Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (403. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.063
Cevap
80
Favori
284.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lion_Army kullanıcısına yanıt

    Madem bir guncelleme olacak o zaman gpu blogunun brosurunu tekrar kontrol edermisiniz. Ters su akısında ne kadar kayıp yapıyor. Eger onemli bir fark olusturacaksa sıvı girisini soldan yapmanızı tavsiye ederim.

  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt

    Kurcaladıkça yeni birşey çıkıyor, şimdi takıldığım nokta da ön taraftaki radyatöre sadece push/pull olarak mı montaj yapayım yoksa ssdece önden içeri push şeklinde mi olsun. Şu anki kurulumda yeni aldığım cfm'si ve statik basıncı iyi olan EK fanları pull olarak çalışıyor kasa şle beraber gelen 140mm fanları push şeklindeydi. İlk aklımıza gelen fanların yerini değiştirmek oldu ama bu seferde corsair fanlar arkada pull görevi görürken EK fanları çnde push yapacak ama corsair fablar bi nevi duvar vazifesi görecek. Push-Pull için önerlien kurulum fanların aynı olması ya da değerlerinin birbirine yakın olması. Araştırmalarda da push-pull kurulumunun çok fark yaratmayacağı görüşünde herkes hem fikir bir sürü de test var bununla ilgili ve öyle de görünüyor. O yüzden Corsair fanları iptal edip sadece önden EK fanlarınilr push yapıp kullanıcam.

    Ekran kartına bloğuna gelecek olursam haklısınız onun montajıda yanlış yapmışım, yani soldan giriş vermemiz gerekiyor. Kullanım kılavuzunda böyle bir ibarede bulunmamışlar sadece resim ile göstermişler, yani herhangi bir yerde burası outlet burası inlet cpu blok yada pompada ki gibi bir belirti yok,ama doğrusu öyle belliki.


     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • P/P fan dizilimi genellikle kalın radlar için önerilen bir kombinasyondur. Std fanlarda gereksiz olur.

  • Lion_Army kullanıcısına yanıt

    Sadece push olarak kullanmanızı tavsiye ederim. P/P kurulumu Alphacool monsta tarzı 8-10cm kalınlıklar icin verimlidir. Onunda onemi su sekilde olur. Fanın sogutma sekli, radyatorun icindeki ince boruların uzerinde birikmiş olan sıcak havayı dısarı atarak kasa dısından aldıgı ortam sıcaklıgındaki hava ile orada bir akıs olusturmasıdır. Kalın radyatorlerde bu havayı dısarı atmak icin fanı, ya devirli calıstırıp daha fazla basınc uretmek yada P/P yapıp akıs icin birbirini tamamlayan fan kurulumu gereklidir. Sizin senaryonuzda radyator kalınlıgı dusuk devirli bir fanın uretecegi cfm degeri ile cok kolay sogutulacagı icin gereksiz olacaktır.

  • Sevgili sıvıdaşlar ben de çok yakın bir zamanda aranıza katılacağım bir sorum var ben ucuz diye 2. El radyatör aldım Corsair xr5 420mm şimdi bu radyatöre üflediğim zaman biraz direnç uyguluyor hava boşluğa gider gibi akmıyor acaba bu boruların inceliğinden mi yoksa tıkalı mı ne yapmalıyım

    Limon suyu sıkıp tül ile süzdükten sonra yarım saat kadar hareket ettirdim çeşmeden verdim tazyiği ama değişme olmadı şimdi de Listerin gargara kattım bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akrep.General -- 22 Mart 2024; 22:17:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akrep.General kullanıcısına yanıt
    Şaka mı yapıyorsunuz ciddi misiniz anlamasam da öncelikle radyatörünüzün içinde pirinç odacık ve bazen bakır kanallar kullanılıp bunlarda da kaplama olmaz. Üflemeniz bir yana limon gibi asidik bileşen veya listerine tarzı aşındırıcı kullanmanız çok mantıklı değil ki sonra da içinden bol mineralli şebeke suyu geçiriyorsunuz.

    Radyatörler yalnızca beyaz sirke karıştırılmış ılık saf suyla doldurulup çalkalanarak ya da özel temizlik sıvısı (flush kit) ile pompaya bağlı temizlenmeli devamında da saf su ile defalarca durulanmalıdır pompa yardımıyla.

    Corsair XR serisi akış direnci ile bilinen radyatörlerdir bu arada.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • otomania kullanıcısına yanıt

    Yok yahu niye şaka yapayım 2 gündür konunun açıldığı günden bu yana yazılan bir çok mesajı okudum limon suyunu ve gargarayı temizlik amaçlı kullandığını ve başarılı sonuç aldığını yazan mesajlar gördüm ayrıca limonun bakırı temizlediği zaten bildiğim birşey benim derdim oluşan direncin sebebi tıkanma mı yoksa doğası gereği mi onu öğrenmek sizin o özel temizlik sıvısının ve sirkenin içinde asit bulunmuyor mu temizliği ne ile gerçekleştiriyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akrep.General kullanıcısına yanıt
    Sülfürik asit de bir asit karbonik asit de, sirkenin saf su ile derişimini azaltmak da bu kuvveti yine düşürmek için. Diğer temizlik sıvıları da yine konsantre yani seyreltilerek kullanılmakta. Sadece saf su ile sistem çalıştıran da var misal ama bunları dikkate alıp almamak size kalmış denemesi bedava ürün sizin, ben rasyonel olarak sizinle gerçekleri paylaşıyorum dikkat ederseniz kendi deneyimlerimi değil. Uygulamak ya da limon sıkmak size kalmış. İyi forumlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  •  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

    Bu sefer oldu galiba. Gpu bloğa soldan giriş verdim, iki blok arası radyatör koydum 5 derece fark etti yükte. Şu an herşey normal gibi görünüyor. Boşta 38-40 yükte 68-70 oldu. Bu değerler arasında gidip geliyor ama işlemcide undervolt var stok değil stok değerler daha yüksek çıkar herhalde.

    Ama hala daha iyi olması gerekiyor sanki, nedir bu tatminsizlik bende ki onu da anlamadım. Yabancı forumlarda boşta 35 yükte 65 olduğu söyledikleri için, onları okuduğum için olabilir.

    Tek merak ettiğim bir döngü kaldı, önce pompadan sonra cpu blok sonra radyatör sonra mı gpu bloğa dönseydim, fark edermiydi acaba, bunun içinde tekrar sök tak yapmak istemiyorum.

    Böyle düşünmemin nedeni ekran kartı sıcaklıkları inanılmaz iyi, boşta 22 derece oyunlarda max 37-38 gördüm, bunun nedeni dediğim gibi döngümü yoksa gpu blok kalitesimi, yoksa ekran kartının kendi kalitesimi bilemedim. Çünkü ekran kartı kendi soğutucusunda da oyunlarda max 65-70 arası çalışıyordu.

    Sizin tavsiye ettiğiniz yada başka nasıl olması gerekirdi gibi fikirlere açığım. Ama bence böyle kalması yönünde artık tek eksi fanlar biraz sesli çalışıyor tam yükte, fan eğri ayarı yapıcam ince, onu da o şekilde tolera ederim.

    Bu arada pull-push iptal ettim iptal etmeseydim daha iyi olurmuydu zannetmiyorum ben, hem böyle görsel olarakta daha zarif oldu. Bana katkısı belki 1-2 derece belki değil.

    @xdeliruzgar @pcpcpcpc @ottomania @sasuta @TorukMactoo


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Döngü sıralaması değiştirmenin farkı olmadığını önceki mesajda video olarak göndermiştim. Belirleyici olan sıvı sıcaklığınız. Delta T yani radyatörden ya da bloktan çıkan sıvı arasında 1.5-2 santigrat derece bir fark olacaktır bu da ısı farkında çok birşey değiştirmiyor. Birkaç saat gpunuz yükte olduğunda bu değerler gerçek değerleri verecektir.

    Çift radyatör ve çift blokta bence asıl düşünmeniz gereken akış miktarınız ki burada az 90 derece dönüş ve en kısa borulama ile döngünüzü tamamlamaya bakın. Ayrıca pompa devir aralığınız nedir eğer otomatikte ya da düşük bir aralıkta ise arttırmanızı öneririm.

    Bu arada DazMode gibi bir kanal vardı Velocity 2 yi incelerken montajlar farklı değerler aldığından bahsediyordu, bunu da biraz araştırabilirsiniz eğer çok kafanıza takılıyorsa.

    Daha önce elimde Magnitude blok vardı onunla sizin aldığınız değerlere yakın alırken dışbükey coldplate sebebiyle montaj kısmı içime sinmedi ve corsair blok aldım, boşta 35-40 oyunlarda 50-60 benchlerde ise 75lere kadar çıkıyor, bu default modda ama negative offset curve vb uygulama yok. 65w Eco mode da ise boştaki sıcaklık biraz yükseliyor ama bench değerleri 70 civarına iniyor.

    Önceki mesajımda bahsettiğim gibi 7800x3d kalın ihs e sahip, bu sizin ayrı bir Radyatör odanız olsa dahi sınırlayıcı çünkü ısı transferini büyük oranda etkiliyor. Buna bir de chip kalitesi şans faktörü eklenince bence 5-10 derece oynamalar bu limitte çalışan işlemciler için kabul edilebilir. Ben bunu 5900x işlemcim varken 3x360 rad ve 3 d5 pompalı sistemimden arkadaşa aio ile aynı işlemciden aldığımızda yakın sıcaklık değerleri alınca anlamıştım. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

    Bence görseli hoşunuza giden şekilde yapın ve keyfini sürün, bu cihazları herşeyden önce oyun veya program keyfi için alıyoruz, yıllarını bu işe vermiş ve sizinle paylaştığım video içeriklerini yapmış insanlar testini önceden yapmış sizin de yeniden bunları test etmeye ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. İyi forumlar 🙋🏻‍♂️

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • otomania kullanıcısına yanıt

     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 

  • Mis gibi tertemiz sistem oldu gule gule kullanın. @otomania gerekeni soylemiş zaten. Bundan sonrası icin yapacagınız butun iyileştirmeler astarı yuzunden pahalı halde olacaktır. Sistemin temel hali ile kullanmanız size maddi acıdan buyuk katkı sunacaktır. İçinde bulundugunuz durumun farkındayım ama ne yaparsanız yapın oldu diyemeyeceksiniz cunku bu işin sonu yok.

  • Arkadaşlar toplam 1480 euro ya ne kadar vergi isterler 300 eurodan fazla vergi vermeye niyetim yok fazla çıkar ise reddedip geri iade verebiliyor muyum ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuz51515151 O kullanıcısına yanıt
    150 euro ve altı için sizin hesapladığınız oran. 150 euro ve üzerindeki gönderilerinizde ürün değerinin yarısını geçen vergiler karşınıza çıkabilmekte maalesef burada gümrük memuruna çok bağlı kalınıyor. Buna ek olarak da işlemler tamamlanana kadar gümrükte bekletme antrepo süreleri, ürünün gümrük çekim sürecinde ilgili personel ücretleri size yıkılıyor. Kısacası bulaşmamak bence daha iyi seçenek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • otomania kullanıcısına yanıt

    Evet 4500 euro tuttu toplam tabiki iade ettim direk :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi hevesimiz vardı nasip değilmiş. 1500 euro idi limit o yüzden 1480 de durdum ama 2022 de devlet limiti 150 ye düşürmüş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef artık hiçbirşey alamıyoruz yurtdışından. Zaten niş bir kesiminin uğraştığı bir hobi, ama şuanki durum iyice bitirdi bu olayı. Uzun yıllardır yurt içi yurt dışı topladığım parçalarla hala devam ediyorum ama bakalım nereye kadar...

  • Oğuz51515151 O kullanıcısına yanıt

    Yurtdışından getirebilecek birilerini bulmadan bu iş artık zor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu dönemde 150€ üzeri sipariş verme riskine değmez. Mümkünse temiz ikinci ellere yönelmek daha makul olacaktır.

  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Şu zamanda maalesef temiz 2. El alternatifi tek seçenek gibi görünüyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.