacak, ancak hastane normal zamanlardan daha bos suanda. Haberlere bakarsak yangin yeri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Neden sokakta pat diye dusen insanlarin videosuda vardi, aglayan hemsirelere inanan buna neden inanmiyor

    Kapsülde muhtemelen süpheli birini tasiyorlardi, insanlara birseyler göstermek zorundalar. Kendim Virusun yaygin oldugu bir ulkede hastanede calisiyorum. Tum ekonimi durmus, insanlar isten cikariliyorlar. Yakinda aynisi Türkiyedede baslayacak, ancak hastane normal zamanlardan daha bos suanda. Haberlere bakarsak yangin yeri
    çünkü onlar wuhan ve çevresine aitti. hastalık en çok orda yaygın. burdaki hastaneler de boş, millet korkudan gitmez ki zaten normalde gideceği varsa orada bulaşır bize diye. normal yani. ne alaka dediğin anlamadım.




  • Okullar tatil olunca millet tatil yerlerine hücum etti.

    Bunlardan duyarlılık beklemek öküzden buzağı beklemekle aynı şey olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ilk değil sonda olmayacak seneye farklı versiyonları gelecek. Biyolojik kirlilik devam ettiği sürece bu virüs türü yapılar dahada güçlenerek insanlara geri dönecek. Hele ki buzullar da bir erisin insanların hiç bağışık olmadığı yapılar atmosfere karışsın bu Covid tarzı virüsleri mumla ararız. İnsan kendi belasını kendi eliyle çağırır da suçu komple teorilerinde arar bu hep böyle olmuştur. İnsanlık tarihinde bunun gibi insan soyunu neredeyse bitirecek tarzda salgınlar hastalıklar doğal afetler olmuştur, insan popilasyonu azalınca tetikleyici unsurlarda azalıp yeniden dönüşüm başlamıştır. İnsan nüfusu bu şekilde artarsa daha çok çeşitli ölümler göreceğiz.
  • Baska sorum kalmadi . Herkes evlerine kapatiliyor, hastanelerden kaciyorlar ama sosyal medya ve TV lerde bambaska algi var. Bakin böyle durumlarda hastanelerde ne yapilyior biliyormusunuz? Bircok bölüm kapatiliyor, bircok doktorda evinde kaliyor. Butun is Anestezistlere ve Solunum Yolu doktorlarina kaliyor. Bir kaos yaratiliyor sanssiz hemsire ve doktorlar dunyayi kurtarmaya calisiyor. Sonra Medyaya birkac dolu hastendeki durumalr yayinlaniyor, karantina olayindan dolayi haliyle herkes maskeli ve özel gisiyler giymisler, bunlari gören insanlarda otomatik bir algi ve korku olusuyor, oda hepsi Coronali olduklari . Bu sebeple her gördügünüze her duydugunuza inanmamanizi tavsiye ederim. Cin zaten kapali kutu, istenen algi cok kolay yaratilabilir. Bu sebeple hastaligin cikis noktasi olmasi tesadüf degil.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.