Şimdi Ara

Diş Hekimi Öğrencisinden 2 sene raporu (gelin sorun cevaplayayım yazmadıklarımı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu foruma 2 sene önce tyt ve ayt trolleri ile birlikte nedir ne olur diye girdim gel zaman git zaman ben size oldum mu 2. Sınıf bir dhfli (hem de akademik derleme yazmış ve bu derleme yayınlanacak olan bir dhfli) Uzun uzun anlatayım size ders içeriklerimi ve dönemi



    1. Sınıf (Dhf desen dhf değil tıp desen tıp değil)

    Benim okulumda komite(kurul) sistemi var ve dersler ikiye ayrılır

    1 komite dersleri (komite sınavlarında hepsinden sorumlu olursunuz mesela benim 1. Komitemde deontoloji histoloji organik kimya vardı komite dersleri komiteden komiteye değişir ama bazı dersler 1den çok komitede olur)

    2 Komite dışı dersler (1. Sınıfta seçmeli ders, dental anatomi ve morfoloji, koruyucu hekimlik, fonksiyonel oklüzyon ve gnatoloji gördüm)

    Not sistemi ise şöyle: Komite dışındaki derslerin kendi vize ve finalleri olur komitede ise kendi okulum için söyleyim not ortalamanız 75ten yüksek olursa tüm komite derslerinden aynı anda sorumlu olduğunuz (deli olursunuz girmeyin finale) finalden muhaf olursunuz düşük ise finale girerseniz final ve komite ortalamanız 60dan yüksek ise bütünlemeye kalmazsınız düşükse kalırsınız

    Preklinikler: Dental anatomi ve fonksiyonel oklüzyon ve gnatoloji 1. Sınıflar için preklinik dersidir dental anatomide dişlerin özelliklerini öğrenmek için sabundan diş yaparsınız ve bu notunuzu etkiler fonksiyonel oklüzyon ve gnatolojide de artikülator kullanmayı , oklüzyon prensiblerini ve çene anatomisini öğrenirsiniz preklinikte hala 2. olmama rağmen çözemediğim bazı asistanların gergin olma sorunsalı vardır eğer diş okuyacaksanız bununla karşılaşma ihtimaliniz %95tir. Bu eğitiminiz boyuncaki prekliniklerde devam edecektir (alışıyor insan😂)

    2. Sınıfta restoratif diş tedavisi protetik diş tedavisi endodonti ve histoloji anatomi gibi 1. Senede gördüğünüz temel tıp derslerini görmeye devam edersiniz. 2. Sınıf en ağır sınıflardan biridir ve komite dışı seçmeli dışında dersiniz olmaz. Artık diş hekimlerinin kullandığı aerotor anguldurva gibi aletleri model çenelerde ve fantom modellerde (bir nevi maket hasta diyelim) kullanmaya başlarsınız artık yavaş yavaş da el yeteneğiniz vs.de modellerle çalışa çalışa ilerler

    3. Sınıf okuldaki son senedir 4 ve 5. Sınıflarda eğitiminize hastanalerde devam edersiniz ve belirli tedavilerde kota doldurmadan mezun olamazsınız. Temel tıp dersleri iyice azalır ve periodontoloji ortodonti ağız çene diş cerrahisi eklenir.

    4 ve 5te anabilim dallarındaki detaylar artar ve hasta bakarsınız







  • tıp ile diş arasındayım hocam. siz böyle bir ikilemde kaldınız mı ya da kalanla karşılaştınız mı ? yardımcı olabilir misiniz?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.