Şimdi Ara

Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elektrikli araç almak aslında cazip değil. Eğer cazip olsa idi hükümetlerin teşvik vermesine gerek kalmadan yok satardı bu arabalar. Ab ülkeleri ve ABD de insanların elektrikli araç almasını cazip kılmak için akla gelecek her türlü teşviği yapıyorlar. Almanya da mesela bu aracı alınca devlet 9 bin euro geri ödeme yapıyormuş. Bir sürü taksit kampanyaları vs düzenleniyor. Yeter ki insanlar alsın diye. Çünkü elektrikli araçların da kendi çapında sıkıntıları var. 300 km de 400 km de menzili bitecek, şarj istasyonlarında önce sıra beklenilecek, sıra sana geldiğinde en az 1 saat şarj olması beklenilecek, üstüne neredeyse benzin fiyatına denk gelecek şarj ücreti ödenecek falan asla cazip değil normal şartlarda.

    TR'de ise elektrikli araç teşvik edileceğine benzinli olsa 1 milyona satılacak araçlar elektrikli diye ekstra 1 milyon TL isteniyor. Şaka gibi. Türkiye özelinde konuşuyorum Türkiye'de elektrikli araç bu vergilerle alınmaz.

    Herşeyden bağımsız 2 milyon TL parayı da bir Hyundai'ye gömmek, dünyanın en mantıksız işi. 2-2.5 milyon aralığında alacağın bir Mercedes yürüdüğü sürece değerini koruyacakken, ioniq serisi 2 sene sonra TR pazarından çekilip aracının 2. El değerini tuz buz edebilir. Az buz paralar değil bunlar, bir insanın cebinde kaç tane ioniq parası olabilir. Eğer 1 tane ioniq paran varsa gelecekteki ikinci el değerini mecbur hesaba katman lazım. O yüzden Mercedes parasına bu aracı almak Türkiye piyasası özelinde inanılmaz riskli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceh.meh -- 17 Eylül 2022; 13:26:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Abi bu elektrikli araba olayını anlayamıyorum!
    Bataryası çok düşük genel olarak ve 400 km de bir ortalama 1 saat şarj etmek gerek, benzin dizel gibi depoyu 5 dk da dolduramıyorsun.
    400 km ortalama menzili tutturmak için gaz pedalının altında yumurta varmış gibi sürüş yapmak gerekiyor, öyle sürünce benzinli araçta az yakıyor.
    Ayrıca almamak için en büyük sebebim 700-800 bine 1.5 turbo araba alabiliyorsun 2 milyon verecek param yok, olsa bile almam, 1.2 milyonluk para ile litresi 20 TL ortalama ile 60.000 litre benzin alırım, 45 litrelik depomu 1333 defa doldurabilirim. 1 depo ile 400 km yol yapsam 533 bin km menzil yapar ve benim ömrüm yetmez bu kadar km yapmaya. Velhasılı elektrikli araba şimdilik bana göre değil, bizim çocuklar biner herhalde. 😁

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hadi harcayacak 2 milyon liramız var diyelim.
    bu arabayla nereye gideceksin? mesela zenginsin ya 2 milyon arabaya verebiliyorsun antepe gideyim dedin bu arabayı nerede şarj edeceksin?
    ülkede elektrikli arabaya altyapı mi var?
    bugün Avrupa ülkelerinde bile insanlar şarj alanlarının artırılmasını talep ediyorlar zorunlu hale getirecek ülkelere firmalar hergün yeni bir şarj istasyonu koymaya devam ediyorlar. Tesla alıyorsun başka bir istasyonda hızlı şarj olmuyor audi alıyorsun hızlı şarj istasyonu bulamıyorsun.
    bugün bu ülkede elektrikli arabayla anca istanbulda izmirde şehiriçinde gezersin.
    Türkiye'de işi olan acelesi olan adamın elektrikli arabasının yanına bir araba daha şart.
    Doğalgaz gibi düşünmek lazım bugün Avrupa'ya altyapı geliyorsa aynı altyapı ülkemize 10 yıl sonra gelir.

    İstanbul'un göbeğinde kaç tane mahalle sokak daire fiber altyapı bekliyor fiber çıkalı yıllar olmuş..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrPazar -- 17 Eylül 2022; 13:25:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 1 milyon fiyat bekleyenler , hangi kafayla bekliyordu bilmiyorum. Bu arabanın kardeşi 1 aydan fazla süredir 2 milyondan satıştaydı zaten ve web sitesinde fiyatın neden şişik olduğunu da açık açık gösteriyorlar. 1 milyon firmaya, 1 milyon devlete diye.


    bence araba tip olarak şahane, ilk çıktığı günden beri hyundai'ın ioniq serisi araçların hepsine hayranım . ama bu fiyatlarla hayal olarak kalır


    mercedes eqa ile vs kıyaslanmış, aynı sınıfta değiller.

    Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleriyoutube
    Need help buying your next car? Click the following link and my team and I will help you choose your ideal car at a fair price - from Mat Watson! http://bit....
    https://www.youtube.com/watch?v=xg6-Vc9CSwk&t=28s


    Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri




  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Elektrikte başka bir oyun var hocam. Şarj bilgilerinde dikkatinizi çektiyse, 350kW DC seçeneği var. Biraz beyin fırtınası yapalım. Hyundai gibi BMW; VW, Toyota, vs toplam 10 otomobil üretticisi Türkiye için 1 milyon e-araç üretti, sattı diyelim. Bu potansiyel olarak bir gecede aynı anda 1 milyon e-aracın 350kW elektrik çekmesi bu da Türkiye'deki normaldeki elektrik kullanımının üstüne 350 milyon kW çekmek demek.

    Türkiyenin normal elektrik kullanımı 35 milyon KW. (yıllık tüketim olan 300 milyar kWh değerini referans alarak)

    1 milyon Hyundai Tonik İyonik , BMW iCar, Tesla Car, Mercedes EQS vs e-araç sahibi, 2 milyon TL, 5 milyon TL boşuna mı verdiler, hepsi aynı anda aracını süper hızlı şarja bağladığında bu şarjın gerçekleşmesini bekleyecektir. Dolayısıyla şebeke böyle bir şarjı kaldıracak kapasitede olacaktır, bu müşteri beklentisi için kesinlikle sağlanması gereken şarttır.

    Şimdi bu beyin fırtınasından büyük bir soru işareti çıkıyor:

    1 milyon e-araç sahibi aracını süper hızlı şarj yaparken, Türkiye normal elektrik kullanımı olan 35 milyon kW 'ın 10 katı olan 350 milyon kW elektrik nerden ne şekilde sağlanacak ?

    Bu soru işaretini açıklayacak babayiğit aranıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Tabiki havada asılı tellerden kardeşim. Kimseye söyleme forunda filanda yazma bunu. Bu bir gizli bilgi. , bunu sen ben ve birde bakkal hasan biliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'a 200km mesafede oturan birisini düşünün. İstanbul'a gidip nasıl gezip geri dönecek bu adam? 5 saat şarj süresi ile?


    Yada 200km başka bir yere düşünün. 500km şarj lazım bu gezme için.


    Dizel veya benzinli olsa 2 3 dakikada fuller hadi ödeme falan 5 dakika de. Arada çok büyük fark var ayrıca elektrikli araba dizele göre ucuz da değil. Youtubedan karşılaştırma videoları izleyin.

  • Vict0ry kullanıcısına yanıt

    Bu araba benzinli olsaydı 1.8 milyon olurmuydu olmazdı. Hemde ötv avantajına rağmen. Yapacağın tasarruftan fazlasını peşin veriyorsun.


    Şuan mantıksız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

    Elektrikli arabanın şarjı da tasarruflu değil. Tek avantajı güçlü bir araba ama şarj süresi arabayı oyuncak araba gibi yapıyor. En az 2 3 yılı daha var elektrikli arabaların şarj süresinin çok azalması lazım. Bide bunun kuyrukta bekleme sıkıntısından bahsetmiyorum bile.

  • Bizim pederde 94 model şahine binip reisçi olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Komik espri

    350kW şarj tarifesini görünce de böyle espriler yapabilecek misiniz?

    Ben de espri yapayım bari.

    SORU: 1 milyon e-araç aynı anda 350kW şarja koyduğunda Türkiye anlık ortalama elektrik tüketiminin 10 katı elektrik nereden gelecek onu söyler misiniz? Seçenekler (birden çok seçebilirsiniz)

    a) Rüzgar çiftliğinde rüzgar 10 kat hızlı eserek.
    b) Güneş santralinde güneş 10 kat daha uzun ışıyarak.
    c) Nükleer santralde 10 kat daha çok atom kabuğunu ceviz kabugu gibi kırarak
    d) Kömür santralinde sobaya 10 kat kömür atarak
    e) Barajlarda göle su ekleyerek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araçlar için oyuncak araba benzetmesini ben de çok yapıyorum. Şarj istasyonunda bekleme olayını ben de çok anlatıyorum. Benzin kuyrugu 1-2 araç oluyor en çok, onlarda 3 dk sürüyor. Şarj kuyrugunda 1 kişi olsa o kişi "hesaplı şarj" yapıyor olsa en az yarım saat orada bekle. Beklemekten nefret eden biriyim.

    E-araç sevicileri tork olayını anlatıyor bir de. Geçenlerde bir sabah Aras kargoya uğradım. Ofis içine park edilmiş e-aracı dışarı çıkartıyorlardı. Manevra yaparken adam gaz pedalına dokunup çekiyordu araç deli boğa gibi fırlıyordu. Ofisin duvarına çarpacak, dış camı kıracaktı nerdeyse. Kullanan kişiye sordum, debriyaj yok mu? yok, gaz pedalında kademe ayarı yok mu? yok. pedala dokunduğun gibi maksimum tork ile aracı öne fırlatıyordu, izlerken bile strese girdim. alın size tork.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu fiyatla gelmese daha iyi olacakmış...Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri 

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    350 KW DC bu araçların çekebileceği maks. anlık akım. Bunu bataryanın belli seviyeleri arasında belli sıcaklıklarda çekebiliyorlar. En boş seviyede iken çekmiyor. Biraz dolmaya başlayınca çektiği enerji de artıyor ve belli bir miktardan sonra tekrar düşüyor. Hani en iyi araç, muhtemelen %20 ile %80 arasında bu kadar enerji çekebilir ki böyle çeken araç var mı bilmiyorum da. Belki %20 ile %50 arasında böyle çekiyor çoğu, her üreticiye göre değişiyor bu.


    Araçları gece şarja koyduğunuzda bu hızla şarj olmayacak, bu hızlı şarj değeri. Otobanda, şehirlerarası yolculuk yaparken vs. kullanacağın şarj. Gece evindeki ya da koydurabildiysen ve yer bulursan sitendeki şarj cihazından şarj edeceksin ki, onlar muhtemelen 7 KW'ın bile altında bir enerji ile şarj eder. Şuanki ev şarjları 2 - 3 KW düzeylerinde. Trifaze yaptırabilirsen onlar daha iyi.


    Hani gece şarja koyduğunda çok da bir sorun olmayacak. Araçların o kadar yaygınlaşması uzun zaman alacak. Bu zaman içinde de şebekeler zaten hazır hale gelmiş olacak. Gece zaten şebekeler boş. Santrallerin çoğu çalışmıyor. Artık rüzgâr enerjisindeki artıştan dolayı baz yük santralleri bile 0 liraya enerji satabiliyor şebekeye. Çünkü kendisini kapatsa, tekrar devreye alması çok daha fazla yakıt harcaması ve maliyet demek. Bundan dolayı santrallere gece de devrede kalıp para kazanma imkanı sağlayacak. Tabi bunun olması da oldukça fazla bir elektrikli araç yayılması gerektiriyor.


    Ha 350 KW şarj cihazları da bir araba maliyeti var sanırım. :)


    Ha elektrikli araçlar da gelecekte olacak alternatiflerden biri sadece. Hâlâ bataya ömürleri düşündürüyor, 10 sene sonra aracı kaça satabileceksin bitik bir batarya ile. Yurtdışında zaten araçlar para etmediği için çok düşünmüyorlar ama, aracı bizim gibi yatırım amaçlı alan ülkelerde bu çok önemli. Bu kötü ekonomi ile tarihi eser fosil araç kullanmaya mecburuz sanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 17 Eylül 2022; 20:58:15 >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Kullanan ya kullanmayı ya aracı pek bilmiyordur hocam. Bu ihtiyaç hiçbir mühendisin aklına gelmeyecek bir şey değil. Sport modda falan bırakmıştır, biraz kurcalamasını da bilmiyordur...

  • Başımızdaki ekonomi yöneticileri durdukça, ekonomi bu şekilde devam ettikçe, sakız parası bile olan arabaları bir ton paraya uzaktan seyretmeye mecburuz.


    Yeni araçlar eskiler gibi de değil, her şey belli bir ömürle üretiliyor. 8 yıl sanırım güncel araçlar için üreticilerin biçtiği ürün. Bu tarihten sonra orasını burasını değiştire değiştire tamirle gittireceksin belki bir şekilde ama, bizde yıllandıkça değerleniyor bu hurdalar. :D

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    sis651'in açıklamalarına katılıyorum. Ioniq 5 ile 350kw'lık hızlı (DC) şarj istasyonunda gördüğüm en yüksek şarj değerleri 220kw-230kw. Porche Taycan bile 350kw'a ulaşamıyor. Bataryayı korumak için %80 şarjdan sonra şarj hızı yavaşlıyor. Yine de bu yaz Ioniq 5 ile ailecek yaptığımız uzun yol yolculuklarında %20-30'lardan %80'e şarj 15 dakika ve altında gerçekleşti ve gayet memnun kaldık. İki üç sene sonra 480kw'lık şarj istasyonları çıkar. Şarj süresi 15 dakikadan 10 dakikaya iner. O zaman da bu arabayı makul bir fiyata geri satıp yeni hızlı şarj eden modeli satın alırız. Aynı cep telefonlarında olduğu gibi. Sonuçta Kapital birikimi fazla olan gelişmiş ülkeler bu değişimi finanse edebilirlerken gelişmekte olan ülkelerle olan makas daha da açılacak gibi görünüyor.

    Elektrik üretiminde sorun olacağını sanmıyorum. Yenilenebilir kaynaklar hızla çoğalıyor. Batı'daki elektrik şirketleri talebin artışını yakından takip ediyorlar. Eve aldığım AC şarj ünitesini bana elektrik şirketi %50 ucuza sattı, bunun karşılığında benim gibi EV sahiplerinin hangi saatlerde ve kaç kw şarj ettiğini internet üzerinden takip ediyorlar ve ona göre kapasite arttırıyorlar.

    Maalesef Türkiye'nin dünyadaki, özellikle gelişmiş ülkelerdeki hızlı elektrifikasyon değişimini yakalaması zor. Norveç'te ve kuzey Avrupa'da satılan elektrikli araç rakamlarının artış hızına bakın. Kendi yaşadığım New York bölgesinde bile her yerde Tesla var. Kore menşeili Hyundai, Kia, Genesis, Ford ve VW ancak daha yeni Tesla ile rekabet etme teşebbüsüne girişti. Hyundai Ioniq 5 Tesla'nın Model Y aile otomobiline en iyi rakip şu aralar. Financial Times'da geçenlerde çıkan bir yazıda Tesla ve Hyundai rekabetinin gelecek yıllarda Apple ve Samsung cep telefonları rekabetine benzeyeceğini yazmışlar. Diğer üreticilerin Tesla'nın teknolojisine ve üretim kapasitesine ulaşmaları kolay olmayacak. Geçenlerde Ford ABD'de bayilerine ültimatom verdi fiyatları şişirmeyin diye, belki de yakında Tesla gibi Internet üzerinden satış yapmaya başlayacak rekabet edebilmek için.

    Zaten elektrikli araba üretim sayıları sınırlı. Satın alım gücü yüksek ABD ve Kuzey Avrupa'da bir talep patlaması varken bu araçları Türkiye'ye getirip ucuza satmalarını beklemek pek akıl karı değil bence.





  • CanciNY C kullanıcısına yanıt

    Bizde elektrifikasyon ister istemez yavaş olacak. Normal maaş geliri ile piyango çıkmadan, oradan buradan miras kalmadan normal bir kişi normal bir araba alamıyor. Ya iyi bir yönetici maaşı olacak, ya tarla toprak bir şeyle uğraşacak, ya coinlerde batıp çıkacak vs...


    Şimdi bankamda baktım taşıt kredisi olarak ne veriyor. En uygun 36 ay vade ile 400 bin veriyor ki, aylık 15 bin ödemem gerekiyor. Hani tüm maaşımı buraya yatırmam gerekiyor ki arabamı yenileyebileyim. Ha eskisini de satıyorum bu arada, satmazsam pek yenilemiş olamıyorum o parayla. :D


    Bu durumda elektrikli düşünmem anca düşüncede kalır. :D

  • Ülkemde yeni bir araba çıktığında ilk ve hatta tek tartışılanın fiyatı olması üzücü, ama insanlar haklı, yahu 2 milyon birime süper yat, uçak falan alman gerekirken , premium olmayan elektrikli araba alıyorsun, vay anam vay. İşin garibi ise 5 sene sonra bu mesajlara bakanlar bu fiyatları ucuz bulacaklar
    Hyundai ioniq yurt dışında görmüştüm, tasarımı çok güzel, yanından sessiz bir şekilde geçince başını çevirip bakakalıyorsun arabaya. Evet, şu anda gerçekten hem fiyat, hem de alt yapı yetersizliğinden alınmaz, ama yavaş yavaş teknoloji gelişiyor, ama benim asıl merak ettiğim hidrojenli arabalar ne alemde, eğer onlar geliştirilebilirse, şarj, batarya sorunu olmadan sıfır emisyonla gidilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    350kW istasyonları süre bazlı tarife uyguluyor diye biliyorum. 15dk boyunca 350kW'nin %20sini de %100'ünü de çekse saniye üzerinden para alınacak. İstasyonu "meşgul etme" parası gibi :)

    "Artık rüzgâr enerjisindeki artıştan dolayı baz yük santralleri bile 0 liraya enerji satabiliyor şebekeye. Çünkü kendisini kapatsa, tekrar devreye alması çok daha fazla yakıt harcaması ve maliyet demek." dediniz.

    Öncelikle "rüzgar enerjisindeki artış" yerine "kurulan rüzgar santrallerindeki artış" daha doğru ifade.

    İngiltere'de rüzgar çiftliklerinin yerleşim bölgelerine verdiği görünüm ve gürültü üzerine rüzgar türbinlerini inceleyen windblog adlı bir İngiliz, peakproductionscouk.wordpress.com/2019/06/11/wind-energy-the-indisputable-axioms makalesinde rüzgar endüstrisinin gizli bir ajandası olduğunu belirtiyor.


    Rüzgar çiftliklerini her açıdan eleştiren windblog'un sadece bir makalesini bile okursanız, siz de rüzgar işindeki bit yeniğinin farkına varabilirsiniz.

    windblog hiç rüzgar esmediği halde dönen rüzgar türbinlerini videoya çekti. 1-2 dk'lık video, izleyin:

    WHAT IS POWERING THESE TURBINES IF THERE'S NO WINDhttps://www.youtube.com/watch?v=FPvPA07kAvo

    Yerde çalılar kımıldamıyor, yaprak kımıldamıyor, hemen üstteki rüzgar türbinleri hınca hınç dönüyor. Hiç rüzgar yokken bu türbinler gücü nerden alıyor?

    windblog'un ve herkesin cevap veremediği soruyu ben araştırarak buldum.

    rüzgar türbinlerinin kabinlerinin (nasel) içinde, türbini döndüren bir motor var, o motor sayesinde türbinler 7x24, rüzgar olsa da olmasa da dönüyor. O motorun varlığını kesin olarak ispatlayan video:

    https://www.youtube.com/watch?v=RqdE53JhJ4E

    Rüzgar çiftliğinin ortasındaki türbin kanatları kapalı (pitched-off konumda) 44:37 - 44:43 arasında dönüyor. Onun arka sağındaki türbin 44:42 - 44:45 arasında pitched-off konumda dönüyor.

    Video tanıtım amaçlı hazırlandığından ilgili kısım 6x time-lapse. 6 ya bölerek hızı normalize edince türbinlerin standart hız olan 30-35rpm da döndüğü ortaya cıkar.

    Rüzgar olmadığı halde türbinlerin dönmesi, bunun nasel içindeki bir motorla yapıldığının göstergesidir ancak kesin ispatı değildir fakat türbin kanatları kapalı iken türbinin dönmesi bunun nasel içinmdeki bir motorla yapıldığının kesin ispatıdır.

    Nasel içindeki bu motor, rüzgar türbini üreticileri tarafından hiç bahsedilmiyor. Ancak video ile belgeli ki, öyle bir motor var. Bu motordan hiç bahsedilmemesinin sebebi ne olabilir? rüzgar türbinleri rüzgar esse de esmese de, nasel içindeki motorla 7x24 döndürülüyor olabilir mi, sebep bununla ilgili olabilir mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.