Şimdi Ara

DH İTİRAF (12-MEZUN) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
6
Favori
3.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: docthirst

    Haklısınız hocam ama yaş ilerliyor ya.Seneye kırık obp ile istediğimizi yaptık diyelim 25-26da mezun oluyoruz normal şartlarda iş bulunmazken 20li yaşların yarısını devirmiş birisini mi işe alacaklar

    Alıntıları Göster
    Yani şimdi durumunuzu bilmiyorum da dediğiniz gibi zaten iş sıkıntı var bu ülkede yani sen çalışmadığın, düşük yaparak girdiğin bir yerde zaten mezun olunca işim garanti diyebileceğini sanmıyorum keza bunu hiçbir zaman diyemezsin. Yani burada mezun olduktan sonra 1 2 sene iş bulamayıp evde kalmaktansa sanırım 1 2 sene heba etmek bana daha mantıklı geliyor. Ha tabii erkenden para kazanma mecburiyeti vb vardır. Onu siz daha iyi bilirsiniz. Bu kadar karamsarlık sizi bu konuda değil hep üzer hocam kendinize dikkat etin derim.




  • Hocam sizde durumlar nasıl, nasılsınız ?
  • NeOlacakBu kullanıcısına yanıt
    hocam benim ocağa kadar çok iyi gidiyordu sağlam çalışıyordum ocakta ailevi problemler yaşadım ocak-şubat ayları derslerden baya koptum kendimi toparlamakla geçti 2 ay.mart başında toparlayabildim sağlam çalışmaya başladım derken virüs geldi eve kapandık 4 aydır evdeyim yarı yarıya verimli çalıştım ama yıl boyunca elimden geleni yaptığımdan eminim o yüzden içim çok rahat sonuç ne olursa olsun tercih yapacağım.
  • Anladım hocam. Ben de mecbur yerleşeceğim. Ama sanırım sınav stresini bu kadar yaşadıktan sonra bıkmama rağmen gözüm korkmuyor kötü yerde tekrar hazırlanırım ya nolucak kafasındayım. Umarım emeğinizin karşılığını alırsınız siz de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 2000lerin sonlarında doğdum ilk mezun yılım. Birkaç ay sonra 20 olucam ve tekrar mezuna kalıcam. 30a kadar okuyacağım galiba... Yaşı düşünmemeye çalışın, kimse için istemediğiniz bir yola gitmeyin. Sadece bir hayatınız var ve kimse sizi sizden çok düşünemez aileniz bile. İyi düşünün ve kendiniz için en doğru kararı verin arkadaşlar.
  • Kiz arkadas olaylariniz bana sacma geliyordu sanki evli kari koca tiplemesi gibi konusuyorsunuz ben sene basinda oturup acikladim sinava calisacagim dikkatimi ve konsantremi seninle harcayamam vakit ayiramam benden 1 yas kucuktu zaten sonraki 2-3 hafta icerisinde baskasiyla cikmaya basladi universiteye gidince kafa dengi birini bulana kadar da pek o islere girmeyi dusunmuyorum dusunmeyin de artisi cok ama eksisi yalnizlik hissetmeye basladim pandemi donemi sonrasi telefonla gorustugum bir kac kisi harici zor gecti sosyellik olarak 2 gundur de cok verimsiz calismaya basladim can sikintimi forumda atiyorum iyiki de ertelenmedi sinav konu degisti ama yalnizlik zormus mezunlari anladim simdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya şimdi hocam muhtemelen çoğunluk sizin gibi yorumlayacak hatta ben de böyle bir şeyi saçma değerlendirirdim. Ama mesajda işte 2 yıldır birlikteydik şuydu buydu gibi konulara girmememin bir sebebi vardı. Hani ben açıkçası o dediğiniz olayı da yaptım. Ama o iş öyle olmadı dediğiniz gibi yalnızlık sıkıntı oldu. Karşı taraf ben falan derken iş tekrar uzamaya gitti. Herneyse kız olayı saçma zaten benim orda aldatılmamın etkisi hayata karşı bakış açımda değişti. Yani ben aldatıldım karşı taraf bana nasıl bunu yapar tadında değil. Neden bile bile kendimi bu hale soktum, neden kendimi iyice düşürdüm. Neden güçsüz ve başarısız birisi oldum şeklinde kendime kızmamdan ibaret. Ve kaldı ki bu olaydan 2 ay öncesinde sınava giremeyip kendimi gerizekalı ve başarısız hissetmemle birlikte bu üzerine geldiği için ben oldukça etkilendim.

    Burada bu konuda çok rahat olduğunu söyleyip ahkam kesen çok fazla tip var gerçek hayatta da bu var. Ancak bu tarz olaylardan etkilenmemek için yaşadıkları ilişki,durum,olay senin çok da umrunda değilse oluyor. Ben yaşadım, atlattım kendimce ders çıkardım ve evet artık çok basit konu bu.

    Yani sonuç olarak olay tamamen kişiseldi. Kendimle girdiğim bir psikolojik savaştı. Hani savaş başlayacaktı da avusturya-macaristan veliahtı öldürüldü de başladı ya o hesap :)




  • NeOlacakBu kullanıcısına yanıt
    Sana tavsiye vermek haddim degil ama ailen haricinde kimseyle boyle baglanma uzulursun gelip gecer gozuyle bak ilk yazina goz atmistim ama bunu okudum boyle devam edersen daha cok uzulursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok sıkıntı değil ya geçip giden basit şeyler bir kıymeti yok. Ama şeyi anlayamadım,tam olarak neyden ötürü 'böyle devam edersen çok üzülürüm' anlamadım.
  • Ya ben 12yim konularım yetişmedi son haftada komple tytye odaklandım artık o bile çok iyi gelmeyecek.

    Benim aptallığım yaparız yha diye diye erteledim özellikle sevmediğim dersleri, yapabildiğim konuları tekrar tekrar çalıştım, çalıştım diye de kandırdım kendimi.

    Yılbaşında tam artık işler tıkırında uğraşıyorken pandemi sonrası okulun kapanması beni bitirdi. Halbuki başta çok sevinmiştim ulan yazılılardan ödevlerden yırttık vs. diye.

    Günler zaten verimli geçmez iken öne çekilme haberi ile bombanın fitili ateşlenmişti benim için. Ama salak ben fitilin ateşlendiğini haziran ayında fark ettim.

    Son 2 ay evden 1 ya da 2 kez çıkmışımdır bu beni gerçekten kötü etkiledi, sosyal bir insan olmamama rağmen okulun büyük nimet olduğunu fark ettim. Haziran ayında da konular yetişmeyecek, başaramayacağım diye diye çalıştığım derslerin de verimsiz geçmesini sağladım. Netlerim artması gerekirken düşmeye başladı. 2 haftadır sınavdan kafayı yeme düzeyine geldim. Annemlerle konuştum saygıyla karşıladılar, sağlığından önemli bir şeu yok sınav sonucun önemli değil diye duygulandırdılar sağ olsunlar, kendimi şanslı hissettiğim nadir anlardan.

    Kalan sürede sadece tyt odaklı gidiyorum ama ikisine de tekrar hazırlanacağım gibi


    Bana gelecek sıralamadan çok vicdanlı şekilde elimden geleni yaptım diyememek koyuyor. Elimden geleni yapsam sınavda tuvaletim gelse normalden çok daha kötü gelse sıkıntı yok yine de rahatça elimden geleni yaptım deyip tercihimi yaparım. Seneye vicdanım rahat girme dileğiyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet aileniz gerçekten size oldukça iyi davranmış. Ancak zaten şanssız bir seneydi. İstatistiksel olarak 12 lerin mezunlardan daha başarılı olma sebepleri zaten okul düzenleriydi ancak siz bundan mahrum kaldınız bu sene. Ben size hak veriyorum. Gerçekten zor bir seneydi sizin için. Ama kendisinin farkında olan bir birey kolay kolay kendine yazık etmek istemez diye düşünüyorum. Ve seneye gayet rahat bir şekilde istediklerinize ulaşacağınızı düşünüyorum. Şimdiden başarılar. Mezunluk zor ama hızlı geçiyor. Umarım sonunda da değer mezunluğa..
  • NeOlacakBu kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam evet ben de şaşırıyorum ailemin hiç sıkıntı etmemesine rağmen ister istemez stres yapıyorum bu hafta daha rahatım en azından.


    bende anlamışsınızdır az çok disiplin sorunu var evde iyi çalışamadım açıkçası , ağustos gibi kütüphanede çalışmaya başlamayı düşünüyorum özellikle kaçtığım derslerle. Kütüphanede de odaklanamazsam bir dershaneye yazılacağız artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 24 Haziran 2020; 14:5:26 >
  • Dershane konusuna dikkat edin bence ya fayda sağladığı durumlar çok nadir gördüm ben. Onun yerine bütçeyi de çok sarsmadan mat geo özel derslerle çok güzel gidiyor. O tarz butik yerler var belki bilirsin. Ea mıydın sayısal mı ?
  • 5 yıl önce 12.sınıfın son 3 ayında zaten mezuna kalıcam diye ders çalışmadım. Sonra diş hekimliği gelince mezuna kalamadım, riske atamadım. Çevrem de etkili oldu bunda. 5 yıl oldu hala biraz pişmanlık var mezuna bırakmadığım için. Diş de iyi ama belki adam akıllı çalışsaydım tıpı kazanabilirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 24 Haziran 2020; 14:39:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NeOlacakBu kullanıcısına yanıt
    Hocam yazın kursa gitmiştim bu tarz dershanelerin yaptığı mat hocaları cok dassaklıydı problem taktiklerini hala uyguluyorum ama fen hocaları gerçekten berbattı tahmin edin hangi derslerden kaçtım?

    Yasadıgım yer cok nüfüslü değil zaten cok verimsiz gecmediği sürece yazılmayı düsünmüyorum dershaneye, kütüphane +

    Ayt mat mikail + kaf 4 (almıştım yarım kaldı konular kalkınca üyelikleri inş kaldırmaz malum reis)
    Geo metin (yarım yamalak kenan hocayı izledim şimdi aynı videoları tekrar izlemek istemiyorum ayraçlara bakarım ama)

    Fizik esş
    Kimya kimya özel
    Biyoloji senin biyolojin pdf almadan beleş şekilde halletmeye düşünüyorum.

    Ocak ayına kadar ayt kasıp bütün konuları 2 kaynaktan temiz bitirmiş, rahat şekilde yeni yıla girmek planımda şuan

    Fen derslerinde böyle hocalara çok gerek yok açıkçası ama sıkıntılı olduğum için inadına ayrıntılı çalışarak üstüne gitmek istiyorum

    Tyt ise sömestıra kadar planım 1 günde yapacaklarım bittiği zaman çalışma sonunda 1 tyt alan denemesi çözmek (kafamda pazar tatil, 2 türkçe, 2 mat, 1 fen, 1 sosyal şeklinde)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 24 Haziran 2020; 15:10:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam o da çok zor bir karar gibi duruyor. Sanırım yerinizde olsaydım ben de bunu seçebilirdim. Peki hocam dişten memnun kalmasaydınız dener miydiniz?
  • Ben 2015ten beridir makine mühendisliği(ing) okuyorum gün itibariyle 5.senem ama 2.sınıfım artık çok daraldım.Okulum bitsin de hayatıma devam edeyim istiyorum ama lanet bölümü bitirmek kazanmaktan daha zor.
  • Umarım yaparsın ya bence etkili olur ve dilediğin sonuca ulaşırsın gibi duruyor. Çok da bilmiyorum onun dışında sayısal :D
  • meturan. M kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam ben de artarda iki ameliyat olacaktım fakat koronadan dolayı olmadım hâlâ.
    O hissi biliyorum hele sınav senesi cokuyo insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.