Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.270
Cevap
31
Favori
156.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. İzmir'de dvb-t yayınları devam ediyor. Yayınlar sepet antene rağmen biraz zayıf. Test yayın işi bitti sanırım. Trt'nin sitesinde herhangi bir açılama yok malesef. Yine tutarsız kurumların tutaraız işlerinde habersiz yaşamaya devam edeceğiz anlaşılan. Liyakatın ne kadar önemli olduğu bu gibi şeylerde daha rahat anlaşılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de; DVB-T2 olarak, TRT kanallarını TRT'nin yayınladığı çıkarımına nasıl ulaştınız ? TRT yayın - dağıtım - iletim işlerini, PTT bünyesinde kurulan Kule A.Ş'ye devretti. Kule A.Ş. ise, yurdun değişik yerlerine kurulu TRT vericilerini tedrici olarak devralmaya başladı. Yani TRT yayın dağıtım işi yapmıyor artık...


    İlaveten; İzmir'de test yayınının Kule A.Ş. tarafından yapıldığı bile belli değil.


    Yayını tv kartı ile alıyorsanız, Transedit ile analiz yaparsanız, provider bilgilerinden yayını kimin yaptığını tespit edersiniz. Mesela; şu resimde, provider sütununa bakınca, yayını dağıtan kuruluş "Harmonic" olarak görünmektedir.





    Liyakata gelince; 2023 mali yılında sayısal karasal yayınlar için bütçeye ödenek konulmadı. Test yayınlarının amacı, şimdilik kurum içi personelin eğitimlerine yöneliktir.


    Analiz çalışmaları yapmak isterseniz diye bırakıyorum...


    Link ;

    https://mega.nz/file/DcgjjCIL


    Link anahtarı ; SwyMvITuj2L9ozsFAUTOW8m7p06xXuQFohs2_ls764s




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 17 Eylül 2023; 16:54:59 >




  • Serkan bey merhaba. Ben testi yapanla ilgi bir bilgi vermedim dikkat ederseniz. Kimin yaptığıda benim için önemli değil.
    Yayınların düzenli ve kesintisiz geldiğini bildirmek amacıyla mesajı yazdım izlemek isteyen arkadaşlar için.

    Yayınları izlediğim cihazım combo(dvb-s2 , dvb-c ve dvb-t2)
    özellikli bir cihaz. Yayınların frekans bilgileri falan göstermekte. Yayın türünü göstermemekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama o mesajınızda TRT'den bahsetmişsiniz. Yayınlanan TRT'nin kanalları olabilir. Ancak TRT yayın iletiminden resmen çekildi. Kule A.Ş'nin Türkiye sathında, tedrici devir alma çalışmaları devam etmektedir.


    Dolayısıyla, İzmir'de kısa süreli yayınlanan test yayınlarını kim yaptıysa, açıklamayı da o kuruluş yapması gerekir. Yani TRT'nin web sayfasında açıklama olmaması da normaldir. ( Ki, bu test yayınlarını Kule A.Ş. tarafından yapıldığını zannetmiyorum. Böyle bir test yayını olsaydı, en azından rtük tarafından duyuruldu. )


    Bir ara İstanbul'da da kimin yaptığı belli olmayan test yayınları yapıldı. Show tv paketi, birkaç kadar test yayını olarak devam etmişti. ( Ancak ne hazindir ki, koskoca İstanbul'da bu test yayınlarını bulun kimse olmamıştı. Bulgaristan'dan Petko POPOV adlı bir hobisever dvb-t2 İstanbul yayınlarından bizleri haberdar etmişti. )


    İstanbul'dan hobisever çıkmayışı garabetini düşündüğümüzde, İzmir'den bu tespiti yapmış olmanız, Türkiye adına büyük bir gururdur.( Yani bir yunan bizim forumlara gelip, TRT'nin test yayınlarından haber verseydi, çok üzülürdük. Yani çok değerli bir iş yaptınız. )


    İşte bu nedenle, bir önceki mesajımda, test yayınını tv kartıyla aydıysanız, "provider" bilgisine bakarak, kimin yaptığını belirleyebilirsiniz, demiştim.


    Bazı alıcı cihazlarda, kanal info tuşuna basıldığında, provider bilgileri de görüntülenmektedir. Tabi her cihazda değil...


    İzmir 'de test yayını tespiti yaptığınız için ayrıca teşekkürler.





  • Trt'nin düzenli yayın yapması sonucu web sitesinde frekans bilgilerinin olması gereklidir düşüncesi ile yazdım. İstanbuldaki yayın garabetini bende takip ettim.

    İnsanlarımızın uydu yayınlarına elbette erişimi olmalı ama dünyada gördüğüm(birçok ülkeye gittim) ülkelerde karasalda yoğun olarak yayın yapmakta. Bunun sebebi elbette ulusal güvenlik. Yeni teknolojide dvb-t2 ile yapılan yayında görsel olarak vadandaşınızı bilgilendirebilir devlet..

    Diğer yazdıklarınız için ben teşekkür ederim Serkan Güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi yayını TRT yapıyorsa bilgilendirir. Yani önce yayını kimin yaptığının tespiti gereklidir. Bu nedenle de provider bilgisine bakınca anlaşılır demiştim. Yani ima yoluyla da olsa kuruluşlar töhmet altında bırakılmamalıdır. Çünkü bu kuruluşlar hepimizindir. İma yoluyla yıpratılması hepimize zarar verir.


    Birçok ülkede karasaldan sayısal yayın yapıldığı doğrudur. Çünkü ben de çok sayıda ülkede bulundum.


    Ülkemizde sayısal karasal yayınların başlatılması, günümüzde atla - deve diyeceğimiz masraflar yapılmasını da gerektirmiyor. Tabi 2023 fiyatları itibariyle belirtiyorum. 10 - 15 yıl önce ekipman fiyatları uçuktu. Ama şimdi yayın ekipmanları çoğu üreticinin elinde şişti kaldı.


    Resimli mesajımda örneklediğim ülkenin nüfusu 5 milyondur. Oradaki sistem 3 ayda kuruldu. Saha çalışmalarında, sinyal ölçümleri safhasında raporlama biriminde görev almıştım.


    Ülkemizde sayısal karasal yayınların yapılmayışına gelince; yayıncı kuruluşların reklam pastasında anlaşamamış olması nedeniyledir. Detaylar hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz, bir kaç sayfa geride tafsilatlı açıklamalar yapmıştım.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım, sayın aakagün haklı doğru söylüyor,trt kule aş,o bu şu.....................


    test yayını bile olsa neden ilgili resmi kurum duyuru yapmıyor,konuya bu kadar ilgisiz............


    saygılar.......................................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Konu hakkında yeterince bilgi sahibi olmasan, "sende mi" diyeceğim...  


    İstanbul'da adamlar bir kaç ay korsan yayın yaptı. Bir Allah'ın kulu çıkıp da, bu yayını biz yaptık dedi mi ?


    Hadi biz yaptık diye açıklama yapan olmadı. Bir Allah'ın kulu, yayını yapanın kimliğini tespit etti mi ?


    Hadi ben Türkiye'de olsam, tespit işini seve seve yapacağım da, yurtdışındayım maalesef...


    Test yayına gelince; biz diyoruz "test yayınıdır" diye... Yani bir kanaat bildiriyoruz. Ama kanaatimiz yerinde mi, bilmiyoruz.


    Yani bilmek için önce tespit yapmak gerekmektedir.


    İzmir de bir süredir yapılan yayını TRT'nin yaptığını zannetmiyorum. resmi kuruluşlar içerisinde böyle bir yayını yapsa yapsa Kule A.Ş. yapar. O da personel eğitimi maksadıyla olur.


    Her neyse... Bu konu yaz yaz bitmez. Bu tür faaliyetler hakkında fikir beyan etmek için, tespit gereklidir. Sonraki günlerde sayısal yayın yapıldığından haberiniz olursa, çevrenizde ekipmanı olan kişilerden provider bilgisinde ne yazdığını bildirmesini rica edin.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım, mesajı atan arkadaş la ben aynı düşünüyorum,biz neden bu konuyu tartışmak zorundayız,çünkü yetkili resmi kurum işini yapmıyor,kamu sorumluluğunu yerine getirmiyor,ve hukuki olarak bu suçların hiçbir cezası karşılığı yok,kanunun onlara vermiş olduğu hakları,görevi kötüye kullanırcasına kullanırsa biz burda daha çok tartışırız...........



    saygılar.........................................................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Tamam. Senin bakış açından hareket edelim.


    "Yetkili resmi kurum işini yapmıyor" dedin. Hangi tespite dayalı olarak böyle bir iddiada bulunuyorsun ?


    İkinci cümlene ayrıca değineceğim. Önce bu sorunun yanıtını ver lütfen.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    çok basit...........sayısal yayınlar için resmi olarak herşey tamam mı.tamam.biz sadece avantayı kim nasıl götürecek onun zamanının nasıl ve ne zaman geleceğini bekliyoruz...................


    ayrıca............


    ''İstanbul'da adamlar bir kaç ay korsan yayın yaptı. Bir Allah'ın kulu çıkıp da, bu yayını biz yaptık dedi mi ?


    Hadi biz yaptık diye açıklama yapan olmadı. Bir Allah'ın kulu, yayını yapanın kimliğini tespit etti mi ?''



    saygılar.................................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    İyi de bir önceki mesajında somut kanıt olmadan suçlamıştın ? Gerçi hangi kuruluşu suçladığın bile belli değil...


    Konu TRT olduğu için, yaptığın suçlamaları TRT için yaptığın çıkarımında bulundum. Doğru mu ?


    **********


    Benim mesajımdan alıntı yaptığın bölüm hakkında;


    Resmi kuruluşlar korsan yayın yapmaz. Açıklama yapılmadıysa, geçmişteki yayınların resmi kuruluşlarca yapılmadığına işaret eder.


    **********


    Ya devletinize karşı bu kadar nefret dolu olmayın. En önemlisi hayata karşı bakış açınızı değiştirin. Tespit yapmadan suçlamada bulunmayın. Bu tür davranışlarla kendinize zarar verirsiniz.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    1-ilgili kurum hangisi ise..........suçlama değil ortada yaşanan bir gerçek var,eskiden kule yok gibi ...aslı olmayan bahaneler vardı artık oda yok........Trt ile ilgisi yoktur....çünkü trt yetkili değildir.

    2-resmi kurum tabi ki korsan yayın yapmaz......ama resmi kurum durum tespiti yapar.......korsan yayını sonlandırır.......suç duyurusunda bulunur........burdan bile ilgili kurumun sorumsuzluğu ortadadır.

    3-vatandaşın hakkını aramasını, talepte bulunmasını, ''devlete nefret''olarak yorumlamanız bence çok yanlış,ayrıca sizin gibi bilgi birikimi yüksek bir kişinin bu ifadesini tekrardan bir gözden geçirmenizi umarım...

    4-tespit yapıldı.....herşey hazır...neyi bekliyoruz.......tarafların pastayı paylaşması diyin....avanta diyin..çıkar ilişkisi diyin........şu andaki belirsiz durum gevşeklik,umut vererek oyalamak,kamunun yani vatandaşın zararınadır.

    5-ben size bir soru sorayım,herşey tamam,ne bekleniyor,bana reklam pastası derseniz,ben size nefret dolu olduğumu iddia ettiğiniz devlet nerde derim.................



    saygılar......................................................




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 19 Eylül 2023; 15:3:43 >




  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Sorulara yanıt vermek yerine çevresinde dolaşmayı tercih ediyorsun. Basit akıllılık yaparak da, benim yazdıklarımı tespitmiş gibi sunmaya çalışıyorsun.


    Anlaşılan yanıt veremeyeceksin... Ama nefret dolu olma. Çünkü nefretin kendinden menkul.


    Senin yapmaya çalıştığını, yeğenim İlyas üzerinden örnekleyeyim. Belki bir çıkarımda bulunur ve çizgini düzeltirsin.


    Benim yeğen youtube video'ları çeker ve lay lay lom hayatı yaşamayı sever. Şu sıra ABD'yi geziyor. Çok sayıda ülkeyi gezdi. İki gün önce bir video çekmiş. Video'nun başlığını; "sıfır dolar'la amerika turu yapmak" diye belirlemiş.


    Video'nun link'ini dün bana da göndermişti.


    Bugün whatsapp'tan yazdım kendisine... "Önce para kazanıyorsunuz, sonra harcıyorsunuz. Bu nasıl sıfır dolar'la amerika turu oluyor ?" diye sordum.


    İlyas yeğenim; "dayı başlığı öyle atmasam, çoğu kimse video'yu izlemez. Para kazanmam lazım. Abone sayımı artırmam lazım" diye yanıt yazdı.


    Ben de kendisine; "izleyici kitleni yanıltıyorsun. Başlıkta maksadını daha düzgün ifade etmeliydin." dedim.


    O da bana; "dayı idare et" diye yanıt verdi.


    Artık bu diyaloglardan sonra, günümüzde mantığın yerlerden süründüğünü anlamış olduğunu umuyorum.


    Yani elle tutulur kanıt olmadıkça, resmi kuruluşları bu şekilde hoyratça suçlamaya çalışırsan, inandırıcılığın olmaz. Olmadığı gibi sanal ortama hapsolup kalırsın.


    Bu arada video'ya göz atmak istersen, diye resimsiz( reklam olmasın ) link'ini bırakıyorum ;

    https://www.youtube.com/watch?v=gq4eKnOHLek&ab_channel=%C4%B0lyasMutlu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 19 Eylül 2023; 15:47:18 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Ben sözgelimi Avrupa spektrumu dışında bir frekansta iletişim kuran bir kablosuz telefonu bile kullansam spektrum varlığını yönetmekle sorumlu kurum bunu takip edip spektrumu işgal etmekten dolayı gerekli yasal işlemleri yapmakla mükelleftir değil mi?

    Çıkıp birileri İstanbul'da DVB-T2 yayını yapıyor ise bu yayın korsan ise, ilgili kurum ve kurumlar bunu takip ve tespit etmeli. Yapmış olabilirler eğer öyle ise yayını kimin yaptığı da bellidir, yok gerekli tespit yapılmamış ise kurumlar vazifelerini aksatmış demektir bu kadar basit.


    Devleti kötülemek ifadesini kullanmak demagoji oluyor bana göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 19 Eylül 2023; 16:38:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    mantığınızı ne ara kaybettiniz anlamadım.sizin arzu ettiğiniz sekilde konuşmuyorum diye,beni bu şekilde küçük düşürmeye çalışamazsınız.sorularınıza yanıt verdim.ama galiba duymak istediğiniz şekilde cevap vermediğim için ''basit akıllılık'' yapmış oluyorum.acaba hangimiz basit akllılık yapıyor............................yaşadığımız gerçeğin dışında birbirimize hikayeler anlatarak güçlü olanın yanlışını örterek işte bu kadar olabiliyor......................



    saygılar................................

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    işlem yapılıp - yapılmadığını bilmiyoruz. biliyor muyuz ? bilmiyoruz.


    işlem tapılıp yapılmadığı hakkında tespitimiz var mı ? yok.


    dolayısıyla, tespit olmadan yapılan her türlü suçlama demagoji olur.


    tespitin nasıl yapılacağına dair resimli örnek bıraktım. o örnek, tespit konusunda( yani yayının dayanağı hakkında ) başlangıç noktasıdır.


    yani özetle; ortada tespitimiz bile yokken, yapılan suçlamalar, en hafif tabiriyle, "izansızlık"tır.

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    şimdi de mağdura oynamaya başladınız...


    neyse... maksat yeterince hasıl oldu.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    çok basit bir şey söylicem,ilgili resmi kurum,resmi sitesinde duyurular kısmında hangi kuruma ne ceza vermiş,hangi mahkeme kararına göre vermiş bunu kamuya açık olarak bildiriyor.örneğin korsan yayınla ilgili kamuya ceza yada mahkemeye müracat hususunda bilgilendirme yapmıyorsa.......................


    1-bizim korsan zannettiğimiz yayın aslında resmi yayın.

    2-ilgili kurum yasal işlem yapmadı.


    2 seçenekten biri.bunun sorumlusu yine ilgili kurum.kamuyu bilgilendirme vazifesini yerine getirmiyor,olaylar muallakta kalıyor.sonrada bizim gibi ''devlete nefret'' besleyen diye tabir ettiğiniz tipler suçlu...........mağdur edebiyatı yapıyor........................



    saygılar.................................




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 19 Eylül 2023; 17:26:6 >
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    iyi de suçlamalar trt üzerinden devam ederken, ne ara rtük!e döndü?


    ayrıca rtük frekans sahalarını kontrol etmiyor. yani rtük'ü de sorumlu görmek yersiz ve dayanaksız.


    gerektiğinde suçlarsın da... ama tespitin varsa suçlarsın. var mı elinde provider bilgisi ?


    bilgi olmadan suçlarsan, itham etmiş olursun. tespit olmadan yapılan itham ise, sana zarar verir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 19 Eylül 2023; 17:38:55 >
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.