Şimdi Ara

DH İTİRAF (12-MEZUN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
6
Favori
3.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar birazcık içimi dökmek ve belki bu vesileyle siz de içinizi dökmek istersiniz diye bu başlığı açtım. Buna ihtiyacımız var özellikle şu günlerde yazmak iyi gelir diye düşünüyorum.. Herkese sevgiler..

    Arkadaşlar ben 2000li doğumluyum göreceli olarak güzel bence ortalama bir liseden mezunum ilk sene istediğim sıralamayı elde edemeyip 70k yapmıştım. Eşit ağırlıkçıyım ve çalışmamıştım. Çok rahat bir şekilde girmiştim sanırım biraz da o yüzden iyi yaptığımı düşünüyorum her neyse. O dönem bir kız arkadaşım vardı ve devam ediyorduk. O gitti yerleşti hazırlık dönemi ben ise hazırlanıyorum.

    Dönemin başları daha güzel bir ortam yakaladım ve çalışmaya başladım özel dersler eşliğinde devam ediyordum e haliyle aileme büyük bir külfet oluşturuyordu bu. Arada sıkıntı yaşıyordum onlarla ve iyice geriliyordum üzerimde yük oluşmuştu. Arkadaşlarım da oldukça güzel yerlerdeydi ve ben üzülüyordum iyice yalnız kalmıştım. Ancak bizim arkadaşlardan vardı gene mezun kalanlar onlarlaydık bazen de işte kız arkadaşımla. Her şey güzeldi netlerim tam kıvamındaydı istediğim yer olacaktı bu sefer ve ailemi de memnun edecektim. Beklentiler yüksekti. Dönem dönem sıkıntılar yaşadım tıpkı 12. Sınıfta apandistim patlayıp ameliyat olmam gibi. Kız arkadaşla da yaşadım bu zaten klasiktir. Ama buraya değinmek istemiyorum tabii çünkü bu durum zaten yanlış bir durum bence. Herneyse dostlar başvurular başladı ve ilk gün başvurumu yaptım. Meğer ben öyle sanıyormuşum. Para gece saati yatmış ve geri gelmişti. Bende kontrol amaçlı her siteye girişimde başvurular kısmında görüyordum ve rahatlıyordum meğerse ödenmedi yazıyormuş. Bunu yerler açıklandığı gün sitede başvurun bulunamadı yazısını görene kadar fark etmemiştim. Oldukça şok oldum bu büyük bir aptallıktı gözümde hala da öyledir. Ama yapacak bir şey yoktu.

    Bu senenin başında ise Özel ders aldığım hocamla dışarda buluşup bu durumu konuşmuştum ve onun fikirleriyle başlayacaktım. Temmuz gibi.. Bu seferde daha önce bahsettiğim kız arkadaşım hazırlığını geçmiş ve yurt dışına çıkmıştı bense bu dönem duvara bakıyordum yemek yemiyordum öyle zor bir dönemdi aptallığımı kabullenemiyordum. Sınav dönemi 100 kilo olmuştum ve temmuza kadar 90 ları buldum tekrar. Ardından ağustos gibi kız arkadaşımın beni bırakıp aldatması gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldım. Sonra ağustos a kadar 80 kiloya düşmüştüm artık cildimde çatlaklar oluşmuştu cidden kötü durumdaydım. Hırslıydım anca yapamıyordum dikkatimi toplayamıyordum. Burada gördüğüm gibi ben de karar vermiştim ege de çadırımla otostopla çıkacaktım. Çıktım da sürünerek 2 hafta geçirdim yollarda. Camii avlusunda, sahilde, okul bahçesinde nereyi bulursam orada bir arkadaşımla geceyi geçirerek yolumuza devam ettik. Bütçemiz sıkıntılıydı 2 hafta sonra dönmek zorunda kaldık. Bense hala kafam rahatlayamamıştım dönem başlamıştı. Hazırlanmaya başlayamadım. Başlayacaktım başlayamadım. Durumum geçen seneden kötü değildi sonuçta ve geçen sene iyiydim diye biraz da saldım. En son ocak gibi toparlandım ve netlerim aşağı yukarı Tyt 75 civarı geliyordu Ayt ise 50-55 civarıydı onu da zorla görüyordum diyebilirim ikisi de düşüyordu da zaman zaman. Allahtan LTİm çok iyiydi ama corona falan derken o da kalktı ve ben yine sıkıntıya girdim. En sonunda bugün buradayım kafam allak bullak, önümü göremiyorum. Umarım istediğim sıralamayı yapabilir ve kurtulabilirim diye düşünüyorum.

    Ancak sizlerden de bilenler olacaktır ki insanın kendi potansiyelinin altında kaldığını hissetmesi çok kötü bir durum. Ben yaptıklarımdan dolayı kötü sıralama hak etmiş de olsam. Yapabileceğimle uzaktan yakından alakası olmayan bir şey yapacağım. Umarım yine de istediğim sıralama gelir diye düşünüyorum. Her şeye rağmen pes etmeyeceğim ve hayallerimin peşinden koşacağım. Umarım sizleri de hiçbir şey yıldırmaz. Her şey herkes için gönlünce olur umarım. Okuyan okumayan herkese şimdiden başarılar diliyorum.







  • "Ancak sizlerden de bilenler olacaktır ki insanın kendi potansiyelinin altında kaldığını hissetmesi çok kötü bir durum."
    İmzayı nereye atıyoruz?

    Ben de 2000liyim ve bu sene sağlık sorunlarım nedeniyle son 3 ay doğru düzgün bir şey yapamadım. Bildiklerimi de unutmuş durumdayım şu an ve sağlık sorunlarım artarak devam ediyor. Hayatın sonu mu bu günler. Benim için değil. Benim için hayat yeni başlıyor. Ümidini kaybetme Allah sabredenlerle beraberdir.
    Mezunum.Kız olaylarım olmadı ama gerçekten o son dediğiniz insanın kendi potansiyelinin altında kaldığını hissetmesi olayı çok doğru.Mezun yılıma çok farklı başladım ama nedense öyle devam etmedi bilmiyorum sanırsam fazla karamsarlık beni buna itti.Bende 2000liyim ama yıl sonu olduğundan ilk mezun yılım bu.Bu sene istediğim yeri kazanamazsam bir daha kalma şansım yok ve büyük ihtimal hayatım bitecek.Ne yapacağımı bilmiyorum umarım sıanvda yaparım
  • Mezunum.Kız olaylarım olmadı ama gerçekten o son dediğiniz insanın kendi potansiyelinin altında kaldığını hissetmesi olayı çok doğru.Mezun yılıma çok farklı başladım ama nedense öyle devam etmedi bilmiyorum sanırsam fazla karamsarlık beni buna itti.Bende 2000liyim ama yıl sonu olduğundan ilk mezun yılım bu.Bu sene istediğim yeri kazanamazsam bir daha kalma şansım yok ve büyük ihtimal hayatım bitecek.Ne yapacağımı bilmiyorum umarım sıanvda yaparım
  • Sayısalmısın kaç binden kaldın durumun nasıl. Bende aynı durumdayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Ancak sizlerden de bilenler olacaktır ki insanın kendi potansiyelinin altında kaldığını hissetmesi çok kötü bir durum."
    İmzayı nereye atıyoruz?

    Ben de 2000liyim ve bu sene sağlık sorunlarım nedeniyle son 3 ay doğru düzgün bir şey yapamadım. Bildiklerimi de unutmuş durumdayım şu an ve sağlık sorunlarım artarak devam ediyor. Hayatın sonu mu bu günler. Benim için değil. Benim için hayat yeni başlıyor. Ümidini kaybetme Allah sabredenlerle beraberdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne hayatının bitmesi kardeş. Daha 20 yaşındayız geçmiş geçti gelecekte daha gelmedi. Ümidini kaybetme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Brkyuzn52 Hocam hayatınızın sonu değil gibi klişe bir şeyle girmek istemiyorum ama kabullenmek istemesek de öyle. Tekrar deneyip denememe durumunuzu siz daha iyi bilirsiniz bu konuda bir sıkıntı yok ama moralinizi bozmanın da bir anlamı yok. Bu forumda olduğu kadar her yerde gördüğüm kadarıyla okurken hazırlanan, okuduğu yeri bırakıp hazırlanan sayısı oldukça fazla. Başaran sayısına çok da takılmak doğru değil bunlar bireysel konular. Ancak şimdi bu durumda pes ediyorsak en iyi yerde olduğumuzda ne yapacaktık ? En iyi olmak çok çalışmayı ister. Sonuçta en iyi ünide de olsak hepimiz aa girdik bir kere diyip salmayacaktık ve çalışmaya devam edecektik.


    @meturan. Geçmiş olsun hocam öncelikle size de ancak sizin durum sizinle pek alakalı görünmüyor. Durumunuzu da bilmesem de umarım şartlarınız düzelir ve istediğiniz yere girip mutlu olabilirsiniz. Kesinlikle hayat daha hepimiz için yeni başlıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meturan.

    Ne hayatının bitmesi kardeş. Daha 20 yaşındayız geçmiş geçti gelecekte daha gelmedi. Ümidini kaybetme.
    Dostum maalesef hayat şartları herkesin farklı.Bu sene kazanamazsam ya inşaata ya da istemediğim bir şehirde bir ömür yaşamaya mahkumum.Bu da benim için hayatın bitmesi anlamına geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeOlacakBu

    @Brkyuzn52 Hocam hayatınızın sonu değil gibi klişe bir şeyle girmek istemiyorum ama kabullenmek istemesek de öyle. Tekrar deneyip denememe durumunuzu siz daha iyi bilirsiniz bu konuda bir sıkıntı yok ama moralinizi bozmanın da bir anlamı yok. Bu forumda olduğu kadar her yerde gördüğüm kadarıyla okurken hazırlanan, okuduğu yeri bırakıp hazırlanan sayısı oldukça fazla. Başaran sayısına çok da takılmak doğru değil bunlar bireysel konular. Ancak şimdi bu durumda pes ediyorsak en iyi yerde olduğumuzda ne yapacaktık ? En iyi olmak çok çalışmayı ister. Sonuçta en iyi ünide de olsak hepimiz aa girdik bir kere diyip salmayacaktık ve çalışmaya devam edecektik.


    @meturan. Geçmiş olsun hocam öncelikle size de ancak sizin durum sizinle pek alakalı görünmüyor. Durumunuzu da bilmesem de umarım şartlarınız düzelir ve istediğiniz yere girip mutlu olabilirsiniz. Kesinlikle hayat daha hepimiz için yeni başlıyor.
    Hocam ben hakediyorum zaten.Bu sene yeterine çalışmadım.Salak gibi erteledim erteledim şimdi de ağlıyorum.




  • Hayatta bazen yükselebilmek için dibi görmek gerek. Gerçekten başarıya ulaşmış insanlara bakarsan belirli zamanlarında dibi gördüklerini fark edersin. İnancın ne bilmiyorum ama bana Kur'an yoğun bakımın kapısında dahi olsam ümidimi kaybetmemem gerektiğini söylüyor.

    Edit: Artık zamanın kıymetini bil ve bundan sonraki hayatında öyle yaşa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meturan. -- 24 Haziran 2020; 11:52:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LastDoremoni

    Sayısalmısın kaç binden kaldın durumun nasıl. Bende aynı durumdayım
    Hocam sayısaldım.120kdan mezuna bıraktım dedim ben tmden giricem bu sene.Sonrasında aslında istediğim mesleğin sayısalda olduğunu farkettim.Baktım tm kolay duruyor çoğu şeyi erteledim.Şimdi de köpek gibi pişmanım ama iş işten geçti ne yapacağımı da bilmiyorum.Birkaç aya da 20 oluyoruz yaş da gidiyor.Bilmiyorum ne yapacağımı hayatta olmamın sebebi de ailem zaten onlar üzülmesin diye yaşıyorum.Sen kaçtan bıraktın mezuna
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meturan.

    Hayatta bazen yükselebilmek için dibi görmek gerek. Gerçekten başarıya ulaşmış insanlara bakarsan belirli zamanlarında dibi gördüklerini fark edersin. İnancın ne bilmiyorum ama bana Kur'an yoğun bakımın kapısında dahi olsam ümidimi kaybetmemem gerektiğini söylüyor.

    Edit: Artık zamanın kıymetini bil ve bundan sonraki hayatında öyle yaşa.
    Müslümanım da hocam ben bu kadar pozitif bakamıyorum hayata ya.Yani gerçeklerin farkında olup içimden atamıyorum ya da erteleyemiyorum bu da yiyip bitiriyor beni
  • ben de 2000 ağustosluyum ilk mezun senesi yaş dayandı 20'ye benim de son kurşunum bir daha mezun şansım yok ama hayat bitecek falan ne alaka hocam daha 20 yaşındayız gözünü seveyim bu kadar karamsar olma.istediğin yer olmaz bir düşüğü olur üniversitede geliştirirsin kendini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 24 Haziran 2020; 11:55:40 >
  • Hocam benim anlayamadığım konu şu herhangi bir yere yerleştiğiniz durumda sınava hazırlanmanız konusunda sizi tutan bir şey mi var?
  • 30 k sayısal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir müslüman asla ümitsizliğe düşemez kardeşim. Bizim yoktan var eden bir Rabbimiz var. Ölüyü dirilten Allah'a hiçbir şey zor gelir mi?
    Bir yerlerde hata yapmışsın belki de az çalışmışsın ama bu hayatının sonunu getirmeyecek. Sen bu hatalarından ders çıkar zamanın ne kadar kıymetli bir nimet olduğunu her saniyenin bir daha tekrar gelmeyeceğini anla. Ve bir daha pişman olma. Çünkü pişmanlık ahmaklıktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeOlacakBu

    Hocam benim anlayamadığım konu şu herhangi bir yere yerleştiğiniz durumda sınava hazırlanmanız konusunda sizi tutan bir şey mi var?
    Haklısınız hocam ama yaş ilerliyor ya.Seneye kırık obp ile istediğimizi yaptık diyelim 25-26da mezun oluyoruz normal şartlarda iş bulunmazken 20li yaşların yarısını devirmiş birisini mi işe alacaklar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meturan.

    Bir müslüman asla ümitsizliğe düşemez kardeşim. Bizim yoktan var eden bir Rabbimiz var. Ölüyü dirilten Allah'a hiçbir şey zor gelir mi?
    Bir yerlerde hata yapmışsın belki de az çalışmışsın ama bu hayatının sonunu getirmeyecek. Sen bu hatalarından ders çıkar zamanın ne kadar kıymetli bir nimet olduğunu her saniyenin bir daha tekrar gelmeyeceğini anla. Ve bir daha pişman olma. Çünkü pişmanlık ahmaklıktır.
    Valla hocam açlıktan kırılan da savaşın için de olup yıllarca sürünenler de müslümanlar.Yani bilmiyorum o kadar olumlu bakmalı mıyız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LastDoremoni

    30 k sayısal
    Tıp istiyorsunuz hocam sanırsam mis gibi sıralama çünkü 30k
  • Yok itü istiyorum 5k yapmam lazım işletme endüstri düşünüyorun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim bu dünyada imtihanlar bitmeyecek. En büyük imtihanları peygamberler yaşadı. Mesela Peygamber efendimiz Taif te taşlandı. Ne oldu taşlandıktan sonra Miraç gerçekleşti. Anlamamız gereken şu Taif te taşlanmayana Miraç yok. Sıkıntılar olacak elbette sabredip yola devam edecek ve hatalardan ders çıkaracağız. İmtihansız yer isteyen ahirete baksın. En ufak sıkıntı olmayacak orada Allah'ın istediği gibi yaşayana. Selametle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.