Şimdi Ara

Elektrikli otomobillere geçiş yüz binlerce kişiyi işsiz bırakabilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Hocam, bu elektriği biz nasıl yakalayıp toplayabiliriz?


    Bu arada rüzgâr türbini görsellerini kaldırabilirsiniz. Onlar aşağı doğru sarkmış, yani kapalı rüzgâr türbinleri. Çalışmıyorlar.

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Sağ üstte video linki (www.youtube.com/watch?v=RqdE53JhJ4E) var, görmediniz mi Görsel o videodan bir alıntı sadece.

    Video yaklaşık 6x time-lapse. Videoyu 6 kat yavaşlatınca türbinlerin standart türbin hızı olan 30-35rpm de döndüğü görülüyor.

    Türbin kanatları kapalı (pitched-off) konumda, standart hızda nasıl döner? Sihir gibi.

    Bu sihir ancak türbin içinde türbini çeviren bir motor ile açıklanabilir.

    Ancak öyle bir motor rüzgar türbini tanıtım videolarında, Wikipedia'da, hiçbir yerde geçmiyor.

    Buradan, rüzgar türbini ve onunla bağlantılı olarak enerji sektörünün halktan gizledigi bazı şeyler olduğu sonucu çıkar.

    Peki halktan neden gizliyorlar bu şeyleri halkın refahı için yapmıyorlar mı? Ortalığı karıştıracak sorular bunlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Bir halt olacağı yok hocam. Rüzgâr türbinlerinin içinde öyle bir mekanizma yok. İçlerindeki jeneratörlerle çevirmeye çalışsalar sargıları yanar muhtemelen. Görseldeki kapalı konumda ve sarkmış zaten kanatlar, dönmüyor hani, ondan dedim.


    Gökten enerji toplayırıcıların mantığını merak ediyorum. Diyor enerji jeneratörde üretilmiyor, şalt sahasında gökten yakalanıyor. Bilimsel mantığını açıkla, biz de yapalım diyoruz, yok. :D

  • Dünya Mersin'e giderken tersine gidemeyiz ama dönüşümüz geç olur orası ayrı. Doğrudur alt yapı hazır değil, araçlar pahalı alım gücü yok, ikinci elde bir dünya araba var ama yeni, sıfır bir araç almak isteyen bir yerden sonra fosil yakıtlı bulamayacak, en iyi ihtimalle hibrit alacak. E bunları da birileri alacak ve böylece yavaş yavaş geçiş başlayacak. Bu yaz Macaristan'da kısa bir süreliğine bulundum ve orda bile bir sürü elektrikli araç gördüm, bireysel kullanıcı dışında, taksiler felan kullanıyor. Bizde geçiş uzun sürer ve yavaş olur, hepsi bu.

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam, mesajımda toplam 8 fotoğraf var. Onlardan sadece ikisini yanlış olarak yorumladınız.

    Rüzgar çiftliği fotografında video linki var, videoyu tıkladığınızda
    https://www.youtube.com/watch?v=RqdE53JhJ4E
    sizin "dönmüyor" dediğiniz türbinin bal gibi döndüğünü görebilirsiniz.

    Kanat direkle paralel konumda olduğu için türbin dönmüyor dediniz. Bu son derece geçersiz bir argüman:

    Elektrikli otomobillere geçiş yüz binlerce kişiyi işsiz bırakabilir

    2. fotoğrafta altistasyona 1 pilon hattı gelip 11 pilon hattı çıktığı fotoğrafta "1 pilonluk enerji 11 pilona nasıl çoğaltılabilir?" sorusu var. O soru için "elektrik şalt sahasında gökten yakalanıyor, bunun bilimsel mantığını açıkla" dediniz fakat "elektrik şalt sahasında gökten yakalanıyor" benim degil sizin yorumunuz. Kendi yorumunuzun bilimsel mantığını açıklamamı mı bekliyorsunuz

    Oradaki soruyu şöyle soralım:

    Önce gerçek: Sehir etraflarında (aynı bölgeden geçen birden fazla pilon hatlarını da hesaba katarak) ortalama yüzlerce bazen binlerce kilometre toplam uzunlukta pilon hatları var. Bir pilon hattı üzerinde yanyana kabloların açıklığı 5-10 metre olabilmektedir. Örneğin Çin'deki pilonlar için bu açıklık 50 metreye kadar çıkabilmektedir. Hesap kolaylığı açısından açıklık 10 metre diyelim.
    Tek pilon üzerine üst üste 2 3 hatta 4 kablo bulunabilmektedir. Bunu da ortalama 2 kabul edelim.

    Rakamlar:

    Toplam 1000 km uzunluk
    Ortalama 10 metre genişlik
    Üst üste 2 kat

    Dolayısıyla orta büyüklükte bir şehir içinde ve etrafında:
    1000km x 0.01km x 2 = 20 km2
    atmosferle temas alanı var demektir.

    Orta büyüklükte bir şehirde 10-50 arası alt istasyon olabilir. En büyük rakam olan 50'yi alalım. Bir alt istasyon ortalama 20m genişlik 50m uzunluktadır, 20x50= 1000m2 = 0.001 km2 alanı vardır, 50 taneden toplam 0.050 km2 atmosferle temas alanı var.

    Yüksekte konumlandırılmış kablolar atmosferik elektriği çekebilir teorisinde pilonlar mı, şalt sahaları mı önemli olur? Bu rakamlar ışığında pilonlar önemlidir. Ancak siz "elektrik şalt sahasında gökten yakalanıyor" diyerek şalt sahaları önemlidir dediniz. Temel mantık ve matematik olarak bile mantığınız yanlış.

    2 resim, 2 yanlış mantık.

    Atmosferik elektrik konusuna hiç gelmeden, daha temel mantık olarak bile yanlışlarınız var, üzgünüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkandinçay -- 19 Ağustos 2022; 18:3:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Kanat direkle paralel olduğu için değil hocam. Dönen kanatlarda belirgin bir sarkma merkezkaç kuvvetinden dolayı pek olmuyor. Ancak türbinler durduğunda yatay ve yukarı bakan kanatların uçlarında aşağı doğru bir meyil oluyor. Görselde de bu meğil var belirgin şekilde.


    Şalt sahası kısmı şöyle. Üye olduğum anti 5G grupları var. Oralarda teknolojiye karşı bir şey yayıldığında hemen başlıyorlar paylaşmaya. En son tartışma enerjinin şalt sahalarında toplandığı idi. Oradan karışmış.


    Hatlar atmosferden zaten enerji alıyor ama günlük hayatta kullanılabilir düzeyde değil. Bizim kullanabilmemiz için 50 Hz olması lazım, bunun için de iyi yönetebilmemiz lazım.


    Hakkari'de idim bir dönem. Benim bulunduğum yer 830 metre yükseklikteydi ama bölgeyi besleyen hatlar 2700'e kadar rakımlı yerlerden geçiyordu. Fırtınada ya da arızada elektrik kesiliyordu. Yüksekte kalan hatlar bulut içinde kaldıklarında bu hatlarda elektrik birikiyordu. Bakıma tamire çıkanları çarpabiliyordu bu hatlarda birikmiş akım. Bu yüzden bu hatlara çalışmaya çıkanlar hattı bir kontrol ederler, topraklarlar gerekirse. Tabi biriken akım adamı çarptıktan sonra ortadan kalkıyor tabi. Tekrar bulutlardan elektrik yüklenmesi vs. zaman alabiliyor. Alçak gerilim hatlarda ise farklı bir sıkıntı vardı. Elektrik kesilince kullanıcılar jeneratörlerini çalıştırıp şebeke bağlantısını kesmiyorlardı, o yüzden direğe çıkınca çarpılanlar vardı. :D


    Bu gibi durumlar için yüksek gerilim şalt sahalarında elektrik kesildiğinde kesilen hat topraklanıyor ki hatta düşecek bir yıldırım ya da oluşabilecek bir statik elektriklenme çalışan birilerine zarar vermesin.


    Şey yapılabilir hocam. Beleş elektrik için. Bir trafo nüvesi, etrafına bakır bir sargı. Direkteki trafoya yanaştırdığında mutlaka bir miktar enerji üretecektir mutlaka. Bu denenebilir. Ha aktif hatlarda bunu yapanlar var, ama bizde o hatlar ya direkler arasında ya da toprak altında, pek yaklaşamıyoruz. Bu adamlar bunu yapabiliyor mesela. :D

    Elektrikli otomobillere geçiş yüz binlerce kişiyi işsiz bırakabilirKreosan Englishyoutube
    Links: ► Support us - https://www.youtube.com/channel/UClUZos7yKYtrmr0-azaD8pw/join ► Support us - https://www.patreon.com/kreosan ► VK group - http://vk.com/kreosann ► FACEBOOK - https://www.facebook.com/kreosann/ ► INSTAGRAMM - https://www.instagram.com/kreosan ► Me - http://vk.com/kreosan ► Advs here - https://vk.com/id63520946
    https://www.youtube.com/watch?v=dPcAXLWvYyM




  • Şu kadar kişi işsiz kalacak diye hiç merak etmeyin, üzülmeyin.Bir sektör ölürken başka bi yeni sektör doğuyor. Eskiden nalbantlıkla, kalaycılıkla, at arabacılığı ile, demircilikle uğraşan binlerce insan/esnaf vardı.O meslekler öldü yerine başka yeni işler ortaya çıktı. GSM operatörlerinin, cep telefonu tamir/parça/aksesuar/satış mağazalarının mazisi nedir mesela?

    gibi gibi düşünün...


    Hem elektrik depolama (akü) maliyetleri düşmediği sürece ve daha uzun menzil yapan daha rantabl teknoloji gelene kadar yaygınlaşmaz.

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Görseldeki rüzgar türbinleri, kanatları pitched-off kapalı konumdayken dönüyor, linkteki videoda platformun ortadaki türbin kanatları kapalı (pitched-off konumda) 44:37 - 44:43 arasında dönüyor. Onun arka sağındaki 44:42 - 44:45 arasında pitched-off konumda dönüyor.

    İlk paragrafta "Dönen kanatlarda belirgin bir sarkma merkezkaç kuvvetinden dolayı pek (meyil) olmuyor, görselde de bu meğil var " derken yani "o türbinler dönmüyor." mu diyorsunuz hala? Öyle diyorsanız, açın videoyu bakın, o türbinler dönüyor. Videoda ilgili dakikalara baktınız mı ?

    "(atmosferik elektrik) kullanabilmemiz için 50 Hz olması lazım" kısmı mantıksız. 50 (veya bazı ülkelerde 60Hz) optimum AC akım iletimi için biz insanların belirlediği bir rakam. Bunun aynısını doğada beklemek bence bir mantık eksiği. Ayrıca Çin Guquan'da devreye alınan (yada alınacak) 1.1 milyon Volt'luk pilon hattı DC yani 0Hz.

    "Atmosferik elektrik bir işe yaramayacak kadar az" iddianızı bir resimle cevaplayalım:


    Elektrikli otomobillere geçiş yüz binlerce kişiyi işsiz bırakabilir

    Atmosferdeki elektrik boşaldığında bir ses gelir. Şimşektir adı. Bazen öyle güçlü çakar ki duydugunuzda yerinizden zıplarsınız. Bazen öyle güçlü çakar ki, tüm şehri sarsar, binalar sarsılır. Ve bu elektriksel boşalma dünya çapında her saniye onbinlerce kez olur. İşte bu güçteki elektrik azdır diyorsunuz


    Şalt sahaları olsun, pilonlar olsun, topraklaması vardır. Özellikle yüksek pilonların en üstünde 1 yada 2 kablo toprak kablosudur örneğin şurada en üstteki kablo topraklama kablosudur.


    Elektrikli otomobillere geçiş yüz binlerce kişiyi işsiz bırakabilir

    Elektrik toplama ya da sizin için iletim kabloları diyelim, o kablolar şalt sahalarında topraklanabilir o sayede atmosferden statik elektrik toplamaz veya sizin için elektrik iletmez diyelim, o sayede kablo bakım, tamiri kolaylıkla yapılabilir. Kablolarda elektrik varken de canlı tamir yapılabiliyor fakat şalt sahasından bu şekilde topraklama bağlantısı yapılıp daha ayrıntılı şekilde de yapılabiliyor.

    Anti 5G gruplarında geçen sohbetler, trafo yakınında bedava elektrik üretmek gibi anlatılarınız üzerine şu anda yorum yapamıyorum.

    2 yüksek pilon, yanyana... artan elektrik ihtiyacını için neden mevcut pilon hattı üzerinden ek kablo döşemezler de onca imalat ve inşa maliyetine girerek yanına aynı pilondan bir daha yaparlar? Sonra yanına 1 tane 1 tane daha. Bu şekilde yanyana 4-5 paralel pilon hattı inşa edilmiş yerler var. Bunların mantıksal bir izahatı olmalı.

    Elektrikli otomobillere geçiş yüz binlerce kişiyi işsiz bırakabilir

    Elektrikli otomobillere geçiş yüz binlerce kişiyi işsiz bırakabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkandinçay -- 20 Ağustos 2022; 11:28:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • o dönüşümler öyle kolay olmuyor. ama bu haberler de bu süreçlere insanları hazırlıyor bence.

    uçan arabaları ve dahası ışınlanmayı bekleyenlerdenim :)

  • bizde 30 mılyon gss kayıtlısı işsiz var zaten bıze dokunmaz teget gecer etkılemez




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treyturop -- 20 Ağustos 2022; 11:46:50 >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Hocam, her tarafımız rüzgâr türbini. Dönen türbinlerin neye benzediği belli oluyor. :) Pervaneler tamamen kapalı konumda olsa bile rüzgârdan ve pervanelerin ağırlık dengesinden belli bir hareket oluyor ama ciddi bir dönme değil bu. Zaten bu da vites ayarlarından hiç jeneratöre bile iletilmeyebiliyor.


    50 ya da 60 Hz bizim belirlediğimiz bir rakam zaten. Bunun dışındaki akımın buna dönüştürülmesi lazım ki bizim işimize yarasın. Japonya gibi 50 ile 60 Hz şebekelerin de olduğu yerlerde bu dönüştürme yapılıyor. Şuan çoğu cihaz 50 ya da 60 Hz çalışabilecek şekilde üretiliyor. Zaten iletim olarak en verimli hali dağıtım şebekelerinde 240 volt 60 Hz diye söyleniyordu. Hani ne bizim 240 volt 50 Hz'imiz ne de Amerikanın 120 volt 60 Hz'i verimli değil deniyordu.

    Eskiden ise cihazlar frekansa çok daha duyarlı idi. Çünkü her şeyin zamanlaması vs. bu frekansa göre yapılırdı. Şimdi her şeyde elektronik bir şeyler olduğu için, içinde zamanlamayı sağlayacak quartz kristalleri var, zamanlamayı kristalden alabiliyor. Eskiden ise teypler mesela, frekansta değişiklik olduğunda frekansın artıp azalmasına göre kasetin dönüş hızını değiştirir, ona göre müzik yavaş ya da hızlı çalınırdı. Tabi bu çok az bir sapma ile değil. Belki 49,5 Hz'e kadar bir düşüş bile hissedilmiyordu çoğu şeyde. Bazı şey için de çok önemli tabi.


    Şimşeğin, yıldırımın büyük bir gücü var da bunu yakalayıp depolayabilecek teknolojiler yetersiz şu anda. Bundan dolayı şimdilik bunun topraklanması tercih ediliyor. Ancak ileride yakalama ve yüksek kapasiteli DC dönüştürme ve depolama süreçleri ile bu mutlaka değerlendirilip depolanmaya başlanacaktır.


    "2 yüksek pilon, yanyana... artan elektrik ihtiyacını için neden mevcut pilon hattı üzerinden ek kablo döşemezler de onca imalat ve inşa maliyetine girerek yanına aynı pilondan bir daha yaparlar?"

    Hocam, çok ekonomik bir soru. Yüksek gerilimde kullanılan hatlar ortalarında taşıyıcı bir çelik halat etrafında sarılı alüminyum kablolardan oluşur. Alüminyumdan da olsalar o uzak mesafelerdeki açıklıktan dolayı oldukça ağırdırlar. Bu yüzden bunları taşıyacak sağlam kulelere ihtiyaç vardır. Ayrıca doğa şartları gereği rüzgâra dayanmaları, kışın üzerlerinde normal yükün kat kat fazlası oluşabilecek buz yüküne dayanmaları gereklidir. Hatlar ve direkler ilk anda taşıyacakları güce ve ağırlığa göre hesaplanırlar. Bu da hattın maliyetini ekonomik tutmak içindir. Sonrasında kolay kolay buna eklenme yapılması mümkün değildir. Bu yüzden yeni hat çekimi yoluna gidilir.


    Ha bazı yerlerde hattın ileride daha fazla güç taşıması gerekeceği öngörülebilir kolayca. Böyle yerlerde de tek hat taşıyacak bir delta dizaynı yapmak yerine ilk andan varil tipi çift devre hat direği dikilir ama tek fazın iletkeni çekilir. Zamanla da diğer fazın iletkeni çekilir duruma göre, bu da ihtiyaca göre.


    Bir de yeni hatlar yanyana çekilse de tüm hat boyunca yan yana gitmezler genelde. Bir noktadan sonra ayrılıp farklı yönlerdeki trafo merkezlerine dağılırlar.


    Hatlar inşa edilirken direğin dikildiği yer kamulaştırılır. Çok sayıda hat gerekiyorsa orası güç koridoru gibi bir kullanıma ayrılır. Sonradan gelecek diğer hatlar da o koridora dikilir. Burada da şöyle bir uygulama oldu mesela. Çorlu Trafo Merkezi'nden İstanbul'a giden 154 kV hat, sonrasında daha yüksek kapasiteli 380 kV hat ile değiştirildi. Bu esnada eski 154 kV hat direklerini yıktılar. Aynı yere 380 kV taşıyacak çift devre yüksek kuleler diktiler. Bu şekilde tarla sahibinden eskiden alınmış aynı yer tekrardan kullanılarak kamulaştırmadır, satın almadır süreçler ile fazla uğraşmadan işi yapabiliyorlar.





  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Bu biraz garip değil mi ? o araçlar o kadar gidebilirken şimdiki araçlar neden 200-300 KM gidiyor. hatta 500 km gidebilene "ooo iyi gidiyormuş" diyebiliyoruz.

  • pilli araba mı olur araba dediğin benzinli mazotlu olur sarj edeceksin sarj olmasını bekleyeceksin 300 km gideceksin oldu ben almayayım

  • Avrupa kışın ne yakacağını düşünüyor gelmiş millet şu kadar kişi işsiz kalacak, bu kadar elektrikli araç olacak, içten yanmalı araçlar bitecek masallarını dinliyor bizim insanımız hala. Biz seneye ekmeği kaç liraya alacağız onu düşünelim bırakın Avrupalının zaten olmayacakta olabilir sorunlarını dertlenmeyi.

  • -Alman VW markası Norveç ülkesi için 2023 yılında "sadece elektirikli araç modellerini" satılacağını duyurdu ve fosil yakıtlı yeni araçların ihraç edilmeyeceğini açıkladı.Norveç bu anlamda VW için ilk pilot ülke olarak değerlendirilecek ve sonraki yıllarda ülke sayısı kademeli olarak artırılacak.

  • Elektrikli otomobillere geçiş yüz binlerce kişiyi işsiz bırakabilirGZTyoutube
    Grönland… 9. yüzyılda Norveçli denizci Gunnnjorn Ulfsson’un keşfettiği, kısa süre sonra ise İzlanda ve Norveç kolonilerinin kurulduğu, Atlantik Okyanusu’nun hemen kuzeyinde, Danimarka’ya bağlı özerk bir konumda olan dünyanın en büyük adası. Bu uzun cümleyle başlamayı istemezdim ancak adayı bir çırpıda tanımlayalım istedim. İsmin anlamını unutmuşum. Grönland, Danca’da ‘yeşil ada’ anlamına geliyor. Burası ayrıca, Avrupa Birliği’nden kendi isteğiyle çıkan tek ülke konumunda. Nüfusu şu sıralar 60 bine yakın seviyede. Grönland’ı biraz daha yakından tanımayı başardığımızı düşünüyorum. Gelelim asıl meselemize… Jeff Bezos, Michael Bloomberg ve Bill Gates buraya kelimenin tam anlamıyla göz dikmiş durumda. Çünkü şu sıralar Grönland’da ciddi bir hazine avı resmen devam ediyor. Ada, iklim değişikliğinin etkileri açısından ‘sıfır noktası’ olarak görülüyor olsa da artık bu krizin çözümü için net bir adrese dönüştüğünü de söyleyebiliyoruz. İklim değişikliğinin derinden etkilediği birçok uzman tarafından sürekli dile getirilen Grönland’da buzullar hızla erirken bu erime sonrası yeşil enerji geçişi için kritik mineraller arayan maden şirketleri adeta ‘mucize bir avantajla’ burun buruna gelmiş durumda. Bu avantaj meselesini biraz daha detaylandıralım… Videoyu beğenin! Yeni videolar için abone olun: https://bit.ly/3oO5zRn Haberlerin anlık bildirim ile cebinize gelmesi için 'GZT' isimli mobil uygulamamızı indirin; BiP'te 'GZT', Telegram'da 'GZTCOM' yazarak kanallarımızı takip edin. GZT Röportaj: https://bit.ly/3u9SmWW Doğu Türkistan: https://bit.ly/3rjlJnK Hayati İnanç GZT'de: https://bit.ly/3jbv3Ht Sorunsal - GZT Psikoloji: https://bit.ly/39J4Rkr 🔎 BİZE ULAŞIN: GZT Uygulama Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pirimedya.gzt&hl=tr&gl=US GZT Uygulama İOS: https://apps.apple.com/tr/app/gzt/id1156493430 Instagram: https://www.instagram.com/gzt/ Facebook: http://facebook.com/gztcom Twitter: https://twitter.com/gztcom Web sitemiz: https://www.gzt.com/ BiP: https://discover.bip.ai/subscribe?oaid=19525 Telegram: https://t.me/gztcom Merhaba, 'Haberin Sosyal Medyası' GZT'ye hoş geldin! Türkiye'de dijital haberciliğin benzersiz örneği olan GZT'nin Youtube kanalındasın. Bu kanalda gündem ile ilgili özel içerikler ve röportajlar bulabilirsin. Tarihten siyasete, bilimden sanata her alanda içerik bulabileceğiniz kanalımıza abone olmayı ve bizi diğer sosyal mecralarda takip etmeyi unutma! İzlediğin için teşekkürler!
    https://www.youtube.com/watch?v=kZPpIRnZ7OE
  • Lityum iyon pil teknolojisine alternatif bulamazlarsa ilerde elektrikli araçlar milletin elinde çöp olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Bir sürü konu hakkında yazıyor ama bir türlü mesnetli bir cevap göremiyorum sizden. Hep varsayımsal.


    1900'lerin başında yıldırımı depolamanın yolları aranırken, bir deney yapıldı. Futbol sahası büyüklüğünde bir sistem kurularak, sistemin enerjiyi depolaması düşünülmüş. Deneyin adını bilmiyorum, belgeselde gördüm. Sistem şimşeğin gelmesiyle beraber patlamıştı. Yani yıldırımın enerjisi depolanabilir durumda değil. Bu sadece senin benim aklıma gelen bir konu değil. Evde nükleer reaktör yapmaya kalkacak kadar kafayı yemiş insanların olabildiği dünyada elbetteki bu konuda da insanlar bir şeyler denedi. Nikola Tesla belki de başarmıştı biz bilmiyoruz. Kaldı ki kendisi kablosuz elektrik iletimi konusunda kendi çağını aşan deneye de sahipti.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle birçok konu üzerine değil "Enerji" üzerine yazıyorum. Tesla ile ilgilenmem. Bir tek belgeselde seyrettiğim şeyden yola çıkarak birşey iddia etmem. Evde nükleer reaktör yapmak gibi magazin bültenlerinden değil, gerçek fotograflar, gerçek gözlemler, belgelerden yola çıkarak mantıklı sorular sorarım, akıl yettiği ölçüde mantıksa çıkarımlar yapmaya çalışırım. Nükleer reaktör dediniz. Atom bir varsayım. Atomun parçalamak bir varsayım. Varsayımsal yorum dediniz, o bakımdan.

    Almanya-Danimarka açıklarındaki Sylt rüzgar çiftliğinde rüzgar türbinleri kanatları rüzgara kapalı konumda olmasına rağmen dönmesi varsayım değil, gerçek. O türbinler kanatları rüzgara kapalı konumda ancak içinde bir motor ile dönebilir savı da bu gerçekten çıkan mantıklı bir sonuç. Rüzgar türbinlerinin içinde, türbini çeviren bir motorun varlığından hiçbiryerde bahsedilmiyor. Buradan şu sonuç çıkar: Rüzgar türbini üreticileri birşeyleri gizliyor. Varsatım diyorsunuz. Buradaki varsayımı gösterin.

    Mesajımda gördüğünüz yıldırım resimleri yalnızca atmosferik elektrik gerçeğini hatırlatmak içindi, siz "yıldırım enerjisi depolanabilir" degil diyerek onları yanlış anlamışsınız. "Yıldırım enerjisi depolanabilir" ben hiçbir yerde demedim. Atmosferik elektrik, yüksek pilonlara asılı kablolar ile çekilebilir dedim ve buna dair çeşitli fotogralar, belgeler sundum.

    Örneğin Almanya'nın endüstriyel bölgelerinde uydu fotoğraflarında, bir güç santralinden 1 tek pilonluk çıkış, 50Hertz adında bir şalt sahasında 9 pilona çoklanıyor. O 9 pilondan biri başka bir şalt sahasında 7 pilona çoklanıyor. Öteki pilonları takip etmedim cunku her birini takibe vaktim sürem yok fakat onlar da bu sekilde çoklanıyordur (bu bir varsayımdan çok birtümdengelim) Bu çoklanan pilonlar, sanayi ve yerleşim bölgelerinin yakınındaki bir trafoda sonlanıyor, bunun da uydu fotoğrafını gösterdim.


    Elektrikli otomobillere geçiş yüz binlerce kişiyi işsiz bırakabilir
    Elektrikli otomobillere geçiş yüz binlerce kişiyi işsiz bırakabilir
    Elektrikli otomobillere geçiş yüz binlerce kişiyi işsiz bırakabilir

    Bir güç santralinden çıkan 1 pilon, aynı veya benzer tasarımda 9 x 7 = 63 pilon. Saale'nin 63'te 1'i elektrik taşıyacak pilon neden Saale pilonu ile aynı şekil ve boyutta yapılır? Güç santrali elektriğinin 63'dte 1'ini taşımak için neden güç santrali pilonuyla aynı şekil ve boyutta bir sürü pilon yaparak onca masraf ve külfet altına girilir? Bunun mantıkı, iktisadi bir açıklaması yok. Fakat bu pilonlar atmosferik elektrik çekiyorsa işte o zaman tam açıklaması var. Pilonlar arasında kilometrelerce mesafe var. Pilonlar arasında ortalama 24 adet çıplak kablo çekili. km2'lerce alana yayılmış yüzlerce binlerce pilon, her birinde 24 çıplak kablo. Bakın bir gerçek daha: Pilonlardaki elektrik kablolarla yeraltından iletilebiliyor, fotografları var. Ancak yine de bu elektrik her daim 10'larce metre yüksekte pilonlarla çıplak kablolarla iletiliyor.


    Rüzgar olmadığı halde dönen rüzgar türbinleri. Sehir etrafında binlerce pilon üstünde onbinlerce atmosfere açık kablolar. Atmoferik elektrik. Tüm bu gerçekleri birleştirince ortaya çıkan muhtemel sonucunuz nedir?

    Nihai amacım ise enerjideki kazık konusunda bilinç oluşturmak. Biliyorsunuz, benzin ve mazotta kazık şaha kalktı. Çözüm olarak ise elektrik gösterildi. Ben gerçekleri yorumluyorum. Kazığa belki engel olamayabiliriz ancak kazığın nasıl oluştuğunu, nasıl geçirildiğini bilmemiz mümkün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

    Yazdığı ilk 3 madde için 5 sene beklemesi yeterli. 5 sene sonraki şarj dolum teknolojisi ile 0 dan 100 e batarya 2-3 dakikada dolacak. Böylelikle ilk 3 madde komple çözülmüş olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.