Şimdi Ara

Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • S_O_S kullanıcısına yanıt
    "(jet uçakları) havayı yakıt olarak kullanarak uçuyor" ifadesi ile "havadan yakıt" ifadesi aynı değil üzgünüm bu tartışmadan size yem çıkmaz.

    kendi aklınızda oluşturduğunuz bir ifade olan "havadan yakıt" hem teknik hem mecazi olarak benim ifademden farklı, bunu siz de çok iyi biliyorsunuz.

    mecazi anlamda "havadan sudan" deyimine gönderme yaparak, "jet motorunda havayı yakıt olarak kullanma tekniğini "sıradan önemsiz beyhude" ile ilişkilendirmeye çalışıyorsunuz, sadece bu sebepten dolayı benim "havadan yakıt" ifadesini kullanmam imkansız, ancak siz bu ifadeyi zorla ben kullanmışım gibi yapmaya çalışıyorsunuz.

    Böyle beyhude yöntemlerle tartışma kazanmaya çalışacağınıza Concorde 7A tankında 2219 kg sıvı jet yakıtının gerçekten sığabileceğini ispatlamaya çalışsanız, ne güzel olurdu. 2219 kg = 2.84 m3. 1 adet 7A tankının içinde 2.84 m3 net boş hacim olduğunu ispatlayın, hadi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Ben rüzgar yokken dönen türbin görmedim hocam. :) Rüzgar enerjisi New York'u Tokyo'yu tek başına aydınlatacak bir baz enerji kaynağı değil. Bütün sistemi bunlarla çalıştırmak rüzgârdaki değişime göre şebekedeki voltaj ve frekans da değişeceğinden sık elektrik kesintilerine ve şebekede arızalara sebep olur. Şimdi bile bunları telafi edip önleyebilmek için çeşitli önlemler alınması ve yatırımlar yapılması gerekiyor. Almanya mesela, bu tür dalgalanmaları telafi edebilmek için doğalgaz santrallerinin enerji üretmese bile hızlı bir manevra yapabilmek için açık tutulmasını istiyordu vs. Demek ki türbinleri doğalgaz santralinin ürettiği enerji ile üretmişler. :D


    Frekans tablosunda bir benzerlik görmedim hocam ben. Frekans aralıklarında benzer frekansların olması muhtemeldir ki, aynı dönüş hızlarında aynı titreşimle aynı sesler çıkabilir. Ses sıkıştırma kodekleri işe yaramayan ses verisini sildiğinden ortada tekdüze seslerin kalması normal.


    Oradaki jeneratör durma pozisyonundan 1500 devire kadar çıkıyor hocam. Bu yükseliş esnasında da o gitgide artan ses çıkıyor. Farklı elektrik motorlarının sesini düşününce pek de etkileyici gelmedi ses. Oradaki akü dedikleriniz akü olsa, o boyutlarla o türbini döndürmeye güçleri yetmez. O soğutma boşlukları belli boyutlarda tüm türbinlerde var. Jeneratörü ve diğer komponentleri soğutmak için gerekiyor.





  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Rüzgar olmadan dönen türbinleri daha yeni gördük. Bu yaz, denizin hemen arkasında tepeler olan bir yere denize gittik. Arkamızdaki tepelerde rüzgar türbinleri. Denizde dalga yok, rüzgar esmiyor, türbinler dönüyor.

    Rüzgar türbinlerindeki aküler türbine ilk hareketi vermek için kullanılıyor olmalı. Siemens SWT 2.3 Testrun videosunda 0.20 - 1:15 arasındaki 1 dakikada türbin 3 tur dönüyor, 3 rpm eder. Böylesi düşük hız için gereken enerjiyi akü 1dk boyunca rahatlıkla karşılayabilir.

    1:15 te başlayan jet motorunu andıran ses, türbini 7x24 döndüren ana motor tarafından çıkarılıyor olmalı. Akü bu ana motora ilk hareketi vermek için kullanılıyor. Ana motor 33-35rpm arası operasyon devrine ulaştıktan sonra akü devreden çıkıp başlangıçta harcadığı elektrik aküye geri yükleniyor tüm bunlar bilgisayar programıyla kontrol edilip, yönetim ve bakım işlemleri için insan faktörü asgariye indiriliyor.

    Türbini bu şartlar altında 7x24 bir jet motoru döndürebilir o yüzden ana motor = jet motorudur diyebiliriz.

    Jet motoru, çektiği havayı sıkıştırarak çalışır. Havanın içindeki en önemli bileşen sudur. Atmosferdeki suya doğal yolla enerji yüklenir. Bitkiler ve hayvanlar enerjisini atmosferdeki bu enerji yüklü sudan alıyor olmalı. havayı içimize cektiğimizde gelen havadaki enerji yüklü su akcigerde enerjisini bırakıyor olmalı. Enerji döngüsünün bir açıklaması olmalı.

    Kara hayvanları gaz formundaki sudan enerji alabiliyorken balıklar sıvı formundaki sudan enerji alabiliyor. Sıvı formundaki sudan enerji daha verimsiz alınıyor olmalı o yüzden balıklar sürekli hareket eder cunku o zaman suyu cigerlerine cekmek daha verimli olur. Balıkların bulundukları su, deniz sürekli devinim halinde olduğu için enerji yükleniyor olmalı. Atmosfer devinim içersinde olduğundan, sürekli enerji yüklüdür.

    Jet motorları atmosferdeki suyu belli bir basıncın üstünde sıkıştırarak enerjisini hızlıca açığa çıkartarak çalışıyor olmalı. Jet motoru, kara hayvanlarının akcigerle çekebileceği havanın (temsili rakamla) milyon katı debi havayı çektiği için ürettiği enerji milyon kat yüksek olur, 100 tonluk bir uçağı havalandırabilir, okyanusları aşabilir.

    Jet uçaklarına dikkatlice bakarsanız yakıt taşıyabilecek profilde olmadıklarını görürsünüz. Airbus A321 kanatlarında 30m3 yakıt, 780kg/m3 özgül ağırlıktan, 23,4 ton yakıt taşıyor deniliyor. Kanatların arkası flap, önü hücum kenarı, yakıt zaten konulamaz. Ortada kalan ince profil düzlem yapı içinde 15m3 hacimde 11.7 ton ağırlıklta sıvı yakıt olması, o yakıtın güvenli şekilde çekilebilmesi, bunlar önemli soru işareti.


    Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri

    11.7ton 11 Honda Civic ağırlığı. Bir kanada 11 Civic diz, o kanat eğilir cunku kanatlar esnek olacak şekilde tasarlanıyor. Fakat kalkışlarda kanatlar hiç eğilmiyor. 15.Ağustos.2019'da Moskova'dan Kırım'a gitmek üzere kalkış yapan A321, kalkıktan hemen sonra Zhukovsky havalimanı bitişigindeki tarlaya, kanatlarında 23,4 tonluk sıvı yakıt ile iniş yaptı, tek gram yakıt sızmadı. Pes

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yolyapi Su Sogutma Kuleleri A.Ş. olarak yesil enerjiye yatirimi onemsiyoruz. Bu yila kadar gerek ofiste gerekse santiyede icten yanmali motorlu araclar kullaniyorduk. Ancak, uc ay once ilk defa Borusan yetkili bayiinden bir Mini Cooper Electric aldik. Teknolojisini biraz eski bulmakla birlikte, Mini'den cok memnun kalinca, ofisten baslamak uzere, daha uzun menzilli elektrikli araclara gecis yapmaga karar verdik. Ve 7 Subat, 2024 tarihinde Hyundai yetkili bayiinden bir Ioniq 5 satin aldik. 0 km olan bu araci ofisimize goturdukten sonra isyerimize kurdugumuz sarj istasyonuna bagladigimizda, aracin sarj edilemedigini gorduk ve hemen servise geri goturduk. Yapilan degerlendirme sonrasinda aracin sarj sisteminde kronik olan bir sorundan muzdarip oldugu ortaya cikti. Servis araci tamir ederek bize teslim etmek istedi. Ancak yapilacak islemin butun koltuklarin ve sarj sisteminin sokulmesi ile mumkun olabildigini ogrenince, biz bu sekilde mudahale edilmis bir araci almak istemedik. Ucret iadesi veya baska bir arac ile degisimini talep ettik. O gunden itibaren ucret iadesini alamadigimiz gibi, tum araclar satildi, gerekcesiyle baska bir arac ile degisimi de saglanmadi. Hyundai'in sattigi araclarin arkasinda durmadigi fikri bizde giderek derinlesiyor. Bizler bir iyi ve bir kotu tecrubeden sonra anladik ki yeni teknolojileri barindiran elektrikli araclarda, aracin arkasinda kurumsal ve etkili bir destegin bulunmasi en az aracin kalitesi kadar onem tasiyor. Umuyoruz ki Hyundai, kendisine yakışan şekilde, sorunu en kısa zamanda çözümler.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.