Şimdi Ara

Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bir şeyi kabul etmemiz gerekiyor.


    FAKİRİZ.


    Efendim 2 milyona Hyundai mi olur ? (lütfen üst satıra bakınız). Bu araç (Tesla dışında) EV piyasasında özelliklerinden dolayı iyi notlar almış, fena olmayan bir araba.


    Efendim 1 milyon E.V birden hede yapsa (lütfen gerekli satıra bakınız). Gelirmiş ülkelerde sorun olmuyor. Ayrıca kullanıcıların büyük kısmı Her gün 300 km gitmiyor. Gidenlerde araçları evde rahat rahat şarj edebiliyor.


    Efendim biz bunu nerede şarj edeceğiz. O konuda Tesla sahibi dışındaki tüm E.V kullanıcıları dertli. Tesla sahipleri Amerika'da istedikleri yere gidip gelebiliyor. Görünüşe göre Tesla dışında düzgün şarj istasyonu işleten bir kurum yok. Bu yüzden orta vadede Tesla markası ne olursa olsun tüm E.V leri besleyecek gibi duruyor.


    Ancak bizdeki temel sorun


    FAKİRİZ.


    Türkiye'de yeni araç satışlarının %5'i elektrikli olduğu gün normal araçların bittiği gün olacak.


    Fakir olduğumuz için bu gün elbette geç gelecek, dünyadaki E.V pazarının doyması, pil üretiminin belli bir noktaya gelmesi lazım. Ondan sonra Parası olan Ayfon (Tesla) olmayan da çin malı Android (Bir sürü güzel çin malı E.V var ve hepsi VW, Renault vs den daha güzel) alacak. Bizim koca oğlanlar da batacak veya birleşip stelantis++ gibi bir şey olacaklar.


    Piyasaya bakıp, ya bir sürü E.V ve markası var diyebilirsiniz. Şu anda Tesla dışında E.V üretip kar edebilen bir firma yok. Çinli BVD geçen çeyrekte .5 milyar dolar kar açıkladı ancak Çin hükümetinin desteği var. Yani Mercedes EQS aldığın zaman Mercedes ondan zarar ediyor.


    Akaryakıtlı arabada, at sahibi olmak gibi bir şey olacak.


    Hidrojenli araçlar yalan olacak. Hidrojeni üretmek masraflı bir iş. Üretilen hidrojeni taşımak ayrıca bir masraf. Tabii yeni hidrojen istasyonları var bunlarda masraf.


    Bunun yanı sıra Teslanın yaptığı şarj istasyonunda (Teslanın araç dışında enerji bölümü var ve kendi güneş panelleri ve batarya sistemleri var) güneş paneli var, şebekeye fazla yüklenmemek ve gerektiğinde destek olmak için birden fazla powerwall (gocumen bir pil) var, bu istasyonlara enerji ulaştırmak için ekstradan taşıma yapmak gerekmiyor.


    Hyundai, diğer dinazorlara göre oldukça iyi E.V ler çıkartıyor. Bakalım tesla ile ne kadar rekabet edebilecek.





  • Beceriksiz Hyundai Türkiye yetkilileri bu ioniq i de satamayıp ellerine yüzlerine bulaştıracaklar iyi izleyin.

  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Fakiriz kısmı doğru fakat kimse bunu söylemiyor. Tabu gibi bakılıyor.

    Ondan sonraki kısımlarda belirsiz var.

    2020-2040 arasında 2 milyar içten yanmalı motorlu nam-ı diğer akaryakıtlı araç üretilecek, bu otomobil üreticilerinin belgelerinde geçiyor, link verebilirim.

    Ş.arası ağır yük taşıyan kamyon ve tırlara batarya dayanmaz.

    Şehir içinde yeni nesil dizel minibüsler son derece konforlu ve tasarruflu sürüş sağlıyor. Şehir içinde bir yolcu minibüsü güzergahta bir git gelde gelde ortalama 40km yapıyor. Trafikte dur-kalk ile o 80km gibi hissettiriyor. Yazın klima açılıyor. Konfor var. Bataryalı olsa, sabahtan öğlene kadar dayanmaz o batarya ki o da sıfır batarya için. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan esnafa bataryalı araçlar bedavaya verilse hepsi ya geri verilir yada çocuklara oyuncak olarak verilir, zorla dayatılırsa şöför ensafı ayaga kalkar ona da hükümet, polis duramaz.

    Şarj konusu var. Speklerde 350kw DC geçiyor. 1 milyon e-araç kullanımda olsa, aynı anda şarja taksa, 350 milyon kW elektrik çekecek. Türkiyenin şu anki anlık ortalama elektrik tüketimi 35 milyon KW. Teorik de olsa, bunun 10 katı, e-araç için gerekli. Şu anki kapasitenin 10 katı elektrik nerden gelecek? Dağ tepe deniz rüzgar çiftliğiyle mi dolacak? Ovalar güneş panelleriyle mi kaplanacak? Tabi ki hayır. Ancak yine de 10 kat elektrik karşılanabilecek cunku duvardaki, şarj istasyonundaki elektrik rüzgar türbini, güneş paneli, nükleer reaktörden gelmiyor, 350 milyon kW elektriğin onlardan gelmesi mümkün değil zaten.

    Hidrojenli araçlar, belki 10 yıl belki 20 yıl sonra eninde sonunda popülerleşecek. Buradaki 10-20 yıl hidrojenin popülerleşmesi zorunlu olduğu için değil. Hidrojen teknolojisi yeterince gelişti, kullanıcıların karşısına çıkabilecek, bitmiş bir teknoloji, ona ragmen 10-20 yıl bekletilecek. 10-20 yıl benim ortadan verdiğim rakam, yoksa o 5 olur, 30 olur, sonuçta hidrojenin bir sırası var, sırada bekletilen teknoloji. Hidrojen yakıtlı uçak planları da var bu arada.

    enerji ve araç teknolojisinde amaç insanların en ucuza en uzun en konforlu yolculuk yapabilmesi değil, bu işten en yüksek parayı kaldırmak. benzin mazot fiyatlarının 1 yılda 4'e katlaması bu konuda hatırlatıcı oldu.

    Hidrojen sudan üretilebiliyor. Sonuçta H2O ise, sudan hidrojen üretilebilmeli zaten. Yeraltından çıkacak dinozor gazı gerekli değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • takmad kullanıcısına yanıt
    En deneyimli kadroyu getirseler bu pahalı elektrikli oyuncakları kolay satamazlar.

    E-araç alıp "ben bunu 10 yıl kullanırım" diyen kullanıcı var mı, onu bir sorun önce

    2.el ilanlarda sıfır alınıp 10bin km olmadan satışa konulmuş gırla e-araç var.

    Yakar top gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye hariç her ülkede tutulur. Ioniq 5 yerine Hyundai Creta/Venue getirseydi daha başarılı olurdu

  • Hyundai şu yamuk logoyu yenilese daha başarılı olur

  • Otomobil fiyatları el yakıyor bundan Togg da nasibini alacak. Burada suç otomobil markalarının değil devletindir. Devlet 1 sana 2 bana diyor bu zihniyetle Türkiye'de fiyatlar bu seviyede devam ettiği sürece. Hyundai, Toyota, Honda, Nissan gibi markaların el kadar ufak tefek modellerini de ülkemizde görürüz baktı bu kurlarla vergilerle o otomobillerde tutulmuyor Honda'dan sonra diğer otomobil markaları da yavaş yavaş Türkiye'den çekilir

  • Cok guzel araba ben bugun baktim
    Ozellikle içi acaip kaliteli. Koltuktaki kumas deri dagilimi ve renkleri inanolmaz guzel. Bide eski amerikan arabalari gibi onde ortak bosluk var konsol bolmuyor on tarafi.o da cok guzel

  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt

    hidrojenli araçların tank masrafıda var geçen bir toyota mirai videosunda depo kapagında 14 sene sonrası için lütfen dolum yapmayın yazıyordu 15 bin dolarmış şuan hidrojen tank fiyatıda.



    Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 18 Eylül 2022; 22:59:8 >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    2040 Kadar yaşayacaklarını umuyorlar yani.


    Tesla Model Y seneye muhtemelen dünyanın en çok satan arabası olacak (sadece elektrikli değil, tümü). Yani Toyota Corolladan daha çok satacak, bazı Tesla modellerinde 8 ay sıra var.


    Tesla her yıl üretimini %50 arttırıyor. Covide, savaşa, çip sorununa, Amerikan başkanına, Jeff Bezos ve avanesine rağmen. Bu yıl sonunda aşağı yukarı 1.500.000 EV üretecek ve yıllık 2.000.000 üretim kapasitesine ulaşacak.


    İşte her sene bunları %50 arttır bakalım 2030 da nasıl bir rakama ulaşıyorsun. Seneye muhtemelen Kanada'da yeni bir fabrika açılacak. Çin'deki fabrikanın yakınına yeni bir fabrika daha açılacak (bu gün arazinin temizlenmesi videosuna eriştim).


    Tesla'nın en büyük ürünü, fabrikasıdır. Tesla 100 yıllık üreticilere, araba daha ucuza, daha hızlı, daha sağlam, daha problemsiz nasıl üretilir öğretiyor. Çünkü, yazılım test mantığını üretime oturttu ve tamamen Yapay zeka ile yönetilen bir sistemi var. Araç paçaları stoğa girmeden, araçlar daha üretim bandından çıkmadan kendi kendilerini test ediyorlar problemlere daha orada müdahale ediliyor.


    Tesla bu gün dünyanın en güvenli araçlarını üretiyor, çünkü oturup simülatör kaza simülatörü yapmış, test etmeden önce 200 kere sanal olarak deniyor. Böylece devletlerin daha öngörmediği çarpma şekillerini dahi test edip önlem alabiliyor.


    Taksi/minibüs esnafı 5 bilemedin 10 sene daha ekmek yer, ondan sonra araçlara zaten kendi başına gideceği için taksi minibüs esnafına da gerek yok. Ki Teslanın kendi überi (robo taksi) sayesinde, yatan arabayı söförsüz kendi başına size gelir getirecek şekilde Teslaya kiraya verebileceksiniz.


    Ki yakın zamanda, Ford transitlerden bir dolmuş yaparlar, bakalım ondan sonra, normal mazotlu dolmuşu bir daha kullanan kalırmı.


    Minibüs tarzı söförsüz bir araç tasarımıda gündemde, şimdilik sadece dedikodusu var.


    Tesla Semi (tır) bu sene sonu, sene başı ilk teslimatlara başlıyor (Pepsi). Tırlar için yeni Mega Charger sarj sistemi kurulmaya başlandı yanı çıkışlar megawatt seviyesinde.



    Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri
    Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de! İşte fiyatı ve özelliklerien.wikipedia.org
    Tesla Supercharger - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_Supercharger


    1 milyon araç aynı anda şarj etmesi senaryosuna gelince, Teslanın şarj istasyonları sisteme minimum yük bindirecek şekilde tasarlanıyor, ki kurulu destek bataryalarına mega pack ta eklenebilir.



    Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri


    E.V kullanımı arttıkça eminim şebekede sorunlar yaşanacak, o zamanda ona göre çözümler üretilecek.


    Unutmayın, güneş paneli teknolojisi her gün gelişiyor, geçenler çok katmanlı bir teori üzerinde çalışılmaya başlandı. Yani bu sektördeki Ar-ge çalışamları arttıkça yeni teknolojilerde yavaş yavaş ortaya çıkıyor.


    Hidrojen işi yalan, belki tırlar için (oda belki), ancak Tesla mega charger dan sonra çok zor, Tesla Semi ler bir yola çıksın, insanlar hesabını kitabını yapsın durum netleşir.


    Neden yalan kısmına gelince, hidrojeni üretmek gerekiyor, sudan hidrojen üretmek arabaları şarj etmekten daha çok elektrik istiyor, külli miktarda nükleer santral olmadan dünyayı beslemek imkansız. Doğal gazdan ürettiğin zaman gene karbon salınımı oluyor. Dahası bunun nakliyesi ve stoklaması var ki oda ayrı dert. Yani benzinlik patlaması ile Hidrojenlik patlaması çok ayrı şeyler mazallah. Dolayısı ile niye uğraşalım. Elektrikli araçlar daha dertsiz, daha pratik, daha performanslı ve çok daha az bakım istiyor.


    Veya, hiç kimse Tesla model 3 yerine Toyota Mirai almaz. İkiside aynı para. (Değilmiş) Yani geçen sene toyota Mirai için %50 indirim yapmış. 100.000 km de bedava yakıt vermiş. Sonuç ? 2021 de satışlar 2000 den 5000 e çıkmış Amerikada. Aynı zaman zarfında 129.000 Tesla Model 3 satılmış.


    Eski üreticiler, hidrojen istiyor. Daha doğrusu eskisi gibi üretmek istiyor. Ancak küresel ısınma ve yan etkileri ortada. Bu sürdürülemez. Eskiler zaten bir tek içten yanmalı motor teknolojisinde bilgi sahibiler. İçten yanmalı motorları devreden çıkardığımızda ortaya koyacak hiçbir artı değerleri yok.


    Haticenin neticesi, sağda solda Türk medyasında gördüğünüz doldur boşalt haberlere kıymet vermemenizi, paranızı elde tutmanızı mevcut aracınızla 5 sene kadar daha idare etmeyi kafanızda kurmanızı tavsiye derim.


    Tesla Model Y aracını IPhone gibi düşünün. İşte bizim araçlarda Tuşlu telefon. Değişim zengin ülkelerde başladı. En büyük sorun pil üretimi yetersiz. Çin mevcut lityum saflaştırma imkanın neredeyse yarısına sahip. Yani şu an itibari ile çarşı biraz karışık. Görünüşe göre Tesla Lityum üretme ve saflaştırma işine girecek.


    Günün sonunda bu iş olacak, E.V ye bir kere binen, direksiyonuna bir kere geçen bir daha normal araç kullanmak istemiyor. Diğer çevredir, efendim masraftır şudur budur hep yan etki. Elektrikli araç günlük kullanım için normal araçtan çok daha iyi.





  • Bu ülke'de yatan bu kadar insan olursa ve hepsi ülkenin şartlarına dem vurup tatava yaparsa yine ticaret erbabı'da her marka ve modelin TR'ye hususi kazıklı versiyonunu çıkartır, evet pahalı ama satacak orası kesin.

    Yıl bitmeden başka marka/model araçlarda gelecek bakalım ona göre yorum yaparız, zira 1.970.000TL herkesin harcı değil. şu döviz kurları +vergiler filan derken 1 milyonu bir araca gömmek herkesin harcı değil.

    Araca gelirsek için geniş çizgileri tasarımı güzel, far ve kasa tasarımından tut a'dan z'ye konsept araç gibi duruyor. keşke güzel fiyatlara getirilseydi, bir arkadaşın dediği gibi satıcılar model paket seçiminde kötü niyetliler yoksa şu aracı ucuz bir versiyonunu getirmeleri lazımdı, koy seçeneği isten 2-3 ay beklesin alsın gerekirse.

  • Türkiyede 18 yaşındaki SÖZDE AÇ öğrencilere yok satacak bir başka araç daha... Hollandada görmediğimiz arabalari turkiyede 18 yaşındaki çocuklarda görüyoruz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • demek ki üreticiden fazla kazanan sadece tarladaki hıyarı evimize getiren aracılar değil.

  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt

    Şimdi Teknolojiyi biz üretmediğimiz için elalemin yaptığını oturup eleştiriyoruz. Bunun bize faydası yok. Yok efendim aynı anda herkes şarja takarsa o kadar elektrik üretilmiyor O kadar şarj istasyonu yok vs.. Bütün bunların çözülmesi zaman meselesi. At arabalarından Motorlu araçlara geçildiğinde o kadar benzin nerden gelecek o kadar benzinlik nerde var denmesi ile aynı şey. Günün sonunda teknoloji oraya evriliyor. 100 yıldır Bir demir bloğun içinde ateş yakarak ilerliyoruz diğer taraftan Marsta Robot yürütebiliyor Uzayda Galaksilerinin resmini çekebiliyoruz ama günün sonunda eve giderken demir bloğun içinde ateş yakarak ileriyoruz akıl alır gibi değil, şimdiye kadar bu işin çözülmüş olması gerekiyordu. Elektrik depolama işinde de muhtemelen Lityum terk edilecek en azından uzun vade de çünkü bu işin Lityum ile çok ileri gitmeyeceği ortak bir fikir haline geliyor. Çok farklı depolama sistemleri üzerinde harıl harıl çalışıyor şirketler çünkü bu Pil işini kotaran geleceğin hakimi olacak ve şu anki bilindik markaları tahtından indirmek için bir şans olacak o açıdan rekabet çok büyük.





  • RichesMen kullanıcısına yanıt

    vergiye bakma vergi dediğin algı operasyonu. Sen vergiye cok verdiğini sanıyorsun ama 2 senede dolar euro 7 tlden 18tl ye geldı asıl olay kurlar. Ondan sonra yarın ötv ındırımı yaptık dıyınce algı ile kandırılıp doların 18 tlye cıktıgını unutuyorlar bide ustune tesekkur edıyorlar

  • 1.970.000 TL mi ? Ben 25liradan mazot alıp dizele binmeye razıyım. Varsın olmasın elektrikli aracım..

  • bunları ülkemizde alanlar neyin kafasını yaşıyor? kaç şarj istasyonu var ve neredeler?

    nereden nereye gideceksin 1 şarjla?!

  • Bu halka serçe bile fazla.

  • sahafiec kullanıcısına yanıt

    VOLTRUN

    bir tanesi bu. Bunun gibi 4-5 firma daha var ve kurulmakta olanlar var. Aslında hiç fena değil şu anda istasyon sayısı. Bazı benzinlikler Shell gibi mesela şarj istasyonu lisansı almış durumda. Hedefleri her ilçede dahi bir tanede olsa bir Shell şarj istasyonu kurmak. Yani bu kadar karamsar olmayın bir şeyler yapılıyor yeterki para kazandırsın girişimci çok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 20 Eylül 2022; 12:23:27 >
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Hocam 2040'a kadar 2 milyar ICE üretme planı, e-araçlara karşı hayatta kalma planı olarak gördünüz sanırım. ICE de üretse bataryalı da üretse aynı otomobil firmaları değil mi?


    Hidrojen işi yalan dediniz. İngiliz hükümeti, araba ve tırlar değil, uçakları hidrojene geçirecek FlyZero projesini onayladı. Aerospace Technology Institute, 3 hidrojen yakıtlı uçak tasarımını yayınladı link:https://aviationweek.com/special-topics/sustainability/flyzero-unveils-final-hydrogen-powered-airliner-concepts

    Bu linki, hidrojen işinin gerçek olduğunu göstermek için verdim fakat hidrojen yakıtlı uçak işinin bir yalan olduğunu düşünüyorum. Başka deyişle hidrojen yakıtın otomobil ve tır için er geç, gerçekten uygulanabileceğini düşünüyorum ancak uçaklar için asla uygulanmayacak, linkte gördüğünüz tasarım çizimlerden ibaret kalacak. Bu çelişkiyi açıklığa kavuşturmak gerekirse: Uçaklar şu anda kerosen yakıt ile uçmuyor. Bu komplo iddiası gibi oldu evet fakat uçakların kanatlarında örneğin Concorde 'un kanatlarında 100 ton kerosen yakıt olması, sığması, o yakıtın güvenli şekilde motorlara iletilmesi imkansız. İmkanlı olsa bile güvensiz ve tehlikeli. Uçak kanatları bildiğin kuş gibi aşağı yukarı oynayacak şekilde tasarlanıyor, alttaki fotoğrafa bakın:

    Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri

    Bu kadar esneyebilen bir yapı içinde 100 ton kerosen sıvı yakıt? Sizce bu ne kadar mümkün olabilir, mümkün olsa da güvenli olabilir?

    Uçakların kanatlarında kerosen yoksa, bu jet uçakları neyle uçuyor havayla mı? Tam olarak öyle, havayı yakıt olarak kullanarak uçuyorlar. Havanın içinde düşündüğümüzden daha çok şey var, enerji bunlardan biri. Havanın içinde %50 atmosferik buhar halinde su var. Atmosferik su, bir şekilde enerji taşıyor. Tüm bitkiler ve hayvanlar biyolojik enerjisini işte atmosferdeki o enerjiden sağlıyor. Jet uçakları bu enerjiyi mühendislik ile itkiye dönüştürüp uçabiliyor. Bu iddia ne kadar komplo gibi görünürse görünsün, gerçeklerle uyumlu.

    Hidrojen yakıtlı uçaklar işte bu yüzden yalan. Uçaklar atmosferik su enerjisini açıga çıkarak zaten çevreye dost şekilde zaten uçabiliyor, güvdesinde hidrojen tankı taşımasına gerek yok. Bu durumda hidrojen yakıtlı uçakların dikkatleri başka yöne çekme amaçlı işlendiğini söyleyebiliriz. Uçaklar 10.000 feet yüksekte uçarken arkada bıraktıkları beyaz iz, enerjisi alınmış sudur. 10.000 feet yüksekte basınç düşük olduğundan su buhar olduğu için beyaz duman olarak görünür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.