Şimdi Ara

Disco Elysium (2019) [ANA KONU] (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
13
Favori
8.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Zebercet kullanıcısına yanıt

    grim dawn alıştığım arpg'lerin aksine haritaya noktayı koyup görevin şurada, git yap demek yerine görev detayında anlattığı için gideceğim yeri, bir süre sonra bulması yorucu olmaya başladı. sürekli internetten yardım alır hale geldim görevleri bulacağım diye. bu da haliyle sıktı kısa sürede. yoksa çok iyi bir oyundu, üzülerek bıraktım. daha doğrusu ara verdim.

    şimdi bu oyunda da aynısı olacaksa dediğiniz gibi hiç başlamasam daha iyi. oyunun bize ne yapacağımızı söylemeden, bulmaca çözer gibi uzun zamanlar etrafta dolaştığımız oyunlar için biraz sabırsızlaştım yaştan dolayı.

  • hikaye başlarda merak ettiriyor ama sonra acayip sıkıyor oyun,cok fazla diyalog var ve en kucuuk seyde bile on dakika kendi kendine muhabbet ceviriyor,oki babam oku bitmiyor :D sabirli olan ve bu tarz oyunlsri seven icin bulunmaz nimet o ayri,ama herhalde ben dsha action rpg kafasındayim bu ara baldurs gate 3 e de daldim oyun akıyor valla :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu bugün bitirdim, çok iyi gerçekten.


    Metacritic tüm zamanların en iyi oyunu puanı kesinlikle saçma ancak üyelerin puanı olan 83’ü sonuna kadar hak ediyor.


    %75 indirimle 15 liraya alıp bir şans verebilir merak edenler. Sakız bile daha pahalı şu anda.


    store.steampowered.com
    Disco Elysium - The Final Cut on Steam
    https://store.steampowered.com/app/632470/Disco_Elysium__The_Final_Cut
  • Son 2 saatine kadar 'hayatımda oynadığım en iyi oyun' payesini verebileceğim bir yapımdı.


    Mükemmel bir karakter işleyişi, harika müzikler, yer yer hüngür hüngür ağlatan yan hikâyeler derken oyuna yükseldim de yükseldim. Bundan sonrasını spoiler ile yazacağım.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.

    Yapma yazar kardeşim yapma ya... 25 - 30 saat ördüğün hikayeyi nasıl böyle saçma sapan bir biçimde bağlayabiliyorsun? Düşmanına yazdırsan şu sonu, adam emeğine acır böyle bir saçmalığa imza atmaz.
    Oyunun farklı sonları olmasına karşın; çeşitli badireler atlattığınız, kâh gülüp kâh ağladığınız hikayenin sonunda katil alalade biri çıkıyor. İnanabiliyor musunuz? Bir dedektifi bilfiil yönetiyorsunuz, her kelimesine karar veriyorsunuz, zaman zaman gerçekten kompleks ve zorlu şeyleri çözüyorsunuz ve sonunda katil oyunun hiçbir yerinde bir saniye bile görmediğiniz sapık bir morukmuş.Yapma biraderim ya...
    Ulan son yılların en büyük klişesi olan 'katil bizmişiz' olsa bile bu kadar yüreğim acımazdı.


    9.5/10 vereceğim oyunun notu şu rezillik yüzünden 8'e düştü. Yine de türe ilgisi olan ve edebiyatla içli dışlı olan herkese öneriyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U2ME2 -- 27 Ağustos 2023; 0:40:15 >




  • Oyunu 30 saat gibi bir sürede bitirdim, bu tarz bir oyunu ilk kez deneyim ettim, beni hiç sıkmadı kararlar verdim ordan oraya koştum sakin ve düşünceli bir şekilde bitirdim.


    Oyunda bir cinayeti çözmeye çalışıyoruz ve oluşturulan evren çok farklı ve resmen yabancı hissediyorsunuz, fallout evreni gibi alternatif bir çizgide ilerlemiş sanki. Yıl sistemi, ırklar, ülkeler ve siyasi görüşler herşey farklı.

    Oyunu uzun uzun anlatmıycam fakat sonu hakkında bir yorum yapacağım, oyunun sonunda her şey dedektifimizin sanki kafasında kurduğu bir senaryoymuş olacak diye çok korktum, son yıllardaki bu klişeyi yemekten aşırı korktum.

    Ayrıca katil alakasız birisi çıkıyor ve cidden çok saçma, bu oyunu sonu için oynamaktan ziyade soruşturmayı yürütürken yaptıklarınız yani yolculuğunuz daha keyifli.


    Oyuna puanım 7/10

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.