Şimdi Ara

Fiat Albea İmmobilizer sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
3.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim Albea anahtarı okumuyor bazen. Göstergede anahtar işareti sönmüyor. Bazen birkaç kere kontağı kapatıp açınca sönüyor, ama bazen de ne yaparsam yapayım sönmüyor anahtar işareti.
    Akünün eksi kutup başını çıkarıp takınca hep düzeliyor.
    Oto anahtarcıya gösterdim anahtarlarımın ikisine de baktı anahtarlarda sorun yok, arabanızı bir kaç günlüğüne bırakmanız lazım dedi, ayrıca tamiri için uçuk rakamlardan bahsetti, en az 500lira olurmuş, düzelmeyebilirmiş dedi bırakmadım doğal olarak.
    Son zamanlarda daha da sık yapmaya başladı. Her çalıştırmadan önce kutup başını çıkarıp takıyorum neredeyse.
    Bu konuda bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmmobilizer kadar gereksiz bir sistem olamaz bu arabalarda, ben çalıştıramadıktan sonra hırsız çalsa da kurtulsam dediğim bile oldu benim.
    Bu sorun ile karşılaşan arkadaşlar gidip anahtarcılarda, beyincilerde uğraşmayın. Adamlar önce anahtarı tekrar kodlayacak(175₺), ardından olmazsa anteni değişecek(160₺), yine olmazsa imobilizer beynini değiştirecek onun da çıkması 500lira, şanslıysan bu kadar ile kurtarırsın dediler bana arabanın beyni arızalı ise ayrıca 1500-2000lira masrafım olurmuş. Bunlarla hiç uğraşmayın aracın içinde bişey kısa devre filan yapmıştır sinyalini dağıtıyordur oto elektrikçiye baktırın. Olmazsa benim yaptığım gibi 50kuruşluk japon yapıştırıcısı ile sorunu kökten çözüm.
    Anahtardaki çipi çıkardım, aracın kontaktaki immobilizer antenine içerden japon yapıştırıcısıyla yapıştırdım. Direksiyonun altındaki kısım 3tane vida ile açılıyormuş bu kadar kolay olduğunu bilseydim daha önce yapar kurtulurdum bu illet sorundan. Ayrıca anten kontağa sarılmış plastik bir halka sadece iki taraftan sıkınca kendiliğinden çıkıyor. artık sorun ortadan kalktı. Tıkıt tıkır en az 100kere çalıştırdım her seferinde okudu. Bir haftadır sorunsuz çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.