Şimdi Ara

Dune: Part 2 | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Zendaya (1 Mart 2024) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
1
Favori
4.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt

    Nispeten ufak bir açığa vuruş ama gene de filmi izlemeyenleri düşünerek spoiler düğmesi kullanmanızı tavsiye ederim.

  • demircibu kullanıcısına yanıt

    lütfen sen git ekran demiri sat.  

  • kalaycibu kullanıcısına yanıt

    Fakem.sakin ol yoksa seni matrixde arsive kaldircam.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Çok güzel özetlemişsiniz hocam, tebrik ederim ve katılıyorum.

    Dune umarım dizi olur, sinemada anlaşılacak gibi bir şey değil. Orta Duneya candır.

    spoiler içine aldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 26 Mart 2024; 20:49:36 >
  • demircibu kullanıcısına yanıt

    fakem değil belalım diceksin sana nefes yok buralarda hemşerim  

  • kalaycibu kullanıcısına yanıt

    Arabesk dinleme azalt fakem🫠

  • kitaptan konudan bağımsız olarak film aşırı kötüydü diyebilirim. bu tipte bir şey yapacaksanız film değil dizi yapmanız daha iyi olur. 2.5 saatten fazla süren bir film düşünün. toplam 3-4 yerde aksiyon-gerilim-heyecan var. onun dışı tamamen konuşma. ürkütücü ve insanı dehşete sürükleyen sahneler mevcut. onun dışında hiç de etkileyici değil.


    madmax, babylon a.d., riddick vs. izleyenler bu tip bilim aksiyon-macera filmlerinin nasıl keyifli ve eğlenceli hale getirildiğini anlar. ileri düzey teknoloji, az kaynak ve aşırı ilkel inanışlar zaten en klişe film konusu. distopik film izlemesem belki biraz etkilenirdim ama daha kaliteli kurgu ve daha derin hikaye-felsefe barındıran çok daha iyi bilmler var. bu sıraya bile giremez.


    dune evrenini sevenler için de filmin kötü olarak değerlendirilmesi gerekiyor. bi kere her şeyi aşırı hızlı işlemişler. gereksiz konuşmalarla vakit geçmiş.


    Lotr'la kıyas bile kabul etmez. evren-hikaye-kitap vs. açısından değil yalnızca film açısından kabul etmez. onun dışında dune beğenenler de olabilir orda problem yok. ama dune hastası için bile filmin vasat olması lazım.


    lotr veya hobbit herhangi bir filminden youtube'a parça parça onlarca video sahne koyarsınız. bu filmde hangi sahneyi koyacaksınız? x scene diye koyulabilecek sahne bile yok. dövüş sahneleri zaten aşırı kötü.


    Tarkovsky izlemiyoruz arkadaslar. 2.5 saatimizi diyalogla ucuz bağırmalarla geçireceksek binlerce film var zaten.


    film vakit kaybı.





  • Dünyaca ünlü yönetmen Steven Spielberg: “Dune: Part 2 filmi şu ana kadar izlediği en iyi bilim kurgu filmlerinden biri.”
  • İşin aslı bu tarz filmleri seven biri olarak ilk filmi hiç beğenmedim. Bu kadar büyük bütçe ve ismin altında kalmış film. Ayrıca sonuçta bir film yapıyorsun. Koskoca bir film ve ilk filmi neden böyle yarım yamalak anlatiyorsun. Hollywood bu tarza çok gitmeye başladı. Asıl hikaye devam filminde sen ilk filmi izle altyapın olsun mentalitesi çok yanlış bir mantık.

    Mesela lotr serisi üzerinden gidecek olursak ilk filmi izleyen insan offf ne filmdi der ve kafasında ilk filmin etkilediği duygular ile devam filmlerini izlemek ister. Ama dune serisinin ilk filminde ise bu tamamen başlangıç, etkilenmek istiyorsan devam filmlerini izlemen lazım mantığı mevcut.

    İkinci filmi daha izlemedim ama sırf isminden dolayı izlemek istiyorum ve film izlemeyi sevdiğim için izliyicem.

    Ama lotr da ise ilk filmden sonra bakalım ikinci filmde, ilk film gibi güzel olmuş mu diye izliyorsun. Dune da ise bu yok maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 29 Mart 2024; 0:41:50 >




  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

    Günümüzde gişe filmlerini yapım şirketlerinden bağımsız ele almayın. İstemedikleri şeyleri çekmek, belli bir süre uzunluğunu aşmanızı istememek gibi durumlar yönetmenleri zor durumda bırakır. Kaldı ki ilk filmi de gayet iyidir.


    LOTR çok niş bir seri. O seriyi çeken adamın kendisi bile Hobbit ile ne kadar çıtanın altında kaldı herkesin malumu. Fantastik uyarlamaları Yüzüklerin Efendisi'yle kıyaslamak çok canice olur. O dönemden sonra öylesi gelmez zaten.

  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    Başkan lotr ile kıyaslamadım aslında. Lotr örneğini vermemdeki sebep en basit ve anlaşılabilir olması içindi.


    Yoksa nolan ın batman 3 lemesi de mesela örnek verilebilir. Batman başlıyor da film yani ilk filmde, film bittiği zaman. Aha bu film yarım kalmış denmiyor. Yani film bittiği zaman filmde birşeyler eksik demiyoruz. Yalnız 2. ve 3. Film çıktığı zamanda, seri ve hikaye devam etmiş oluyor. Yani lotr da, nolan ın batman serisi gibi. Ama dune serisi bu iki film gibi değil.


    İlk film kendi içindeki hikayesini tamamlayamıyor. Ama mesela lotr ve batman in ilk filmleri kendisini tamamlıyor ve anlattığı olayı (bakın genel hikayeden bahsetmiyorum) ilk film içinde geçen giriş gelişme sonuç örgüsünü tamamlıyor.


    Dune ilk filmi ise, giriş gelişme sonuç örgüsünü yansıtamıyor ve filmin kendi icindeki döngüsünü tamamlayamıyor. Yapım şirketi, gişe filmi olayı değil anlatmak istediğim. İlk film kendi içinde yarım bir film. Hyple ndığı için ya da hayranı olduğun için objektif bakmamış olabilirsin ama film eksik bir film.





  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

    İlk filmi bence 8'i hak eder. En azından benim açımdan. Normalde bir film giriş-gelişme-sonuç örgüsüyle giderken bu adam serinin her bir filmini bence bu parçalara bölüyor. Yönetmen tercihidir tabii. Bu tercih de size hoş gelmediğinden beğenmemenizi doğal karşılıyorum. Zevk meselesi neticede.

  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle hocam. Benimde hoşuma gitmeyen nokta bu oldu zaten. Bana göre şöyle hissettirdi. Kakaolu, vanilyalı, çilekli bir külah dondurma var diyor. Parasını veriyorsun ilkinde sadece kakaolu dondurma veriyor. Bu üçünün Tadını almak için ikinci kulahı almak istiyorsun. Beklemen lazım diyor. Bekledikten sonra sadece vanilyalı dondurma geliyor. Bu üçünün tadını almak için çilekliyi beklemen lazım diyor. Sonra üçüncü külahta hepsini içine koyacak mı ya da sadece çilekli mi koyacak bilmiyorsun. Bekliyorsun sadece. Diğer filmlerde böyle ticari kafada gidip üçleme yapacak olursak yandığımızın resmidir.

  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

    İstediğinizin verilmesi durumunda da her şey aceleye gelmiş neden sıkıştırmışlar bu kadar diye daha da eleştirmek durumunda kalacaktınız. Dune ilk kitap tek filme kesinlikle sığamayacak genişlikte ve nereden bölersen böl yarım kalmış hissini yok edemezsin. Olayları düzgünce anlatmak için mecbur bölmek zorundasın.

  • dünya çapında 600 milyon dolar hasılatı geçti deniyor  

  • Ortamlara düşmeye başlamış. 4k gelir herhalde bir kaç güne




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 6 Nisan 2024; 0:24:51 >
  • Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

    Bence Dünya çapında 600 milyon Dolar gişe böyle bir film için yeterli değil. Bence az. Tabii filmi izlemedim ama prodüksiyon büyüklüğü ve ortadaki kaliteli film kıtlığına bakarak bunu söylüyorum.

  • Apple TV ön siparişle aldım hala getirmediler. ilk filmi çok iyiydi, sinemada izlemiştim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Bence Dünya çapında 600 milyon Dolar gişe böyle bir film için yeterli değil. Bence az. Tabii filmi izlemedim ama prodüksiyon büyüklüğü ve ortadaki kaliteli film kıtlığına bakarak bunu söylüyorum.

    Hitap ettiği kitle çok geniş değil o yüzden 500-700 arası bekleniyordu ki 630 şu an muhtemelen 700ü zorlayarak kaptacacak beklenen gerçekleşmiş olacak. Bu devirde artık 15-22 yaş arası çocuk/genç kitleye hitap etmeyen filmerin 1 milyarı görmesi çok zor listeye baktığımızda 1 milyarı görmüş ve geçmiş her filmin ya her yaşa hitap eden hiçbir hikayesi olmayan saçma saf aksiyon filmleri ya da süper kahraman, çizgi film, gençlik kitapları uyarlamaları olduğu görülüyor o yüzden Dune filmleri bu kitleye biraz ağır ve sıkıcı geldiği için bu da gişeye yansıyor





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

    Ortamlara düşmeye başlamış. 4k gelir herhalde bir kaç güne

    1080p düştü ortamlara


    Resmi altyazı da 4dk önce düşmüş bulunmaktadır ohhh be

     

    edit: türkcealtyazı orgda altyazıyı kaldırmışlar şu an. subscenede de yok. opensubtitlesda var ama iyi bir çeviri mi bilmiyorum sanırım değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 6 Nisan 2024; 21:9:6 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.