Şimdi Ara

Company of Heroes 2 (2013) [ANA KONU] (312. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.592
Cevap
45
Favori
230.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikselina

    coh1 oynardım ama multiplayer hiç oynamadım. hızlı ve taktiksel cok dusunemiyorum belki de.. neyse yeni bilg alınca coh 2 aldım steamden. cok ucuza geldi cadılar bayramı indirimiyle. belki hala devam ediyordur.

    sovyet campaign i bitirdim ama ardennes assault cok zor başladı.

    neyse. güzel sevdigimiz bir oyun. ben tekil skirmishi beceremedim nerden acacagım?



    Menüden herhangi bir maça girdiğinde şu ekranda custom game dediğin sürece karşıya hem arkadaşlarını davet edebilirsin hem de cpu atayabilirsin. Steam workshoptan indirdiğin modları da Otionstan aktif edebilirsin.Multiye pek ilgili değilsen aslında 'Automatch vs AI' senin işini görebilir. Yanına arkadaşın veya rastgele biri atıyor ve sizi takım olarak bilgisayarla eşleştiriyor. Bu modu çok oynayan var stressiz çok keyifli maçlar çıakrtabilirsin.




  • teşekkürler @furkan3191 kardeşim.

    genel bir değerlendirme yapar mısınız? strateji belirlemekte zorlanıyorum. mesela sovyetlerin antitank elemanı yok gibi birşey. mahvediyor panzerler..
  • mikselina M kullanıcısına yanıt
    Çok kabaca bakacak olursak;
    Bir çok açıdan ortalama ve dengeli bir ordu istiyorsan sovyetleri veya ostheer 'ı,
    oyunun başlarında piyadeleri ve hafif araçlarıyla çok etkin olacak bir ordu istiyorsan ancak oyunun sonlarında tank bakımından zorluk çekmeye razı olacaksan amerikanları,
    oyunun sonlarında tanklarıyla ezip geçebilecek bir ordu istiyorsan oberkomandoyu veya ingilizleri seçebilirsin.
  • Bugün oyunu tekrar kurdum ve yayınlardan,videolardan gördüklerimle sovyetlere baya ısınmıştım.Bir de penal battalion la bi tane generalden çağırılan ve anti tank tüfeği olan asker grubunu birlikte kullanıyorlardı.İlk oyun bunu uygulamadım onun yerine cons ve shock troops oynadım.Fakat o el oldukça iyi şekilde ilerlememe rağmen ağır tanklar çıkınca sorun yaşamaya başladım.Normalde sovyet oynamadığım için su-85in zırhının dandik olduğunu bilmiyordum su85 çağırdım tank-destroyer diye fakat karton gibi gitti iyi kullanmak gerekiyor sanırım. Aslında onun yerine t34lerden çağırsaydım çok daha iyi olurdu da öğrenmiş oldum.Ağır tanklara karşı 76mmlik topla karşı koymaya çalıştım ara sıra da t34 çağırabiliyodum.Fakat bir yerden sonra tanklar da iyice çoğalınca oyun birden aleyhime döndü.Zaten t34ler ancak diğer t34 gelene kadar dayanabiliyodu.76lıklar da yetmemeye başladı shockların zaten at si de yok.Tanklara kaybettim o el ve bu taktiğin late de pek işe yaramadığını farkettim.
    Ondan sonraki else karşıma okw oyuncusu geldi ve başta bahsettiğim taktiği uyguladım(penal+özel adamlar).O el baya üstündüm.400 puanın altına düşmedim hatta 450 de olabilir.En son adam 1 tane panzer 4 sanırım ondan çağırdı.T 85im vardı onu aldı.Ama panzerin de yarımdan biraz daha az canı kalmıştı.Ben de penal battalionların el bombasını o zaman keşfettim 3snde patlıyor sanırım ama koskoca tankı aldı.Bu penallar cidden son derece iyi bir de o generalden çağırdığım adamlar da çok fena ellerine makineliyi alınca deli gibi adam alıyorlar.Yani sovyetlerde bu penal+generalden gelenler taktiği şuan için meta game gibi bir şey midir.Çünkü diğerlerinde at gun lar yetişmiyor bazen bir de harita da değişikse sıkıntı oluyor.
    Yani bu bahsettiğim taktik dışında sovyetler için meta olan taktikler varsa bana yardımcı olabilir misiniz ?
    Bir de bu dediğim taktikte ilk başta 3 tane penal çağırdım sonra da 2 grup özel adamlardan çağırmıştım bu özellerden 3 tane mi çağırmalıyım ?
    Teşekkür ederim..Starcraft 2 den sıkılınca coh2 ye geri geldim ve çok daha zevk alarak oynuyorum.Eğer oynamak isteyenler olursa iletişime geçebiliriz.




  • taktikler için teşekkürler.

    steamden oynayanlar varsa ben de eklenmek isterim. sizlerle daha keyifli olacağını düşünüyorum.

    forumun da grubu var galiba ama özel...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikselina

    teşekkürler @furkan3191 kardeşim.

    genel bir değerlendirme yapar mısınız? strateji belirlemekte zorlanıyorum. mesela sovyetlerin antitank elemanı yok gibi birşey. mahvediyor panzerler..



    sovyetlerde işçilerin yerleştirdiği 30 munitionluk mayınları fırsat bulduğun yollara yerleştir. Rakibin tanklara adım attırmazsın, iyi mayın kullanan şu oyunda çok aşama kateder. İkinci binadan çıkan anti tank silahı olan zis'i kullanmayı öğrenmeye çalış gerçekten de yardımcı oluyor. Geç oyunda iste su85 tank destroyer her türlü işini görecek. Şimdilik kabaca bunları hedef edin oyunda gittikçe detaylandırırsın zaten kendi kendine oynadıkça.
  • Steam adi Temren oynayabiliriz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .BraveHeart. . kullanıcısına yanıt
    o komutandan gelen birimler guard, uzun süredir oynayamadım oyunu ancak penaller gerçekten şuan iyilermiş. Guardların eline makinalı verince buton özelliği var tanklar üzerinde kulllanılabiliyor onu da kullanabilirsin istersen.

    Eğer bunun için belli bir taktik felan yoksa duruma göre belirle sayılarını her zaman ezber işe yaramıyor çünkü.
  • Aynen doğru diyosun dostum.Bu birimler biraz daha ozel ama daha kuvvetli diye kullaniyorum.Mesela ben cons bassan onlarla oynayamiyorum yaninda da illa shock basmak istiyorum.Ama pro yayinlarina bi bakiyorum adam 4 cons squad 1 partisan tank hunterla teror estiriyor.Conslar cok zayif ama cekirge gibi olunca etkili oluyolar sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .BraveHeart.

    Aynen doğru diyosun dostum.Bu birimler biraz daha ozel ama daha kuvvetli diye kullaniyorum.Mesela ben cons bassan onlarla oynayamiyorum yaninda da illa shock basmak istiyorum.Ama pro yayinlarina bi bakiyorum adam 4 cons squad 1 partisan tank hunterla teror estiriyor.Conslar cok zayif ama cekirge gibi olunca etkili oluyolar sanirim.

    Coverda kullandiğin taktirde tum birimler etkili olur conslar en ise yarayan rifle birimi diyebilirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4v4 sevmeyen biri olarak şu ukf beni 4v4 ranked girmeye çekiyor. neden? çünkü insan bazen kasmadan, rahat rahat, öylesine takılmak istiyor x)

    UKF ladder



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pplhntr -- 5 Kasım 2016; 14:27:7 >
  • Multiplayer'de Victory Point oynayamıyorum bir türlü, beceremiyorum. Hemen hemen oynadığım tüm victory pointlerde yenildim
  • multi oynamak isteyenler beni eklesin. ai vs players seviyorum.

    isim: drsarper46
  • Single Multi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pembekedi kullanıcısına yanıt
    Yine çok yerinde tespitler yapmışlar. Umarım vurayım derken öldürmezler birimleri.

    AEC ve stuart a gelen düzeltmeler,
    amerikan komutanla gelen bar artık tek bitane alınabiliyor
    guards ın piyadeye vuruşuna nerf
    amerikan araç mürettebatlarının motor düzeltme yeteneğine nerf
    usf mortara nerf
    g43 e buff
    panzergren e buff
    jaghpanzer in ateş eder etmez kamuflaja girme saçmalığı düzeltmişler.
    sadece araçlara ateş etme modunu seçince makinalı tüfekler artık piyadeye sıkmaya devam etmesi de çoook uzun zamandır beklediğim birşeydi.
    Ve çeşitli bug fixler
    sniper ların durumunu merak ediyorum hiç denemedim.
    comet ve cromwell e dokunmamalarından hoşlanmadım sadece.
  • pplhntr P kullanıcısına yanıt
    İngiliz tanklarına dokunmamaları kötü olmuş gerçekten, en azından axis oynancak hale gelmiş o bile yeterli aslında =)
  • pplhntr P kullanıcısına yanıt
    quote:

    usf mortara nerf


    abi bu tespit değil bu resmen körlüktü bu zamana kadar düzeltilmemesi. Sağır sultan biliyordu bunu artık :D

    quote:

    guards ın piyadeye vuruşuna nerf


    Ben bunu pek hissetmedim ama iyidir.

    quote:

    jaghpanzer in ateş eder etmez kamuflaja girme saçmalığı düzeltmişler.


    Ya bu büyük ihtimalle p2 için de geçerli olcak zaten saçmalığın depar atanıydı. Hayvan gibi araç sniperdan daha kıvrak ve hızlı kamofile oluyor vur-kaçlar yapıyor.

    quote:

    sadece araçlara ateş etme modunu seçince makinalı tüfekler artık piyadeye sıkmaya devam etmesi


    Ben bunu bug sanıyordum, özellikmiş :D

    Benim hoşuma giden ve gitmeyenler:

    -Reinforce yapan araçlara el freni getirilmiş, rahatça sabitlenebilcek. Almanlarınki 6 tekerlekliydi galiba çok sinir edebiliyordu bazen. Umarım takım oyunlarındaki alman kampını ödüllendirmez. Yanında bazı değişiklikler daha getirmişler buna önlemdir umarım.

    -Sniperlara acayip darbe vurmuşlar. Kamofile değilken ateş ederse 10 SANİYE boyunca gizlenemiyor. Çok fazla gibi geldi bana bu. Milletin şuan sniperlara acayip öfkesi var, ileride milletin öfkesi soğuyacak bunu biraz azaltacaklar diye düşünüyorum. Siperdeyken ederse 3 saniye boyunca kamofle olamayacak, 3 saniye fazla mıdır bilemedim.

    -Kamofle olabilen rakatenwerferler da aynı darbeyi yiyor işte buna çok sevindim. Zaten siper ihtiyacı duymuyorlar, ninja gibi olduğu yerden yok oluyor adam 4 tanesini senin tankların dibine sokmuş pat diye ortaya çıkıyor senin tanklar yok adam bir tuşla da geri kaçıyor. Nefret ediyordum bundan. Bence bunun daha iyi çözümü Raketenler ateş ettikten 3-4 saniye sonrasına kadar retreat çekememeleri gibi bir çözüm lazım.

    -M17Quad eski kubel gibi sabitken baskı yapabilecek bu da iyi oldu, 1v1de çılgın atıyodu oldu ostherse rakip, fiyatını düşürseler bu sebeple daha iyi olur.

    - P2, T70, Stuart,222 bence hiç ihtiyaç olamayan vuruş nerfleri yediler, gereke olarak piyadelerin kaçmalarına dahi izin vermemeleri. Bence bu kadar ağır nerfle bunlar oyun içinde yok olacaklar, en iyi yöntem bunların vuruşlarına sadec KAÇAN BİRİMLER için hasar çarpanı eklemeleri olurdu. Hem hareket halinde daha isabetsiz oalcak hem de kaçan birimlere daha az vuracak, bu olursa kimse bu araçları kaçanları süpürsün diye kullanmazdı.

    -M20yi düzeltmeleri iyi oldu.

    -251 Flak Half Tracki bir ben iyi buluyordum herhalde :D Abi ateş atmasıyla milleti yere yapıştırması bir olan mesafesi uzun 360 derece dönen bir namlusu vardı neyini beğenmiyorlardı anlamıyorum hala :D

    -Piat düzenlemeleri de iyi gibi.

    -Abondon olmuş tankalr artık anti tank bombalarıyla felan vurulabilecek. Güzel.

    Artık 'yamaları oyuncu kitlemizden şu şu kişilerle yapıyoruz' diye resmi bir şekilde duyuruyorlar valla 2 sene önce nerdeydiniz diye sormak istiyorum ama cevabı hepmiz biliyoruz dlc politikaları :/ Neyse bu da iyi.




  • winter balance v1.3 yayınlandı.

    Ayrıca geçen haftasonu yapılan winter balance kampanyasından kazandığınız supply ödülü hesabınıza tanımlanmış olmalı. Kontrol edin.
  • Sniper ve hafif tanklara yapılan nerfleri sevmedim. Yine oynamaktan hoşlandığım birimlere nerf atmış namıssızlar. Bir 6 ay daha offline.
  • 
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.