Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (232. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.467
Cevap
83
Favori
1.901.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dergüla

    AHA SAYFA BAŞI MI OLDUK NE?

    YAV ARKADAŞLAR BU SAYFA BAŞI OLMANIN NE ÖNEMİ VAR.
    BİR KONU MU AÇMAK GEREKİYOR.AÇALIM ÖYLEYSE:

    EİNGTEİN İN RÖLATİVİTE TEOREMİNDE BAHSETMEDİĞİ ENTROPİ KURAMININ EMPRESYONİST YAKLAŞIMCILARIN TÜMDENGİLİP TÜMEVARMACI İDEALARINDAKİ ÜTOPİK AÇILIMLAR VE KAPANIMLARI HAKKINDAKİ ULVİ FİKRİYATINIZ NEDİR.

    BUNLARIN SÜMBÜLLERİMİZ İÇİN NE GİBİ KAZANIMLARI OLABİLİR.



    EŞSİZ KATILIMLARINIZDAN DOLAYI ŞİMDİDEN KUCAK DOLUSU TEŞEKKÜRLER.


    Bunları düşünerek arabanı kullanırsan, Sümbülünün PERT olmasını sağlayabilirsin
  • höööö??
  • PERT ne ?
    yeni bir element mi?
    yoksa positive emission of radioterapi nin kısaalması mı
  • Arkadaşlar bugün sağ ön sis farının yerinden çıktığını tespit ettim.

    Biraz uğraşarak taktım, ancak çok sağlam olmadı. Yine de idare eder.

    Daha önce benzer şekilde sis farı takan arkadaşların nasıl taktıklarına ilişkin paylaşımlarını bekliyorum.
  • turbox hocam benim bilgim yok ama heralda yukardan ulaşmak yerine alttan ulaşmak daha kolay olur gibime geliyor.birde böyle şeylerde hemen servise gidelim diye tüm üreticiler en az bulunan parçaları kullanmak gibi bir huyları oluyor.mesela vidaları bile standart aletlerle açılmıyıor.
    AMA SEN HALLEDERSİN TURBOX HOCAM
  • SOĞUTMA SUYUNUN DEĞİŞTİRİLMESİ

    Radyatörün düzenli olarak temizlenmesi araç bakımının can alıcı bölümlerinden biridir.

    Aracınızın soğutma sistemi, motorun ürettiği fazla ısıdan aracınızı korur ve motorun doğru sıcaklık aralığında çalışmasını sağlar. Soğutma sistemini pas, tortu ve kirleticilerden korumak radyatörün ve motorun en iyi çalışma koşularında kalmasına yardım edecektir.

    Radyatörü her iki yılda bir temizlemelisiniz.

    İHTİYACINIZ OLANLAR
    • Antifriz (4-8 litre)
    • Damıtılmış Su (4-8 litre) Drenaj kabı ya da kovası
    • Püskürtme ağızlı bahçe hortumu
    • Bir çift çalışma eldiveni (tercihen su geçirmez)
    • Yumuşak kıllı naylon fırça
    • Bir kova dolusu sabunlu su
    • Koruyucu gözlük

    Sıcak radyatör kapağını asla açmayın!

    ADIM 1 - BAŞLamaDAN ÖNCE
    İlk olarak ve her şeyden önce motorun soğuk olduğundan emin olun.
    Isınmış bir motor, radyatörde yüksek basınç altında ve sıcak olan bir soğutma suyu demektir – ve radyatör kapağını açtığınızda muhtemelen fışkırma yapacaktır.

    ADIM 2 - RADYATÖRÜ TEMİZLEYİN
    Motor kapağını kaldırın ve kazara kapanmasını önlemek için güvenli bir şekilde açık kalmasını sağlayın. Naylon fırça ve sabunlu suyu kullanarak radyatör ızgarasında toplanan ölü böcekleri ve parçaları yavaşça fırçalayarak temizleyin. Fırçalamayı radyatör plakaları doğrultusunda yaptığınızdan emin olun. Metal narin olduğundan tersi yönde fırçalandığında kolaylıkla eğilebilir. Bu şekilde temizlendikten sonra, tüm parçaların yok edilmesi için ızgaranın üzerine hortumdan yavaş bir hızda çıkacak şekilde su püskürtün.

    Sadece iki yılda bir radyatörü temizlemeniz zorunlu olsa da, radyatör ızgarasının yaklaşık her 20.000 km.de bir temizlenmesi iyi olacaktır.

    ADIM 3 - BOŞALTMA KABINI YERLEŞTİRİN
    Soğutma suyunun doğru bir şekilde boşaltılması çok önemlidir. Soğutma suyu çok zehirlidir ancak çocuklara ve hayvanlara çekici gelecek derecede tatlı bir kokuya sahiptir. Sıvının boşaltılması sırasında araç başıboş bırakılmamalı ve boşaltılan su öylece yere akıtılmamalıdır. Kullanacağınız kabın mutfakta da kullanılmadığından emin olun- tek kullanımlık bir kap en idealidir. Kabı aracın altına kaydırın ve radyatörün tahliye valfini (çekvalf olarak da bilinir) ortalayacak şekilde yerleştirin.

    ADIM 4 - RADYATÖR KAPAĞINI KONTROL EDİN
    Radyatör kapağı, motoru soğuk tutması için radyatör içindeki soğutma suyunu kapalı ve basınç altında tutar. Soğutma suyunun basıncı motor tipine göre değişir ve basınç derecelendirmesi kapağın üzerinde gösterilmiştir.

    Radyatör kapağı; geniş ve düz metal üst taraf ile alt taraftaki daha küçük kauçuk conta arasında gerilmiş bir bobin yayı içerir. Yay ile kauçuk conta arasındaki gerginlik kapağın basıncı tutmasını sağlar. Yani bu ikisini sıkıştırmak kolaylaşmışsa kapak yıpranmış demektir ve değiştirilmelidir. Kapağı değiştirmenizi gerektiren bir diğer işaret kauçuk contanın paslanmış ya da kurumuş olmasıdır. Genelde kapak en az iki yılda bir değiştirilmelidir, böylece bu değiştirme işleminin radyatörü temizlerken sizin rutinlerinizden birisi olmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın; farklı basınç derecelendirmeleri için farklı kapaklar mevcuttur. Aracınızın özelliklerine uygun derecelendirme bilgisini not edin.

    ADIM 5 - KELEPÇE VE BORULARI KONTROL EDİN
    Bir sonraki adım radyatörün boru ve kelepçelerini kontrol etmektir. Biri radyatörün üstünde biri altında olmak üzere iki boru mevcuttur. Boruların değiştirilmesi için radyatördeki suyun boşaltılması gerekir. Bu nedenle motoru temizlemeden önce onları kontrol etmeniz iyi olacaktır. Bu yolla, eğer boruların çatlak ya da sızdırıyor olduğu ile ilgili işaretler bulursanız veya kelepçeleriniz paslanmışsa, radyatörü yeniden doldurmadan önce onları değiştirebilirsiniz. Boruların yumuşamış olması, değiştirilmeleri için önemli bir göstergedir.

    ADIM 6 - ESKİ SOĞUTMA SUYUNU BOŞALTIN
    Radyatörün tahliye valfinin (çekvalf), kolayca açılabilir olması için bir kolu olmalıdır. Çekvalfi çevirerek açın (soğutma suyu zehirli olduğundan çalışma eldivenlerinizi giyin) ve sıvının aracın altına yerleştirdiğiniz kaba akmasını sağlayın. Tüm suyu boşalttıktan sonra çekvalfi değiştirin ve eski soğutma suyunu yanınızda bulundurduğunuz kapanabilir başka bir kaba koyun. Sonra boşaltılan soğutma suyunu toplamak için kullandığınız kabı tekrar valfin altına koyun.

    ADIM 7 - RADYATÖRÜ TEMİZ SU İLE DURULAYIN
    Şimdi asıl durulamayı yapmak için hazırsınız! Bahçe hortumunuzu alın, püskürtme ağzını radyatörün doldurma ağzına koyun ve dolana kadar su ile doldurun. Valfi açın ve içerdeki suyu valfin altındaki kaba akıtın. Su temiz olarak akana kadar işlemi tekrarlayın ve durulama işleminde kullanılan tüm suyun, eski soğutma suyunda olduğu gibi, kapanabilir kaplara koyulduğundan emin olun. Bu noktada gerekirse yıpranmış boru ve kelepçeleri değiştirmelisiniz.

    ADIM 8 - SOĞUTMA SUYU EKLEYİN
    İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur. Musluk suyunda yer alan ve suyun işini doğru olarak yapmamasını sağlayan mineraller soğutucu karışımının özelliğini bozabileceğinden, formülde damıtılmış su kullanılmalıdır. Çoğu radyatör yaklaşık iki galon sıvı tutabilir. Bu nedenle kullanacağınız sıvı miktarına karar vermeniz zor olmayacaktır.

    ADIM 9 - SOĞUTMA sistemİNİN HAVASINI BOŞALTIN
    Son olarak soğutma sisteminde yerleşmiş olabilen hava boşluklarını almak gerekli olacaktır. Radyatör kapağı açıkken motoru çalıştırın (basınç oluşumunu engellemek için) ve yaklaşık 10 dakika çalışır durumda bırakın. Sonra kaloriferi sıcak konumuna getirerek açın. Bu, soğutma suyunun devir-daimini sağlayacak ve sıkışan havayı dağıtacaktır. Hava dışarı bırakıldıktan sonra biraz daha soğutma suyu ekleyin ancak dikkatli olun; radyatörden serbest bırakılan hava kabarcık şeklinde çıkabilir ve çok sıcak olabilir.

    Sonra kapağı takın ve taşan suyu bir bezle silin.

    KARBON TEMİZLEME (CARBON CLEAN)

    Karbon Birikimi Nedir ve Nasıl Oluşur?
    Karbon birikimi içten yanmalı benzinli ve dizel motorlarda bir HC bileşiği olan yakıtın yanma odasında hava ile yakılması sonucunda meydana gelen kurum adını verdiğimiz karbon depozitlerinin birikmesi ile zaman içinde supap yüzeylerinde, piston yüzeylerinde, yanma odası çeperlerinde ve segmanlar etrafında oluşur. Bu birikimler motorun hava emme kapasitesinde azalma meydana getirir. Hava emme kapasitesi azalan bir motorun volümetrik verimi düşer.

    Karbon Birikimi Araçlarda Ne Gibi Problemler Yaratır?
    • Silindir kompresyonlarının düşmesi
    • Motor gücünde azalma
    • Fazla yakıt tüketimi
    • Egzoz emisyonlarında artış
    • Bozuk rölanti
    • Hızlanma kabiliyetinde azalma
    • Soğuk havalarda zor çalışma
    • Motorun silkeleyerek çalışması

    Karbon Temizleme Nedir?
    Karbon temizleme içten yanmalı 4 zamanlı benzin ve dizel motorlarda yakıt besleme sistemleri ile supap yüzeyleri, piston yüzeyleri, yanma odası çeperlerini motordan herhangi bir parça sökmeden temizleyen bir sistemdir.

    Karbon Temizliğinin Yararları Nelerdir?
    • Çok kirli motorlarda %15 e kadar sağlanan yakıt tasarrufu, ortalama olarak %3-5 civarındadır.
    • Zararlı egzoz emisyonlarının azalması, benzin motorlarında %40 ın üzerinde, dizel motorlarda ise %75 e ulaşan değerlerde tespit edilmiştir. Partikül emisyonlarında azalma ortalama %30 un üzerindedir.
    • Motor performansı artar. Dizel motorlarda gücün genelde %10-bazı ölçümlerde %30-artması normal sonuçtur. Benzinli motorlarda temizleme işleminden önce görülen ilk çalıştırma zorluğu, tekleme, düşük devirde sert çalışma ve benzeri şikayetler ortadan kalkar.
    • Karbon temizleme işlemi düzenli olarak (her 25.000 km.de bir) yapıldığında motorun ömrü uzar.
    • Parça değiştirilmesine gerek kalmadan bu tür harcamalar önemli ölçüde azalır.
    • Bakım ve işçilik masrafları ve süresi azalır. Yakıt enjeksiyon sisteminin dizel motorlarda bakımı bir günü, hatta daha fazla zamanı alabilir. Tüm motorlarda Karbon temizleme işlemi en fazla bir saat sürer.

    Karbon Temizleme Niye Etkindir?
    Günümüz benzin ve dizel motorlarının kalbi yakıt püskürtme sistemidir. Enjektörler, yakıtı çok ince bir sprey halinde ve konik biçimde püskürtürler. Zamanla ısı, yakıt kirliliği ve kullanım sonucu sistem kirlenmektedir. Enjektörlerin yakıt püskürtme deliklerinin 0,5 mm veya daha küçük çapta olduğunu düşünürsek en ufak kirlenmede tıkanmaları doğaldır. Ayrıca dizel veya benzin motorlarında yanma hücrelerinin, pistonların, valf ve yuvalarının, kısaca yanma dolayısıyla zor şartlarda çalışan parçaların kirlenmeye açık olduğu unutulmamalıdır. "Karbon Temizleme" işlemi yakıt sistemini temizleyerek motoru yenilemekte, ayrıca yanma yüzeylerini yumuşak karbon birikimlerinden arındırmaktadır.

    FAR AMPULÜ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

    Ön ve arka farlarınızın ampulü aniden yanabilir. Bu durumda trafik güvenliği açısından büyük önem taşıyan lambaların yanmadığından trafik cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz.

    Ayrıca uzun yolda ve gece yolculuk ediyorsanız, görüş açınız azalabilir.

    Bu sebeple trafikte zor durumda kalmamak için otomobilinizin bagajında mutlaka yedek bir ampul bulundurun. Bozuk ampulü değiştirmek sadece 3-5 dakikanızı alır. Bunun için bir yedek ampül ve bir tornavida gereklidir.

    Değiştirme işlemi sırasında;
    • Far ampulünün fişi çekilir.
    • Far ampulünün lastiği çıkarılır.
    • Yanan ampül çıkarılır. Aracınızda bulunan yedek ampülle değiştirilir. Ampulü taktıktan sonra yine sırasıyla lastik ve fiş takılır.

    TRİGER KAYIŞINA DİKKAT!

    Üreticilerin motor teknolojilerine yönelik yatırımları her geçen gün daha da artıyor. Daha küçük hacimli ünitelerden yüksek güç alınıyor, yakıt tüketimi değerleri azalıyor daha da önemlisi kullanım maliyetleri geriye çekiliyor.

    Peki gittikçe hassaslaşan bu ünitenin zayıf yönleri yok mu? İşte bu tartışmanın baş rolünü hiç kuşkusuz triger kayışı oynuyor. Motorun çalışması için emme ve egzoz supaplarının belirli zamanlarda açılıp kapanması gerekiyor. Bunu sağlayan parça da eksantrik (kam) mili. Ancak eksantrik milinin bu işi yapabilmesi için dönme hareketini gerçekleştirmesi şart.

    İşte bu noktada devreye triger kayışı ya da zinciri giriyor. Marş motorunun volan yoluyla krank milini çevirmeye başlamasıyla, eksantrik mili de bu iki parça arasındaki bağlantıyı sağlayan kayış ya da zincir sayesinde dönmeye başlıyor. Bu nedenle pek çok araç sahibi önem vermese de aslında bu kayış ya da zincir hayati bir sorumluluk üstleniyor.

    Otomobil üreticileri geçmiş yıllarda krank miliyle eksantrik mili arasındaki bağlantıyı zincirle sağlıyorlardı. Hatta bu parçanın sağlam olmasından ötürü hala pek çok üretici tarafından tercih ediliyor. Tek handikapsa zincirin sesli çalışması ve dönemsel olarak gerginliğinin ayarlanma gereksinimine ihtiyaç duyması. Triger kayışıysa hem ekonomik oluşu hem de sessiz motor yaratma peşindeki üreticilerin ihtiyaçlarına cevap vermesinden ötürü tercih ediliyor. Aslında triger kayışı çabuk aşınan veya kolay kopabilen bir parça değil. İçeriğinde cam elyafı bulunan lastik kayış çok ince olmasına rağmen yaklaşık 2 ton ağırlık taşıyabiliyor. Bu onun sağlamlığını vurgulamak açısından önemli. Ayrıca yağlama gerektirmemesi, hafif olması triger kayışının önemli avantajları. Ama bu avantajlarına karşın triger kayışının ufak bir kusuru bulunuyor. Hiç bir tıkırtı veya ses oluşturmadan ansızın kopabilmesi.

    Triger kayışı kopacağı ana kadar sorunsuzca görevini yere getiriyor. Fakat iflası kısa sürede gerçekleşiyor ve onarılması güç hazarlar yaratıyor. Triger kayışı da fren balatası veya lastikler gibi aşınan bir parça. Kayış döndüğü yuvayla sürekli sürtünme halinde olduğu için zaman içinde aşınıyor ve gevşeyebiliyor. Triger kayışının motora zarar vermesi için kopması değil tek bir dişli bile atlaması yeterli olabiliyor. Yeteri kadar gergin olmayan kayış, hiçbir işaret vermeden üç dört diş birden atlıyor. Bunun neticesinde silindir boşluğundan çıkması gereken supaplar orada kalıyor ve pistonlar supaplara çarparak eğilmelerine sebep oluyor. Sonuçsa motor kabininden gelen büyük bir patlama sesi ve yolda kalan bir otomobil...

    Sonuçta motor kullanılmaz hale gelebiliyor. Kullanılmaz hale gelen motor için tek çareyse rektifiye... Supap ve pistonların biri birlerine çarpmasının sebebi sadece triger kayışının kopması değil. Aynı zamanda triger kayışının gergi rulmanı da önemli bir parça. Bu rulman bozulduğunda, yani dağıldığında, triger kayışı boşa çıkıyor ve eksantrik mili görevini yapamıyor. Bunun için triger kayışı kontrol edilirken ya da değiştirilirken kesinlikle gergi rulmanı da kontrol edilmeli ve gerekiyorsa değiştirilmeli.

    Üreticiler gün geçtikçe triger kayışına yeni yeni görevler de ekliyorlar. Örneğin su pompası da triger kayışına bağlanıyor. Bu da triger kayışının daha uzun üretilmesini gerektiriyor. Triger kayışı daha uzun olunca daha çok parçaya temas ediyor. Bu da gevşeme ve aşınma süresini kısaltıyor. Teknolojideki büyük gelişmelere rağmen, günümüzde hala triger kayışının gerginliği ve aşınma durumunu belirten bir uyarı sistemi bulunmuyor. Sadece gözle yapılacak bazı kontroller belirgin problemleri hemen görmenizi ve tedbir almanızı sağlayabilir.

    Triger kayışı nasıl kontrol edilir?
    Triger kayışının üretici firmanın belirlediği ölçüde gergin olması gerekiyor. Ayrıca kayışın aşınmamış olmasına da dikkat etmek gerekiyor. Kontrol için öncelikle kapağı çıkarmak gerekiyor.

    Bunun için motorun iki kez çalıştırılıp stop edilmesi şart. Eksantrik milineyse kesinlikle dokunulmamalı. Kontrol esnasında triger kayışının yanlarında ve sırtında yırtık olup olmadığına bakın. Ayrıca kayışın üstünde yağ olup olmadığını, dişlerde eksilme olup olmadığını mutlaka dikkat edin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dergüla

    turbox hocam benim bilgim yok ama heralda yukardan ulaşmak yerine alttan ulaşmak daha kolay olur gibime geliyor.birde böyle şeylerde hemen servise gidelim diye tüm üreticiler en az bulunan parçaları kullanmak gibi bir huyları oluyor.mesela vidaları bile standart aletlerle açılmıyıor.
    AMA SEN HALLEDERSİN TURBOX HOCAM


    Esasında yerine taktım, ancak çok sağlam olmadı.

    Daha önce pratik etseydim, kolaylıkla takardım.

    Yaptığım incelemeye göre, yerine takarken özel bir aparat ihtiyacı yok gibi görünüyor. Sadece far ayarının serviste yapılması gerekiyor, o kadar..

    Daha önce CLİO SYMBOL rumuzlu arkadaşımız taktığını söylemişti. Herhalde forumda tecrübelerini bizlerle paylaşacaktır.
  • turbox ben yan sanayi far kullandım farın yerinde sabit durması için kasasının sağlam olması gerekir hani şu elektrik prizlerini duvara monte ederken kullanılan yuvarlak kasalar vardır ya işte bu farlarıda sabit tutan bu kasanın bir benzeridir yapman gereken tamponun altında lastiğin önünde bulunan kapağı açıp alttan bakıp kasayı kontrol etmek kasa dişleri sayesinde tampona geçmiş sabit şekilde durur
  • dergüla paspaslar çok güzel
    turbox ayrıca farın 4 tane kulağı var kulaklar vidalarla kasaya sabitlenmiş
  • sis farını serviste taktırsam ne kadar tutar acaba..sis farı + extreme modellerindeki jantlardan almayı planlıyorumda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: damonbounce

    sis farını serviste taktırsam ne kadar tutar acaba..sis farı + extreme modellerindeki jantlardan almayı planlıyorumda


    Servise taktırırsanız, orijinal sis farı kullanılacak ve far kumanda kolu da değişecektir. Tahminim 400 TL'den aşağı olmaz.

    Alaşım jantlar ise tanesi tahminen 100-150 TL arasındadır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL
    turbox ayrıca farın 4 tane kulağı var kulaklar vidalarla kasaya sabitlenmiş


    Sanki sis farını kasaya sabitleyen vida göremedim. Sadece plastik tırnaklar var.

    Herhalde en garantisi servise gitmek olacak. Bu esnada sis farı ayarını da vesileyle yaptırmış olurum.

    Mayısa kadar bu şekilde idare eder. Mayıs'ta Renault Fix kampanyası olduğunda, hem aracı yıllık bakıma götürürüm, hem de sis farını yerine tam oturtarak ayarını yaptırırım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dergüla

    aracıma papas alacağım şuna bir göz atarmısınız.
    http://www.hepsiburada.com/gri-kaucuk-5-parca-paspas-seti-381217/productDetails.aspx?CategoryId=26021&productId=otm381217#tablnk


    Paspaslar gayet güzel..

    Paspas seçerken genel bir not:

    Türkiye gibi yazın tozlu ve kışın çamurlu yollara sahip bir ülkede, kesinlikle halı paspas kullanmayın. Bu tip paspaslar toz üretmekten başka bir işe yaramıyor.

    Bu nedenle en iyisi Kauçuk Paspaslar..
  • Bende kauçuk paspas var ve üzerinde ayrıcana halı paspas var. Şu ana kadar çok fazla çamur olmadı. Zaten yağmurlu havada kağıt seriyorum arabaya binecek olacaksa. İster yaz olsun ister kış, arabaya binenler indikten sonra eve çıkmadan paspaslarımı temizler öyle çıkarım eve. Arabanın içini asla pis bırakmam ve tutmam.
  • TURBOX HOCAM BEN DE PASPASLARLA İLGİLİ AYNI ŞEYİ DÜŞÜNÜYORUM.BU YÜZDEN ORJİNAL PASPASLARIM GAYET ŞIK VE KİLİT MEKANİZMALI AMA ÇOK KOLAY KİRLENİYORLAR.GEÇİCİ OLARAK ÜZERLERİNE EVDEKİ ESKİ HALIFLEXLERDEN PASPASUYDURMUŞTUM.GAYET DE GÜZEL OTURTTUM SÜRÜCÜ TABANINDA ÖNDEKİ O BÜTÜN KIVRIMLARI İÇİNE ALIP KAYMAYACAK ŞEKİLDE KESMİŞTİM AMA NETİCEDE BUNLAR DA HALIFLEX.TOZ DEPOSU YANİ.BU YÜZDEN LİNKDE PAYLAŞTIĞIM ÜRÜNÜN GRİ SİNDEN SİPARİŞ ETTİM.TÜM MASRAFLARLA 25 TL YE HAFTA İÇİ ELİMDE OLUR.ASLINDA SİYAHI ALCAKTIM AMA ONUN ARKA PARÇASI YEKPARE.ŞAFTIN (ŞAFTIN GEÇMESİ GEREKEN KISMIN) ÜZERİNE GELEN KISMI DİĞER KISIMLARI İLE BİRLEŞİK.BUNLARIN ÇIKARIP YERİNE KOYMASI ZOR OLUYOR.O YÜZDEN 4 DEĞİL 5 PARÇA OLAN GRİ SİNİ SPARİŞ ETTİM.
    GELSİN BAKALIM KONUŞURUZ.
    BİR DE ARACIMDA TRAFİK SETİ YOK TUV TURK ONAYLI SETLERDEN BAHSEDİLİYOR.BUNLAR ŞU MUAYENE SIRASINDA ONAY VERİLEN ÜRÜNLERİMİ Mİ KASDEDİYOR.BULUNSUN DİYE EN UCUZUNDAN ALMAYI PLANLIYORUM.
    EN UCUZUNDAN ÇÜNKÜ EN PAHALISININ DAHİ BİR İŞE YARAMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
  • Paspassın üzerine gazete koymak benim de alışkanlığımdır.Pratik oluyor.Bagajda bol gazete ve bir de poşet saklarım.çamurlanan gazeteleri poşete koyar ve ara sıra poşeti atarım.
  • şu aralar elim biraz sıkışık almayı planladığım birbaşka ürün de bagaj için şu kenarları kıvrık kauçuk taban örtüsü.allah muhafaza bagaja birşey dökülünce aylarca kokusu çıkmıyor halıdan almak lazım.bilgisi ve önerisi olan varsa paylaşmasını bekliyorum.
  • yine kimse kalmadı forumda.

    ozzy nerelerde yaw.
    aslında bir tahminim var ama neyse.


    sanırım çikoyu aldatıyor.


    aramızda kalsın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: brkcad34

    Bende kauçuk paspas var ve üzerinde ayrıcana halı paspas var. Şu ana kadar çok fazla çamur olmadı. Zaten yağmurlu havada kağıt seriyorum arabaya binecek olacaksa. İster yaz olsun ister kış, arabaya binenler indikten sonra eve çıkmadan paspaslarımı temizler öyle çıkarım eve. Arabanın içini asla pis bırakmam ve tutmam.


    Esasında sizdeki gibi mevcut paspasların üzerine gazete konulursa, halı paspasların üreteceği toz azalabilir.

    Önceki otomobilim olan Broadway'de halı paspaslar vardı. Ne kadar temiz tutmaya çalışırsam çalışayım, toz üretmesine mani olamadım.

    En sonunda kızdım, halı paspasları attım, kauçukları koydum ve rahat ettim.
  • 
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.