Şimdi Ara

Eğitimde Sadeleşme : Evrim Teorisinin ardından, İntegral - Türev ve Limit Müfredattan Kalkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
0
Favori
1.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğitimde Sadeleşme : Evrim Teorisinin ardından, İntegral - Türev ve Limit Müfredattan Kalkıyor
    Eğitimde Sadeleşme : Evrim Teorisinin ardından, İntegral - Türev ve Limit Müfredattan Kalkıyorwww.ntv.com.tr
    Matematik müfredatında sadeleşme: İntegral, türev ve limit kararı
    https://www.ntv.com.tr/video/egitim/matematik-mufredatinda-sadelesme-integral-turev-limit-karari,yI5t0o_QfE--T4JPQkMd2Q

    Bu tarz önemli ve bilimsel konular yerine daha eften püften dersler kaldırılsa iyi değil mi.?


    Öte yandan gençleri üniversiteye sürmek yerine tam tersine iyi kaliteli ve yoğun bir ortaokul - lise eğitimi ile iş hayatına girebilecek hale getirmek daha doğru değil mi?


    Bizde eğitim gitgide lastk gibi sünüyor, uzuyor fakat daha da sulanıp sığ hale geliyor. Bu kadar uzun ve sığ bir eğitim yerine daha kısa ve yoğun bir eğitim gerekli değil mi? Bu işin lisede bitmesi gerekiyor, üniversite zorunluluk olmamalı çoğu kişi lisenin ardından çalışma hayatına girmeli, şirketler insanları iş yerlerinde eğitmeli ve temel lisede alınmalı üniversiteye sarkmamalı.


    Lise eğitiminin basitleştirilmesi sizce doğru mu?


    Not : Gitgide bilim ve akıldan uzaklaşıyor muyuz?


    Not :

    2017 yılında Evrim Teorisi Müfredattan çıkmıştı.

    2024 yılında ise integral, türev ve limit çıktı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Nisan 2024; 12:10:13 >







  • Her konunun uzmanı dilli yine gelmiş. Limit, türev, integral gibi konular gereksizmiş, hem de çok ama çok gereksizmiş. Üniversitelerde matematik bölümlerinde öğretilmesine izin vermiş :). Elle hesap yapılması gereksizmiş. Tarih de öğretilmesin o zaman, lazım olursa internetten açar okuruz. Matematikte güncel konular öğretilmeliymiş, güncel konu ne Eğitimde Sadeleşme : Evrim Teorisinin ardından, İntegral - Türev ve Limit Müfredattan Kalkıyor . Sırf mevcut hükümetin icraati diye savunuyor, geri getirseler onu da savunur. Tekil bir siyanobakter kadar dünyaya faydası yok.

    Temel matematiği 4 işlem olarak görenlere ne desen boş. bilmem kaç milyonluk, fakirlikte Balkanlar’ın bile gerisine düşmüş, kalifiye eğitimcinin olmadığı bir yerde müfredatı boşaltıkça boşaltın. Üniversitede şıp diye her şeyi öğretiyorlar zaten, orada öğrenirler diyip geçiyorlar.

    Nah öğrenirsiniz diyorum.

    Integral'e gereksiz diyen net bir şeyden anlamıyordur.


    Integral dediğinz şey matematiğin temel taşıdır. Sizin o karenin alanını bulurken, üçgenin alanını bulurken kullandığınız en temel formüller integral sayesinde ispatlanmıştır, integralle açıklanmaktadır. Bu basit formüllerin hepsi integralden gelmektedir. Öğrenme dediğimiz şey de bir şeylerin nereden geldiğini bilmekle, onları ispatlamakla olur. Ezberlemekle olmaz. Öğrenci dediğin sorgulamalı, bu nereden geliyor; şu neden böyle demeli. Integral de birçok temel şeyi açıklayan bir konudur.


    Integral = mühendislik değildir sadece. Boş boş konuşmayı bırakın. Türev, limit, integral bunların 3'ü lisenin olmazsa olmazıdır, bunları kaldıran bana göre art niyetlidir.

  • https://www.youtube.com/watch?v=exzJMJKG0NI&feature=youtu.be

    Fatih Altaylı : Bu müfredat bir ihanettir.
  • Bunlar ve benzeri bilimsel çalışmalar yeni müfredeat sayesinde daha da artacaktır.


    Eğitimde Sadeleşme : Evrim Teorisinin ardından, İntegral - Türev ve Limit Müfredattan Kalkıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 29 Nisan 2024; 12:31:1 >
  • Evrim kararı ideolojik ama türevin falan ideolojiyle alakası yok. Üniversitede mühendislik falan okuyacak olan öğrensin ama lise öğrencilerinin çok büyük çoğunluğu anlamıyor bunları. Öğrenciye 1000 bilgi sunup 10 bilgi kazanmasına sağlamak yerine 100 bilgi sunulup 20 bilgi kazandırılsa kardır. Bence ülkede tarih ve coğrafya derslerinin saatleri arttırılmalı.

  • Detayın detayı olan lise derslerine de bir ayar çekilmesi lazım.
  • 33 yaşımdayım, YKS'ye öylesine gireceğim ilerleyen zamanlarda ve son 3 ay bakacağım, buna rağmen ilk 5000 hedefliyorum. Tabii okumayacağım tekrar, sadece test amaçlı. Bu arada yüksek puanlı mühendislik mezunuyum ama tıp okumadığım için bin pişmanım. ÖSS ezber olduğu için ilk 1000'e girememiştim, YKS tam fıtratımın sınavı.

  • Yaptıkları baştan aşağı bir aptallık. Mühendislikte integral bilmeden kalem oynatılmaz üniversiteye cahil nesil yollamayı planlıyorlar iyice. Eğitim sistemi zaten berbat bir durumda bunu iyileştirmek için böyle daraltmalar daha da beter hale getiriyor. Bu adamlar bir tane işi doğru olmaz mı be...

  • Haber çok uzun okumadım ayrıntısını ama doğru ise güzel haber.


    İntegral - Türev ve Limit gibi konular bu alanlara yönelecek matematik bölümlerinde üniversitede detaylı anlatılabilir. Ama sıradan bir lise öğrencisine ÇOK AMA ÇOK GEREKSİZ İŞLER...


    Ayrıca yeni nesil programlar uygulamalar veya bir hesap makinesi ile bile hesaplanabilecek şeylerin insanlara el ile tekrar tekrar hesaplatmaya çalışmanın kimseye GRAM FAYDASI YOK BENCE...



    Bu tarz derin denizlere çocukları sokup boğarak matematikten soğutmaktansa daha kolay ve güncel konular anlatılmalı matematikte.

  • enverefe12 kullanıcısına yanıt

    Peki mesela ingilizce ögretmeni olmak isteyen birisi neden türev integral bilmek zorunda?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

    Peki mesela ingilizce ögretmeni olmak isteyen birisi neden türev integral bilmek zorunda?

    Yabancı diller bölümünü okuyan öğrenciler integral dersi almıyorlardı zaten.

  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    Sistemin zaten zırva olduğunun farkındayım mesela gastronomi isteyen birisi de neden integral bilmek zorunda olsun? Bir şeyi değiştirmek istiyorlarsa komple değiştirmeleri gerek. Bunu da böyle konuları sürekli daraltmakla yapmaları saçma. Bir kaç İngilizce öğretmeni için integrali neden komple kaldıralım? Sürekli daraltmakla nereye varacaksın istersen ayt mat adına her şeyi kaldıralım gitsin.

  • Her konunun uzmanı dilli yine gelmiş. Limit, türev, integral gibi konular gereksizmiş, hem de çok ama çok gereksizmiş. Üniversitelerde matematik bölümlerinde öğretilmesine izin vermiş :). Elle hesap yapılması gereksizmiş. Tarih de öğretilmesin o zaman, lazım olursa internetten açar okuruz. Matematikte güncel konular öğretilmeliymiş, güncel konu ne Eğitimde Sadeleşme : Evrim Teorisinin ardından, İntegral - Türev ve Limit Müfredattan Kalkıyor . Sırf mevcut hükümetin icraati diye savunuyor, geri getirseler onu da savunur. Tekil bir siyanobakter kadar dünyaya faydası yok.

  • Bu arada bence doğru karar vermişler. Mühendislikte ilk sınıfta çok daha kapsamlı şekilde öğretiliyor zaten.
  • Carpım tablonu ne zaman cıkaracaklar acaba..

    Bu aklı evveller deve kuşuna benziyor , kafayı kuma gömüp görmezsem integral türev evrimde bizi görmez sanıyorlar.. en cok ta evrimden korkuyorlar milyarlarca teist 1 tane karsı evrim teorisi bile yazamadı.
  • koçari K kullanıcısına yanıt

    Lise öğrencilerinin çoğu polinom, trigonometri, karmaşık sayılar gibi konuları da anlamıyor. Hatta inanır mısınız, dört işlem bile anlamıyorlar.

  • DarkTechno kullanıcısına yanıt

    Yapılan en büyük hata nedir biliyor musunuz ? Üniveristeleri zorunlu eğitimin bir parçası gibi düşünmek.


    Eğitim sistemi üniversitelerde onların bir parçasıymış gibi düşünülerek hazırlanamaz , hazırlanmamalıdır. Eğitim sisteminin amacı gerekli tüm temel bilgiyi LİSE düzeyinde verip bitirmektir. Bir insan lise düzeyindeki bilgiyle meslek icra edecek nitelikte olmalıdır.


    İnsanların düşünmediği, anlamadığı şey şu eğitim aynı zamanda zamana karşı bir yarıştır. Ne demek istiyorum ? Eğitim için sadece para ve emek değil aynı zamanda belkide farkına varmadıoğımız en değerli şey olan zamanımızı da harcıyoruz. Üstelik gençlerin en verimli , en iyi çağlarını buraYA GÖMÜYORUZ VE O GÖMÜLEN GÜNLER İNANILMAZ DEĞERLİ NİTEKİM İNSanın yaşı ilerledikçe verimi ciddi oranda düşer. Dolayısıyla 15 - 30 yaş arasındaki 1 günü daha sonraki günlerinden çok daha değerlidir ve biz bu günleri eğitimi sündürerek gereksiz yere çöpe atıyoruz.


    Bir genç erken yasşında yazılım öğrenebilir. Yazılım öğrenmek için matematiğe pekbir ihtiyaç yoktur. Ancak matemetik bilen bir yazılımcının yapacağı işlerin karmaşıklığı ile pek bilmeyen birinin yapacağı işin basitliği arasında dağlar kadar fark vardır.


    Dolayısaıyla milli eğitimin bazı konuları üniversiteye atma lüksü yoktur çünkü Üniversite temel eğitim kurumu değil ve kesinlikle olmamalıdır. Milli Eğitimin görevi lise son sınıfta temel eğitimi tamamen bitirmektir.


    Bunun yolu ise eğitimin daha ciddi, daha yoğun ve daha disiplinli olması, üniversitelerin zehirli etkisinin kırılıp gençlere asıl önemli olanın lise olduğunu göstermektir. Ayrıca iş dünyasınıda liselerle entegre edip gençlerin üniversiteye gidip heba olmak yerine erken yaşta iş dünyasına girmeleri ve işleri yaparak öğrenmeleri sağlanmalı firmalarında bu insanları gerçek pratik bilgi ile eğitmeleri düşünülmelidir.


    Şu anki anlayış inanılmaz derecede yanlış. Eğitimin seyreltilmemesi gerekiyor tam tersi eğitimin kısaltılıp daha disiplinli ve sert yapılması hatta çoğu öğrencisinin başarısızlık durumunda eğitimden çalışma hayatına geçişi- çıraklık vb sistemleri kurulmalı.


    Not: Üniversitelerin bazı işlevleri özel olarak kurulmuş kaliteli liselere kaydırılmalıdır. Örneğin öğretmen liseleri gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Nisan 2024; 21:17:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarkTechno

    Lise öğrencilerinin çoğu polinom, trigonometri, karmaşık sayılar gibi konuları da anlamıyor. Hatta inanır mısınız, dört işlem bile anlamıyorlar.

    Benim dediğimle çelişmiyor ki bu söylediğin. Gerekliliği en az olandan başlamışilar işte çıkarmaya. İleri de polinomu da çıkarırlar belki. Dört işleme daha fazla zaman kalır böylelikle hem. Öğrencilerin çoğu sıradan vatandaş olacak. Herkese en uç konuların anlatılmasına gerek yok. İleride mühendislik okuyanlar öğrenir işte.

  • Evrim muhabbeti tam bir saçmalık zaten..


    Türev integral limit desen ayrı problem sanki millet filozof olacak..


    Bunların yerine programlama ve algoritma dersi gelse milletin selameti için daha hayırlı olur.. Çünki Milletçe büyük bir uzay yarışını kaçırıyoruz..

  • Üniversite eğitimini bitirdikten sonra lise eğitimini hafifletsen ne yazar. Sanki bütün liselerdi bütün öğretmenler bu konuları ütopik şekilde öğretiyordu. Boşverin zaten 4 işlem verin ötesine gerek yok. Hatta okuma yazmayı öğrettikten sonra bırakalım okul okutmayı. Bir akıllıda programlama öğretilsin yazmış. Gülüp geçiyoruz.
  • Akpnin 20 yıldır bu konudaki amacı eğitimi bozmak. Eğitim ile akp oy kitlesinin orantısını herkes biliyor. Bu yüzden sadece müfredat konusunda değil olabilecek her türlü konuda verebildiği kadar zarar vermeye çalışıyorlar.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.