Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (402. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.064
Cevap
80
Favori
284.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • serhatti S kullanıcısına yanıt

    Bak şu ilanda orjinal bloğunu satıyor istersen görüş pazarlıkla alabilirsin.


    İlla sıvı soğutma bloğu istersen


     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneğialiexpress.com
    3580.22TRY 10% OFF|Bykski su bloğu Sapphire RX 5700 XT darbe MSI RX5700XT MECH/EVOKE AMD GPU kartı tam kapak bakır destek A RGB stokta|Fanlar ve Soğutma| - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/i/2255799975424774.html?gatewayAdapt=tur2glo4itemAdapt




  • Arkadaşlar merhaba,


    Yeni bir sistem topladım ama custom sıvı soğutma için yeterli bilgim yok ve bütçe çok yok biraz kısıtlı. Sizce 360lık radyatörlü sadece cpu için bir setup oluştursam sıfır parçalardan bana maliyeti ne olur? Fanlar lian li infinity alınacak 7 adet 3'ü reverse olarak.



    Sistem;


    Ryzen 7600

    Asrock B650 Pro RS

    Phanteks NV5

    XPG Lancer 6400Mhz CL32 2x16GB

    Evga P6 750W Platinum

    KC3000 1TB

  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt

    Yalnızca işlemci için custom düşünüyorsanız hazır setlere yönelmeniz daha ekonomik olacaktır. Custom işi daha pahalıya patlar.

  • lBaBaCaNl kullanıcısına yanıt

    Hocam blok efsaneymiş ama fiyatı düşündürdü.Onu bir takip ederim belki fiyat düşer,bir şeyler olur.Aklımı çelmedi değil.


    Orijinal bloğu hayatta takmam,zaten sesinden,berbat soğutmasından attım.


    Bir de maaliyet 5000'i bulur gibi bu bloğu alırsam galiba.En ucuz tank,pompa,radyatör ne yapılır buna.Hocam bir kombin yapabilir misin?

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Hazır set bulamıyorum hocam nette hardtube düşünüyorum birde tahmini ne tutar?

  • serhatti S kullanıcısına yanıt

    Alternatif olarak bir tane link bırakayım. Belki işinize yarar.

    EK-AC Radeon RX 5700 +XT D-RGB GPU WATER COOLING BLOCK (NO BACK PLATE) X3-2 | eBay





  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt

    hocam çok sağolun.verdiğimiz zahmet için teşekkürler.


    Uygun,çok masrafsız bir yol bulmaya çalışıcam.

  • serhatti S kullanıcısına yanıt

    Maalesef bloklar pahalı.Bana soracak olursanız elinizdeki kart için blok masrafına girmek çok gereksiz.Kartın orjinal fanı duruyorsa takıp satın daha güncel kartların bloğu ikinci elde uygun fiyattalar ve bulunabilirliği daha kolay.

  • lBaBaCaNl kullanıcısına yanıt

    Kendi soğutmasını attım maalesef.En son denemek için külçe blok yapıştırıcam üzerine thermal yapışkanla.Bakalım sonuç ne olacak. :)

  • ZvAnA kullanıcısına yanıt
    Hocam Lian Li V3000 Plus satın aldım, hakikaten efsane olmuş, peşin fiyatına 6 taksit ve kupon ile uyguna geliyor şu enflasyonist ortamda :(


    https://m.n11.com/urun/lian-li-v3000-plus-black-e-atx-full-tower-bilgisayar-kasasi-34643573

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullanın, hayırlı olsun. Ömürlük bir kasa almışsınız. Keyfini çıkarın. Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 

  • Arkadaşlar bu konu başlığında yazmıştım yaklaşık 2 ay önce Custom yapmak istiyorum ne yapmalıyım nerden başlamalayım diye yardım istemiştim.
    Konu da daimi arkadaşlar saolsun fikirlerini paylaşıp yardımcı oldu herkes,özelden yardım aldığım burdan yardım aldığım herkese çok teşekkür ederim.
    1 günlük çalışmanın ardından sistemi toparladım bende parçaların hemen hemen hepsi rekorlar hariç EKWB oldu ve epey bi maliyetli oldu benim için.
    Sisteme ait bir kaç foto atayım daha sonra sizden yine tecrübelerini paylaşmanızı istiycem. Öncelikle sistemin resimlerini atayım:


     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

    İlk elin günahı olmaz misali:) ilk defa yapmama rağmen en çok boru bükme olayından ötürü endişem vardı meğersem en kolayı imiş :)

    Yalnız içime sinmeyen birşey var, İşlemcim 7800x3d boşta 40-45 arası çalışırken yükte cinebench olsun başka stress testi programları olsun 75 derecelere çıkıyor aynı şey oyun içinde geçerli. Boştaki derece bi ne nevi kabul edilebilir ama, yükteki hızı 75 yerine 70 bekliyordum ben. Ama diğer kapalı devre soğutmaya göre yükte baya baya fark etti, kapalı devrede stress testinde 80-85 dereceleri görüyordu işlemci şimdi ise max 75 gördüm.
    Bunu daha nasıl düşürürüm diye araştırma yaparken yabancı forumlarda şöyle bir şey paylaşılmış" Döngüyü ilk Cpu Bloğa sonra radyatör sonra gpu bloğa sonra radyatör pompa" diye gidiyor, bende resimlerde görüldüğü üzere önce gpu blok sonra cpu blok sonra sonra radyatörler sonra pompa diye gidiyor. Bunu önce cpu bloğa gelecek şekilde tekrar güncellesem gerçekten faydasını görürmüyüm işlemci sıcaklıklarında düşüş olurmu. Yoksa öyle yapsan daha iyi olur ama çok farketmezmi diyorsunuz.
    Birde ön tarafa koyduğum radyatör fanları kasa içinde kalmış onları radyatöre üfleyecek şekilde takacaktım ama yanlış takmışım onun günclelliycem tekrar, o bile farkediyordur belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lion_Army kullanıcısına yanıt

    Oncelikle hayırlı olsun gule gule kullanın. Sistem kurulumu guzel olmus elinize saglık. Nacizane daha iyi olur diyebilecegim konuları yazayım, dongu uzerinde ilerlerken pompa radyator-blok-radyator-blok-pompa seklinde bir kurulum yaparsanız sıvı sıcaklıgını arttırmadan daha dusuk derecede sogutma yapabilirsiniz. İşlemci sıcaklıgının yuksek olması sizi endiselendirmesin makinanız sıcak calısıyor o kadar. Bunun sebebinide kendiniz yazmıssınız zaten, Sıvının en sıcak hali ile sogutma yapıyorsunuz. İşlemciye gelen sıvı ekran kartı blogundan sıcak halde geldigi icin işlemci sıcaklıgınız o derecede calısıyor. Arada bir radyator olsa sıvı sıcaklıgı daha dusecegi icin işlemci sogutma performansıda daha dusuk olacaktır.

    On radyator fanlarını dediginiz gibi yer degistirmeniz gerekecek. Gorduklerim bunlar. Gerisi tertemiz sistem olmus.

  • Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun öncelikle güzel sistem olmuş güzel günlerde kullanın. Aynı işlemciye sahibim iki farklı blok ile denedim değerlerimiz benzer o sebeple endişe etmeniz gereken bir durum yok, sıcak olmasının sebebi ihs in çok kalın olması o da sizlik bir durum değil işlemcinin karakteri diyelim.

    Ön tarafta bulunan fanlar dışarıdan içeri çekiyor ya da dışarıdan içeri itiyorsa sorun yok radyatörleriniz kalın sınıfta değilse, hatta kalın radyatörlerde pull yani iç tarafa takılan fanlar daha performanslı olacaktır. Eğer kasa içinden dışarı atacak şekilde takmadıysanız (ki bu çok yanlış diğer fanlarınızın yönüne göre) gözle görülür bir etki görmezsiniz.

    İkinci konuya gelirsek loop order yani soğutma sırasının hiçbir önemi yoktur, siz total soğutma yapıyorsunuz, bununla alakalı testler mevcut kendiniz de doğrulayabilirsiniz yine de ben bir iki video linki aşağı bıraktım. Ancak basit olarak mantık sizin gönderdiğiniz sıvının blok içinde yeterince kalmıyor oluşu, sıvı bütün olarak ısınıyor inanıldığı üzere giriş 25 çıkış 35 değil de aradaki sıcaklık farkı oldukça düşük kalıyor. Bu da zaten bahsettiğim total soğutma yani custom sisteminizin sıvıyı serin tutma çabası radyatörlerin soğutma kapasitesine ve akış miktarınıza göre. Uzun kullanımda gittikçe artan bir sıvı sıcaklığı trendi varsa (sıvı dengelendikten sonraki süre) zaten soğutma kapasitesi probleminiz vardır. Kısaca önce cpu veya gpu fark eden konular değil. Akış miktarı yani flow rate daha önemli ve büyük etkisi olan konulardır.

    https://www.youtube.com/watch?si=JyldAbNjRUn_VYrN&v=RnPB_q51iVk&feature=youtu.be

    https://www.youtube.com/watch?si=b9J7gBNZifld-3w6&v=IJmE13sG9PI&feature=youtu.be

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Pompa-Radyatör-Blok-Radyatör-Blok-Pompa şeklinde değişikliğe gideceksem Sistemde komple boruların değişmesi gerekiyor o çok zahmetli olacak gibi, ama doğrusu oysa yapmaktan başka çarem yok gibi.
    İşlmeciyi ben oyunlarda 65 civarı tutarım diye umuyordum, belki de çok şey istiyorum bilmiyorum. Yani gereğinden fazla performans beklentim oldu aslında çok güzel olan değerler beklentinin altında kalınca mutsuz etti beni.
    Ön panelde ki hatam şu olmuş gözden nasıl kaçırdım kendime çok kızdım, ön panel dışardan içeri haca çekiyor ama önde radyatörler için aldığım fanları takmam gerekiyordu, çünkü statik basınç ve cfm değerleri ile radyatöre üflemeden direk egzos görevi görüyor önde bulunan sıradan corsiar kasa fanları bunu başaramıyor. Yani o düzeltmeyi muhakkak yapmam lazım.
    Bir başka konu kasanın yapısı itibari ile üst panel ve ön panel cam olduğu için bunları çıkarayım daha iyi bir akış olsun dedim ve denedim sonuç harika, cinebench multi core testinde 75 derece çalışan işlemci kapakları çıkarınca direk 70'e indi. Dolayısıyla üst ve ön panel için mesh yapıda bir kapak siparişi vericem, bu şekilde çözücem o sorunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eger sizin icin olcu işlemci sıcaklıgı ise onun kolayı var. Sadece pompadan cıkan boruların yerini degiştirip işlemci sıcaklıgını bu sekilde dusurebilirsiniz. Fakat yine soyluyorum sistemin sogutması iyi. Sadece sıcak calısıyor ve bunun nedeni sıralamanın dogru olmaması. Sogutma konusunda sorununuz yok. İsterseniz bu sekilde kalabilir ve sizi sorunsuz sekilde goturur.

    Kasa konusuna gelince, bu konu butun butun custom sogutma yapan kullanıcıların kronik yarasıdır. Cozumu cok ucuk rakamlar odemek yada kasayı modlamaktan gecer. Bu biraz daha ileri seviyede dusuneceginiz konu olarak kalsın isterseniz. Konu icinde arkadasların illaki tavsiyeleri olacaktır iş oraya gelince herkes tecrubelerini seve seve paylasacaktır.

  • Her ne kadar teoride ideal görünen önce radyatör sonra blok gibi görünse de belli bir debinin üzerindeki sistemlerde bu bir fark yaratmıyor. Boşuna bunun için kafa yormanın lüzumu yok. Yapılan araştırmalar ve testler bunu açıkça gösteriyor.


    Sistemden maksimum performans almanın birinci yolu hem radyatörlerden geçen havanın hem de sistem içerisindeki sıvının debisini arttırmaktır. 1.5litre/dak bir çok sistem için yeterli olsa da yüksek performanslı sistemlerde 3litre/dakika sistem debisi sağlanmalıdır.

  • Lion_Army kullanıcısına yanıt

    Sıralamanın etki edeceğini çok sanmıyorum işlemcinin soğutma alanı epey düşük sonuçta. Mo-ra kullanan arkadaşla 5950x kullanıyoruz. Bende 360mm 55mm 2 radyatör var 2si de hemen hemen aynı ısılarda.

  • Lion_Army kullanıcısına yanıt

    Sistem güzel olmuş elinize sağlık. İlk düştüm işiniz için gayet güzel ve şık duruyor. Borular sanırım 12 mm ilk değil mi? Biraz ince geldi gözüme. Bir de kasanın önüne gelen soğuk havanın hemen arkadaki fanlar ile tekrar takviyelenip kasa içine girmesi de iyi olmuş. Sadece gpu ısınan sıvının radyatör değil de hemen ardından cpu ya girmesi daha önceki tecrübelerime göre bir tık sıcak işlemci veya gpu demek. Önce hangisine giriyorsa diğeri daha sıcak çalışıyor demek. Ben kendi sistemimde popa gpu radyatör cpu tekrar radyatör şeklinde kullanıyorum. Verimli oluyor.

  • TorukMactoo kullanıcısına yanıt

    Şeffaf olduğu için birde resimleri çekim açısı olduğu için göze 12mm gelmiş olabilir ama 14mm borular. Gerekli eksik olan dirsektir uzatma rekorları filan temin ettim. Döngüyü tekrar güncelliycem Pompa+Gpu+Radyatör+Cpu+Radyatör+Pompa şeklinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.