Şimdi Ara

Dune: Part 2 | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Zendaya (1 Mart 2024) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
1
Favori
4.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 40IPyoutube
    X: https://twitter.com/40ipchannel Instagram: https://www.instagram.com/40ipchannel/ TikTok: https://www.tiktok.com/@40ipchannel/ Dikkat Spoiler 🚨 Frank Herbert'in eşsiz bilimkurgu evrenine benimle birlikte adım atmaya ne dersiniz? Bilimkurgunun temel taşlarından biri olarak kabul edilen ve kendinden sonraki bir çok başarılı bilimkurgu eserine ilham olmuş olan Dune evrenindeki olay örgüsünü ve 6 kitaptaki önemli gelişmeleri sizler için derledim. İlk videom olmasından mütevellit ses ile alakalı bir takım sorunların yaşandığını belirterek mazur görmenizi temenni ediyorum. Dune evrenine yeterince hakim olduğumu düşündüğümden, bu bilimkurgu efsanesi ile alakalı teferruatlı videolar hazırlamayı düşünüyorum. Ayriyetten 40 İP kanalında, her videoda biraz daha üstüne koyarak fantastik-bilimkurgu eserleri ekseninde; mitoloji, sanat, edebiyat, felsefe, tarihve psikoloji gibi bir çok disipline değinmeyi planlıyorum. Bu süreçte, beğeni ve yorumlarla birlikte kanalıma vereceğiniz en ufak destek dahi bu yolculuğu sürdürmem için muazzam bir motivasyon olacaktır. Ben 40 ipte oynayan cambaz, iyi seyirler. 🎨 Art Credits: https://docs.google.com/document/d/1nlyH9xU5dHsdeRFHHmbAooOwNc_n2aGGRkR4JJmr1K4/edit?usp=sharing All the videos, songs, images, and graphics used in the video belong to their respective owners and I or this channel does not claim any right over them. Special credits and links for original artwork can be added to the description of this video by emailing a request to 40ipchannel@gmail.com. Fair Use Copyright Disclaimer under section 107 of the Copyright Act of 1976, allowance is made for “fair use” for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, education and research. All content falls under fair use: any copying of copyrighted material done for a limited and “transformative” purpose, such as to comment upon, criticize, or parody a copyrighted work. Such uses can be done without permission from the copyright owner. Use of any copyrighted material in this video qualifies as fair use.
    https://www.youtube.com/watch?si=lcYSAeIyPuIpEDTr&v=GvWmNBNOHo0&feature=youtu.be
  • devmanetihad kullanıcısına yanıt

    Bence de. Tamam film oyuncuların ve oyunculuğun taşıdığı türde bir yapım değil ama bu kadar da değildir. Tee 2000'li yıllarda Johnny Depp'in yer aldığı falan yapım için 70 küsür milyon Dolar teklif edildi, anlaşıldı, aldı gibi haberler duyuyorduk ki o zamanın Doları ve şimdinin Doları farklı. Tabii o Johnny Depp bunlar değil ama rakamlar yine saçma. Rebecca Ferguson gibi bir oyuncu 600 bin Dolar mı almış yani. Saçmalık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Aldıkları paralar gayet normal. Eğer ilk film 700-800 milyon dolar üstü bir hasılat yapsaydı, bu filmde 20-30 milyon'lar havada uçuşurdu.


    Kaldı ki bu filmde Rebecca Ferguson'un rolü çok fazla değil.

  • Doom kullanıcısına yanıt

    Buyuk ihtimalle gişe hasilatina gore alacaklari ucret artacak.


    1 film Covid kurbanı olmuştu. Bakalim part two 1 milyara yaklasabilecek mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmografyoutube
    Merakla beklediğimiz Dune 2 filminin spoiler'lı incelemesi ile sizlerleyim umarım. Dune 2 spoiler'lı videosu hoşunuza gider. 700 ZenPuan kazanmak için için kullanabileceğiniz kayıt linki. https://shorturl.at/bHKU3 Metin Yazarı: Ali YAŞAR Seslendirmen: Burçin DİRENCİ Kurgu: Mert Esen Beni buradan takip edebilirsiniz. https://www.instagram.com/filmograf https://www.twitch.tv/filmografmedia https://twitter.com/Filmografmedia https://discord.gg/Tv7zetKEg7
    https://www.youtube.com/watch?v=YEUi6sucF8A
  • İnterstaller dan sonra sinemada izlediğim için mutlu olduğum ve keyif aldığım ilk yapım oldu.


    Epic ve keyifliydi.

  • Bilet bakındım Imax ama mesela hafta içi seans bilgisi görünmüyor hiç bilgisi olan varmı böyle bir yapım bu kadar kısa süre kalmaz sanırım sinemada?

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Stariumda bile çok boşluklar var hocam ülkemizde pek ilgi çekmiyor maalesef. Yakında bir aşk filmiyle değiştirirler imax seanslarını

  • imdb top 250 ye 10 . sıradan giriş yaptı. şu an 11 . sırada 

  • Cumartesi için aldım bilet bakalım aksilik olmazsa Imax olarak izleyeceğim.

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    8 yıldır IMAX'de film izliyorum en yuksek ses ve bass bu filmdeydi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devmanetihad kullanıcısına yanıt

    Baya iyi yorumlar alıyor hocam film her konuda, Bende ilk filmden sonra devamının daha iyi olacağını düşünüyordum.

  • Mükemmel bi devam filmi. Daha uzun olmalıydı. O kadar büyük olay çok hızlı oldu yav. Oyunculuklar, atmosfer süper.


    Florence'de Léa'da Zendaya'da çok güzel bence. Özellikle Léa tam hanedan kurmalık.


    Puanım 10/8.9


    Bekliyoruz bakalım üçüncü filmi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

    Zendaya guzel degil be hocam  

    tabi zevkler tartisilmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik, enflasyon derken 2 yıl sonra sinemada izlediğim ilk film oldu. Gerçekten çok farklı bir atmosferi var filmin. Animasyonlar, VFX’ler, ses efektleri birbirleriyle iç içe geçmiş ki sanki çölde savaşan askerlerle berabermişsiniz gibi. The Lord of the Rings serisi 2000'lerde nasıl bir çığır açtıysa, Dune serisi de 2020'ler için aynı etkiyi yapmıştır. Film, 2 saat 46 dakika ama hiç insanı sıkmıyor. Artık filmler görsel olarak doyurucu fakat gitgide karakterler, hikayeler yüzeysel kalmaya başlıyor. Filmi izlerken aklıma nedense The Godfather geldi. Oradaki ağır atmosferi düşündüm. Sinemanın nereye gideceği konusunda meraklıyım. Neyse üçüncü filmi de bekliyoruz bakalım.

  • çok güzel bir filimdi. Sinemada izlemeye değer.

    kesinlikler korsan izlemeyiniz.


    Adamlar filme gerçekten emek vermişler..

  • erkahn kullanıcısına yanıt

    Harbiden Zendaya'ya güzel demek de ne bileyim. Yani balicilere benziyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Hakikaten bu kız nasıl bu kadar öne çıktı anlamadım, hani elini sallasan sokakta bu tarzda insana çarpar gibi bir havası var. Misal bence hiç uygun olmayan bir MJ idi. Çizgi filmlerden, animasyonlardan, ilk Spiderman filmlerinden kafamda kalan MJ imgesi kızıl saçlı beyaz tenli Anglo Sakson tipli bir kadın. Zendaya bırakın bu karakter için uygun fenotipte olmayı, esmer veya yanık tenli olarak bile güzel bir kız değil. Tüm hayatım boyunca daha güzel esmer kızlar görmüşümdür. Gene şimdiye kadar gördüğüm yakışıklı esmer erkeklerin bazısını kız kılığına soksan onlardan bile Zendaya'dan daha güzel kızlar yaparsın. Ciddiyim. Hollywood bazen görünürde hiçbir özelliği olmayan insanları kaldıraç misali en tepeye taşıyor. Öbür örnek de Kaptal Marvel'ı oynayan kadın. Adı bile aklıma gelmedi. Hiçbir özelliği yok gibi, yoldan çevrilmiş gibi. Sıradan insanlar hani oyuncularla daha iyi bağ kursun mu diye yapıyorlar bunu? "Sıradan insanların" da ne kadar güzel olabileceklerini ve genel anlamda izleyicilerin sinemanın artistik kaçış dünyasında güzel, en azından karizmatik veya değişik görünen insanları aradıklarını bilmiyorlar mı? Bu saydıklarımda - çoğu insanın katılacağı biçimde - hiçbirisini bulamıyorsunuz.


    Buna mukabil Florence Pugh'u düşünelim. Pugh insanlara çirkin veya itici bile gelebilir. Ama gerçekten kendisinden bir enerji yayılıyor. Ona tiyatral veya sinematik bir değer kazandıran enteresan bir aura'sı ve pekala yadsınamaz bir oyunculuk becerisi var. Hani neden son yıllarda bir anda öne çıkıyor anlıyorsunuz. Zendaya da bunları göremiyorum. Ancak komedi gençlik dizilerindeki karakterleri taşıyabilecek kıvamda 12C sınıfından yeni mezun olup dayısının torpili sayesinde yerel ve mütevazi bir film stüdyosuna yeni kapağı atmış Kezbancan gibi duruyor.  

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Yok zaten elini sallasan sokakta bundan daha iyisini bulursun. Kara kafa balici, tinerciler gibi bir yüzü var. (Erkeklerden bahsediyorum, kadınlarla kıyas bile etmiyorum dikkat edersen.) Tabii ki insanları görünüşünden dolayı yargılamak, aşağılamak hoş değil, zaten yapmam AMA yani biri buna güzel filan derse bunun böyle olmadığını hatta gerçeği anlatmam gerekir. Hiç homo sapiens görmesem derim ki Zendaya güzeldir herhalde. Ya da biraz daha votka verin de diyebilirim.


    Evet ben oyunculuk namına da bir şey göremiyorum. Yüklendiği karakterlerin de çok bir numarası yok. Hiçbir şekilde kendine çekmiyor, seyirci olarak hiçbir şekilde bağ kuramıyorum. Evet sıradanlık demişken bence olaya daha gerçekçi yaklaşmak lazım. Bilhassa karakterleri oldukça ilgi çekici, seyirciyle bağ da kurdurabilecen, duygu geçirebilen kişilerden seçerler. Sıradanz dümdüz birini seçmezler. Bence burada bir torpil vs durumu var. Ya da başka bir şey. Ya birinin tanıdığı ile bir yerlere gelenlerden ya da oyunculuğu ve yüzü vasatın bile altında olduğu için önemli rollerde bile kendisine çok düşük teklifler filan yapılmıştır ya da her ikisi de. Sonuçta para da önemli tanıdıklarının olması da.


    Kaptan Marvel da düz ama o mu bu mu desen Marvel'ı oynayan hatunu tercih ederim. Florence Pugh'u düşünmeyelim bence onun da bir numarası yok.  Zendaya kadar olmasa da itici.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dune Part 2'yi izledim.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Yukarıda Zendaya'yı gömüp Pugh'u övmemden sonra filmin sonuna bayağı güldüm. Paul Atreides Chani'yi (Zendaya) bırakırcasına birden imparatorun kızına (Pugh) hamle yapıyor.  
    Bir de filmdeki tüm büyük siyasi entrikalar ve dizaynlar rahibe kadınların aklı ve fıştıklamasıyla çıkıyor. Güney halklarının Atreides hanesiyle ortak bir düşmana - psikopatik Harkonnen hanesi - sahip olmalarına rağmen asırlardır birbirlerini fazla bilmemeleri ve daha önceden bir ittifaka girmemeleri bir garip. Çöldeki ulaşım imkanları zor olsa dahi bir garip ama film boyunca ulaşım sorunu da yaşamıyorlar. Tabii dev solucanlarla seyahat filmde gösterildiği kadar yaygın ve kolay olmayabilir.
    İmparatorun - baş rahibenin aklıyla - neden kendisini riske atarak Atreidesleri emperyal suç sayılacak bir edimle Harkonnenlerin lehinde ortadan kaldırdığını tam anlayamadım, bu Harkonnenlere imparatora politik şantaj yapma fırsatı vermez miydi? Bu konuda tek - kısmen - mantıklı açıklama, filmin sonunda da ortaya çıktığı üzere imparatorun hayati baharat şebekesinin bekçisi Atreideslerin potansiyelinden daha çok çekindiği ve Harkonnenleri kontrol edilebilir vahşi hayvanlar misali onların yerine koymak istediği. Gene de sözünü ettiğim açıklar konusunda kitapları okuyan arkadaşlar beni aydınlatabilirler.
    Sonuçta filmin aktardıkları kadarıyla yorum yaptım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.