Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.270
Cevap
30
Favori
157.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saygıdeğer üstadlarım, DVB-T2 Dijital Karasal Yayın devam ediyor mu? En son deneyimleyen oldu mu? Bulgaristan Varna' dan test görüntüleri geliyordu,oradan bir gelişme sorabilir miyiz? Türkiye içinden DVB-T2 h.265 Hevc hdmi çıkışlı cihaz önerisi ve Türkiye dışı sorunsuz alınabilecek bu özellikteki cihaz önerisi alabilir miyiz? Birde usb cihazlar var, Android TV box ve tv lerde deneyen oldu mu? Mümkünse bilgilendirme için yardımcı olur musunuz? Kolaylıklar dilerim.

  • acote1979 kullanıcısına yanıt

    1-yayınlar test yayınıydı,devam etmiyor.


    2-bulgaristandaki gelişmeler burayı çok ilgilendirmiyor.çünkü test zamanlarında onların aldığı yayınları istanbulda alabilen çok az sayıda insan oldu.


    3-cihaz için daha erken biraz bekleyin,yaın sandartları belli,ama,rtük ün ne yapacağı çok belirsiz.


    4-bahsettiğiniz cihazların çoğu internet tabanlı çalışır,hibrit cihaz olursa olur.



    son olarak dvb-t2 nin resmiyet kazanıp kazanmayacağı bile şuan şaibeli...................



    saygılar................................

  • Şimdiye dek 3 farklı cihaz alıp denedim, foruma yazmadan önce. 2 değişik anten ve 2 değişik lokasyonda denemeler yaptım. 3 farklı frekansı manuel denedim ve otomatik aramayı da denedim. 2 frekansta UHF23 ve UHF32 kanallarda sinyal %91-%94 gösteriyordu ama kalite 0 idi. Bu frekanslardan otomatik arama geçerken bekliyor ve kalite %38 kadar ilerleyip tekrar 0 değerine düşüyordu. UHF50 de herhangi bir sinyal belirtisi de yoktu. Hatta en sn denediğim cihazda Amazondan şu anteni aldım, denedim halen duruyor. Denediğim cihazlardan yalnızca 1 tanesi h.265 hevc idi, Türkiye karasal yayın açıklamasında belirtilen çözünürlük idi. Aliexpress üzerinden cihaz getirmeye yeltenemedim. Çünkü, buradan aldıklarımı iade etmek durumunda kalmıştım.Cihazlar şunlar:

    1. Redline T30 Hevc => h.265 Hevc uyumlu, anten için güç besleme çıkışı veriyor.
    2. Dark SBT20 AVC => h.264 Avc başka ülkelerdeki bu çözünürlükte yayın alınımış.
    3. Next Minix HD Combo => h.264 Avc hem uydu hem DVB-T2 cihazı ama bir önceki çözünürlüğe ait yayınlar için.

    Bunların dışında diğerlerini alıp denemekten vazgeçtiğim için diğer marka ve modellere yönelmedim. Çoğu satılan cihazın ilanında h.264 AVC olanlar yazmıyor. İnternet sitelerinde de yazmıyor. h.265 Hevc olanlar ise özellikle belirtilmiş. Magbox Prestij diye bir cihaz var ama Hevc veya Avc durumu belli değil, bilgi bulamadım. Alınca cihazların kitapçığında özellikler başlığında yazılı oluyor. Hayırlısı olsun, izlemede kalacağız. Ayrıca sorularıma ayrı ayrı cevap veren multisongohan üstada da teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acote1979 -- 22 Mart 2023; 12:47:49 >




  • acote1979 kullanıcısına yanıt

    asıl ben teşekkür ederim.


    keşke sorularınızı ürünleri alıp iade zorunda kalmadan önce sorsaydınız,bu konuyla ilgili şuan herhangi bir umut verici durum söz konusu değildir.ileriye dönük planlarınızı yaparken kısa vadede dvb-t2 olacak gibi düşünmeyin.



    saygılar.........................................

  • İstanbul UHF32 sinyali var ama yayın alabilen var mı? sinyal %80 kalite 0 görünüyor. bu yayın nereden yapılıyor?

  • İki sebebi olabilir ;


    Kalite "0" ise, frekans içinden video akışı yok demektir. Yani yayın yok.


    Ya da tv'nize elverişli sinyal ulaşmıyor demektir. Sinyali güçlendirmek için, anten bağlamak ya da antenin yerini değiştirmek gerekir.


    **************


    Bu işlemlere rağmen, hala kalite "0" ise, ilgili frekansta yayın yok demektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Nisan 2023; 12:12:0 >
  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    Sizden ricam konum bilgisi ve ekran görüntüsü paylaşmanız mümkün olur mu lokalde bazen siteler kısıtlı yayın yapabiliyor çeşitli nedenlerle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım hayırlı Ramazanlar,iyi geceler


    Aklıma bir şey geldi,bunu sana sormak isterim.Powerline adaptörler ile elektrik şebekesi üzerinden internet bağlantısı sağlanabiliyor,peki kablolu tv ve uydu yayınları için benzer bir sistem kurulamaz mı.


    konuyu biraz açayım,örneğin toplu konutlarda tek tek her dairenin her odasına tv için hat çekmek yerine,toplu konuta bir tv radyo serveri gibi bir sistem kurulsa,bütün daireler.elektrik hattı üzerindwen powerline benzeri bir cihaz ile tv radyo yayını alabilirmi,verimli çalışırmı,kablo maliyeti ve kaynak kullanımı açısından iyi olmaz mı.


    yada normal apartman dairesi,sadece bir kişinin çanaklı uydu alıcısı olacak powerline banzeri cihaza bağlanacak ,diğer bütün daireler çanak anten maliyeti ve görüntü kirliliği olmadan prize cihaz bağlayarak elektrik hattı üzerinden tv ve radyo yayını alabilir mi.


    kablolu tv açısından kablolu tv hizmeti veren kurumlar altyapı maliyeti ve altyapı kapsama alnı sorunu olmadan elektrik şebekesi üzerinden powerline benzeri cihazla alınabilecek tv-radyo hizmeti sunamazlar mı.


    özellikle kablolu tv açısından çok avantajlı olurdu.diye düşündüm...........................




    saygılar..........................................





  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Mümkün değil. Çünkü uydu yayın sisteminde, koaksiyel kablo üzerinden iletilen sinyal analog'dur.


    Çanakta takılı olan parçanın tam adı; LNB konvertör'dür. Yani LNB uydu sinyalini önce sayısal algılıyor. Sonra bu sinyali analog'a çevirip koaksiyel kablo içinden uydu cihazına iletiyor. Uydu cihazına analog olarak giren sinyal, tuner katında tekrar sayısal sinyale dönüştürülerek, cihazın işlemcisine gönderiliyor.


    LNB direkt sayısal çalışsaydı, uydu cihazından, çanak antendeki LNB'ye kadar ayrıca voltaj kablosu da çekmek gerekecekti...


    Uydu cihazı ile LNB arasında sinyal iletimi analog olunca, hem voltajı hem de sinyali tek bir kablo üzerinden iletmek mümkün olmaktadır.


    Oysa PowerLine adaptörü sayısal sinyal iletmektedir.

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    standart olmayan rtük... onlara göre 10 yıl bekleyip öyle kullanmalı...

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Sizden ricam konu dışına pek çıkmamanız PM özelliği var forumun içerisinde konu ile ilgili bir gelişme oldu düşüncesi ile konuyu açıyorum bir çok defa sizin konu ile ilgisiz mesajlarınızı görüyorum bilginize.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 10 Nisan 2023; 21:5:48 >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    saygılar.................

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım,merhaba nasılsın umarım iyisindir.herhangi bir gelişme,ilerleme,rtük,meclis,altyapı anlamında,seçime 3 haftadan az kaldı,meclis şu an kapalı,ama farklı nedenlerle kısa süreliğine tekrar açılacak,sürpriz olur mu.



    saygılar.................................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Merhaba kardeş... Bu konuda; gelişme ya da yeni bir haber yok. Bu konu en arka sıralarda olduğu için, sürpriz olmaz sanırım.


    Önümüzdeki 5 yıllık hükümet döneminde gündeme alınabilir.


    Aynı hükümet devam ederse, 5g mobil şebeke ihalesi yapılması planlanıyor diye duyum aldım.


    5g işletme lisans bedeli olarak, operatörlere; bütün şehirlerde, uygun yerlere baz istasyonu için büyük anten direkleri kurulması karşılığında, 5g lisansı verilebilirmiş. Bu baz istasyonlarının kurulacağı yerlerin arsasını idare ya da belediyeler tahsis edecekmiş. Kurulum ve işletme giderleri ise, operatörlere ait olacakmış... Tabi operatörlerin baz istasyonu ekipmanlarına yaptığı harcamalar da, 5g lisans işletme hakkı karşılığında, idare adına yapılmış bir harcama gibi olacakmış.


    Depremde elektrikler kesildiği için baz istasyonları hizmet verememişti ve şehirlerin üzerinde baz istasyonu olarak, akıncı, aksungur, tb2 iha'lar uçurularak, baz mobil şebekelerin kısıtlı çalışmasına imkan sağlanmıştı.


    Bu baz istasyonları kendi enerjisini kendisi temin eden tipte ya da şebeke elektriğinin kesilmesi durumunda, üzerindeki akülerden 48 saat kendini besleyebilecek özellikte olacakmış. Yeni tip baz istasyonlarının enerji tüketimi düşük oluyor.


    Özetle; direkler, elektronik cihazlar vs derken epeyce pahalı bir teçhizat donatım işi yani... Her bir şehrin, topoğrafik durumuna ve şehirdeki cep telefonu kullananların sayısına göre, epeyce sayıda direk, cihaz vs kurulumu gerekecek.


    Her neyse... Bu konudan bahsetme nedenine gelince; dvb-t2'yi belki bu çalışmalara dahil edebilirler diye öngörmekteyim. Tabi bu çalışmalara dvb-t2'nin dahil edileceği hususu yalnızca benim fikrim.





  • @Ö1f1 ne diyorsunuz 5g duyumları ile ilgili

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    yani şu anki duruma göre proje tozlu raflara girme adaylığını kazandı.


    teşekkürler.


    saygılar........................

  • DVB Konsorsiyumu hızla ilerliyor ilgilenenler için paylaşıyorum


    DVB Projectyoutube
    A quickfire series of focused discussions that give a comprehensive overview of all ongoing work in the DVB Project directly from those who are leading the work. See: https://dvb.org/webinar/setting-the-standards-for-the-future-of-television-what-were-working-on-and-why/ Agenda & panellists: SERVICE DISCOVERY • Paul Higgs (Huawei) – leads the technical work on DVB-I • Peter Lanigan (TP Vision) – leads the work on developing the commercial requirements for DVB-I • Thomas Stockhammer (Qualcomm) – co-leader of DVB’s joint task force with 5G-MAB BROADBAND DELIVERY • Guillaume Bichot (Broadpeak) – co-leader of the technical work on DVB-MABR (multicast adaptive bitrate) • Christophe Burdinat (Ateme) – leads the commercial requirements work for DVB-MABR • Rufael Mekuria (Unified Streaming) – leads the technical work on DVB-DASH EVOLUTION OF BROADCAST • Tom Christophory (SES) – co-leader of the technical work on DVB-NIP (Native IP) • Régis Moulin (Eutelsat) – co-leader of the technical work on DVB-NIP (Native IP) • Thomas Wrede (SES) – leading DVB’s commercial requirements work for satellite CODING AND CONTENT FORMATS • Jason Power (Dolby) – leads the commercial requirements work on video and audio codecs • Jan Outters (Ateme) – works alongside Jason on the CRs for codecs • Paul Szucs (Sony) – currently leading the technical working group for video and audio codecs NEW WORK AREAS • Paul Higgs (Huawei) – leading the study mission on volumetric video • Elfed Howells (Huawei) – leading the study mission on object-based media • Erik Reinhard (InterDigital) – co-leader of the study mission on energy-aware delivery and consumption
    https://www.youtube.com/watch?v=nYtjQb5mVEo&ab_channel=DVBProject
  • maxi909 M kullanıcısına yanıt
    Sorun Türkiye'de ilerleme olmaması.

    Birkaç yıl önce dediğim gibi karasal yayınları 5G üzerinden yapacaklar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaşacağım haberin konuyla ne kadar ilgisi var bilmiyorum. Belki konunun Türkiye'deki hali vaziyeti ile ilgili bize bir veri oluşturabilir. Endem televizyon kulesi satılıyor arkadaşlar.

    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/buyukcekmecede-249-milyon-lira-degerindeki-tv-kulesi-icradan-satilik-42277693

    https://www.cnnturk.com/video/turkiye/1-2-milyar-liralik-yatirim-cop-oldu-buyukcekmecedeki-tv-kulesi-satiliyor


    Saygılar.............

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kullanıcı14533 K kullanıcısına yanıt
    DVB-T yayınları da ülkemizde mevcut değil, böyle bir cihaz almayın bence bir işinize yaramayacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.