Şimdi Ara

Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.795
Cevap
19
Favori
72.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • | OMG! | kullanıcısına yanıt
    hangi sezon ama.bir de 2016 dan beri yarislari uzaktan kisa kisa izledim.malum rekabetsiz bir ortam da yarislar tatsiz oluyor.gerci o yilda makam soforu rosberg beni sasirtmisti,çitlembik e dur demisti😎

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar F1'i ilk kez bu sezon ciddi bir şekilde takip etmeye başladım. Bir sorum olacak. Son güvenlik aracı girdiğinde üstte uyarı çıkmadı mı tur bindirilmiş araçlar yerlerini geri vermeyecek diye? Hatta Verstappen team radio'da "Classic" şeklinde cevap verdi şaşırmadım diye. Ama hemen sonra Verstappen Hamilton'un arkasındaydı. Ben mi yanlış anladım? Yoksa başka bir şey mi dendi o sırada? Açıklayabilecek var mı acaba?

  • MMX 166 kullanıcısına yanıt
    Bu seneki USA 😄 aşırı keyifli bir yarıştı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Manciaa kullanıcısına yanıt
    Daha sonradan tur bindirilmiş o araçların safety Car’ı geçmesi kararı geldi, ki normal olan da o.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi | OMG! | -- 12 Aralık 2021; 22:31:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • | OMG! | kullanıcısına yanıt
    ahh tamam tamam azizim.
    keske bu rekabeti ilk 4 icinde yapabilsek,eskiden oldugu gibi😎

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasapovski kullanıcısına yanıt
    Tamam İngilizce ana dilim değil ama "shall have + ing" nasıl bir gramer kalıbıdır birader

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Overriding kullanımında bir problem yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Safety car kurallarini tam bilmediğim için soruyorum ; safety car girdiğinde aradaki mesafenin 10 araba boyu kadar olabilecegini okumuştum. Fakat çıktıktan sonra Ham in yarışı başlatmasini beklerken Max dibine kadar girdi. Safety car ciktiktan sonra bu araç boyu mesafesi iptal mi oluyor ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Farkettiniz mi bilmiyorum. Hamilton, narin narin sürmeye alışmış ki perez diş gösterince tehlikeli sürüyor diye ağlıyor. Perez'e baktığımızda ise gayet kurallar çerçevesinde sert adil pist dışına itmeden güzel şekilde yavaşlattı.

  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt
    Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Horner'ın dediği gibi tam bir hayvan Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen  Horner bile inanamadı. Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen 

  • Son yarış tam bir karmaşa oldu. Belki Hamilton hakettiği galibiyeti alamadı ama Verstappen hakettiği şampiyonluğu zar da olsa zor da olsa aldı. Son turda ben bile aşırı heyecanlandım, kalbim çarptı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sainz çok iyi bir yarış geçirip şansının da yardımıyla hem Norris hem Leclerc'i geçerek şampiyonayı 5. bitirdi. İlk sezonunda 4 kez podyum gördü, hiç yabancılık çekmedi. Bottas son tura 4. sırada girerken bir anda iki Alpha'ya da geçildi, ne olduğunu anlamadık. Onlar da çaktırmadan iki araçla da ilk 5'e girdiler birden. Alfa Romeo ise bu manevi önemi yüksek günde batırdı, Raikkonen gibi bir efsanenin kariyeri en azından finish görerek bitmeliydi, belki de bir daha F1'de yarışamayacak olan Giovinazzi de benzer şekilde veda etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olan oldu merso üst mahkemeye çıkıyorda bir şey değişmez. Değişsede ortalık karışır. Neyse get in there lewis


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt

    Kendisinden çok haz etmezdim ama tereyağından kıl çeker gibi savundu resmen. Pist dışına atma yok, temas yok, tertemiz iş. Şampiyonlukta çok büyük katkısı oldu Perez'in.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yıllardır F1 izliyorum ve şu yarış ve bu sezonki şampiyona tarihin en iyileri arasına direkt olarak girecektir şüphesiz. Perez'in savunması, Max'ın son turdaki atağı uzun yıllar boyu konuşulur.


    Daha önce de söylemiştim. Bu sezon her iki pilot sonuna kadar hak etti evet ama ne kadar sevmesem de Max bir tık daha hak etti. Sezon boyunca çoğu yarışta müthiş sürüşler ortaya koydu, hata sayılarını minimuma indirdi hemen hemen. Geçmiş sezonlardaki Max nerde, özellikle son 2 sezondaki Max nerede diyor insan. Gelişimi muazzam derecede. Eğer ki RB rekabetçi araç yapmaya devam ederse yine şampiyonluğun en büyük adaylarından olacaktır.


    Sezonun kısaca değerlendirmesine gelirsek, Ferrari açısından bence berbat geçen 2020 sezonundan sonra gayet iyi ve yeterli bir sezondu. Onlarda geçmiş senelere oranla yaptıkları hataları iyice azalttılar, zaman içerisinde kendilerini geliştirdiler ve özellikle sezonun ikinci yarısında çok daha sağlam puanlar toplayarak, özellikle McLaren'e Monza'dan sonra adeta darbe üstüne darbe vurup hem Norris'i 5.likten ettiler hem de 3.sırayı adeta perçinlediler takımlar şampiyonasında. Seneye çok daha rekabetçi olmalarını bekliyor ve diliyorum.


    Pilot ikilisine gelirsek Sainz gerçekten griddeki en underrated 2-3 pilottan biri olabilir. Sıralama turlarında genelde Leclerc'e oranla bir tık daha zayıf kalsa da yarış temposu muazzam derecede iyi bir isim ve yaptığı hataları genelde Cuma - Cumartesi günlerinde yapıyor yarışın aksine.


    Leclerc ise bana göre griddeki en şanssız pilot. Aynı şekilde o da elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor ama takım arkadaşı gerçekten dişli bir isim ve bu da tamamen takıma yaramış oldu sezon boyunca ki sanırım gridde en çok birbirine yakın finish gören ve puan durumunda en birbirine yakın pilot ikilisi Sainz ve Leclerc. Bana göre Ferrari bu iki ismi de kaybetmemeli.


    RedBull ve Mercedes'e çok değinmeye gerek duymuyorum keza performansları ortada. İkisi de bizlere muhteşem bir şampiyona seyrettirdiler iyisiyle, kötüsüyle yanlışlarıyla. Checo her ne kadar sezonun yarısında takıma adapte olamasa da bazı yarışlarda öyle performanslar ortaya koydu ki hele hele bugün yaptığı savunmayla zaten kendisinin ne kadar sağlam bir pilot olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır diye düşünüyorum.


    McLaren ise sezona müthiş bir giriş yapıp nedense Rusya'dan sonra (Norris'in son dakikalarda yaşadığı drama) bir türlü istenileni veremedi. Bana göre Ricciardo'da bir iki yarış haricinde (en önemlisi Monza) bekleneni pek veremedi. En azından Sainz - Leclerc gibi olamadıkları için Ferrari'yi de geçemediler.


    Alpha Tauri ve Alpine ise sezonun en underrated iki takımıydı. Alpha cephesinde Gasly'i zaten anlatmaya gerek yok sezonun en iyi pilotları arasında kendisine yer bulur. Tek başına sırtladı götürdü yarışların çoğunda. Tsunoda'da adapte olmaya başladıkça özellikle sezon sonuna doğru iyi iş çıkardı.


    Alpine'de ise genel anlamda çok başarılıydı orta sıra takımı olmalarına rağmen. Özellikle Ocon Macaristan zaferi, Alonso'nun podyumu gibi çok güzel başarılar elde ettiler kendileri adına ve yeni 2022 döneminde çok daha rekabetçi olacaklarını düşünüyorum.


    Williams ise kendileri adına geçen berbat iki sezondan sonra ilk defa fena olmayan bir sezon geçirdi.


    Aston Martin bence büyük hayal kırıklığı oldu. Vettel bazı yarışlarda bir şey yapmaya çalışsa da takım olarak vasatın üzerine çıkamadılar maalesef.


    Haas ve Alfa ise zaten sezonun en kötü iki takımı oldukları için pek değinecek bir şey yok. Kimi'nin emekliliğinin böyle bitmesi üzdü. Gerçek bir efsaneye daha güzel bir veda yakışırdı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wallcroft -- 12 Aralık 2021; 23:51:29 >




  • Max bu sene şampiyonluğu hak etse de Liberty Media denen kuruluşun 3-5 seyirci çekeceğim diye uydurduğu "efsanevi kapışma" hikayesi, Max'in yıllarca konuşulacak bir sonla şampiyon olmasına neden oldu. FIA oldukça kötü kararlar verdi her iki taraf için de (en çok hangi tarafa verdiği benim için belli olsa da önemi yok).


    Yarışın son anında açık kural ihlali var gibi görünüyor, Massi'nin yetkisi var diyenlere de cevap basit o zaman "kural kitapçığı" olmasın. Olması gereken şey çok ama çok basitti Safety Car çıktıktan hemen sonra ya da hiç çıkmadan "kırmızı bayrak" çıkmalı ve herkese adil bir şans sunulmalıydı. Hadi bunu yapmak istemedin, o zaman yarış güvenlik aracı arkasında bitmeliydi ya da çok daha erkenden turlarını geri verip, temiz bir son yapmalıydın.


    Açıkçası karar değişir mi emin değilim ancak Mercedes tüm itirazlarında haklı. Sorun RedBull değil ancak cezayı çeken Lewis oldu.


    Mercedes taktik ekibine diyecek bir şey yok, sene boyunca berbattılar. Valtteri zaman zaman yardımcı olmaya çalışsa da Perez'in İstanbul ve Abu Dabi performansı tüm yıla bedeldi.


    Açıkçası bu yorumu bile yazmak istemedim çünkü potansiyel olarak "holigan" birisinden hakaret yeme olasılığım yüksek, nedeni de basit milletçe hakaret etmeden tartışmayı unutmuşuz.


    Sonradan ekleme, yazıda yazım ve noktalama hatası bol bol mevcut olabilir, kusura bakmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antocio -- 13 Aralık 2021; 1:28:58 >




  • Antocio kullanıcısına yanıt

    Son cümlenize katılıyorum hocam. Özellikle son iki yıldır Türkiye GP si yapıldığından buyana holigan trol bir tayfa türedi F1 TR de.


    Twitter da o kadar güzel sohbetler dönüyorduki 1 sene öncesine kadar şimdi sadece ağlama zırlama nasıl koyduk falan filan muhabbetleri var düzgün birşey yazıp tartışmaya bile giremiyorsunuz bu tiplerle.


    Bu sene ile beraber bir çok kural değişicektir.


    İlk aklıma gelenler kırmızı bayrakta lastik değişimi yasaklanacaktır. İkincisi de Safety car piste girdiğinde pit yolunu kapatıcaklardır.

  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt
    Şuraya bırakayım kralın unutulmaz sürüşünü

    https://twitter.com/ssporttr/status/1470079956126470149

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.