Şimdi Ara

Disco Elysium (2019) [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
13
Favori
8.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkçe olarak oyuna başladım, tür olarak oyundan ziyade interaktif kitap gibi. Baya sürükleyici geldi bana, indirimdeyken çiğ köfte parasına almıştım, parasının çok üzerinde bir deneyim yaşatıyor, tavsiye ederim.

  • Elde ki oyunlar bitsin en kısa zamanda bende başlayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun 10gb imiş. 10gblık neyi varmış ki? Dünyası mı büyük?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf metin dosyaları 8 GB tutar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

    Kaç bin satır varmış öyle yav. Baktım 1milyonun üstünde kelime, 200-300bin satır varmış. Skyrim'in 50-60bin satırı vardı, ondan neredeyse 5 kat fazlaymış o zaman. Saygılar abi...  

  • Oynarken metin okumak bile yoruyor çevirisi büyük emek gerçekten. Ellerine sağlık ekibin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ekleyin beraber oynayalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyun çoklu oyuncu modu içeriyor mu? Oynadım ama öyle bir şeye denk gelmedim.

  • Arkadaşlar merhaba. Pek oyun insanı olmasam da bu müthiş indirimi kaçırmayıp aldım, sonuçta bu fiyata bulunabilecek çok bir şey yok. Sorum şu olacak. Oyun esnasında bazı yerlerde "takılmalar" yaşıyorum. Efektler etkin, müzik çalıyor, oyunu aşağıya alıp bilgisayarda diğer işlerimi de görebiliyorum fakat oyundayken diyaloglar, sahneler akmıyor. Save de almadığım için can sıkıntısı yaşıyorum maalesef. Bu sorunu google'da aradığımda yabancı forumlarda da karşılaşanlar gördüm. Oyunun içinde "şimdilik" 2 yerde başıma geldi.


    Limanda bekleyen dev cüsseli arkadaşı cesedi indirmeye yolladıktan sonra orada bekliyor karakterimiz. Sorunla ilk olarak burada karşılaştım. Dev cüsseli arkadaşı beklerken sigara yakabiliyor, sağlık/moral artırabiliyordum fakat sahne akmıyor, arkadaş gelmek bilmiyor, hatta menüye bile dönemiyordum.

    İkinci olarak ise yine bir yerlerde keşif yaparken balkonda sigara içen biriyle karşılaşıp onu sorguya çekiyoruz. O arkadaş bizi tersleyip sigarasını söndürüp içeri gidecekken de aynı üstte belirttiğim şeyler oluyor.


    Çözüm bulabilirsek süper olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoJack Horseman -- 27 Ekim 2022; 22:43:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yav arkadaş 3 günde daha anca ilk günü bitirdim. Bütün diyalogları göreceğim derken oyun beni çok yoruyor. Yani o diyalogları okurken aldığım bir zevk de yok ama okuyorum. Oyun başlarken direkt başyapıt gibi gelmişti ama şu an boş diyalog okuyormuşum gibi geliyor. Hala doğru düzgün olayların içine giremedim ya da yok mu bilmiyorum. Göreceğiz...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadiusz Milik kullanıcısına yanıt

    Valla sana birşey diyeyim mi aynı şeyi yaşıyorum. Birkaç mesaj yukarda oyunu ilk izlenim olarak beğendiğimi söylemiştim fakat biraz zaman geçince napıyoruz demeye başladım. Sadece diyalog üzerine kurulu bir oyunda diyalogların çok sürükleyici ve ilgi çekici olması lazım. 1. saatin sonunda herhangi bir ilgi çekiciliği kalmadı.. Biraz daha şans vereceğim olmazsa ''delete game'' :))

  • x3x kullanıcısına yanıt

    Al benden de o kadar. Metin tabanlı oyunları severim aslında ama full metin okumaktan bir yerden sonra merak duygum gidiyor. Bir süre sonra okuyum geçsin durumuna dönüşüyor. Ben yine de sona kadar gitmeyi göze alacağım. Olacaksa da kötü tecrübe olarak kalsın.

  • Herkese göre bir oyun değil bu arkadaşlar. RPG ve FRP aşığı, kitap okumaktan hatta genel olarak okuma eyleminden zevk alan biri değilseniz uzak durun. Klasik, sıradan bir oyun değil bu. Nevi şahsına münhasır bir başyapıt. Sarmıyorsa bırakın. Demek ki size göre değil. Bunları diyorum çünkü, sonra gelip bazılarınız oyun çöp, berbat falan diyerek insanları gereceksiniz. Buna eminim. Lütfen, oyun size göre değilse, sarmıyorsa bırakın ve başka bir oyuna geçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ayrı efsane bir de Persona 5 de çıktı üstüne ama bu oyunlar maalesef kafa dağıtmadık değil, aksine çok konsantrasyon isteyen oyunlar. 5-7 gün izin alınmadan altından kalkamayız her biri için

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyunun diyalogları çok güzel ama henüz başındayım tabi. Şu an için keyif alarak oynuyorum ama saatlerce oyunun başında kalınırsa sürekli metin okumak da yorabilir, sıkabilir. 1 saatlik zaman dilimleriyle oynamak daha sağlıklı gibi.

  • Oyun gerçekten çok güzeldi başladıktan 3-4 saat sonra sıkıcı gelmeye başlamıştı ama beni tekrardan içine almayı başardı ve evde olduğum zaman zarfında oynamaktan başka bir şey yapamadım. İnce yedirilmiş dördüncü duvar olayları ve hakiki RPG hissiyatı çok iyiydi. Karakterle bir olup sizin de hiçbir şey bilmediğiniz dünya hakkında bütün bir biçimde sağı solu anlamaya çalışma hissi güzeldi. Sanat tasarımı vs. çok güzeldi, böyle estetik indie işlerine bayılıyorum zaten.
    Açıkçası ben bir adet ana olay olduğunu bilmiyordum, tadına doyamadım bundan dolayı da üzüldüm. Kıytırık bir yan görev diye öylesine yaptığım şeyin karşıma çıkışı ise hiçbir oyunda tatmadığım benim için büyüleyici bir andı gerçekten o hissi bana çarptılar ya helal olsun diyorum. Şimdi oyunun boşluğundan çıktığımda düşündüm de acaba o bir din metaforu falan mıydı. Oyun hakkında biraz okuma yapsam iyi olacak sanırım, gerçekten diyalogları bu kadar ince elenip sık dokunmuş başka bir oyun var mı bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadiusz Milik kullanıcısına yanıt

    Oyun içine ne zaman çekecek acaba? şuan grev falan var. Oralardayım, inanılmaz sıkıcı geçiyor ama direniyorum ilerlemek için.

  • İş güç girdi araya koptum oyundan. En son kilise gibi bir yere girmiştim. Üçüncü gündeydim galiba köprü açıldı işte. Diyalog severim, feci de kitap okuyan birisiyim ama oyun falan değil sanki bu başka bir şey. Point & Click işte ben genel olarak bu türü oyundan saymıyorum. Görsel roman gibi bir şey. Yeni ekran kartı da gelirse dönmem muhtemelen arada Rdr 2, Gow falan girecek çünkü kalır bu böyle.

  • oyunda ne yapacağımızı bilmediğimiz, nereye gideceğimizi söylemediği vs zamanlar oluyor mu? hikaye iyi olduktan sonra okumak çok yormaz ama ne yapacağımı bilmeden dolaşacaksam kesinlikle benlik değil. en son grim dawn'ı o yüzden bıraktım.

  • Grim Dawn oynayamadiysaniz buna hic bakmayin bile.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.