Şimdi Ara

Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikli olarak yeni artılarıyla başlayalım; yeni bir binamız var ve laboratuvar sayısı çok fazla artmış bulunmakta. yeni bina eski binanın yanında ve çimlendirilmiş bir alan ile birlikte mükemmel bir ortam sunmuş. tabikide pandemi nedeniyle gidilip görülemedi hala... iş imkanları olarak da her mühendislikte olduğu gibi projelere katılarak, gelişim göstererek, referans bularak, insanlarla tanışarak kısacası imkan yaratarak artıyor. Hocalarla birlikte projelere katılıp (tübitak vs.) deneyimleyerek çok iyi öğrenebilirsiniz her şeyi. Ege bölgesindeki şirketler sizi öncelikli olarak görebiliyor. Vestel Bosch gibi şirketlerden de deneyimsiz olarak çalışmaya başlayabiliyorsunuz. Eksileri olarak ise halen daha fizik dersini geçmek baya bir zor. Unutmayın ki uzaktan eğitimde bir tık daha kolay geçenler oldu ve fkö topluluğu azalım gösterdi ve yeni katılımcılar alacaklarına eminim. Onun haricinde eğitimi ve yeri açısından çok iyi. tercih yapacak arkadaşlarıma tavsiyem gerçekten mühendislik istiyorsanız ve gerçek bir kampüs ortamı arıyorsanız gelin ama zorluklar yaşayacağınızı saç baş yolacağınızı da şimdiden bilmeniz gerekiyor.


    Bugün YÖKAK tarafından 5 yıllık tam kurumsal akreditasyon almıştır.


    Sorularınız varsa cevaplayabilirim.


    Daha detaylı bilgi:


    https://forum.donanimhaber.com/ege-universitesi-elektrik-elektronik-muhendisligi--149622308


    Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DCE9E722B -- 18 Ağustos 2021; 10:48:33 >







  • Toplam kaç laboratuvar dersiniz var, labların sayısının artması hangi derslerin labında işinize yarayacak ?

    Hocalarla öğrencilerin şu ana kadar ortak yaptığı ve başarı alan projeler nelerdir, sayısı kaçtır, link atar mısınız?

    Akreditasyon almanın ne gibi avantajları var ? Akreditasyon almadan eğitim kötü, aldıktan sonra direkt olarak iyi diyebilir misiniz ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Derebey44 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle lab derslerimizi yazayım,

    1.sınıfta: physics,computer,physics-2,logic circuits, introduction to computer programming

    2.sınıfta: DIGITAL SYSTEMS, DEVRE ANALİZİ 1, OBJECT-ORIENTED PROGRAMMING, MICROPROCESSOR BASED SYSTEM DESIGN, DEVRE ANALİZİ 2, ELECTROMAGNETIC THEORY-1

    3.sınıfta: MİKROELEKTRONIK DEVRELER-I, INTRODUCTION TO COMMUNICATION SYSTEMS, POWER ELECTRONICS, MİKROELEKTRONİK DEVRELER-II, CONTROL SYSTEMS I, ELEKTROMEKANİK ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ-I

    4.sınıfta ise tez ödevleri lab olarak gösteriliyor

    Yeni bina daha bu sene açılacağı için içerisini tam olarak bilmiyorum ama hocalarımız bize işimize yarayacak birçok lab eklendiğini söyledi.


    Bazı tübitak projelerimiz: (sitemiz değiştiği için eski duyurulardan projelerin linklerini size atamadım)

    1) 3D Yazıcı Ve CNC Router'ın Tek Bir Cihaz Üzerinde

    Modernizasyonu

    Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik MühendisliğiMustafa ACARyoutube
    This Printer will be part of a innovative device.
    https://www.youtube.com/watch?v=isdDIU1KmF4

    2)

    Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik MühendisliğiSafa Ünalmışyoutube
    Ege Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği TÜBİTAK 2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezim
    https://www.youtube.com/watch?v=DTBEjgDh7qg

    Bunun gibi birçok proje var ve çoğu da tübitak projeleri. Aynı zamanda.


    Yökak akreditasyonu ile eğitim farkı değişmez ama senin kalite standartların artar ve tercih edilebilme durumun artar sonuçta sen akredite olmuş bir üniversiteden geliyorsun. Yökak tarafından gelen 5 yıllık akreditasyonla ilgili birçok sorunun cevabı burada: https://yokak.gov.tr/sss#:~:text=Bir%20d%C4%B1%C5%9F%20de%C4%9Ferlendirici%20kurum%20taraf%C4%B1ndan,ve%20d%C4%B1%C5%9F%20kalite%20g%C3%BCvence%20s%C3%BCrecidir.





  • Fizik 1 ve 2 labları bilgisayar analizi ile aynı şekilde yapılıyor, programlama labları da uzaktan aynı şekilde işlenmiyorsa üniversitenin ayıbıdır bu. Devre analizi labı için katılıyorum olması gerek, okul gerekli ekipmanları öğrencilere sağlayamıyorsa(analog discovery vs.) Logic cct. Labının labda olmasının tek avantajı FPGA üzerinde yapılanları gözlemek. Elektromanyetik labı hakkında hiç bilgim yok ama eminim gereklidir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayır hocam çok fark yok onların övündüğü tek konu %100 ingilizce olması eğitimin. Ege 1955den beri olan köklü bir okul ve sıralamaları her zaman bölüm olarak deü eee den iyi oldu ve 2000 2005lerde odtüyle yarışıyordu. 2017de bu değişti ve deü egeyi geçti. Ama eğitim olarak ve marka olarak geçemedi. Kampüs olarak geçemedi. Ama ben yine de deü eee nin de yazılabileceğini düşünüyorum. Benim puanım ikisine de yetiyordu ama egeyi seçtim. Herkes kendi okulunu över ama benim orada arkadaşlarım da var bu yüzden gerçeği biliyorum hocam. İkiside kaliteli eğitim veren kurumlar.

    https://forum.donanimhaber.com/ege-universitesi-elektrik-elektronik-muhendisligi--149622308 >> Burada bölümü daha detaylı anlattım inceleyebilirsin





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.