Şimdi Ara

-DH-Yeni i20/i20 Coupe/i20 Active-ANA KONU-GÜNCEL- (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.776
Cevap
70
Favori
211.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracı aldım bugün.Kısa bir inceleme yazısı da var içerisinde.Donanım azalmış,yeni hiç bir şey yok diyen arkadaşlara aldırış etmeyin derim.Eskisini de kullandım sonuçta.Gidin test edin arabayı öyle iki dakikada harcanacak bir araba değil.Fiyatı da bu piyasada gayet uygun bence.

    http://forum.donanimhaber.com/m_99580462/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ymetu


    quote:

    Orijinalden alıntı: 207m


    quote:

    Orijinalden alıntı: ymetu

    quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    quote:

    Orijinalden alıntı: ymetu

    Bir konu daha var, şimdi bildiğim kadarıyla bu araç yerli üretim.Ancak liste fiyatları fiestayla polo ile yarışıyor.Corolla da öyle.Yerli üretimler neden biraz daha ucuz olmuyor?Bir alman kalitesi yok sonuçta bu bir gerçek.hyundainin kia nın sorunu temelde motor, izolasyonda da geride ayrıca.
    Dizel elit otomatik donanımı en fazla 40-43 bin etmeli ki alman rakiplerine karşı durabilsin.Yoksa titanyum dizel x-pack fiestayı 48 e alabilecekken kimse buna aynı parayı vermez.

    Arabayı incelemediğiniz belli...

    2. Sayfayı okumadığınız belli.

    Soruma cevabınız var mı peki?

    Yerli üretim diye araba pahalı olamaz mı ? Ayrıca pahalı falan değil bence. Aracin uretim kalitesi yuksek. Dizel elite otm diye birşey yok ama olsa bile 40-43 den başlamalıydi demeniz ciddiyetten uzak bir yorumdur. Fiesta dizel tit x paket manuel aracın fiyati 54 bin TL, 48 i nerden çıkardıniz :) Ben Fiesta kullanıyorum 2013 model ve yeni i20 benim arabamdan iyi. yalıtımı almanlara göre zayıf demişsiniz fakat testlerde Yalıtımınin segmentinin en iyisi olduğundan bahsediliyor ki bende test ettim ve kesinlikle oyle. Ciddiyetten uzak bir incelemeniz olmuş maalesef.

    Yok testte gayet ciddiydik takim elbiseyle gittim hatta.
    ustad inan bana test ettim araci ve ciddi bi şekilde her tarafını kurcaladim :)
    Ben de fiesta 1.4 tdci titan.2012 kullanicisiyim.onceki aracim gets idi, hala aile icinde, hyundaiye sempatiyle bakarim.Ancak elestirdigim nokta şu; bir araç cikardiniz henuz 2.nesil.Fiestanin polonun bilmem kacinci jenerasyonu.her yeni aracla beraber gelen iyilestirmeler , yılların olgunlugu var bu araclarda.50 binli rakamlara yaklasmamaliydi yerli bir araba.
    Fiestanin liste fiyatlarindan % 10 aşağı alinir yil sonunda sıkı pazarlıkla.
    ben 39.750 ye titanyum dizel x-pack aldim liste fiyati 47 bindi :) faturasini ozelden gonderirim dilersen

    Beklentiler ve ihtiyaçlar farklı diyelim o halde ;)




  • Araba işinden anlayan arkadaşlarımız
    İ20 Elite ile Yeni Clio Icon Turbo 90 bg Stop & Start aracı karşılaştırabilir mi?

    İkisi arasında bir seçim yapıp alacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Viper74

    Bu ledler far açık iken yanarken, kapalı konumda farın alt kısmında bulunan gündüz ledleri yanıyor ayrıca. Ama dehşet olan üstteki bu led kaşlar.

    harbiden , üst ledler çok orijinal olmuş. gündüz ledlere alıştık artık, Ford Tanus larda bile standart artık
  • Arkadaslar oyak 4 aralik son.2011 yilindada oyak kampanyasina son gun baavurmustum cokta erken almistim.megane hatcback dusunuyorum ama stepne opsiyon olmasini sacma geliyor ve megane o iri cusseye ragmen arka dar .ben sehir icinde tok duran ufak motorlu arac ariyorum .symbolum sehir icinde 6 lt yakiyor tupsuz 75 bg. i 20 hayli hayli yeter .style hemen veriyorlar ben elite pesindeym fakat stokda yok ve uretimde baslamadi deniyor.1 araliga kadar beklerim olmadi oyak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle merhaba herkese,

    Daha hyundai bayii ne gitmeye firsatim olmadi megane 2 kullanicisiyim, bildiginiz uzere araba genis.
    Boyum 1.93 olmasindan dolayi i20 de sigamama gibi bi durum olusur mu ? Diz mesafesi nasil acaba. Birde tavan mesafesi ayni sekilde benim icin onemli. Araba cok basmasin istiyorum, bu yuzden cam tavan tercihlerim arasinda. Ama sizden de bi yorum almak isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcakrep23

    Araba işinden anlayan arkadaşlarımız
    İ20 Elite ile Yeni Clio Icon Turbo 90 bg Stop & Start aracı karşılaştırabilir mi?

    İkisi arasında bir seçim yapıp alacağım.


    İ20
    :)
    Ustadım ben sana bunu Clio 1.2 Edc siparişi vermişken söylüyorum , motor tercihini iyi düşün . 0,9 motor kullan 2. Elini araştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcakrep23

    Araba işinden anlayan arkadaşlarımız
    İ20 Elite ile Yeni Clio Icon Turbo 90 bg Stop & Start aracı karşılaştırabilir mi?

    İkisi arasında bir seçim yapıp alacağım.


    Şimdi turboların kullanım şekline pek alışamadı bizim millet ki gerçekten de turbolarda kullanım şekli çok önemli.
    Çok ama çok dikkatli ve sabırlı kullanırsanız turbo alın derim ben onun dışında atmosferik motor daha az yakma ile ilgili dertleri olanlar için ideal.
    Kaldı ki Hyundai 1.2 atmosferik motora LPG de uygulanabiliyor, bence kimse LPG'den korkmasın ve bir alternatif olarak düşünsün.
    Turboların bazılarına da LPG uygulanabiliyormuş ancak ne kadar sağlıklı oldukları her zaman soru işareti. Olası bir arızada da çok üzeceği kesin.

    Turbo motorların çoğalması performans isteyen insanlar için kesinlikle çok iyi diyebilirim.
    Bu downsizing olayı vergi sistemimiz nedeniyle yüksek hp için büyük hacimli motorlar almaktan kurtardı insanları.
    Ancak az yakmayı düşünen arkadaşlar, motor küçük de olsa işin içinde turbo varsa fabrika yakıt değerleri ile uyuşmayan hatta korkunç farklar olan bir gerçekle karşılaşıyorlar.

    Motor için bunları gözönünde bulundurmak gerek. Öte yandan yeni Clio da yeni i20 de oldukça şık araçlar. Eski i20 iyi değildi ancak yenisi oldukça güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derfgt -- 18 Kasım 2014; 20:23:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: daldiy

    Arkadaslar oyak 4 aralik son.2011 yilindada oyak kampanyasina son gun baavurmustum cokta erken almistim.megane hatcback dusunuyorum ama stepne opsiyon olmasini sacma geliyor ve megane o iri cusseye ragmen arka dar .ben sehir icinde tok duran ufak motorlu arac ariyorum .symbolum sehir icinde 6 lt yakiyor tupsuz 75 bg. i 20 hayli hayli yeter .style hemen veriyorlar ben elite pesindeym fakat stokda yok ve uretimde baslamadi deniyor.1 araliga kadar beklerim olmadi oyak.

    Oyakta talep çok fazla olduğu söyleniyor 4 aralığa kalmayın derim kampanyanın ilk gününde başvuranlar bile henüz aranmadı !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RuLazz_ -- 18 Kasım 2014; 23:09:24 >
  • Aranmıyor zaten .talep toplanıyor sayılar netleşiyor,başlıyorlar sıradan aramaya .Gün içinde baya bi kişiyi arıyorlar.
  • Ben dün kaparo verecektim Yeni i20 için son anda vazgeçtim.
    Bütçemi gözden geçirince ve ek para kaynağı da bulunca VW Golf satın aldım.

    Ama şu konuda fikrim hala aynı, Yeni i20 şimdilik B sınıfında en alınası araç bana göre
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snoppy

    Ben dün kaparo verecektim Yeni i20 için son anda vazgeçtim.
    Bütçemi gözden geçirince ve ek para kaynağı da bulunca VW Golf satın aldım.

    Ama şu konuda fikrim hala aynı, Yeni i20 şimdilik B sınıfında en alınası araç bana göre

    Şaka gibisin :)

    Hangi donanım fiyat ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4polat

    Otohaber'den Alıntıdır;

    İzmit’te Üretildi Türk Kullanıcıya Yaradı
    Geçtiğimiz hafta Türkiye lansmanı yapılan ve tüm detaylarınıwww.otohaber.com.tr’de yayımladığımız, İzmit doğumlu Hyundai i20’nin İngiltere fiyatları açıklandı. Peki bu fiyatlar bize ne gösteriyor?
    Türkiye'de yerli üretimin önemine dikkat çekilip duruluyor. Babayiğit yaratmak gerçeğe dönüştürülemeyen ve uzak bir kavram olarak otomotiv sektörü sözlüğüne geçerken, yerli marka olmadan da burada üretilen modellerin ihracat yönünden ülkeye kattıkları kadar müşteriye sundukları avantaj da dikkat çekici…

    İngiltere'de açıklanan Hyundai fiyat listesine göre, yeni i20'nin İngiltere fiyatları Türkiye'den oldukça yüksek. Mesela Türkiye'de 1.2 litrelik benzinli versiyon 37.990 TL'lik fiyat etiketiyle baz fiyatı oluştururken, İngiltere'de baz fiyatı oluşturan 1.2 litrelik versiyon 12.725 sterlin yani yaklaşık 45.300 TL. Bu da Türkiye'de üretilen i20'nin yaklaşık 7.500 TL daha ucuz olduğu anlamına geliyor. Dizel versiyonda ise, Türkiye'de 47.490 TL'den satılan 1.4 litrelik 90 HP'lik versiyon 14.725 sterlinlik fiyatla 52.441 TL'ye satılıyor. Yani İngiliz vatandaşı i20'ye fazladan 5.000 TL ödüyor. İngiltere'de ortalama bir vatandaşın 2014 verilerine göre kişi başına düşen milli gelirinin yaklaşık 39.000 dolar olduğu ve ülkemizdeki gelirin hala 10.000 dolar civarında kaldığı düşünüldüğünde kat etmemiz gereken yolun uzunluğu ortaya çıksa da, Türkiye'de üretilen bir otomobilin fiyatının "yerinde" daha ucuz olması yüz güldürüyor.

    Peki, İngiltere'de üretilen bir otomobilin İngiltere ve Türkiye fiyatları arasındaki fark ne kadar? Örneğin İngiltere Sunderland'de üretilen Nissan Qashqai'nin baz versiyonu olan 1.2 litrelik benzinli versiyon Türkiye'de 67.990 TL'den başlarken, aynı aracın İngiltere fiyatı 65.100 TL (18.265 sterlin). Yani tıpkı pek çok üründe olduğu gibi otomobil de üretim yerinde ucuz.
    Yazı: Volkan Demirkuşak

    hiç böyle bir hesap olabilir mi???!!!!türkiyede 67000 tl iingilterde türk lirasına cevir 65000 tl...tammen yanıltmacadan ibaret...ingiterede 18000 sterlin (kendi parası) türkiyede 67000 tl kendi paramız...arada 3,5 kat fark var nerdeyse...eee yazar tl ye çevirmiş 65 000 tl çıkarmış...ee neymiş ucuzmuş...ingilizler alışverilerini yaparken tl ile mi yapıyor ya da kazançları tl mi..ya da tam tersi biz sterlin ile mi alışveriş yapıyoruz veya kazancımız sterlin mi...aynı olsun...kesinlikle down!!!!!!!!!!!!!!!!




  • 57'ye 1.2 tsi comfortline (sürüş konfor paketli) aldım. Aralık sonu teslim.
  • Arkadaşımla istişare yapmıştık.Bendeki 3.8 litre yakıt ortalamasını görünce bugün clio4 dizel otomatik almak için gitti,hyundai i20 oto. elite alıp geldi.

    Hayırdır,diye sordum,param çıkışmadı Abi,dedi. Allah akıl fikir versin oğlum,dedim.Bu araç benzini yakmıyor içiyor diye konuşmamış mıydık,dedim.Gözümle görmedikçe inanmam demiş,gitmiş almış.Bugün şehir içi gezmiş eve gelmiş ortalama yakıt 12,5 litre.Çok pişman ama belli etmiyor.
    Pazartesi BRC lpg takılacak 1800 tl+150 tl yakıt hediye.Plaka çıkmış ama ruhsat çıkmadı lpg sonrası çıkacak.
    Aracı akşam akşam 2 km de ben kullandım,fena araç olmamış hani,ses yalıtımı iyi,içi ferah,direksiyon yumuşak,plastik kalitesi normal göründü.
    48500 liraya anahtar teslim almış+ trafik sigortası 266tl dahil.

    -DH-Yeni i20/i20 Coupe/i20 Active-ANA KONU-GÜNCEL-




  • Renault Clio4 1.2 Turbo EDC şanzıman alabilirdi arkadaşınız 49bin Tl ye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 21 Kasım 2014; 22:39:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlı

    Renault Clio4 1.2 Turbo EDC şanzıman alabilirdi arkadaşınız 49bin Tl ye.

    Nerede 49 bin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M-A-S

    Arkadaşımla istişare yapmıştık.Bendeki 3.8 litre yakıt ortalamasını görünce bugün clio4 dizel otomatik almak için gitti,hyundai i20 oto. elite alıp geldi.

    Hayırdır,diye sordum,param çıkışmadı Abi,dedi. Allah akıl fikir versin oğlum,dedim.Bu araç benzini yakmıyor içiyor diye konuşmamış mıydık,dedim.Gözümle görmedikçe inanmam demiş,gitmiş almış.Bugün şehir içi gezmiş eve gelmiş ortalama yakıt 12,5 litre.Çok pişman ama belli etmiyor.
    Pazartesi BRC lpg takılacak 1800 tl+150 tl yakıt hediye.Plaka çıkmış ama ruhsat çıkmadı lpg sonrası çıkacak.
    Aracı akşam akşam 2 km de ben kullandım,fena araç olmamış hani,ses yalıtımı iyi,içi ferah,direksiyon yumuşak,plastik kalitesi normal göründü.
    48500 liraya anahtar teslim almış+ trafik sigortası 266tl dahil.

    -DH-Yeni i20/i20 Coupe/i20 Active-ANA KONU-GÜNCEL-


    http://www.arabalar.gen.tr/renault-clio-1-2-touch-edc-i3868.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RuLazz™


    quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlı

    Renault Clio4 1.2 Turbo EDC şanzıman alabilirdi arkadaşınız 49bin Tl ye.

    Nerede 49 bin ?

    E5 mevkisindeki Renault Maltepe Şubesinde almıştım bu fiyat teklifini. Kağıdını atmayıp Yeni i20 kataloğunun arasına koymuştum sizin için tarattım buraya.

    -DH-Yeni i20/i20 Coupe/i20 Active-ANA KONU-GÜNCEL-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 22 Kasım 2014; 0:14:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlı

    quote:

    Orijinalden alıntı: RuLazz™


    quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlı

    Renault Clio4 1.2 Turbo EDC şanzıman alabilirdi arkadaşınız 49bin Tl ye.

    Nerede 49 bin ?

    E5 mevkisindeki Renault Maltepe Şubesinde almıştım bu fiyat teklifini. Kağıdını atmayıp Yeni i20 kataloğunun arasına koymuştum sizin için tarattım buraya.

    -DH-Yeni i20/i20 Coupe/i20 Active-ANA KONU-GÜNCEL-

    Oyak ile 2bin tl fark var .2 bin fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.