Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.482
Cevap
21
Favori
75.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Barakamon


    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız



    Anime bölümü yılda iki kez ya yazıyorum, ya yazmıyorum. En son yazdığım iki post da galiba Cowboy Bebop'a dairdi. Tekrar yazmaya değecek bir anime izledim geçen günlerde: Barakamon. Her insanın yaşadığı, bir şeylerin üstesinden gelme, babaların gölgesinden kurtulma ve binlerce yıldır anlatılan baba-oğul çatışmalarını temel alan, insanı tabiri caizse gülümseten, sıcacık, kısa ve izlenmeye değer bir anime.


    Bu konu, Rüstem ve Sührab'tan -Orhan Pamuk'un Kırmızı Saçlı Kadın romanında da bu konu işleniyor- Ödipus'a, Arkadiy Kirsanov ve Nikolay Kirsanov'a oradan da Barakamon'a kadar gelmiş. Verdiğim örneklerden sonra Barakamon'u referans göstermem garip gelebilir ama değil. Seishu, binlerce yıldır anlatılan efsanelerdeki gibi babasından kurtulmak zorunda yine. Daha fazla anlatıp hikayenin tadını kaçırmayacağım. Herkese tavsiye ediyorum. 8/10.





  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Katanagatari


    Tanıtım resminde de göreceğiniz üzere basit ve stilize bir çizim tarzı var bu animenin. Benim gibi hiçbirşey bilmeden başına oturduğunuzda ortamın rengarenk oluşundan ve karakter çiziminden görece basit bir shonen izleyeceğiniz izlenimine kapılıyorsunuz ancak görünenden biraz daha fazlası bu anime ancak sadece biraz...


    Çocukça kimsenin kimseyi kolay kolasy öldürmeyeceği bir anime bekledim ama yok o kadar naif değil birileri çatır çatır ölüyor veya sadece kılıç topladığımız (Dragon Ball) gibi basit bir hikaye bekledim ama sona doğru hikaye biraz çetrefilleşti. Her konuda sizi biraz şaşırtsa bile malesef anime genel olarak benim çok ilgimi çekmedi. Orjinal olmaya yönelik bir çaba var ancak bu çaba orjinal olmaya yetmöemiş gibi.


    Bu animenin diğerlerine göre bir avantajı bölümlerin 20 dk değil 40 dk sürmesi bu sayede genelde episodik ilerlemesine karşın bölümler tatmin edici bir giriş - gelişme - sonuç dizgesi izliyor. Ancak belli bir noktadan sonra doldurma bölümlerle karşılaşıp bunalabiliyorsunuz.


    Genelde seri boyunca teknik açıdan animasyonlar ve dövüşler fazla iyi değil. Ya çok kısa kesiliyor yada muhteşem animasyonlar görmeyi vb beklemeyin. Sadece son bölümde tatmin edici bir aksiyon var o kadar.


    Toparlayacak olursam görünüşünün aksine birşeyler denemiş ancak soluğu başarmak istediği şeye yetmemiş bir anime var karşımızda ancak boş zamanınızda yinede izlemenizi tavsiye ederim.


    10/7





  • su aralar basladigim iki animeyi de bitiremedim yarida biraktim.


    genshiken ilk sezon muhtesemdi, cok severek izledim. ikinci sezonda bir tane sorunlu kız bir tane de acayip feminen bir arkadas koymuslar, butun keyfimi kacirdi.

    12 bolumluk sezonun 5 bolumu izleyip attim kenara 4 ay oldu, dun tekrar denedim yok izleyemiyorum En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 


    .hack /sign basladim aslinda gayet guzel basladi ama konu olarak ne oluyor ne bitiyor anlayamiyorum.

    bilgisayar oyunundalar ama ana karakter oyunda kilitli kalmis logout yapamiyor saodaki gibi sanirim, ama literal bilgisayar oyunu oyle vr falan yok En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 

    ana karakterin kadin erkek olup olmadigini da bilmiyoruz daha, ana karakteri arastiriyor diger karakterler de.

    degisik guclu bir esyaya sahip ana karakter. muzikleri cok guzel animenin ama kafamda oturtamiyorum cogu seyi 10 bolum oldu.

    eger izleyen varsa anlatabilirse sevinirim En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 





  • Ayumi Hamasaki kullanıcısına yanıt

    Ya bu .hack sign nerden bulaştın 2016 sanırım bitirdim hiç bir şey anlamadım saçma sapan bir animeydi sonra dedim ki ben bunu neden izledim :D Baksana hatta 7 sene önce turkanimede yazdığım yorumu buldum :D



    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız
  • HeLLgaTe kullanıcısına yanıt

    ps2de bir suru oyunu var onlari oynamak amacli izleyeyim dedim de bulasmaz olaydim, basladigim son uc animeyi de yarida biraktim En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 

  • Sporda cardio yaparken AOT izliyorum konu güzel fena değil ama anlatım tarzı o kadar baydı ki ileri sara sara izlemeye başladım.


    En kritik yerde eskiye ait saçma sapan bir şeyler giriyor ne olayın akışına bir etkisi var ne animenin hikayesine, birisi türk dizilerindeki gibi anlamsız ve uzun uzun konuşuyor.


    Ya ben yaşlandım yada bu abartıldığı kadar iyi değil.


    Abi death note un gözünü seveyim ya...

  • 3-gatsu No Lion


    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız


    İzleyecek anime bulamadığım ve shounen'lerden sıkıldığım sıralarda bir MAL'e bakayım belki izleyecek bir şeyler bulurum dedim. Özellikle ikinci sezonunun aldığı yüksek puanla ve drama türüne sahip olması sebebiyle bir şans vereyim dedim ve beni gerçekten kazandı. Ana karakterimiz Rei daha lise çağında,tek başına yaşayan, geçimini shogi oyunuyla sürdüren, yalnız bir çocuk. Rei'nin içsel hesaplaşmalarını,duygu karmaşasını çok iyi aktarıyor ve ruhunu tasfir ediyor anime. Üvey ailesiyle-özellikle kız kardeşiyle- yaşadığı sürtüşmeler ve sürekli bu curcunadan kaçma isteğini hissediyoruz. Bunların yanında Japonların santrancı shogide profesyonel oyuncu olduğu için o alanda tutunmaya çalışmasını izliyoruz. Özellikle ilk sezonda animenin soğuk bir havası var, Rei ile empati yaptığımızda onun hislerini çok iyi seyirciye geçiriyor anime. Müzikleri de ayrıca çok iyi diyebilirim. Çizimler en başta gözünüze biraz garip gelebilir özellikle ağız çizimleri ama sonradan alışılıyor. Ben MAL'deki puanın aksine ilk sezonu ikinci sezondan daha çok beğendim çünkü ilk sezon hikaye daha fazla ana karakterimiz Rei'nin üzerinde duruyordu ve dediğim gibi iç hesaplaşmalarını daha çok görüyorduk. İkinci sezonda yan karakterlere daha fazla ağırlık verildi(yan karakterlerin hikayesi de gayet iyi) ve o soğuk,kasvetli havadan Kawamoto ailesi sayesinde daha sıcak bir havaya büründü. İkinci sezon da güzel aslında animede ne zaman karşımıza çıksa içimizi ısıtan Kawamoto ailesini izlemek de keyifli, ancak ben birinci sezondaki duygu durumunun daha iyi tasfir edildiğini düşünüyorum ve Rei'nin içindeki fırtınayı kendime daha yakın buldum. Yine de her ne olursa olsun eksikleriyle artılarıyla gerçekten hayatın içinden,gerçekçi ve harika bir anime. 8.5/10.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eragone -- 2 Aralık 2023; 23:18:3 >




  • Eragone kullanıcısına yanıt

    İzlediğim en iyi hayattan bir kesit ( Slice of life) animesi... En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Aralık 2023; 11:40:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Jujutsu Kaisen Sezon 2


    İzlediğim en aksiyon dolu anime sezonu olabilir. Başından sonuna kadar animenin sakin geçtiği bölümler görece az bu açıdan sezon kendisini izlettiriyor fakat herşey çok üst üste geliyor birşey bitmeden başka birşeye atlıyormuşuz gibi bir hisse kapılıyorsunuz izlerken. Bu sezon oldukça kanlı bu arada. Animasyonlarda güzeldi.


    Fakat ilk sezon için söylediklerim burada da geçerli bu animenin işlenişinde bir sıkıntı var. Bu kadar büyük bir prodüksiyon yapıyorsun , şiddet ve aksiyon sahnelerinde hiç elini ağırdan almıyorsun ancak olay örgüsü ve hikayenin atlaya atlaya gitmesi yönünden çuvallıyorsun.


    Jujutsu Kaisen böyle bir seri. Kendini izletiyor ancak beklentileri arşa çıkarmamak gerekli.


    10/7




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Ocak 2024; 0:8:43 >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Chainsaw Man - Testere Adam - チェンソーマン


    Çıktığı dönemin hit animelerinden biri. Mappa yapımı. Yüksek bütçeli bir iş .


    Büyük olasılık bu seriye başlayacak herkesin içinde az çok bir beklenti vardır ancak animenin ısınma kısmı biraz uzun sürüyor. 12 bölümlük sezonun ilk 7 bölümü açıkçası pek birşeye benzemiyor. Bayağı bir şiddet ve cinsellik temaları etrafında sığ bir anime izliyorum havası verdi. Fakat o kısma kadar dayanırsanız 8. bölümden itibaren anime açılıyor ve keyif vermeye başlıyor. Tabi sezon 12 bölüm olduğundan adam akıllı 4 bölüm izleyebiliyoruz.


    Devamını merakla bekliyorum sanırım önümüzdeki süreçte bir filmi çıkacak . Şans vermenizi öneririm en azından son 4 bölüm için.


    10/7.5





  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Boku no Hero Academia - Benim Kahramanlık Akademim ( Sezon 4-5-6 )


    Serinin ilk 3 sezonunu daha önceden izlediğim için burada kaldığım yerden devam edip sadece son 3 sezon için düşüncelerimi yazmak istiyorum.


    4. Sezon


    Ortalama bir sezon , ana öyküden kopup yan sokaklara sapıyoruz. Öykü için fazla yükselemesemde bu animenin dövüş tarafını her zaman sevmişimdir burada da oldukça iyi kapışma sahneleri var. Bu sezonda olaya dahil olan yeni kötü karakterimiz çok da eğreti durmamış açıkçası onun hem kötüler birliği hemde kahramanlar ile olan ilişkisi güzel yedirilmiş. Dediğim gibi sezonun sonunda da bölüm sonu canavarı olarak iyi iş çıkarttığını söyleyebilirim.


    Duygusal ve adranelin salgılatması açısından yine oldukça sıkı iyi dövüşler izliyoruz, bu bölümlerde sezonun zayıf taraflarının üstünü gayet güzel örtüyor.


    10/7.5


    5. Sezon


    Açık ara en zayıf sezonlardan birisi. Animeyi izlerken ciddi bir kısmında sanki doldurma(filler) bölüm izliyormuşuz havası veriyor. Bu sezon daha çok 6. sezondaki asıl olaylar başlamadan önce tüm karakterlerin gelişimini göstermek için kurgulanmış dolayısıyla ana öyküden ziyade zaten seride bol miktarda bulunan karakterlerin her birinin aldıkları güçlendirmeleri (power up) görüyoruz. Bu açıdan sıkıcı olduğunu söylemeliyim ancak 6. sezon için hazırlık aşaması olduğundan bu sezonda animeyi kesinlikle bırakmamalısınız.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    En sondaki Endeavor dövüşü ile ağzımıza bir parmak bal çalmasalar bayılabilirdim. Birde Twice'in olayı ilgi çekiciydi. Animede gerçekten ilgimi çeken tek villain bu karakterdi.


    10/6


    6. Sezon


    Boku no Hero Academia'nın en iyi sezonu denilebilir. Anime elindeki tüm kozları bu sezona saklamış neredeyse. Aksiyonun dibine vuruyoruz, animedeki pekçok gizem bu sezonda açık ediliyor. Çok büyük olaylar yaşanıyor ve bu kırılma noktasından sonra serinin atmosferi baya bir değişiyor. All Might'ın düşüşünden beri animenin bize hissettirdiği yavaş yavaş dengelerin kötüler lehine değişmesi - All Might'ın yerinin asla doldurulamaması ve bunun sonucunda Boku no Hero Academia evreninin artık bir distopyaya dönüşmesini görüyoruz.


    Sözün özü bu sezon güzel arkadaşlar herkesin izlemesini şiddetle öneririm. Çok kilit bir noktada bitiyor ve büyük olasılık 7. sezon Boku no Hero Academia'nın son sezonunu izleyeceğiz.


    10/8




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Nisan 2024; 18:15:40 >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Shingeki no Kyojin - Attack on Titan - Titana Saldırı (Final Season)


    İyisiyle kötüsüyle bir efsanenin daha sonuna geldik. Yalpaladığı yerler olabilir ancak bu kesinlikle farklı ve güzel bir animeydi.


    Öncelikle bir noktaya açıklık getirmek istiyorum. Abi animeyi baya mistik - fütüristik ve felsefi bir şekilde noktalamışlar. Sonu baya tartışmalı olmuş o açıdan gerçi başka türlüde bütün hikayeyi nasıl toplayacaklardı merak konusu o nedenle sonu belki sizi tatmin etmeyecektir ancak bu çapta bir hikayeyi adamakıllı bağlamak pek mümkün değildi zaten o nedenle ben hoşgördüm.


    İkinci olarak benim için Shingeki no Kyojin hikayesi açıldıkça albenisini kaybeden bir seri olmasına karşın içerdiği harika aksiyon sahneleri , şiddeti tüm çıplaklığı ile sunması karakterlerin odun olmaması ve akılda kalıcı olması yönüyle hikayenin gittiği yöne rağmen ilgimi hiç kaybetmeme neden oldu.


    Sonuç olarak kusurları bile olsa adını anime dünyasına adını altın harflerle yazdırmış ve yıllarca hatırlanacak bir serinin daha sonuna geldik. İzleyin izlettirin efendim. Tabiki finali daha gerçekçi olsaydı , daha cesur olsaydı bence çok daha iyi olurdu. Adeta boğazına kadar bir işe batıp tam son saniyesinde geri çekilmek gibi hissettirdi finali...


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Ne bileyim abi Ymir'in onca eziyete sırf krala olan aşkı yüzünden katlanması veya herşeyin bir tiyatro olması ve işin sonunda aslında hiçbirşeyin değişmemiş olması vb animenin tüm öyküsünü biraz anlamsızlaştırıyor...


    10/8.5




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Ocak 2024; 20:14:36 >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız
    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınızmyanimelist.net
    Senpai ga Uzai Kouhai no Hanashi
    https://myanimelist.net/anime/42351/Senpai_ga_Uzai_Kouhai_no_Hanashi

    Türü romantik komedi. Yan karakterlerin (Sakurai,Kazama) aşk hikayesi daha iyiydi. Çerezlik bir anime.

  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Baya ortaya karışık birşey olmuş. İzlemek için sabır isteyen bir anime, bir gizem var ruhlar var, bilim kurgu var, akran zorbalığı var, biraz polisiye olaylar var vb vb ancak pek bir yere varmıyor.

    Yinede çok sabır istesede bir şekilde izliyorsunuz.

    Pek önermiyorum açıkçası. Ne desem... Baya önemli olayları alice of life yani sıradan hayat animesi içine yedirmişler gibi. Her ailede olan bazı sıkıntılı durumları vb görüyoruz ancak işte işin içinde bilimkyrgu ve ruhlar alemi vb eklemişler.

    10/5.5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Nisan 2024; 21:47:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Jojo Bizarre Adventure ( Jojo'nun Acayip Maceraları)

    Elimizde bir nehir anime var yani baştan sona aynı kişinin maceralarını izlemekten her sezon ayni ailenin yeni bir neslinin maceralarını hzliyoruz yani hem devamlılığı var hemde yok diyebiliriz çünkü ilk sezonda gördüğümüz karakterler bir sonraki sezonda daha yaşlı ve ailenin yeni fertleri ise yeni kahramanlar olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla zamanda akıp gitmeye devam ediyor. O açıdan çok sezonlu annelerde daha sık uygulanması gereken bir yöntem.

    1. Sezon

    Ucuz bir Avrupa tiyatrosu izliyormuş havası veriyor. Abartılı hareketler, yüksek sesle ağdalı konusmalar , ahlak abidesi karakterler vb vb izlerken bana biraz komik geldi o nedenle sıkılmadan izledim ancak çoğu kişi begenmeyecektir .

    10/5

    2. Sezon

    1. Sezondakinin tam zıttı bir ana karakter var . Bu karakter sezonu sürüklüyor diyebilirim. Üçkağıtçı, dalgaci, laf ebesi bir tip yani ama karakter için bile izlenir bu sezon.


    Ayrica askeri uste cikan ilk dusmanda baya acayip ve orjinaldj


    10/ 7

    3. Sezon ( Part 1 ve 2 )

    İlk basta sıkıcı olacak diye düşünürken sonradan baya açılıyor. Çok güzel bir yol hikayesi. Hem ikinci sezondan kalma o sezonun ana karakteri hemde onun torunu olan bu sezonun ama karakteri güzeldi. Yanlarında geniş bir ekip olduğundan ve ülke ülke geldiklerinde ve güzel tasarlanmış düşmanlarla kapistiklatindan izlerken aktı anime.

    Ayrıca ilk sezondaki ana kötünün geri dönüşü ve bu rolü iyi doldurması +lari

    10/7

    4. Sezon

    Bu sezonun ana kötüsü iyi fakat aba hikaye dediğimiz şey çok kısa tutulduğunda ve animenin büyük bölümü alakasız sayılabilecek doldurma bölümlerle dolu olduğundan izlemesi zor.

    Tavsiyem doldurma bölümleri sallayıp sadece sarı saçlı ana kötünün olduğu 7 8 bölümü izleyip geçmeniz. Öyle yaparsanız puanı daha yüksek olacaktır.

    10/5

    Bundan sonraana karakterin kadın olduğu bir sezon daha var ancak bünyem daha fazla jojo kabul etmediğinden o sezonu izleyemedim.

    Genel olarak güzel- ilginç bir anime çok büyük beklentilere girmediginiz sürece izleyebilirsiniz. Ayrıca bu animede pek fazla sjw saçmalığı göremedim baya bromance bir iş olmuş o açıdan da rahatsız etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Nisan 2024; 21:46:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sakamichi no Apollon


    Uzun zamandır 3gatsu seviyesinde bir slice of life animesi arıyordum. Sonunda güzel bir animeye denk geldim. Çizimleri olsun animasyonları olsun yönetmenliği olsun izlerken bitmesini istemediğim bir anime oldu benim için. Çizim olarak Zankyou No Terror ü andırıyor onu da yapan stüdyo MAPPA olduğu için. Romance odaklı bir anime music biraz yan unsur gibi düşünülebilir. Son zamanlarda birbirinin aynısı üstüne hiç düşülüp emek verilmeyen slice of life animelerinden sonra gözüme çok hoş geldi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 11 Nisan 2024; 19:59:6 >
  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Gosick

    Bu anime beni iyi anlamda şaşırttı.

    Klasik dönem Avrupa'sinda hayali bir ülkeye değişim öğrencisi olarak gelen silik ve sıradan Japon ana karakterinizin akademide dolanırken kütüphanenin çatı katında oyuncak bebek gibi gorunen sarı saçlı, güzel , huysuz ve çekingen karakterimizle tanışıp ardından yaşadıkları olayları ve ilişkilerini anlatıyor.

    Tabiki bu kadar basit değil. Bu kızcağıza Sherlock Holmesvari bir gizem çözme yeteneği ekleyip ardına oldukça karanlık sayılabilecek bir geçmiş yazdığınızda hem polisiye , hem kızın ardındaki gizem hemde ikisinin arasındaki ilişkiyi izlemek animenin daha girift olmasini sağlamış.

    Her ne kadar yukarıda saydığım özellikleri pekcok farklı animede de görmüş olsak da Gosick'i diğerlerinden ayıran kaliteli olması. Normalde başka bir animede görsem sıkılacagim pekcok konu burada sıkmıyor bunun nedeni işte davaların kaliteli olması, backstory'nin kaliteli olması ve herseyin sonuçta daha büyük bur hikayeye bağlanması ve bunun güzel animelestirilmis olmasi. Dediğim gibi bence çok orjinal değil ama kaliteli.

    Çok mu uçup kaçıyor, çok mu orjinal , çok mu akılda kalıcı karakterleri car veya öykü mükemmel mi hayır değil. Ama bence bütün bu kiliselerin veya siradanligini iyi işçilikle kapatmis Gosick.

    Sözün özü güzel bir anime , bir şans vermenizi öneririm.

    10/7

    Not: İlk bitiş müziğide fena değil.

    https://www.youtube.com/watch?v=i8wghCdMncU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Nisan 2024; 21:46:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Grisaia Serisi


    Grisaia no Kajitsu - Grisaia Meyvesi

    Grisaia no Meikyuu - Grisaia Labirenti ( Ova)

    Grisaia no Rakuen - Grisaia Cenneti




    İlk olarak yukarıda izleme sırasını yazdım Meikyuu bir ova yani 50 dakikalık bir bolum fakat doğrudan ilk ve ikinci sezonun arasını dolduruyor yani bu ovayı mutlaka izleyin, izlemeden ikinci sezona geçmeyin. Ayrıca bu bir görsel roman uyarlaması, izledikten sonra keşke önce görsel roman olarak baksaydım dedim. Nitekim o mecra icin hazırlanmış olduğu kurgusundan hissediliyor.


    Grisaia ecchi - harem animesi ama kaliteli birsey. Hikayemiz Yuuji Kazami adında yaşından beklenmeyecek olgunlukta bir gencin kendinden baska cok az ogrenci olan ve bu ogrencilerin hepsinin kız oldugu bir okula baslamasiyla aciliyor. Daha sonra Yuuji dahil bu öğrencilerin hiçbirinin normal olmadığını öğreniyoruz ve olaylar gelişiyor.


    Çoğu anime için 3 - 4 bölüm sabredin sonra açılıyor derim fakat Grisaia daha ilk bölümden ilgimi çekmeyi basardı. Başta sıradan bir ecchi komedi animesi görmeyi beklerken beni ters köşe yaptı.


    Animenin güzel yanlarından biri silik, basarısız ana karakter sunmaması. Yuuji kadınlardan çekinen bir karakter değil, korkak bir karakter değil, ne istediğini bilmeyen biri değil bu açıdan büyük bir + katıyor seriye. Animedeki kız karakterler ise genelde klişe ancak arka plan hikayeleri iyi ve karanlık buda seyir zevkini arttırıyor. Güzel yanı ise örneğin Yuuji kadınlardan çekinmiyor sıradan bir animede bu karakter doğuştan öyle oldugu içindir fakat bu animede ilerledikçe bunun nedenini anlıyoruz yani karakter kalıplarını içerisini az çok dolduruyor Grisaia.


    Görsellik veya müzikler, teknik yön çok parlak sayılmaz fakat bu animede en basarılı taraf sıkıcı olmaması. İlk bölümden itibaren kendisini izlettiryor.


    Fakat bir uyarı yapmam gerekli bu seri kelimenin tam anlamıyla ecchi ve ahlaken gri noktalara(koyu gri) temas ediyor bunu bilerek izleyin.


    Sonuç olarak Grisaia Serisi kesinlikle benim iyi anlamda bir sürpriz oldu. Ecchi ve harem animelerin de güzel bir hikaye, tutarlı ve karanlık bir senaryo vb vb pek beklemeyiz fakat Grisaia ecchi tarafını, fanservice tarafını bir kenara koysak dahi güzel bir anime.


    10/7.5




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 26 Nisan 2024; 18:30:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Fukigen na Mononokean


    Bu biraz durağan ilerleyen, şirin, kafa dağıtmalık bir anime. Öyküsü ana karakterimiz yolda dolaşırken pofuduk bir yaratığın üstüne basıyor ve önce oyuncak sandıgı bu yaratığın kendine musallat olması ile ne yapacağını sasırıyor. Nitekim kendisi dışında kimse bu yaratığı görmüyor ve sürekli yorgun hissediyor. En sonunda kurtulmak için bir medyum arıyor ve onunla tanıştıktan ve yanında işe girdikten sonra sonra bu yaratığı, bu yaratıkları, onların dünyalarını keşfetmeye basıyoruz.


    Bu yönü ile biraz Mushi Mushi biraz Natsume diyebileceğimiz bir tarzı var. Yine bu animeler de oldugu gibi arka planda belirsiz bir ana hikaye seziyorum. Zaten sarı saçlı diğer önemli karakterin bir derdi oldugu animede sürekli sezdiriliyor fakat biz bu dünyaya veya animedeki diğer karakterlerin geçmişine tam olarak nufuz edemiyoruz iki sezon boyunca. Daha çok ana karakter ve biz dışarıdan bakan - bazı olaylara ortasından atlamış gibi bir durumdayız. Yani halihazırda ortada birşeyler dönüyor bizimle beraber baslamıyor. Buda animeye sürekli bir merak duygusu katıyor.


    Son olarak bu animede kötü diyebileceğimiz birşey veya büyük olaylar döndüğünü pek fazla söyleyemem.. Her ne kadar animenin üstü kapalı ve ketum yapısı nedeniyle çok az anlattığı ana hikayesi karanlık gibi görünse de iki sezonun sonunda çok fazla birsey öğrenmiyoruz tam ana hikaye açılacakken anime bitiyor.


    Ben Natsume ve Mushi Mushi'ye cok fazla ısınamamıştım ancak Fukigen onlara yakın olsa bile bana daha akıcı geldi sanırım bunun nedeni animede 1 değil 3 karakterin olması. Abeno, Ashiya, Zenko derken karakterlerin çokluğu kendi dertleri veya Zenko'nun kadın karakter olarak çok hafif bir romantizm eklemesi sayesinde sıkıcı hissettirme. Ayrıca yokai(hayalet) dünyasındaki yüzeysel biçimde hissettiren politik gerilim vb vb animeyi slice of life sıradanlığından biraz uzaklaştırıp ilgiyi canlı tutuyor.


    Sonuç olarak Fukigen'e boş zamanlarımızda 1 - 2 bölüm şeklinde bakabilirsiniz. Duragan gittiği için anime maratonuna çok uygun değil ancak türün diğer örneklerine göre + taraflarını korurken sıkıcılık - sıradanlık tuzağına onlar kadar çok düşmediği için bu türü denemek adına başlanması gereken animenin bu olduguna inanıyorum.


    10/7




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Nisan 2024; 19:51:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Hotarubi no Mori E


    40 dakikalık, basit bir kurgusu olan, sıkılmadan izleyebileceğiniz masum bir masalsı romantizm animesi. Basit, kısa ama güzel.


    Bu kadar kısa bir animede bu kadar uzun bir zaman dilimini anlatmaları ve bu sayede karakter değişimini yayarak göstermeleri güzel olmuş.


    Eksi tarafi ise animenin sonunun beklediğim kadar vurucu olmaması ve biraz zorlama bağlanması. Daha uzun olsaydı, üzerinde daha fazla calisilsaydi çok daha iyi bir anime olabilirmiş nitekim film başından itibaren sizi yakalıyor ve hiç sıkmıyor.


    Bu haliyle çok fazla beklentiye girmenizi önermem fakat izlerseniz begeneceginizi düşünüyorum.


    10/7.5




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 22 Nisan 2024; 22:34:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.